Poprzedni artykuł: Zrób to sama: domowe al'a trufle z daktyli Następny artykuł: Wielkanocne menu od Batidy

Wyrusz ze Starbucks® w kawową podróż do Peru

Nowości kulinarne, , tagi: kawa, nowości kulinarne, starbucks
Wiosna to świetny czas na spotkania z przyjaciółmi, poznawanie nowych osób, tworzenie wyjątkowych związków. Nic tak nie łączy ludzi jak spotkanie przy kawie w Starbucks®. Tej wiosny po raz pierwszy w polskiej ofercie Starbucks® pojawiła się kawa ziarnista Peru, prosto z serca Imperium Inków. Smakiem zachwycają też pyszne wiosenne napoje – Caramel Macchiato, Hazelnut Macchiato oraz absolutna nowość – Maple Macchiato.

Spróbuj kawy ziarnistej Starbucks Peru® z serca Imperium Inków

Wiosenna oferta Starbucks® obfituje w wiele nowości. Po raz pierwszy w Polsce pojawiła się kawa ziarnista Starbucks Peru®, która pochodzi z Ameryki Łacińskiej. To zrównoważona kawa o średnim body, delikatnej kwasowości i łagodnym orzechowym smaku. Swoim zapachem przywodzi na myśl słodkość czekolady.

kawa starbucks peru

Już teraz możesz spróbować kawy Starbucks® Peru jako swoje Origin Espresso. Peruwiańskie ziarna mogą być podstawą ulubionego napoju – Latte, Cappuccino czy Americano. Kawę można też kupić w kawiarniach Starbucks® w całej Polsce. Sprzedawana jest w ziarnach, a na życzenie może być zmielona przez baristów, którzy dostosowują grubość mielenia do sposobu parzenia tak, aby kawa zachowała najlepszy smak i aromat.

Oprócz niezwykłej kawy ziarnistej Peru, Starbucks® przygotował też wiosenne napoje, które dodadzą pozytywnej energii i słodyczy w słoneczne wiosenne dni – Caramel Macchiato, Hazelnut Macchiato oraz Maple Macchiato.

Zupełnie nowe Maple Macchiato

starbucks maple macchiato

Fani Starbucks® od dawna czekali na Maple Macchiato – wyjątkową kawę o smaku syropu klonowego. Dolna warstwa napoju to syrop waniliowy, który zalany jest idealnie spienionym mlekiem. Nalane na mleko shoty espresso dodają kawie wyrazistości, a wykończenie w postaci syropu klonowego sprawia, że czuje się lekką słodycz.

Już dziś rozkoszuj się wiosną i przyjdź do Starbucks®, aby spróbować niezwykłego Trio Macchiato: Caramel, Hazelnut i Maple. A dzięki ziarnom kawy Starbucks Peru® przeniesiesz się aż do serca Imperium Inków.

zdjęcia: materiały PR

Polecany film


Komentarze

Ładowanie komentarzy...

Dodaj komentarz

Użytkownik niezalogowany

23 kwietnia 2018, 11:58

Nasze propozycje