Logowanie
Logowanie. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Przypomnij hasło
Rejestracja
Płeć: *

Administratorem danych osobowych jest Edipresse Polska SA z siedzibą przy ul. Wiejskiej 19 w Warszawie. Dane będą przetwarzane w celu świadczenia usług za pomocą portalu oraz w celach marketingowych zgodnie z zakresem udzielonych powyżej zgód.

Osoba podająca dane ma prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. Podanie danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne. Dane mogą być udostępnione innym podmiotom z grupy kapitałowej Edipresse Polska SA.

Rejestracja. Proszę czekać
Nie możesz się zalogować? Przypomnij hasło
Masz już konto? Zaloguj się!
Odzyskiwanie utraconego hasła
Odzyskiwanie utraconego hasła. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Masz już konto? Zaloguj się!

Poprzedni artykuł: 6 najlepszych słodkości na Walentynki Następny artykuł: Gdzie zjada się najwięcej kebabów i pizzy? Ciekawe wyniki badań!

Prosty przepis na wyjątkowe walentynkowe śniadanie

Nowości kulinarne,
,
, tagi: śniadanie, walentynki
Tegoroczne walentynki wypadają w niedzielę, dlatego przed nami idealna okazja do spędzenia romantycznego weekendu z ukochaną osobą. Świętować możemy zacząć już o poranku. Wyjątkowe śniadanie nastroi was pozytywnie na cały dzień!

Przez żołądek do serca! To stare powiedzenie nadal ma wielką moc. Śniadanie przygotowane przez drugą połówkę smakuje najlepiej na świecie. Jak przygotować takie miłosne specjały? Wystarczy odrobina czułości, szczypta namiętności i truskawki w kolorze miłości. Pyszne śniadanie będzie znakomitym początkiem walentynek – rozkosznie słodkie i lekkie, wprowadzi cudowną atmosferę.      

Śniadaniowa chałka z truskawkami

chałka

Składniki:

  • 1 opakowanie mrożonych truskawek (np. Proste Historie)
  • 6 kromek chałki lub pieczywa tostowego
  • 3 łyżki cukry
  • ½ łyżeczki cukru waniliowego
  • 1 cytryna
  • Szczypta cynamonu
  • 4 jajka
  • 4 łyżki śmietanki kremówki
  • 4 łyżki masła
  • Szczypta soli
  • Cukier puder

Przygotowanie:

Rozmroź truskawki na sitku. Na patelnię wsyp 2 łyżki cukru, ½ łyżeczkę cukru waniliowego i sok z 1 cytryny. Zacznij podgrzewać i jeśli tylko zacznie lekko zmieniać kolor na słomkowy, dodaj odcedzone truskawki. Trzymaj na ogniu 2 minuty. Wyłącz, dodaj 1 płaską łyżkę masła i szczyptę cynamonu. W misce ubij lekko 4 jajka z dodatkiem 4 łyżek śmietanki kremówki, szczypty soli i 1 płaskiej łyżeczki cukru. Przygotuj 6 kromek chałki lub pieczywa tostowego. Rozgrzej na patelni 1 łyżkę masła. Zanurzaj kawałki chleba w masie jajecznej i smaż po 1 minucie z każdej strony, na rumiano. Przed kolejną partią umyj patelnię i dodaj kolejne masło. Na ciepłe tosty kładź porcję truskawek i oprósz cukrem pudrem.

Smacznego!

zdjęcia: materiały PR

Polecany film

Kanapki


Zobacz także

Komentarze

Ładowanie komentarzy...

Dodaj komentarz

Użytkownik niezalogowany

22 stycznia 2017, 13:11

Nasze propozycje