Logowanie
Logowanie. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Przypomnij hasło
Rejestracja
Płeć: *

Administratorem danych osobowych jest Edipresse Polska SA z siedzibą przy ul. Wiejskiej 19 w Warszawie. Dane będą przetwarzane w celu świadczenia usług za pomocą portalu oraz w celach marketingowych zgodnie z zakresem udzielonych powyżej zgód.

Osoba podająca dane ma prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. Podanie danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne. Dane mogą być udostępnione innym podmiotom z grupy kapitałowej Edipresse Polska SA.

Rejestracja. Proszę czekać
Nie możesz się zalogować? Przypomnij hasło
Masz już konto? Zaloguj się!
Odzyskiwanie utraconego hasła
Odzyskiwanie utraconego hasła. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Masz już konto? Zaloguj się!

Poprzedni artykuł: Impreza karnawałowa z bakaliami Następny artykuł: Aromatyczna Wielkanoc z przyprawami Appetita

W oprawie aromatycznych borowików – nowość z serii Dania Babci Zosi

Nowości kulinarne, , tagi: dania babci zosi, borowikowa, sys
Zupa grzybowa to jeden z przysmaków naszej kuchni. Najlepsza jest ta na bazie borowików, zwanych także prawdziwkami. Jej smak i zapach urzeknie nie tylko amatorów polskich tradycyjnych dań. Dla wszystkich smakoszy firma SyS przygotowała aromatyczną nowość - zupę borowikową z dodatkiem łazanek z serii Dania Babci Zosi.

Szlachetny smak borowika

Borowik to prawdziwy rarytas wśród grzybów. Nie bez powodu nazywa się go „królem polskich lasów”. Idealnie nadaje się do suszenia
i marynowania. Jego aromat i smak doceniają nie tylko nasi rodacy. Jest podstawą włoskiego risotto grzybowego czy tagiatelle con funghi, czyli makaronu z sosem na bazie śmietany. Prawdziwki uzupełniają często gnocchi podawane z wątróbką lub kawałkami kurczaka. Goszczą także na włoskich stołach jako dodatek serwowany sauté z odrobiną masła. W wersji austriackiej znane są w zupie, zwanej również wiedeńskim wywarem, a w Prowansji natknąć możemy się na carpaccio borowikowe. My najbardziej lubimy zupy i sosy grzybowe na bazie prawdziwków. Dodajemy je także do bigosu, uszek, pierogów, a nawet do rosołu. Marynowane, świetnie sprawdzają się jako wyrazisty dodatek do mięs. Nic dziwnego, że każdy amator grzybobrania liczy na to, że właśnie z taką zdobyczą wróci z wyprawy do lasu.

dania babci zosi borowikowa

Czas na grzybową Babci Zosi!

Jeśli jednak w tym roku nie planujesz wybrać się do lasu, zapas smacznych suszonych grzybów już się skończył albo zwyczajnie nie masz czasu na pracochłonne gotowanie, możesz sięgnąć po nowość – zupę borowikową z łazankami zserii Dania Babci Zosi  firmy SyS. To podwójny ukłon w stronę naszych tradycji kulinarnych. Na jej smak składa się bowiem woń najlepszych suszonych borowików i pysznych, delikatnych łazanek. Razem tworzą apetyczne i sycące połączenie, idealne na chłodne dni. Smak zupy można podkreślić dodając odrobinę kwaśnej śmietany. Naturalna, łatwa w przygotowaniu zupa bez żadnych sztucznych dodatków, to zdrowa i pyszna propozycja dla całej rodziny.

Sugerowana cena detaliczna: 5,99 zł

zdjęcia: materiały PR

Zobacz także

Polecany film

Kasia gotuje z Polki.pl: sałatka z kapustą pekińską

Komentarze

Ładowanie komentarzy...

Dodaj komentarz

Użytkownik niezalogowany

10 grudnia 2016, 09:48