Logowanie
Logowanie. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Przypomnij hasło
Rejestracja
Płeć: *

Administratorem danych osobowych jest Edipresse Polska SA z siedzibą przy ul. Wiejskiej 19 w Warszawie. Dane będą przetwarzane w celu świadczenia usług za pomocą portalu oraz w celach marketingowych zgodnie z zakresem udzielonych powyżej zgód.

Osoba podająca dane ma prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. Podanie danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne. Dane mogą być udostępnione innym podmiotom z grupy kapitałowej Edipresse Polska SA.

Rejestracja. Proszę czekać
Nie możesz się zalogować? Przypomnij hasło
Masz już konto? Zaloguj się!
Odzyskiwanie utraconego hasła
Odzyskiwanie utraconego hasła. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Masz już konto? Zaloguj się!

Poprzedni artykuł: W oprawie aromatycznych borowików – nowość z serii Dania Babci Zosi Następny artykuł: Pawełek najlepszym od Wedla – postaw na nadzianego kumpla!

Aromatyczna Wielkanoc z przyprawami Appetita

Nowości kulinarne, , tagi: przyprawy, jajko, wielkanoc, żurek, jaja, appetita
Wielkanoc to bogactwo rodzimych zwyczajów, przekazywane z pokolenia na pokolenie tradycje oraz uczta smaków. Ukoronowaniem świątecznego menu, będą aromatyczne mieszanki przyprawowe Appetita z linii Gotujemy po polsku. Dzięki nim przygotowanie wielkanocnych specjałów stanie się proste, a tradycyjne dania nabiorą głębokiego aromatu.

W dawnej Polsce wierzono, że obfitość świątecznego stołu wróżyła dobrobyt i pomyślność. Święta to triumfalny powrót produktów zakazanych w czasie postu i bogactwo różnorodnych dań. Na tradycyjnym stole nie mogło wówczas zabraknąć jaj, ćwikły oraz żurku lub białego barszczu. Aby zupy zyskały głęboki smak i niepowtarzalny aromat wystarczy użyć dedykowanej im Przyprawy do żurku i barszczu białego Appetita, która nada im niepowtarzalnego charakteru.

przyprawa do zurku

 

Atrybutem Wielkanocy jest jajko, które stanowiło przedmiot kultu już w starożytności. Jajka zawieszano  m.in. pod sufitami egipskich świątyń. Symbolizowały one wszechświat, siłę życiową, płodność i odrodzenie. Jajka zdobiono w celach magicznych, a w ludowych wierzeniach zwyczaj ten uważany był za jeden z warunków zapewnienia ciągłości świata. Jajka stały się również istotnym składnikiem wielkanocnego menu. Aromatyczna kompozycja ziół i przypraw w Przyprawie do potraw z jajek Appetita urozmaici smak m.in. jaj faszerowanych, past i sałatek jajecznych.

przyprawy do jajek

Ceny:

Przyprawa do potraw z jajek (20g) cena ok. 1,30 zł   

Przyprawa do żurku i barszczu białego (20 g) cena ok. 1,30 zł 

zdjęcia: materiały PR

Polecany film

Kasia gotuje z Polki.pl: sałatka jajeczna z chrzanem


An Error Occurred: Internal Server Error

Oops! An Error Occurred

The server returned a "500 Internal Server Error".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.

Komentarze

Ładowanie komentarzy...

Dodaj komentarz

Użytkownik niezalogowany

26 kwietnia 2017, 19:48

Nasze propozycje