Wróć   Forum Wizaz.pl > Hobby > Moje gotowanie

Notka

Moje gotowanie Dzielimy się wiedzą jak przyrządzić, ugotować i upiec tak wspaniale jak nasze babcie!

Odpowiedz
 
Narzędzia
Stary 2005-04-15, 12:58   #1
beliczek
Zakorzenienie
 
Zarejestrowany: 2003-04
Wiadomości: 3 311
ryby :)

zgodnie z zapowiedzią i obietnica wasz nadmorski i ortodoksyjny (jeżeli chodzi o nie jedzenie mięsa w piątki) Beliczek opowie o rybach.
Mój mąz jest Kaszubem z krwi i kosci a co za tym idzie w jego domu jada się duzo ryb. Teściowa nauczyła mnie róznych pyszności z rybek.
Zacznę od starego przepisu na zupę z halibuta robi się ja tak: gotujemy wywar z halibuta (lub kazdej innej tłustej rybki) z marchewka, porem, slerem, liściem laurowy, zielem angielskim i odrobinka masła. Kiedy rybka jest miekka ale nie rozlatuje się zaprawiamy śmietaną. ja lubię ramę cremefine bo sie nie waży. do takiej zupki pasuja kładzione kluseczki albo ziemniaki.
inna rybka to dorsz pieczony z chrzanem. to jest pysznośc nieziemska! filet z dorsza (oczywiście świeżego. najlepsze dorsze sa zima keidy sa najtłustsze i wtedy jest okres i połowu) solimy i pieprzymy. wkąłdamy do nasmarowanej masłem brytfanny lub czegoś zaroodpornego. polewamy mikstura smietany 18% i chrzanu (koniecznie prawdziwego chranu a nie jakiegos kremu chrzanowo-majonezowego). piecze się to około godzinki w nagrzanym piekarniku.
Inna dobra rzecz to kotlet z łososia (najlepiej bałtyckiego, jedzenie hodowlanego ścierwa z Norwegii powinno być zabronione konstytucyjnie). Mielimy taki filet przez maszynke do mięsa, dodajemy jajko, sól, pieprz, pieprz ziołowy, wyrabiamy. potem panierujemy w bułce tartej i smazymy na oliwie (najzdrowiej). Pyszne na gorąco ale i tez na zimno. moja tesciowa robi taką marynatę z koncentratu pomidorowego,octu, surowej cebuli, listka laurowego, i gorącej wody - miesza to wszystko a jak wystygnie to zalewa tym pozostałe z obiadu kotlety. trzeba je póżniejw tej mrynacie schłodzić około doby i sa przepyszną przekąska!!!
tyle na razie, bo córka nie daje mi pisać.
beliczek jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2005-04-15, 13:23   #2
demonik
Zakorzenienie
 
Avatar demonik
 
Zarejestrowany: 2004-06
Lokalizacja: okolice Warszawy
Wiadomości: 4 753
Re: ryby :)



demonik jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2005-04-15, 13:30   #3
beliczek
Zakorzenienie
 
Zarejestrowany: 2003-04
Wiadomości: 3 311
Re: ryby :)

albo moja ulubiona rybna zapiekanka: filety z dorsza, na to pomidorek i przyprawy, posypane serem żółtym i polane rama cremefine i pieczone wpiekarniku przez około godzinkę.
na piątkowe śniadanko moja tsciowa robi sałtakę z wędzonej makreli (teść jedzie w czartek wieczorem do rybaka i kupuje takie prosto z wędzarni). makrelke obieramy z ości i skóry, musi byc w malutkich kawałeczkach, do tego gotowany seler utarty na tarce o duzych oczkach i żółty res tez starty tak jak seler, wszystko w rónych ilościach. do tego só i pieprz i majonez z jogurtem (1:1), tak, żeby była pasta, pyszne na chlebku!!! mniam
beliczek jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2005-04-15, 13:30   #4
beliczek
Zakorzenienie
 
Zarejestrowany: 2003-04
Wiadomości: 3 311
Re: ryby :)

demoniku masz maila
beliczek jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2005-04-15, 13:37   #5
lucille
Wtajemniczenie
 
