Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Analizy kosmetyków do włosów (bez dyskusji i komentarzy)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-06-23, 19:43   #477
jumaatt
Rozeznanie

Dot.: Kosmetyki do włosów - analizy, opinie, ciekawostki dla kręconowłosych

Cytat:
Napisane przez agnes7 Pokaż wiadomość
Syrenko, Jumaatt dziękuję bardzo. Myślę że jak umyję nim głowę czasami to wielkiej tragedii nie będzie.
Pozdrawaim
Proszę bardzo

Cytat:
Napisane przez Edith3F Pokaż wiadomość
Ostatnio byłam w Auchan i zainteresowały mnie kosmetyki firmy Duglon.
Najbardziej spodobała mi się ta odżywka :
Mann & Schroeder, Dulgon, Odżywka do włosów suchych i zniszczonych 'Mango & awokado'

Skład: Aqua, Cetearyl Alcohol, Propylene Glycol, Behentrimonium Chride, Isopropyl Palmitate, Betaine, Persea Gratissima, Parfum, Isopropyl Alcohol, Dycaprylyl Ethel, Glycerin, Lauryl Alcohol, Phantenol, Citric Acid, Niacynamide, Benzyl Alcohol, Phenoxyethanol, Potassium Sorbate, Mangifera Indica, Lactis Lipida, CI15510, Limonene

Czy mogę prosić o analizę,
nadaje się do odżywiania czy bardziej do mycia?
Zaraz po wodzie alkohol tłuszczowy, który jako emolient nawilży oraz wygładzi włosy. Następnie humektant (wysoko w składzie, trzeba zwracać uwagę na warunki pogodowa i PR), oraz antystatyk, który jednocześnie może pełnić rolę myjącą. Dalej znowu emolient,
oraz ciekawy składnik betaina, która ma działanie łagodzące, odżywcze i nawilżające. Następnie tytułowy ekstrakt z awokado, mango zaś już na końcu składu.Podobnie jak lipidy mleczne, działające odżywczo i nawilżająco, niacynamid, pantenol i gliceryna.

Dużego potencjału odżywczego tu nie ma, odżywka raczej wypełni podstawowe zadanie, czyli nawilży i wygładzi włosy. Może się nadawać do mycia ze względu na Behentrimonium Chloride dosyć wysoko w składzie.
jumaatt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując