2011-05-16, 18:20
|
#4679
|
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2009-02
Lokalizacja: świętokrzyskie
Wiadomości: 146
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 19
to jak tu ograniczyć żółtka jak do większości przepisów trzeba całe jajcory dawać????
A propos-fajny sernik zrobiłam-bez otrąb,bez skrobii-cacuszko
---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ----------
Myślę co by tu do szamania na wycieczkę dwudniową zabrać-planuję napiec chlebków w mikrofali lub bułkę tą co na sporo kromek się ciacha i chyba jakieś filety w piekarniku upitraszę bo jak znam życie to na obiad strzelą jakiś schabowy w panierce,ziemniaki itp. itd-bleeeeee.
Jakiegoś wieśniaka to kupię na miejscu-co tu jeszcze można zabrać?takie cuś,żeby się dobrze przewiozło i przetrzymało?tylko nie piszcie,że makrelkę bo choć uwielbiam,to bym "pachniała"na cały Zakopiec
---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------
Kobiety-może znacie,ale dla tych co nie znają podaję recepturę naturalnych czysto drobiowych,odtłuszczonych domowych rosołków:
"kostka rosołowa"
Składniki:
300 g nóżek kurczaka, bez kości, bez skóry, bez ścięgien, pokrojonych na kawałki.
200 g warzyw, mieszanych ( selera, cebuli, czosnku, pora), pokrojonych na nieduże kawałki
4 gałązki ziół-pietruszka,lubczyk,kopere k, świeżych lub suszonych
150 g soli morskiej, gruboziarnistej
1 liść laurowy
1 goździk
czosnek granulowany(ilość wg.uznania)
- Sposób przygotowania:
- Do blendera włożyć kawałki mięsa kurczaka, rozdrobnić.Przełożyć do innego naczynia.
- Do blendera włożyć wszystkie warzywa i zioła, mocno rozdrobnić.
- Dodać sól, rozdrobnione mięso, liść laurowy i goździk, gotować 30 min na parze lub wolniutkim ogniu.
- wszystko razem jeszcze raz dobrze zmiksować.
- Przełożyć do szczelnie zamkniętego słoika, pozostawić do ostygnięcia.
trzymać w słoiczku w lodówce,spokojnie dobrze zakręcony postoi kilka miesięcy.
Dawkowanie:
Do przygotowania 500 g płynnego bulionu użyć 1-2 łyżeczki koncentratu i 500 g wody.
|
|
|