AdobePhotoshopCS - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Włosy i fryzury

Notka

Włosy i fryzury Podyskutuj na temat pielęgnacji, farbowania oraz stylizacji włosów. Fryzury damskie, ślubne, na studniówkę, fryzury krok po kroku i zdjęcia fryzur.

Odpowiedz
 
Narzędzia
Stary 2006-03-15, 09:58   #31
whitebeth
Zadomowienie
 
Avatar whitebeth
 
Zarejestrowany: 2004-06
Lokalizacja: Warszawa
Wiadomości: 1 539
Dot.: AdobePhotoshopCS

Cytat:
Napisane przez kaska222
Dzieki za odpowiedz Whitebeth .Chyba jeszcze troszke Cie pomecze z tym photoshopem.Caly wieczor siedzialam przy tym programie i nie moge jednego zrozumiec z tymi twarzami,robie tak jak pisalas wczesniej wedlug Twoich wskazowek.Wycinam twarz od samej szyi az do czubka i wklejam do tej fryzurki ktora mi sie podoba,wklejajac od czubka.Dlaczego one mi wychodza nierowno,zalaczam zdjecie.Na zdjeciu widac jak dalam od samego czubka gdybym dala troche nizej to rowno byloyby z twarza, i jak sie pozbyc tej grzywki niechcianej z czola niewiem probowalam wymazac,to musialam wszystko od nowa robic.Bardzo jest to skomplikowane. Pozdrawiam
Jest na to prosty sposób :
Jezeli trudno wam dopasowac od razu rozmiar zdjecia tak zeby odpowiadal drugiemu zdjeciu poprzez wpisywanie reczne parametrow zdjecia, mozna uzyc łatwiejszej metody :
najpierw przenosisz twarz, pozniej wybierasz Edit /Transform / Scale i pojawią się wokół twarzy strzałeczki, które umożliwią zwiększanie/ zmniejszanie twarzy ( najlepiej używać tej na rogu, bo ona rozciąga obrazek w szerz i wzdłuż jednocześnie) już na zdjęciu modelki , co pozwoli łatwiej dopasować wymiary twarzy
whitebeth jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-16, 19:07   #32
kaska222
Moderator
 
Avatar kaska222
 
Zarejestrowany: 2005-07
Lokalizacja: Bayern/DE
Wiadomości: 6 515
Dot.: AdobePhotoshopCS

Mam jeszcze ostatnie pytanie.Jak zrobic (tak jak na zalaczonym zdjeciu prze zemnie,photoshop)zeby tej grzywki nie bylo widac, i zeby grzywka byla widac od innej fryzury probowalam gabka wymazac ale sie nie dalo,jest wiecej tych gabek,czy to sie robi z czym innym.Pozdrawiam i dzieki za odpowiedzi,juz nie bede Cie meczyc
__________________



RegulaminWizaz.pl
mikroREKLAMA
Metamorfoza-uwolnij swoje piekno.
Chcesz wygladac inaczej jak na codzien,wystarczy jak zalaczysz zdjecie wraz z opisem.A my doradzimy co zmienic w Tobie,we fryzurze,makijazu,ubiorze.Zapraszamy bardzo na nasze forum.

Ta reklama pokazywana jest pod 6 515 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!)
kaska222 jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-16, 19:11   #33
whitebeth
Zadomowienie
 
Avatar whitebeth
 
Zarejestrowany: 2004-06
Lokalizacja: Warszawa
Wiadomości: 1 539
Dot.: AdobePhotoshopCS

Cytat:
Napisane przez kaska222
Mam jeszcze ostatnie pytanie.Jak zrobic (tak jak na zalaczonym zdjeciu prze zemnie,photoshop)zeby tej grzywki nie bylo widac, i zeby grzywka byla widac od innej fryzury probowalam gabka wymazac ale sie nie dalo,jest wiecej tych gabek,czy to sie robi z czym innym.Pozdrawiam i dzieki za odpowiedzi,juz nie bede Cie meczyc
ja już czesciowo odpisalam na to pytanie w jako odpowiedz do postu Krzyszka.
Uzywam nazedzia Clone stamp , pobierasz nim kolor skory do malowania, i normalnie zamalowujesz grzywkę . Jak uzywac narzedzia to pisalam wyzej. Jak masz jeszce jakies pytania to pytaj
ps. pamietam o zdjeciu dla kolezanki
whitebeth jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-17, 01:12   #34
kaska222
Moderator
 
