Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Zapachowe TOP 100 - pomóż stworzyć perfumeryjną top listę
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-08-10, 20:11   #406
irkax
Zakorzenienie

Dot.: Zapachowe TOP 100 - pomóż stworzyć perfumeryjną top listę

Oficjalne wyniki ankiety Zapachowe TOP 100 Wizażanek i Wizażan

Lp. Nazwa Producent Liczba głosów
-------------------------------------------------------------------------------------------------
1. Angel EDP Thierry Mugler 55

"paczulowo- słodki demon- dusiciel z anielskim skrzydłem" - Kota

"
Sygnaturowy zapach Theierry'ego Muglera - świetlisty, ciepły a jeddnocześnie chłodny, zapach z charakterem. Jak mówi fragment opisu reklamowego:" żaden zapach nie pachniał do tej pory tak jak angel"...i to prawda." - megilla

"
Opowieść o niesamowitej kobiecie zamknięta w błękitnej gwiazdce." - your Angel
-------------------------------------------------------------------------------------------------
2. Shalimar Guerlain 52

"
wanilia, ale wytrawna, z szorstką strukturą, a jednocześnie otulacz, klasyk nad klasykami" - Kota

"Orientalny poemat na temat kobiecości." - your Angel
3. Black Cashmere Donna Karan 49

"
(...)Zapach mroczny, ale sunący po skórze z lekkością i miękko opływający nasze ciało niczym czarna suknia, w której czujemy się tajemniczo, ale jednocześnie komfortowo. Chciałoby się rzec- nasza druga skóra. Ciemne kadzidło jest niesamowicie żywiczne, dodatkowo wzbogacone szafranem, goździkami, pieprzem i cynamonem. Osobiście odbieram je jako cieple, czasami niemal parzące skore. Zapach niesamowicie zmysłowy, pieszczący ze znawstwem świetnego kochanka naszą skórę i nos. Nietypowy i odchodzący od stereotypowego pojęcia „zapachu zmysłowego”, dlatego jest albo kochany albo nienawidzony, rzadko kiedy pozostawia nas obojętnym. Ja to nazywam magią zapachu. Niesie w sobie mrok, tajemnicę i niedopowiedzenie.(...)" - mariolasl

"
miękki dym, mocna żywica, ciemny i jednocześnie lśnący wewnętrznym blaskiem" - Kota

4. Jungle Elephant Kenzo 48

"
Zapach seksu. Piękny, zmysłowy i głęboki. Trwały jak mało co. Ideał A fakt, że jest kontrowersyjny tylko dodaje mu smaczku" - Julie_K

"
Rozbuchany orient, maciejki, goździki i słoniowaty charakter miażdżący wszystko dookoła" - Kota
5. Le Baiser du Dragon EDP Cartier 46

"
ciepło, amaretto, piękna paczula" - Kota

"
charakterna gadzina, potrafi się przymilać, delikatnie otulać szyję, zasypywać pocałunkami, ale potrafi też powalić wyziewami z paszczy. Zapach o wielu obliczach.
Niesamowity, piękny, charakterny. Będzie wierny temu, kto go oswoi" - irkax
6. Chanel No.5 EDP Chanel 45

"
można kochać, można nienawidzieć, można wyśmiewać za babciowatość- jedno jest pewne- cierpliwym okazuje swoje piekno." - Kota

"
Bo każda z nas chciałaby być czasem Marilyn... " - your Angel
7. Organza Indecence Givenchy 45

"Są takie zapachy, które fascynują, które spędzają przysłowiowy sen z powiek i nie pozostawiają nikogo obojętnym. Zapachy, które już od pierwszej chwili przekonują do siebie i wzbudzają pozytywne wibracje, przyjemny dreszcz emocji. Jednym z takich zapachów jest Organza Indecence - moja największa miłość w świecie perfum.
To zapach stworzony chyba specjalnie z myślą o mojej osobie, to po prostu moja druga skóra, moje drugie ja.
Mogłabym polecieć z nim w kosmos, kąpać się w nim niczym legendarna Kleopatra w mleku i zabrać go na bezludną wyspę.
Otoczona cudownym, cynamonowym obłoczkiem czuję się atrakcyjna, bardzo kobieca i uwodzicielska, nabieram pewności siebie i ochoty do działania...
To krótko mówiąc - moje ukochane perfumy i ten fakt już nigdy się nie zmieni." - SpanishMyszka
8. Dolce Vita Christian Dior 44

"
ciężkie, słodkawe, pogodne ciepło z promieniem śwatła" - Kota
9. Opium YSL 44

"
Oszałamiający, choć jasny w wyrazie orient i trochę musującej na skórze kokakoli" Kota
10. Theorema Fendi 42

11. Poison Christian Dior 39

12. Dune Woman Christian Dior 38

"
wietrzny, pogodny, łagodną falą płynący zapach skóry i lata" Kota

13. Féminité du Bois Shiseido 38

"
Fiołkowy las - bliźniak Bois de Violette i Genie des Bois" Favkes

"Drewniana intymność" Kota

14. Coco Chanel 36

"czarna, orientalna, choć elegancka dama" Kota

15. Gucci Pour Homme Gucci 35

"
Przepiękny, intrygujący i zmysłowy drzewny zapach." megilla

"Głęboki, zmysłowy, dojrzały, przepięknie korzenno- żywiczny" Kota

16. Jungle Tiger Kenzo 35

"
Ciepło, charakter i pogoda" Kota

"Charakterny orientalny kocur, potrafi wystawić ostre pazury pieprzno-cynamonowych nut, ale potrafi też otulić szyję miękkim futrem i zamruczeć do ucha (ylang-ylang). Niesamowite przemiany zapachu zależnie od pogody. " irkax

17. Must de Cartier EDT Cartier 35
18. Prada Prada 35

19. Zagorsk Comme des Garcons 35

"
Bijący spokój, kadzidło i drewno ...i marchewka" Kota

"Zestawienie kadzidła i drzewnych nut sprawia, że przed oczami staje mi drewniany kościółek w lesie iglastym, a dookoła słychać tylko ciche pomrukiwanie wiatru" irkax

20. Avignon Comme des Garcons 34

"Za zapach kościoła w Avignionie - zapach starego kamienia przesiąkniętego kadzidłem. Aż dziw, że można tak pachnieć - i na dodatek pachnieć zachwycająco." annmarie

"
Obraz malowany zapachem. Sugestywny, plastyczny, mistrzowski." Sabbath

Edytowane przez irkax
Czas edycji: 2008-08-13 o 20:48
irkax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując