Logowanie
Logowanie. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Przypomnij hasło
Rejestracja
Płeć: *

Administratorem danych osobowych jest Edipresse Polska SA z siedzibą przy ul. Wiejskiej 19 w Warszawie. Dane będą przetwarzane w celu świadczenia usług za pomocą portalu oraz w celach marketingowych zgodnie z zakresem udzielonych powyżej zgód.

Osoba podająca dane ma prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. Podanie danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne. Dane mogą być udostępnione innym podmiotom z grupy kapitałowej Edipresse Polska SA.

Rejestracja. Proszę czekać
Nie możesz się zalogować? Przypomnij hasło
Masz już konto? Zaloguj się!
Odzyskiwanie utraconego hasła
Odzyskiwanie utraconego hasła. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Masz już konto? Zaloguj się!

Poprzedni artykuł: Schudnij na lato z czerwoną herbatą! Następny artykuł: Zacznij wiosnę z nowymi ciastkami belVita Tartinki

Babcine racuchy z dodatkiem śliwek

Pyszne i pożywne śniadanie to przepis na doskonały początek każdego dnia. Odpowiednio przyrządzone nie tylko dodaje energii, ale również dostarcza niesamowitych wrażeń smakowych. Na co dzień, gdy wszystko robimy w biegu, śniadaniowe menu powinno być przede wszystkim proste i szybkie w przygotowaniu. Nie oznacza to jednak, że musi być nudne czy banalne. Przepis na smaczne racuchy przygotował ambasador marki Herbapol – Tomek Jakubiak.

babcine racuchy

Składniki:

  • 2 szklanki mąki,
  • 1 szklanka ciepłego mleka,
  • 2 dag drożdży,
  • 5 łyżek ciepłej wody,
  • 1 jajko,
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego,
  • 3 łyżki powideł śliwkowych, np. Herbapol,
  • 1 duże jabłko,
  • szczypta soli,
  • olej do smażenia,
  • cukier puder do posypania

Sposób przygotowania:

Drożdże mieszamy z kilkoma łyżkami mleka i odstawiamy do wyrośnięcia. Obieramy jabłko i kroimy w drobną kosteczkę. Do reszty mleka i do wody dodajemy jajko, sól, cukier, powidła, jabłka i wyrośnięte drożdże. Wszystko wyrabiamy na gładką masę i odstawiamy w ciepłe miejsce aby ciasto jeszcze podrosło. Na rozgrzany tłuszcz nakładamy łyżką porcję ciasta i smażymy małe racuchy na złoty kolor. Podajemy na ciepło posypane cukrem pudrem.

Smacznego!

zdjęcia: materiały PR

Polecany film

Kasia gotuje z Polki.pl: zupa ogórkowa


An Error Occurred: Internal Server Error

Oops! An Error Occurred

The server returned a "500 Internal Server Error".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.

Komentarze

Ładowanie komentarzy...

Dodaj komentarz

Użytkownik niezalogowany

23 kwietnia 2017, 10:08

Nasze propozycje