Lp.
Nazwa Producent
Liczba głosów
-------------------------------------------------------------------------------------------------
1.
Angel EDP Thierry Mugler
55
"paczulowo- słodki demon- dusiciel z anielskim skrzydłem" -
Kota
"Sygnaturowy zapach Theierry'ego Muglera - świetlisty, ciepły a jeddnocześnie chłodny, zapach z charakterem. Jak mówi fragment opisu reklamowego:" żaden zapach nie pachniał do tej pory tak jak angel"...i to prawda." -
megilla
"Opowieść o niesamowitej kobiecie zamknięta w błękitnej gwiazdce." -
your Angel
-------------------------------------------------------------------------------------------------
2.
Shalimar Guerlain
52
"wanilia, ale wytrawna, z szorstką strukturą, a jednocześnie otulacz, klasyk nad klasykami" -
Kota
"Orientalny poemat na temat kobiecości." -
your Angel
3.
Black Cashmere Donna Karan
49
"(...)Zapach mroczny, ale sunący po skórze z lekkością i miękko opływający nasze ciało niczym czarna suknia, w której czujemy się tajemniczo, ale jednocześnie komfortowo. Chciałoby się rzec- nasza druga skóra. Ciemne kadzidło jest niesamowicie żywiczne, dodatkowo wzbogacone szafranem, goździkami, pieprzem i cynamonem. Osobiście odbieram je jako cieple, czasami niemal parzące skore. Zapach niesamowicie zmysłowy, pieszczący ze znawstwem świetnego kochanka naszą skórę i nos. Nietypowy i odchodzący od stereotypowego pojęcia „zapachu zmysłowego”, dlatego jest albo kochany albo nienawidzony, rzadko kiedy pozostawia nas obojętnym. Ja to nazywam magią zapachu. Niesie w sobie mrok, tajemnicę i niedopowiedzenie.(...)" -
mariolasl
"miękki dym, mocna żywica, ciemny i jednocześnie lśnący wewnętrznym blaskiem" -
Kota
4.
Jungle Elephant Kenzo
48
"Zapach seksu. Piękny, zmysłowy i głęboki. Trwały jak mało co. Ideał

A fakt, że jest kontrowersyjny tylko dodaje mu smaczku

" -
Julie_K
"Rozbuchany orient, maciejki, goździki i słoniowaty charakter miażdżący wszystko dookoła" -
Kota
5.
Le Baiser du Dragon EDP Cartier
46
"ciepło, amaretto, piękna paczula" -
Kota
" charakterna gadzina, potrafi się przymilać, delikatnie otulać szyję, zasypywać pocałunkami, ale potrafi też powalić wyziewami z paszczy. Zapach o wielu obliczach.
Niesamowity, piękny, charakterny. Będzie wierny temu, kto go oswoi" - irkax
6.
Chanel No.5 EDP Chanel
45
"można kochać, można nienawidzieć, można wyśmiewać za babciowatość- jedno jest pewne- cierpliwym okazuje swoje piekno." -
Kota
"Bo każda z nas chciałaby być czasem Marilyn...

"
- your Angel
7.
Organza Indecence Givenchy
45
"Są takie zapachy, które fascynują, które spędzają przysłowiowy sen z powiek i nie pozostawiają nikogo obojętnym. Zapachy, które już od pierwszej chwili przekonują do siebie i wzbudzają pozytywne wibracje, przyjemny dreszcz emocji. Jednym z takich zapachów jest Organza Indecence - moja największa miłość w świecie perfum.
To zapach stworzony chyba specjalnie z myślą o mojej osobie, to po prostu moja druga skóra, moje drugie ja.
Mogłabym polecieć z nim w kosmos, kąpać się w nim niczym legendarna Kleopatra w mleku i zabrać go na bezludną wyspę.
Otoczona cudownym, cynamonowym obłoczkiem czuję się atrakcyjna, bardzo kobieca i uwodzicielska, nabieram pewności siebie i ochoty do działania...
To krótko mówiąc - moje ukochane perfumy i ten fakt już nigdy się nie zmieni." -
SpanishMyszka
8.
Dolce Vita Christian Dior
44
"ciężkie, słodkawe, pogodne ciepło z promieniem śwatła" -
Kota
9.
Opium YSL
44
"Oszałamiający, choć jasny w wyrazie orient i trochę musującej na skórze kokakoli"
Kota
10.
Theorema Fendi
42
11.
Poison Christian Dior
39
12.
Dune Woman Christian Dior
38
"wietrzny, pogodny, łagodną falą płynący zapach skóry i lata"
Kota
13.
Féminité du Bois Shiseido
38
"Fiołkowy las - bliźniak Bois de Violette i Genie des Bois"
Favkes
"Drewniana intymność"
Kota
14.
Coco Chanel
36
"czarna, orientalna, choć elegancka dama"
Kota
15.
Gucci Pour Homme Gucci
35
"Przepiękny, intrygujący i zmysłowy drzewny zapach."
megilla
"Głęboki, zmysłowy, dojrzały, przepięknie korzenno- żywiczny"
Kota
16.
Jungle Tiger Kenzo
35
"Ciepło, charakter i pogoda"
Kota
"Charakterny orientalny kocur, potrafi wystawić ostre pazury pieprzno-cynamonowych nut, ale potrafi też otulić szyję miękkim futrem i zamruczeć do ucha (ylang-ylang). Niesamowite przemiany zapachu zależnie od pogody. "
irkax
17.
Must de Cartier EDT Cartier
35
18.
Prada Prada 35
19.
Zagorsk Comme des Garcons
35
"Bijący spokój, kadzidło i drewno ...i marchewka"
Kota
"Zestawienie kadzidła i drzewnych nut sprawia, że przed oczami staje mi drewniany kościółek w lesie iglastym, a dookoła słychać tylko ciche pomrukiwanie wiatru"
irkax
20.
Avignon Comme des Garcons
34
"Za zapach kościoła w Avignionie - zapach starego kamienia przesiąkniętego kadzidłem. Aż dziw, że można tak pachnieć - i na dodatek pachnieć zachwycająco."
annmarie
"Obraz malowany zapachem. Sugestywny, plastyczny, mistrzowski."
Sabbath