Avatar lucille
 
Zarejestrowany: 2004-08
Lokalizacja: Kraków
Wiadomości: 2 559
Re: ryby :)



I pomysleć, że ja wciąż usiłuje się odchudzać
lucille jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2005-04-15, 13:42   #6
beliczek
Zakorzenienie
 
Zarejestrowany: 2003-04
Wiadomości: 3 311
Re: ryby :)

lucille to spróbuj gotowanego na parze dorsza z ziołami a do tego warzywka np. brokuły, marchewak, tez na parze proste a tak pyszne!!!!
w zasadzie każda ryba jest pyszna, tylko musi byc świeża - dorsz najlepszy jest prosto z kutra. wtedy wogóle nie śmierdzi rybą w trakcie smażenia czy gotowania.
ryby na parze to poezja smaku!!!
beliczek jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2005-04-15, 13:58   #7
lucille
Wtajemniczenie
 
Avatar lucille
 
Zarejestrowany: 2004-08
Lokalizacja: Kraków
Wiadomości: 2 559
Re: ryby :)

beliczek napisał(a):
> lucille to spróbuj gotowanego na parze dorsza z ziołami a do tego warzywka np. brokuły, marchewak, tez na parze proste a tak pyszne!!!!

A wiesz, że nigdy w życiu nie jadłam ryby na parze?? U mnie w domu towarszystwo jada głównie smażone, a moja dusza smakosza cierpi i kwiczy w milczeniu Muszę spróbować coś innego niż w cieście i po "grecku" Najwyżej sama będę jeść. A co!


> w zasadzie każda ryba jest pyszna, tylko musi byc świeża - dorsz najlepszy jest prosto z kutra. wtedy wogóle nie śmierdzi rybą w trakcie smażenia czy gotowania.

No nie no na rybe prosto z kutra to ja szans nie mam chyba, że dopłyną do Krakowa. Ale jakoś zapach w rybach mi nie przeszkadzał nigdy - dla mnie po prostu nie śmierdzi a pachnie rybą.

> ryby na parze to poezja smaku!!!

Spróbujemy, spróbujemy

sypnij jeszcze przepisikami
lucille jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2005-04-15, 14:26   #8
lexie
Super-moderator
 
Avatar lexie
 
Zarejestrowany: 2004-06
Lokalizacja: Warszawa
Wiadomości: 30 699
Re: ryby :)

Pasta rybna - bardzo proste i dobre na kanapki

Wędzoną makrelę (sporą) trzeba oczyscić z ości i zmielić przez maszynkę, dodać 2-4 (zależy jak kto lubi i jak duza była makrela) gotowane jajka też zmielone. Mozna dosypać tartego serka i szczypiorku, doprawić musztardą, pieprzem i solą (trzeba uważać bo makrela może być słona sama z siebie ) i wymieszać porządnie wszystko razem.

Pyszne na grzankach z bułeczki, jeszcze ciepłych oczywiście.
__________________
BLOG
lexie jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2005-04-15, 14:30   #9
lexie
Super-moderator
 
Avatar lexie
 
Zarejestrowany: 2004-06
Lokalizacja: Warszawa
Wiadomości: 30 699
Re: ryby :)

A i jeszcze uwielbiam łososia albo pstrąga pieczonego w folii z odrobiną przypraw i masełka - pyyycha. Nie lubię za to ryb w panierce z bułki - moim zdaniem zabija cały smak. Jeśli smażona, to też bez panierki na oliwie z oliwek. Smaczniejsze, zdrowsze i mniej kaloryczne bo panierka ciągnie tłuszcz przecież
__________________
BLOG
lexie jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2005-04-15, 15:43   #10
sarenka
Zakorzenienie
 
Zarejestrowany: 2002-07
Lokalizacja: Nizina Mazowiecka
Wiadomości: 9 214
Re: ryby :)

A ja chcąc być modna [dziś króluje wątek rybny ] robię dziś placki rybne

Łosoś mrożony rozmrożony + bułka namoczona w mleku + jajko + mąka + przyprawy wszelakie + natka posiekana -> zmiksowane w blenderze i rzucane na patalnię przy pomocy łyżeczki [małe placuszki]

Do tego jakaś sałatka i ziemniaczki [może pieczone ]
__________________
Naucz się zachowywać obojętność wobec fałszywych sądów o Tobie.
Bez takiej obojętności człowiek nie może być wolny.
Lew Mikołajewicz Tołstoj

WESOŁYCH ŚWIĄT!
sarenka jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2005-04-15, 15:45   #11
sarenka
Zakorzenienie
 
Zarejestrowany: 2002-07
Lokalizacja: Nizina Mazowiecka
Wiadomości: 9 214
Re: ryby :)

lexie napisał(a):
> Pyszne na grzankach z bułeczki, jeszcze ciepłych oczywiście.