Avatar kaska222
 
Zarejestrowany: 2005-07
Lokalizacja: Bayern/DE
Wiadomości: 6 515
Dot.: AdobePhotoshopCS

Dzieki Whitebeth jestes kochana. jak bedziesz miala czas to poczekam na symulacje dla mojej kumpeli nie spieszy sie jeszcze.Niestety nie chce mi wyskoczyc narzedzie Clone stamp wyskakuje mi cos po angielsku ale nie moge zrozumiec tego.Pozdrawiam
__________________



RegulaminWizaz.pl

Edytowane przez kaska222
Czas edycji: 2006-03-28 o 01:11
mikroREKLAMA
Metamorfoza-uwolnij swoje piekno.
Chcesz wygladac inaczej jak na codzien,wystarczy jak zalaczysz zdjecie wraz z opisem.A my doradzimy co zmienic w Tobie,we fryzurze,makijazu,ubiorze.Zapraszamy bardzo na nasze forum.

Ta reklama pokazywana jest pod 6 515 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!)
kaska222 jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-19, 15:57   #35
whitebeth
Zadomowienie
 
Avatar whitebeth
 
Zarejestrowany: 2004-06
Lokalizacja: Warszawa
Wiadomości: 1 539
Dot.: AdobePhotoshopCS

Cytat:
Napisane przez kaska222
Dzieki Whitebeth jestes kochana. jak bedziesz miala czas to poczekam na symulacje dla mojej kumpeli nie spieszy sie jeszcze.Pokazuje moje przerobki jednej wizazanki.Niestety nie chce mi wyskoczyc narzedzie Clone stamp wyskakuje mi cos po angielsku ale nie moge zrozumiec tego.Pozdrawiam
a przed wybraniem narzedzia spłaszczasz warstwy? Przed wybraniem narzedzia musisz zrobić : Layer / Flatten Image
whitebeth jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-19, 16:04   #36
KasiaKatarzynka
Zakorzenienie
 
Avatar KasiaKatarzynka
 
Zarejestrowany: 2004-12
Lokalizacja: tarnobrzeg
Wiadomości: 3 426
Dot.: AdobePhotoshopCS

Cytat:
Napisane przez kaska222
Dzieki Whitebeth jestes kochana. jak bedziesz miala czas to poczekam na symulacje dla mojej kumpeli nie spieszy sie jeszcze.Pokazuje moje przerobki jednej wizazanki.Niestety nie chce mi wyskoczyc narzedzie Clone stamp wyskakuje mi cos po angielsku ale nie moge zrozumiec tego.Pozdrawiam
albo wyskakuje poprostu informacja o tym, że musisz zaznaczyć miejsce od którego będziesz klonowała obrazek

wyskakuje pewnie informacja o tym że musisz zaznaczyć to miejsce LEWYM ALT'em
KasiaKatarzynka jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-19, 16:12   #37
whitebeth
Zadomowienie
 
Avatar whitebeth
 
Zarejestrowany: 2004-06
Lokalizacja: Warszawa
Wiadomości: 1 539
Dot.: AdobePhotoshopCS

Cytat:
Napisane przez KasiaKatarzynka
albo wyskakuje poprostu informacja o tym, że musisz zaznaczyć miejsce od którego będziesz klonowała obrazek

wyskakuje pewnie informacja o tym że musisz zaznaczyć to miejsce LEWYM ALT'em
o tym nie pomyslalam sensownie gadasz
jesli wyskakuje ci taki komunikat jak ten nizej zalaczony przeze mnie, to przyczyna jest takia jak pisała Kasia Katarzynka
Zeby uzywac clone stamp musisz zaznaczyc miejsce z ktorego bedziesz klonowac tak jak pisałam wczesniej
whitebeth jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-19, 16:16   #38
KasiaKatarzynka
Zakorzenienie
 
