Poprzedni artykuł: Sola z pastą z czarnych oliwek i bazylią Następny artykuł: Idealne do zorganizowania grilla i nie tylko

Sezon czas zacząć: szparagi z sosem tatarskim

Nowości kulinarne,
,
, tagi: przepisy, przepis, sosy, kuchnia wegetariańska, szparagi
Zastanawiasz się, jak przygotować szparagi? Bułka tarta wydaje się zbyt nudnym dodatkiem? Wypróbuj przepis na szparagi z sosem tatarskim! Sezon oficjalnie czas zacząć!

szparagi z sosem

Składniki:

  • pęczek zielonych szparagów
  • 2 średnie korniszony
  • 1 młoda cebulka (wraz ze szczypiorem)
  • kilka marynowanych pieczarek (opcjonalnie)
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 - 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy sarepskiej
  • pieprz, sól

szparagi z sosem

Sposób przygotowania:

Korniszony ścieramy na tarce o średnik oczkach, cebulkę i pieczarki drobno kroimy.

Do warzyw dodajemy jogurt, majonez i doprawiamy do smaku.

Szparagi myjemy, odcinamy twarde końcówki. Gotujemy na parze lub w lekko osolonej wodzie przez 3-4 minuty.

Ciepłe szparagi podajemy z zimnym sosem tatarskim.

szparagi z sosem

Jadłyście już szparagi w tym sezonie?

Więcej przepisów znajdziesz na blogu Kitchen Vibe.

Zobacz także przepis na pastę z ciecierzycy oraz inne przepisy na szparagi.

Polecany film


Komentarze

Ładowanie komentarzy...

Dodaj komentarz

Użytkownik niezalogowany

25 kwietnia 2018, 20:43

Nasze propozycje