Czytam i czytam i zauważyłam, że przy wątkach kulinarnych mam wyjątkowo bujną wyobraźnię Ślinka kapie..
__________________
Naucz się zachowywać obojętność wobec fałszywych sądów o Tobie.
Bez takiej obojętności człowiek nie może być wolny.
Lew Mikołajewicz Tołstoj

WESOŁYCH ŚWIĄT!
sarenka jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2005-04-15, 16:39   #12
lexie
Super-moderator
 
Avatar lexie
 
Zarejestrowany: 2004-06
Lokalizacja: Warszawa
Wiadomości: 30 699
Re: ryby :)

hehe kiedy to napisałam, to aż mi się zachciało jakiejs rybki...
__________________
BLOG
lexie jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-05, 12:37   #13
Kamillcia
Raczkowanie
 
Avatar Kamillcia
 
Zarejestrowany: 2005-05
Lokalizacja: Zielona Góra
Wiadomości: 103
GG do Kamillcia
Piątkowa ryba:)

Dzisiaj piątek a Tobie znudziła się tradycyjna rybka na obiad? W takim razie podaje przepis na pyszną rybkę. Przeczytaj, zrób i rozkoszuj się smakiem

1 kg filetów z morszczuka - kroimy na pół i smażymy (wcześniej obtaczamy w mące)
3 ogórki konserwowe - kroimy w plasterki
1 papryka - wydrążamy nasiona i kroimy w plasterki (ja kroję paprykę na 1/4 i dopiero w plastry)
3 duże cebule - kroimy w plasterki (półksiężyce), zalewamy gorącą wodą i po ok.5 minutach odcedzamy tę wodę.

Zalewa:
3 łyżeczki ketchupu pikantnego
1 przecier pomidorowy
1,5 łyżeczki soli
3 łyżki cukru
6 łyżek octu
1 liść laurowy
4 ziela angielskie
trochę pieprzu
2 szkl wody
1,5 szkl. oleju (można dodać trochę mniej)

Wszystkie składniki zalewy wrzucamy do garnka i zagotowujemy, by się składniki rozpuściły.

Rybkę układamy w misce na spodzie, oddajemy na wierzch trochę ogórka, cebuli papryki, zalewamy trochę zalewą - w ten sposób układamy rybkę warstwami aż do końca składników.

Odstawiamy, by rybka wspaniale nabrała aromatu z zalewy - najlepiej na parę godzin. Gdy już ostygnie,to niech sobie powędruje do lodówki.

Można podawać z chlebem, ryżem czy tez puree z ziemniaków.

Smacznego

Ja osobiście nie lubię cebuli ani papryki, więc ich nie dodaję - w tak okrojonej wersji smakuje równie dobrze.
Kamillcia jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-05, 14:20   #14
Anett_
Wtajemniczenie
 
Avatar Anett_
 
Zarejestrowany: 2005-03
Wiadomości: 2 053
Dot.: Piątkowa ryba:)

Ciekawy przepis
Anett_ jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-09, 11:20   #15
justyskaa
BAN stały
 
Avatar justyskaa
 
Zarejestrowany: 2005-07
Wiadomości: 741
Dot.: Piątkowa ryba:)

a ja kupuję kostki rybne (bez ości) i panieruję sobie jak kotleciki
justyskaa jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-09, 12:58   #16
keira24
Zadomowienie
 
Avatar keira24
 
Zarejestrowany: 2005-06
Lokalizacja: Jaworzno
Wiadomości: 1 201
Dot.: Piątkowa ryba:)

Witam

Mam nadzieje, ze Kamillcia nie bedzie miala nic przeciwko temu, jesli podam w Jej watku przepis na duszona rybke w jarzynach.

