Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Składy kosmetyków do włosów bez tajemnic
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-07-03, 16:43   #948
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Dot.: Składy kosmetyków do włosów bez tajemnic

Cytat:
Napisane przez bronsee Pokaż wiadomość
Drogie wszechwiedzące składowłosocholiczki!
Możecie zerknąć okiem na ten skład i odpowiedzieć mi na pytanko: czy taka emulsja nadaje się do użycia bez spłukiwania?
Producent rozkazuje spłukać, ale może włosy mi nie wypadną jakbym używała Glorii bez spłukiwania?

Pollena-Malwa, Gloria, Emulsja do włosów (białe opakowanie z granatową zakrętką)

INCI: aqua, cetrimonium chloride, cetyl alcohol, salvia officinalis extract, urtica dioica extract, glyceryl stearate, citric acid, parfum, bromonitropropanidiol, hydroxycitronellal, benzyl benzoate, hexyl cinnamal, hydroxymethylpentyl 3 cyclihexenecarboxaldehyde , eugenol, citronellol, alpha-isomethylionone, geraniol, C.I. 44045, 19140.

Z góry dziękuję za odpowiedź!

P.S. W Auchan Białystok właśnie jest wyprzedaż tego specyfiku - 1,99zł/200ml
Mam nadzieję, że to nie znaczy, że zaprzestaną produkcji, bo jako odżywka do spłukiwania Gloria sprawuje się świetnie!
Prosty składzik o klarownej strukturze - tak, jak powinnno być.
Zaraz po emolientach wyciąg z szałwii i pokrzywy. Końcówka składu trochę przedobrzona, ale wnioskuję, że są to niewielkie stężenia substancji, więc do wybaczenia.

Co do stosowania bez spłukiwania - myślę, że się nadaje [oczywiście pod warunkiem, że Twoje włosy ładnie po niej wyglądają].
'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora