Logowanie
Logowanie. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Przypomnij hasło
Rejestracja
Płeć: *

Administratorem danych osobowych jest Edipresse Polska SA z siedzibą przy ul. Wiejskiej 19 w Warszawie. Dane będą przetwarzane w celu świadczenia usług za pomocą portalu oraz w celach marketingowych zgodnie z zakresem udzielonych powyżej zgód.

Osoba podająca dane ma prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. Podanie danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne. Dane mogą być udostępnione innym podmiotom z grupy kapitałowej Edipresse Polska SA.

Rejestracja. Proszę czekać
Nie możesz się zalogować? Przypomnij hasło
Masz już konto? Zaloguj się!
Odzyskiwanie utraconego hasła
Odzyskiwanie utraconego hasła. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Masz już konto? Zaloguj się!

Poprzedni artykuł: Mniej kalorii z nową Lipton Ice Tea Green Lemon Następny artykuł: Trzy nowe wykwintne smaki lodów Grycan

Lodowe kompozycje na każdą pogodę

Nowości kulinarne, , tagi: przepisy, przepis, lody, sałatka, truskawki, lato
Nadeszły wakacje, a wraz z nimi lipcowa pogoda. Gdy temperatura rośnie, warto pomyśleć o skutecznych i smacznych sposobach na orzeźwienie. Niezastąpione będą lody, które można zestawiać nawet z najbardziej zaskakującymi składnikami.
sałatka z truskawkami

Idealną propozycją na wakacyjny lunch jest lekka sałatka z truskawkami i truskawkowymi lodami Carte d’Or Sorbet Strawberry. Dopełnieniem letniego posiłku będzie orzeźwiający deser – chłodnik arbuzowy z lodami MAX X-POP. Przygotowanie tych ciekawych potraw zajmie tylko chwilę, a dostarczy niezapomnianych lodowych wrażeń i pozwoli cieszyć się słoneczną pogodą bez względu na temperaturę!

Lekka sałatka z truskawkami i lodami Carte d’Or Sorbet Strawberry

Składniki:

  • 100 g rukoli
  • 10 truskawek
  • 80 g Carte d’Or  Sorbet Strawberry
  • garść orzechów włoskich
  • oliwa miętowa

Orzechy wrzuć na rozgrzaną patelnię (bez tłuszczu). Grilluj je 1-2 minuty, następnie zdejmij z patelni. Rukolę umyj i przełóż do miseczek, truskawki pokrój w plasterki i dodaj do rukoli, na wierzch sałatki połóż gałki Carte d’Or Sorbet Strawberry, całość posyp prażonymi orzechami włoskimi i polej odrobiną oliwy miętowej.

Chłodnik arbuzowy z lodami MAX X-POP

Składniki:

  • 300 g arbuza
  • 100 g truskawek
  • sok z limonki
  • świeża mięta
  • łyżeczka tartego imbiru
  • 3 lody Max X-POP

Arbuza (bez skórki) oraz truskawki pokrój w dużą kostkę. Owoce umieść w głębokim naczyniu, dodaj sok z limonki, świeżą miętę i imbir. Za pomocą blendera wymieszaj wszystko na gładką masę. Chłodnik przelej do małych szklaneczek/miseczek i umieść je w lodówce (chłodnik powinien być mocno schłodzony). Tuż przed podaniem, do każdej szklanki włóż loda Max X-POP (patyczkiem do góry), udekoruj listkami świeżej mięty.

Smacznego!

zdjęcia: materiały PR

Polecany film

Kasia gotuje z Polki.pl: tort czekoladowy z bitą śmietaną i owocami


An Error Occurred: Internal Server Error

Oops! An Error Occurred

The server returned a "500 Internal Server Error".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.

Komentarze

Ładowanie komentarzy...

Dodaj komentarz

Użytkownik niezalogowany

26 kwietnia 2017, 00:33

Nasze propozycje