Skladniki:
marchew
pietruszka
seler
kalafior
pomidory
cebula (ja nie daje, ale jesli ktos lubi, to moze dodac)
natka pietruszki
filety rybne (mintaj, morszczuk lub co, co Wam smakuje)
oliwa z oliwek
przyprawy
koncentrat pomidorowy

Przygotowanie:
Scieramy na tarce o grubych oczkach umyta i obrana marchew, seler i pietruszke. W garnku lub w glebszej patelni (bedzie wygodniej) rogrzewamy troche oliwy. Wrzucamy starte jarzyny i dusimy. Ewentualnie cebule, jesli chcemy.Dusimy jarzyny. Dodajemy male rozyczki kalafiora, pokrojony w kostke pomidor. Kiedy jarzyny beda juz miekkie, kalafior nie moze sie rozpasc, dodajemy filety. Najlepiej przekroic bardzo duze filety na pol. Kiedy ryba bedzie miekka dodajemy koncentrat pomidorowy, zeby uzyskac ostrzejszy smak, doprawiamy sola, bialym pieprzem, odrobina ostrej papryki. Gotowe danie posypujemy odrobina natki pietruszki.
Podajemy z pieczywem, ziemniakami lub ryzem.

Zycze smacznego.
Pozdrawiam serdecznie
keira24 jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-09, 17:23   #17
Hanka20
Zakorzenienie
 
Avatar Hanka20
 
Zarejestrowany: 2005-06
Lokalizacja: Śląsk
Wiadomości: 3 026
Thumbs up Dot.: Piątkowa ryba:)

No to ja też podam super łatwy przepisik na śledziki w zalewie


Składniki:
1 kg filetów ze śledzia zielonego
1 szklanka wody
1/2 szklanki wody
trochę mniej niż pół szklanki oleju
2 łyżeczki vegety
2 łyżeczki ziół prowansalskich
8 ząbków czosnku(mozna dodac wiecej, jak ktos bardzo lubi)
ziele angielskie i pieprz do smaku
1/2 kg cebuli
1 mały przecier pomidorowy

Składniki zalewy mieszamy ze sobą w garnku,dodajemy śledziki i stawiamy na gazie. Gotujemy 8-10 minut od momentu zagotowania. Studzimy i do lodówki. Potrawa gotowa, a jaka pyszna
__________________
"Są rzeczy na tym świecie zbyt piękne, aby podziwiać je samemu. Zbyt cudowne, aby się nimi nie dzielić z innymi"

Jestem w ciąży!

http://www.suwaczek.pl/cache/241e10e589.png
Hanka20 jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-11, 14:14   #18
n
Raczkowanie
 
Zarejestrowany: 2004-02
Lokalizacja: Warszawa, Grochów
Wiadomości: 215
Dot.: Piątkowa ryba:)

Brzmi git, uwielbiam ryby, zwłaszcza gotowane na parze, 100% smaku!
n jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-11, 15:39   #19
beliczek
Zakorzenienie
 
Zarejestrowany: 2003-04
Wiadomości: 3 311
Dot.: Piątkowa ryba:)

w zamierzchłych czasach kiedy jeszcze nie było kulinarnego forum załozyłam na plotkowym watek o rybkach. Zanm sie na nich bo mam męża Kaszuba i mieszkam nad morzem Niestety zaginął w czeluściach plotkowego ten Beliczkowy wątek... oto link do wątku o łososiach (może sie przyda):
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ight=%B3oso%B6
beliczek jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-24, 16:02   #20
agnieszka26a
Rozeznanie
 
Avatar agnieszka26a
 
Zarejestrowany: 2005-06
Lokalizacja: dolnyśląsk
Wiadomości: 638
Red face Dot.: Piątkowa ryba:)

Pstrag z migdałami

2 porcje:

całe oczyszczone pstrągi
łyżeczka soli
łyżka stołowa mąki pszennej
rozbite jajko
1 i 1/2 łyżki stołowej płatków migdałów
masło do smażenia

masło, kapary, cytryna
ziemniaki, marchew, seler, korzeń pietruszki, olej, tymianek

