Nowość - Klub Kosmetyków Luksusowych
Wyszukaj
|
|||||||
| Emigrantki Miejsce spotkań "zagranicznych" Wizażanek. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Ślub z Turkiem ! Jakie dokumenty potrzebne ?
Dziewczyny staram się pomóc mojej przyjaciółce w przygotowaniach do ślubu z jej narzeczonym. On pochodzi z Turcji ale mieszka obecnie w Polsce i wybiera się do swojego kraju aby tam załątwić formalności. Moje pytanko brzmi, jakie dokumenty są mu potrzebne aby zawszeć ślub cywilny w Polsce ? Jak wygląda cały proces ?
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ślub z Turkiem ! Jakie dokumenty potrzebne ?
odsyłam tutaj: http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=389688&page=31
są tam dziewczyny w związkach z obcokrajowcami i myślę, że mogą Ci dużo pomoc ![]()
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Ślub z Turkiem to ryzykowna sprawa... Turcy są prawie jak Arabowie którzy traktują kobietę jak swoją własność
Wiele słyszałam historii że facet do momentu ślubu zachowywał się normalnie a po ślubie stał się despotycznym tyranem... I trzeba było uciekać i się ratować... To taka malutka dygresja, bo na pytanie nie mam zielonego pojęcia co odpowiedzieć
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zasłyszane historie to jedno, a konkretnie ten Turek to inna sprawa. Wbrew historiom, legendom i stereotypom może to być w porzu facet. Tego nie wiemy. Nie ma co narzucać obcej osobie, że ślub z Turkiem jest ryzykowny, zwłaszcza gdy nie znamy ani tej dziewczyny ani Turka. Po drugie nie ma sensu mówić komuś, co jest dla niego dobre a co nie. Każdy ma prawo do własnych wyborów i ich konsekwencji
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
poelcam isc do usc gdzie ma byc zawarty zwiazek i sie dopytac. bo tak nprawde co urzad to delikatnie inne zasady moga byc
(w lubelskim usc chciano ode mnie skroconego odpisu aktu ur, w katowickim do tej samej sprawy juz pelny)
Ja ekstraduję cellulit z powietrza. Mój organizm jest w stanie wyłapać z powietrza niezbędne cellulitowi do życia tłuszcze i zamienić je w tłustą okładzinę. franka chuliganka aka kotlet RANKING SPRZETU AGD |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Dokladnie od tego jest USC tam powiedza co potrzeba
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
na pewno akt urodzenia pelny
a pozatym zaswadczenie o stanie cywilnym ( bigamia jest tepiona) zaswiadczenie o nieposiadaniu dlugow ( bo po slubie dlugi staja sie wspolne) zaswiadczenie o niekaralnosci ( nie chca seryjnych mordercow )wszystko przetlumaczone przez tlumacza przysieglego niestety nie wiem czy to wszystko czy nie trzeba jeszcze czegos nie ma konsulatu badz ambasady Turcji w Polsce?? moga byc bardzo pomocni szczegolnie jesli by byly problemy z tlumaczeniem |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Lo matko to ja slubowalam w DE i od emnie chcieli tylko akt uridzenia, zaswiadczenie o tym ze jestem wolna , paszport i zaswiadczenie o zameldowaniu. zadnych zaswiadczen o dluchacz czy o karalnosci nie chcieli.
W Pl troche przesadzaja
|
|
|
#9 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez Blushy Czas edycji: 2010-02-13 o 12:39 Powód: blad |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
hmmm czy ja wiem
panstwu po prostu sie wydaje ze choc czesciowo chroni swoich obywateli przed pomylka albo po prostu lubi swoim obywatelom stwarzac beriery do pokonania Turcja nie jest w Unii z tego co mi wiadomo pewnie po naszym wstapieniu restrykcje sie troche zmienily dla uniowcow Edytowane przez dzinek Czas edycji: 2010-02-14 o 00:03 |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
monis troche przesadzaj????? Hehehhehe ja moglabym ksiazke napisac o tym jak legalizowalismy mojego malzona w Polsce ))))).Tutaj biurokracja zawsze bedzie jak za komuny.Kazdy papier musi na biurku odlezec swoje aby nabrac mocy prawnej.Swoja droga dawno Cie nie widzialam ))) Pozdrawiam
|
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
sunapee tez cie dawno nie widzialam. Widze ze juz na stale w Pl jestes? Opowiedz co potrzebowalas, zeby maz moj byc tutaj z toba.
Reign of light a co im da zaswiadczenie o niekaralnosci. jak chlop bedzie chcial zle traktowac ja po slubie to i tak to zrobi
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
a z czystej ciekawosci - jaki papier mowi o tym, ze jestes wolna??
Ja ekstraduję cellulit z powietrza. Mój organizm jest w stanie wyłapać z powietrza niezbędne cellulitowi do życia tłuszcze i zamienić je w tłustą okładzinę. franka chuliganka aka kotlet RANKING SPRZETU AGD |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Narzędzia | |
|
|