Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-02-01, 19:39   #2778
syrenka
Wtajemniczenie

Dot.: Naturalne loki, loczki, fale i ich pielęgnacja cz. III

Cytat:
Napisane przez marta_super Pokaż wiadomość
Ja zostawiłam dzisiaj w DOZie 99 zł
Co prawda z rzeczy do włosów zakupiłam tylko:
Fitomed (szampon do włosów suchych i normalnych) - Eloe mnie skusiła pochlebnymi recenzjami,
Fitomed odżywkę ekstraziołową regeneracyjną (sztuk 2 ) - mnie tam się zapach bardzo podoba

Aleovit, którego skład przepisuję: Aqua, Etanol (96%), Extractumetanol ex, Calami rhizoma, liquidum ex, Aloe barbadenis, PEG-35 polysorbate 20, aesculus hippocastanum seed extract, retinyl palmitate, tocopherol, PABA, inositol, calcium pantothenate, linoleic acid, bioton, PEG-40, cananga odorate flower oil, rosmarinus officinalis, cedrus atlantica, 03PL001, salvia sclarea oil.

Ktoś mnie to może na polski przełożyć? Najbardziej pewna jestem wody, czegoś z aloesu, szałwi i rozmarynu oraz witaminy E, ale jak się to ma kolejnością i zawartością do Jantara? (przez skórę czuję, że dużo gorzej... )
Dziękuję za skład

Po wodzie mamy alkohol.
Pierwsza i podstawowa różnica z Jantarem. Jantar był na glikolu czyli można go było wcierać w skalp i kłaść na włosy. Aloevitem bym włosów nie pryskała.
Poza tym kłącze tataraku, aloes, kasztanowiec zwyczajny, witamina A i E, inositol (odżywia włosy, utrzymuje wilgoć), calcium pantothenate składnik pochodzenia chemicznego. Sól kwasu pantotenowego (witaminy B kompleks). Składnik, który w preparatach do pielęgnacji włosów ma za zadanie ułatwiać rozczesywanie i zapobiegać ich elektryzowaniu się. Substancja wykazująca działanie lecznicze i ochronne.
[https://wizaz.pl/chemia/view.php?id=1309]

biotyna (wspomaga strukturę włosów), linoleic acid (zmiękcza, odżywia skórę, włosy), olej z ylang - ylang, rozmaryn lekarski, cedr, olej z szałwii.

syrenka jest offline Zgłoś do moderatora