Rejestracja
Płeć: *

Administratorem danych osobowych jest Edipresse Polska SA z siedzibą przy ul. Wiejskiej 19 w Warszawie. Dane będą przetwarzane w celu świadczenia usług za pomocą portalu oraz w celach marketingowych zgodnie z zakresem udzielonych powyżej zgód.

Osoba podająca dane ma prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. Podanie danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne. Dane mogą być udostępnione innym podmiotom z grupy kapitałowej Edipresse Polska SA.

Rejestracja. Proszę czekać
Nie możesz się zalogować? Przypomnij hasło
Masz już konto? Zaloguj się!
Odzyskiwanie utraconego hasła
Odzyskiwanie utraconego hasła. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Masz już konto? Zaloguj się!

Słownik składników kosmetycznych

Podstawowa: Cetearyl Alcohol
Inne nazwy: Alkohol cetearylowy (pl)
Cetylstearylalkohol (niem)
Cetearylalkohol (niem)
Kategoria: emulgatory, emolienty, regulatory lepkości, stabilizatory
Opis:

Pochodzenia różnego. Alkohol cetearylowy jest mieszaniną alkoholi tłuszczowych, składa się z alkoholu cetylowego i alkoholu stearylowego. Biała, woskowata substancja używana jako:

  • zmiękczacz i regulator lepkości
  • stabilizator emulsji
  • dodatek do przezroczystych składników kosmetycznych w celu zmętnienia, aby utrudnić przenikanie światła

Substancja natłuszczająca, nadająca skórze miękkość, elastyczność i gładkość.

Kontakt: Uwagi do redakcji