Avatar KasiaKatarzynka
 
Zarejestrowany: 2004-12
Lokalizacja: tarnobrzeg
Wiadomości: 3 426
Dot.: AdobePhotoshopCS

yhym, to wydaje mi się bardziej prawdopodobne, bo żadko PS "żąda" spłaszczenia warstw, przynajmniej u mnie


a sama pamiętam, że kiedy jeszcze nie miałam polskiej wersji PS - często wyskakiwało to powiadomienie, wg mnie ono jest nie do końca "czytelne", bo ja tam nie widzę nigdzie informacji o tym, że musi to być lewy alt, a przecież z prawym altem nei da sie tego zrobić
KasiaKatarzynka jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-19, 17:35   #39
whitebeth
Zadomowienie
 
Avatar whitebeth
 
Zarejestrowany: 2004-06
Lokalizacja: Warszawa
Wiadomości: 1 539
Dot.: AdobePhotoshopCS

Cytat:
Napisane przez KasiaKatarzynka
yhym, to wydaje mi się bardziej prawdopodobne, bo żadko PS "żąda" spłaszczenia warstw, przynajmniej u mnie
hehe, u mnie też nie żąda To pierwsze co mi wpadło na myśl. Sprawdziłam i nie spłaszczenie warstw skutkuje jedynie tym,że Clone stampa można uzywać tylko na 1 warstwie

Edytowane przez whitebeth
Czas edycji: 2006-03-23 o 23:00
whitebeth jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-23, 22:23   #40
kaska222
Moderator
 
Avatar kaska222
 
Zarejestrowany: 2005-07
Lokalizacja: Bayern/DE
Wiadomości: 6 515
Dot.: AdobePhotoshopCS

Dzieki dziewczyny za pomoc
__________________



RegulaminWizaz.pl
mikroREKLAMA
Metamorfoza-uwolnij swoje piekno.
Chcesz wygladac inaczej jak na codzien,wystarczy jak zalaczysz zdjecie wraz z opisem.A my doradzimy co zmienic w Tobie,we fryzurze,makijazu,ubiorze.Zapraszamy bardzo na nasze forum.

Ta reklama pokazywana jest pod 6 515 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!)
kaska222 jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-25, 14:28   #41
aneczkaa90
Rozeznanie
 
Avatar aneczkaa90
 
Zarejestrowany: 2005-07
Lokalizacja: Białostoczek
Wiadomości: 793
Dot.: AdobePhotoshopCS

a ja mam strasznie glupie pytanko.jak nalozyc/podlozyc twarz na twarz modelki z fryzurka?? mecze sie i mecze i nie wychodzi (aha pracuje na gimpie, ale az taka duza roznica miedzy programami nie jest.)
__________________
"(...)jak gdybym zamknęła motyla w puszce po landrynkach i spisywała na papierze nutowym trzepot jego skrzydeł tam(...)w blaszanej ciemności, aż by nie ucichł..."

aneczkaa90 jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-29, 02:51   #42
kaska222
Moderator
 
Avatar kaska222
 
Zarejestrowany: 2005-07
Lokalizacja: Bayern/DE
Wiadomości: 6 515
Dot.: AdobePhotoshopCS

Mam pytanie jeszcze Whitebeth -niewiem jak to opisac otoz pobieram kolor skory i zamalowuje okolice szyi ,ramion itp; ikonka SMUDGE TOOL ale robia mi sie z tego brzydkie plamy i nierowno pokryte te miejsca,jak tego mozna uniknac.Pozdrawiam
__________________



RegulaminWizaz.pl
mikroREKLAMA
Metamorfoza-uwolnij swoje piekno.
Chcesz wygladac inaczej jak na codzien,wystarczy jak zalaczysz zdjecie wraz z opisem.A my doradzimy co zmienic w Tobie,we fryzurze,makijazu,ubiorze.Zapraszamy bardzo na nasze forum.

Ta reklama pokazywana jest pod 6 515 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!)
kaska222 jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-29, 06:45   #43
agabil1
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś...
 
