Logowanie
Logowanie. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Przypomnij hasło
Rejestracja
Płeć: *

Administratorem danych osobowych jest Edipresse Polska SA z siedzibą przy ul. Wiejskiej 19 w Warszawie. Dane będą przetwarzane w celu świadczenia usług za pomocą portalu oraz w celach marketingowych zgodnie z zakresem udzielonych powyżej zgód.

Osoba podająca dane ma prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. Podanie danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne. Dane mogą być udostępnione innym podmiotom z grupy kapitałowej Edipresse Polska SA.

Rejestracja. Proszę czekać
Nie możesz się zalogować? Przypomnij hasło
Masz już konto? Zaloguj się!
Odzyskiwanie utraconego hasła
Odzyskiwanie utraconego hasła. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Masz już konto? Zaloguj się!

Poprzedni artykuł: Polskie Frykasy w czekoladzie Następny artykuł: Nowość Pizza Hut - pizza Cheesy Bites

Przepisy na ostre potrawy z sosami Tarsmak

Miłośnicy ostrych przypraw nie wyobrażają sobie kuchni bez pieprzu, chili czy tabasco. Sprawiają, że dania nabierają niezwykłej wyrazistości a dodatkowo pikantne jedzenie ma szczególną moc – wpływa korzystnie na nasze zdrowie. Postawmy więc na ostrą kuchnię, by ustrzec się przeziębień!

Minikebaby na ostro

minikebaby

Składniki:

  • ½ kg mielonego mięsa wołowo-wieprzowego
  • 1 jajko
  • 1 średnia cebula
  • 3-4 ząbki czosnku
  • 1 łyżka mąki
  • 3 łyżki oleju
  • sól, pieprz, majeranek, ostra papryka do smaku
  • Sos musztardowo-paprykowy Tarsmak

Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na oleju. Pod koniec smażenia dodać posiekany drobno czosnek, mąkę i smażyć jeszcze przez chwilę, by mąka straciła surowy smak. Całość dodać do mięsa, wbić jajko, przyprawić i dokładnie wyrobić. Wyrobione mięso podzielić na 6 równych porcji. Porcje uformować w zgrabne podłużne kotleciki i nadziać je na drewniane patyczki do szaszłyków. Minikebaby smażyć na oleju ok. 20 minut, co jakiś czas obracając. Podawać z Sosem musztardowo-paprykowym Tarsmak.

Tortilla z kurczakiem

tortilla z kurczakiem

Składniki:

  • 4 placki tortilli
  • 300 g fileta z kurczaka
  • 4 liście sałaty strzępiastej
  • 12 plastrów pomidora
  • 1 żółta papryka
  • 1 czerwona papryka
  • 1 średnia marchewka
  • por (biała część)
  • sól, pieprz do smaku
  • Sos musztardowo-paprykowy Tarsmak

Filet z kurczaka pokroić w paseczki, doprawić solą i pieprzem. Podsmażyć na patelni na złoty kolor. Pokroić pomidora w cienkie plasterki, paprykę w paski, a marchewkę i por w cieniutkie paseczki. Tortillę podgrzać na suchej patelni, a następnie posmarować ją Sosem musztardowo-paprykowym Tarsmak, położyć sałatę, wszystkie przygotowane wcześniej warzywa i ciepłego kurczaka. Całość polać jeszcze raz sosem i zwinąć w rożek.

Wątróbki drobiowe w boczku

Wątróbki drobiowe w boczku

Składniki:

  • 300 g wątróbki drobiowej
  • 12-14 cienkich plasterków boczku wędzonego parzonego
  • 12-14 sztuk śliwek suszonych bez pestek
  • olej do smażenia
  • Sos musztardowo-paprykowy Tarsmak

Wątróbki oczyścić i podzielić na średniej wielkości cząstki. Każdą cząstkę wątróbki zawinąć w plasterek boczku i spiąć wykałaczką. Do każdej dołożyć po jednej suszonej śliwce. Smażyć na złoty kolor w głębokim, rozgrzanym oleju. Podawać na ciepło bądź zimno z Sosem musztardowo-paprykowym Tarsmak.

Smacznego!

zdjęcia: materiały PR

Zobacz także

Polecany film

Kasia gotuje z Polki.pl: sałatka świąteczna z ziemniakami, brokułami i łososiem

Komentarze

Ładowanie komentarzy...

Dodaj komentarz

Użytkownik niezalogowany

10 grudnia 2016, 21:36