Logowanie
Logowanie. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Przypomnij hasło
Rejestracja
Płeć: *

Administratorem danych osobowych jest Edipresse Polska SA z siedzibą przy ul. Wiejskiej 19 w Warszawie. Dane będą przetwarzane w celu świadczenia usług za pomocą portalu oraz w celach marketingowych zgodnie z zakresem udzielonych powyżej zgód.

Osoba podająca dane ma prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. Podanie danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne. Dane mogą być udostępnione innym podmiotom z grupy kapitałowej Edipresse Polska SA.

Rejestracja. Proszę czekać
Nie możesz się zalogować? Przypomnij hasło
Masz już konto? Zaloguj się!
Odzyskiwanie utraconego hasła
Odzyskiwanie utraconego hasła. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Masz już konto? Zaloguj się!

Poprzedni artykuł: Koktajle owocowe Następny artykuł: Rewolucja w ofercie czekolad marki Goplana

Lekka sałatka na przedwiośnie!

Nowości kulinarne,
,
, tagi: przepisy, marchew, przepis, sałatka, sałatki, rukola
Jak przeczekać czas do wiosny, w którym nowalijki będą zawierały w sobie nieco mniej z tablicy Mendelejewa? Sałata i rzodkiewka, choć pięknie wyglądają, pozostawiają jeszcze wiele do życzenia. Czym zastąpić nowalijki? Klasycznym mixem sałat, a chrupiącą rzodkiewkę – marchewką! Sprawdź nasz przepis!

sałatka wiosenna

Składniki (przepis na jedną porcję):

  • ulubiona sałata lub mix sałat
  • rukola
  • pół średniej wielkości ogórka
  • 6 sztuk pomidorków cherry
  • pół małej czerwonej cebuli
  • ¼ szklanki kukurydzy
  • pół papryki żółtej
  • średniej wielkości marchewka
  • 1 jajko na twardo
  • opcjonalnie: 2 średniej wielkości pieczarki
  • przyprawy: pieprz, suszona pietruszka

Przygotowanie:

Sałatę i rukolę ułóż na talerzu, warzywa umyj. Pomidorki pokrój na połówki, ogórka i marchewkę – w grubsze plastry, czerwoną cebulę – w krążki, paprykę – w półkrążki. Składniki ułóż na sałacie, dodaj kukurydzę i dwie połówki jajka. Opcjonalnie dodaj pokrojone w plastry, surowe pieczarki.

Jeśli masz ochotę na dressing, sprawdź przepisy na sosy do sałatek. Do sałatki w wersji light dodaj szczyptę pieprzu i suszonej pietruszki.

Smacznego!

zdjęcia: Fotolia

Zobacz także

Polecany film

Kasia gotuje z Polki.pl: tarta z kurczakiem i warzywami

Komentarze

Ładowanie komentarzy...

Dodaj komentarz

Użytkownik niezalogowany

8 grudnia 2016, 08:58