Logowanie
Logowanie. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Przypomnij hasło
Rejestracja
Płeć: *

Administratorem danych osobowych jest Edipresse Polska SA z siedzibą przy ul. Wiejskiej 19 w Warszawie. Dane będą przetwarzane w celu świadczenia usług za pomocą portalu oraz w celach marketingowych zgodnie z zakresem udzielonych powyżej zgód.

Osoba podająca dane ma prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. Podanie danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne. Dane mogą być udostępnione innym podmiotom z grupy kapitałowej Edipresse Polska SA.

Rejestracja. Proszę czekać
Nie możesz się zalogować? Przypomnij hasło
Masz już konto? Zaloguj się!
Odzyskiwanie utraconego hasła
Odzyskiwanie utraconego hasła. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Masz już konto? Zaloguj się!

Poprzedni artykuł: Lubisz o siebie dbać? Wypróbuj lekkie i zdrowe przepisy! Następny artykuł: Prosty deser bez cukru: mus czekoladowy z awokado

Prosty przepis na kokosową botwinkę

Nowości kulinarne,
,
, tagi: przepisy, przepis, zupy, buraczki, zupa, kuchnia wegetariańska
Botwinkę każdy zna i lubi. Zwykle nie możemy doczekać się pierwszych pęczków na targowiskach, aby przyrządzić z niej ulubioną zupę. Dzisiaj jednak botwinka w nieco innej, orientalnej wersji, w której odnajduje się równie doskonale!

botwinka

Składniki:

  • 2 litry bulionu warzywnego
  • 1 pęczek botwinki
  • 2 marchewki
  • 5 małych ziemniaków
  • sok z połowy cytryny lub z całej limonki
  • garść posiekanej kolendry lub natki pietruszki
  • pół łyżeczki kuminu (opcjonalnie)
  • puszka mleka kokosowego
  • pieprz, sól

botwinka

Przygotowanie:

Botwinkę dokładnie płuczemy, obieramy buraczki, a liście drobno siekamy.

W bulionie warzywnym gotujemy pokrojone w kostkę marchew i ziemniaki. Po 15 minutach dodajemy także botwinę.

Kiedy warzywa są już miękkie dodajemy mleko kokosowe, a następnie sok z cytryny, posiekaną kolendrę i przyprawy.

botwinka

Wypróbujecie przepis na orientalną botwinkę? :)

Więcej przepisów znajdziesz na blogu Kitchen Vibe.

Zobacz także przepis na pastę z ciecierzycy oraz przepis na zupę z buraczków z białą fasolą. 


Zobacz także

Polecany film

Kasia gotuje z Polki.pl: łosoś z piekarnika

Komentarze

Ładowanie komentarzy...

Dodaj komentarz

Użytkownik niezalogowany

9 grudnia 2016, 10:50