Logowanie
Logowanie. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Przypomnij hasło
Rejestracja
Płeć: *

Administratorem danych osobowych jest Edipresse Polska SA z siedzibą przy ul. Wiejskiej 19 w Warszawie. Dane będą przetwarzane w celu świadczenia usług za pomocą portalu oraz w celach marketingowych zgodnie z zakresem udzielonych powyżej zgód.

Osoba podająca dane ma prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. Podanie danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne. Dane mogą być udostępnione innym podmiotom z grupy kapitałowej Edipresse Polska SA.

Rejestracja. Proszę czekać
Nie możesz się zalogować? Przypomnij hasło
Masz już konto? Zaloguj się!
Odzyskiwanie utraconego hasła
Odzyskiwanie utraconego hasła. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Masz już konto? Zaloguj się!

Poprzedni artykuł: Sola z pastą z czarnych oliwek i bazylią Następny artykuł: Idealne do zorganizowania grilla i nie tylko

Sezon czas zacząć: szparagi z sosem tatarskim

Nowości kulinarne,
,
, tagi: przepisy, przepis, sosy, kuchnia wegetariańska, szparagi
Zastanawiasz się, jak przygotować szparagi? Bułka tarta wydaje się zbyt nudnym dodatkiem? Wypróbuj przepis na szparagi z sosem tatarskim! Sezon oficjalnie czas zacząć!

szparagi z sosem

Składniki:

  • pęczek zielonych szparagów
  • 2 średnie korniszony
  • 1 młoda cebulka (wraz ze szczypiorem)
  • kilka marynowanych pieczarek (opcjonalnie)
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 - 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy sarepskiej
  • pieprz, sól

szparagi z sosem

Sposób przygotowania:

Korniszony ścieramy na tarce o średnik oczkach, cebulkę i pieczarki drobno kroimy.

Do warzyw dodajemy jogurt, majonez i doprawiamy do smaku.

Szparagi myjemy, odcinamy twarde końcówki. Gotujemy na parze lub w lekko osolonej wodzie przez 3-4 minuty.

Ciepłe szparagi podajemy z zimnym sosem tatarskim.

szparagi z sosem

Jadłyście już szparagi w tym sezonie?

Więcej przepisów znajdziesz na blogu Kitchen Vibe.

Zobacz także przepis na pastę z ciecierzycy oraz inne przepisy na szparagi.


Zobacz także

Polecany film

Kasia gotuje z Polki.pl: babka-zebra na Boże Narodzenie

Komentarze

Ładowanie komentarzy...

Dodaj komentarz

Użytkownik niezalogowany

5 grudnia 2016, 09:24