Logowanie
Logowanie. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Przypomnij hasło
Rejestracja
Płeć: *

Administratorem danych osobowych jest Edipresse Polska SA z siedzibą przy ul. Wiejskiej 19 w Warszawie. Dane będą przetwarzane w celu świadczenia usług za pomocą portalu oraz w celach marketingowych zgodnie z zakresem udzielonych powyżej zgód.

Osoba podająca dane ma prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. Podanie danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne. Dane mogą być udostępnione innym podmiotom z grupy kapitałowej Edipresse Polska SA.

Rejestracja. Proszę czekać
Nie możesz się zalogować? Przypomnij hasło
Masz już konto? Zaloguj się!
Odzyskiwanie utraconego hasła
Odzyskiwanie utraconego hasła. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Masz już konto? Zaloguj się!

Poprzedni artykuł: Pesto z penne – maksimum smaku, minimum wysiłku! Następny artykuł: Czarna woda do picia

Sałatka na upalne dni

Nowości kulinarne, , tagi: przepisy, przepis, sałatka, sałatki, lato
Latem nie mamy zbyt dużego apetytu, w szczególności na ciężkie dania. Codziennie jednak musimy dostarczać energii organizmowi więc zwracajmy uwagę na nasze menu. Ważne, aby było smacznie, lekko, ale i pożywnie. Co więcej pogoda nie sprzyja spędzaniu godzin w kuchni. Jak więc zjeść coś wartościowego, a na dodatek szybkiego w przygotowaniu? Przedstawiamy przepis na wyśmienite danie, którego sekretem jest krem sałatkowy marki Livio.
sałatka na upalne dni

Krem sałatkowy LIVIO to wyśmienite towarzystwo dla warzyw i ziół. Jego subtelny smak i delikatna, gładka konsystencja stanowią idealne dopełnienie każdej sałatki. Nie zawiera sztucznych barwników, sztucznych aromatów oraz konserwantów.

Składniki:

• sałata lodowa

• ogórek zielony

• sól i pieprz

• natka pietruszki

• pierś z kurczaka

• czosnek

• 4 łyżki kremu sałatkowego Livio

• 12 pomidorków koktajlowych

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka przyprawić pieprzem i solą, pokroić w paski i usmażyć na patelni. Sałatę porwać na kawałki. Pomidory koktajlowe pokroić na pół, ogórki w plasterki. Dodać natkę pietruszki. Następnie układać  kurczaka odsączonego z nadmiaru tłuszczu. Obrany czosnek zmiażdżyć, dodać krem sałatkowy marki Livio, pociętą natkę pietruszki, sól i pieprz do smaku, dokładnie wymieszać i tak przyprawionym sosem polać sałatkę.

Smacznego!

zdjęcia: materiały PR

Zobacz także

Polecany film

Kasia gotuje z Polki.pl: zupa gulaszowa

Komentarze

Ładowanie komentarzy...

Dodaj komentarz

Użytkownik niezalogowany

7 grudnia 2016, 15:30