Avatar agabil1
 
Zarejestrowany: 2003-10
Lokalizacja: Łódź
Wiadomości: 37 296
Wpisy w blogu: 5
GG do agabil1
Dot.: AdobePhotoshopCS

Cytat:
Napisane przez kaska222
Mam pytanie jeszcze Whitebeth -niewiem jak to opisac otoz pobieram kolor skory i zamalowuje okolice szyi ,ramion itp; ikonka SMUDGE TOOL ale robia mi sie z tego brzydkie plamy i nierowno pokryte te miejsca,jak tego mozna uniknac.Pozdrawiam
ja natomiast nie bawię się w zamalowywanie, tylko przed spłaszczeniem obrazka po prostu wchodzę w opcje i bawię się balansem kolorów, jasnością i kontrastem i na koniec nasyceniem by dobrać odcieniem twarz do reszty
__________________
nie pozwalam kopiować i rozpowszechniać zdjęć



agabil1 jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-29, 10:19   #44
whitebeth
Zadomowienie
 
Avatar whitebeth
 
Zarejestrowany: 2004-06
Lokalizacja: Warszawa
Wiadomości: 1 539
Dot.: AdobePhotoshopCS

Cytat:
Napisane przez agabil1
ja natomiast nie bawię się w zamalowywanie, tylko przed spłaszczeniem obrazka po prostu wchodzę w opcje i bawię się balansem kolorów, jasnością i kontrastem i na koniec nasyceniem by dobrać odcieniem twarz do reszty
tak, to też jest dobry sposób . zwłaszcza kiedy zdjęcia są przebarwione ( często na żółto lub niebiesko(z telefonów komórkowych )
ale zazwyczaj mniej czasu zajmuje mi użycie tylko clone stampa, ale ten sposób o którym pisze Aga może być dobry dla osób które zaczynają się w to bawić
whitebeth jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-29, 13:08   #45
kaska222
Moderator
 
Avatar kaska222
 
Zarejestrowany: 2005-07
Lokalizacja: Bayern/DE
Wiadomości: 6 515
Dot.: AdobePhotoshopCS

okey jak dobieracie kolory to musicie to czyms zamazac dokladnie zeby widocznych,nieroznily sie plamy,i chodzi mi jaka ikonka mozna do tego uzywac.

Dziekuje jeszcze raz za pomoc dziewczyny
__________________



RegulaminWizaz.pl

Edytowane przez kaska222
Czas edycji: 2006-03-29 o 13:29
mikroREKLAMA
Metamorfoza-uwolnij swoje piekno.
Chcesz wygladac inaczej jak na codzien,wystarczy jak zalaczysz zdjecie wraz z opisem.A my doradzimy co zmienic w Tobie,we fryzurze,makijazu,ubiorze.Zapraszamy bardzo na nasze forum.

Ta reklama pokazywana jest pod 6 515 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!)
kaska222 jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-29, 23:37   #46
kaska222
Moderator
 
Avatar kaska222
 
Zarejestrowany: 2005-07
Lokalizacja: Bayern/DE
Wiadomości: 6 515
Dot.: AdobePhotoshopCS

up up
__________________



RegulaminWizaz.pl
mikroREKLAMA
Metamorfoza-uwolnij swoje piekno.
Chcesz wygladac inaczej jak na codzien,wystarczy jak zalaczysz zdjecie wraz z opisem.A my doradzimy co zmienic w Tobie,we fryzurze,makijazu,ubiorze.Zapraszamy bardzo na nasze forum.

Ta reklama pokazywana jest pod 6 515 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!)
kaska222 jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-30, 00:11   #47
whitebeth
Zadomowienie
 
Avatar whitebeth
 
Zarejestrowany: 2004-06
Lokalizacja: Warszawa
Wiadomości: 1 539
Dot.: AdobePhotoshopCS

Cytat:
Napisane przez kaska222
okey jak dobieracie kolory to musicie to czyms zamazac dokladnie zeby widocznych,nieroznily sie plamy,i chodzi mi jaka ikonka mozna do tego uzywac.

Dziekuje jeszcze raz za pomoc dziewczyny
ja używam do tego tylko i wyłącznie Clone stampa( ikonka pieczątki) o różnych przezroczestościach
whitebeth jest offline   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Włosy i fryzury


Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)
 
Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości
Nie możesz zakładać nowych wątków
Nie możesz pisać odpowiedzi
Nie możesz dodawać zdjęć i plików
Nie możesz edytować swoich postów

BB code is Włączono
Emotikonki: Włączono
Kod [IMG]: Włączono
Kod HTML: Wyłączono

Gorące linki


Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00


Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:10.