Logowanie
Logowanie. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Przypomnij hasło
Rejestracja
Płeć: *

Administratorem danych osobowych jest Edipresse Polska SA z siedzibą przy ul. Wiejskiej 19 w Warszawie. Dane będą przetwarzane w celu świadczenia usług za pomocą portalu oraz w celach marketingowych zgodnie z zakresem udzielonych powyżej zgód.

Osoba podająca dane ma prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. Podanie danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne. Dane mogą być udostępnione innym podmiotom z grupy kapitałowej Edipresse Polska SA.

Rejestracja. Proszę czekać
Nie możesz się zalogować? Przypomnij hasło
Masz już konto? Zaloguj się!
Odzyskiwanie utraconego hasła
Odzyskiwanie utraconego hasła. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Masz już konto? Zaloguj się!

Poprzedni artykuł: Przygotowanie warzyw - Jak zachować najlepiej ich wartości odżywcze? Następny artykuł: Sałatki i surówki pełne witamin

Kruche ciasteczka czekoladowe

Nowości kulinarne, , tagi: przepisy, czekolada, przepis, ciastka
Kolejny apetyczny przepis krok po kroku. Tym razem przygotowany przez Wizażankę Paramore.

ciastka czekoladowe

Składniki:

mąka [300 g]

masło [250 g] (miękkie)

kakao [30 g],

cukier puder [125 g]

soda oczyszczona [0.5 łyżeczki]

proszek do pieczenia [0.5 łyżeczki].

Krok 1

Do naczynia wsyp mąkę, kakao, sodę i proszek do pieczenia. Pomieszaj składniki i odstaw na chwilę, aby przeszedł je kakaowy aromat.

Krok2

Zmiksuj razem masło (koniecznie musi być miękkie) z cukrem pudrem.

Krok 3

Do uzyskanej masy dodaj mąkę z innymi składnikami. Miksuj aż składniki dokładnie się połączą.

Krok 4

Powinieneś uzyskać masę jak na zdjęciu. Ja dodatkowo ugniotłam ją w jedną część, aby łatwiej mi było lepić kulki

Krok 5

Ulep z ciasta kulki wielkości orzecha włoskiego. Układając je na natłuszczonej masłem blasze, lekko je spłaszcz. Piecz 5 minut w 170 stopniach, potem zmniejsz temperaturę do 150 stopni i piecz ok. 10 minut. Nie widać, czy ciasteczka są upieczone, bo są ciemne, ale powinny być spójne od góry, lecz nie twarde.Z podanej porcji składników wychodzi mi ok. 40 ciasteczek

Smacznego!

zdjęcia: Fotolia

Zobacz także

Polecany film

Kasia gotuje z Polki.pl: jabłecznik

Komentarze

Ładowanie komentarzy...

Dodaj komentarz

Użytkownik niezalogowany

4 grudnia 2016, 11:15