1. Wypłukać ryby dokladnie i osuszyć na wierzchu i w brzuchu.

2. Posolić lekko w środku.

3. Wymieszać sól i mąkę i otoczyć tym ryby dookola.

4. Następnie namoczyć w roztrzepanym jajku i opanierować migdalami.

5. Rozgrzać patelnię na średnim ogniu i smażyć na maśle 5-7 minut z każdej strony.

6. Rozetrzeć masło z sokiem z cytryny, dodać kapary i wymieszac.

Podawać rybę z ćwiartkami cytryn i ćwiartkami upieczonych w piekarniku ziemniakow, marchewek, selera i pietruszki. Jarzyny piecze sie w malej ilosci oleju i przyprawia się solą, pieprzem i świezym albo suszonym tymiankiem. Do ryby podać masło kaparkowe.

Dobry półwytrawny Riesling (wino) do tego i palce lizać.
__________________
To człowiek człowiekowi najbardziej potrzebny jest do szczęścia.
agnieszka26a jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-14, 18:06   #21
morwa74
Rozeznanie
 
Avatar morwa74
 
Zarejestrowany: 2005-02
Lokalizacja: łódz
Wiadomości: 522
Ryba-smażona,panierka i inne

czy macie jakiś sposób na to aby panierka podczas smażenia ryby nie odpadała?
co roku mam z tym problem a w tym zależy mi żeby wszystko się udało i jeszcze jedno może ma ktoś przepis na''dobrą rybę''niekoniecznie smażoną
__________________
Bywa nieraz, że czasem stoimy w obliczu prawdy dla, której brakuje słów... JP
morwa74 jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-14, 19:22   #22
KasiaKatarzynka
Zakorzenienie
 
Avatar KasiaKatarzynka
 
Zarejestrowany: 2004-12
Lokalizacja: tarnobrzeg
Wiadomości: 3 426
Dot.: ryba

nie wiem czy to właśnie pomaga, ale ja zawsze dokładnie osuszam papierowym ręcznikiem rybę i pierwsze w czym 'panieruję' to mąka, a na to cała reszta.

no i to 'na jakim ogniu' się smaży tez dużo daje, tylko tego jeszcze do końca nei mogę zrozumiec, bo raz kiedy smaże na małym, lub malutkim ogniu -panierka odpada a innym razem nie, to samo z ogniem większym ... dlatego zawsze pierwsza smazona porcja jest 'próbna'
KasiaKatarzynka jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-16, 11:59   #23
paula78
Zakorzenienie
 
Avatar paula78
 
Zarejestrowany: 2003-01
Lokalizacja: z daleka
Wiadomości: 34 608
Smaczny profil paula78
Smaczne przepisy14
ryby -co i jak?

poprosze o proste przepisy na ryby ,ale poprosze o przepis od momentu kupienia do pojawienia sie dania na talerzu.

nie wiem czy rozmrazac?czy nie ,jak panierowac ,co zrobic aby panierka nie odpadła ,aby ryba byla dobra a nie smakowała mułem?
w kwestii rybnej jestem laik na calej lini.
__________________
Wymienie Siquens pod oczy:
http://wizaz.pl/forum/showthread.php...1#post48692031


paula78 jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-16, 18:31   #24
chmurka80
Zadomowienie
 
Avatar chmurka80
 
Zarejestrowany: 2005-02
Wiadomości: 1 035
GG do chmurka80
Dot.: ryby -co i jak?

ja też poprosze bo jestem zielona co do ryb
chmurka80 jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-16, 20:26   #25
madulka
Zadomowienie
 
Avatar madulka
 
Zarejestrowany: 2003-08
Wiadomości: 1 312
Dot.: ryby -co i jak?

Ja z rybami tez nie bardzo Ale mam jeden przepis, prosty i super wychodzi

4 dzwonka lososia
cytryna
sol
pieprz
4 lyzeczki masla
natka pietruszki

Dzwonka skrapiamy sokiem z cytryny, solimy, pieprzymy i wstawiamy na godzine do lodowki.
Po godzinie kladziemy kazdy dzwonek na osobnym kawalku folii aluminiowej, kladziemy na wierzch ryby male kawalki masla i szczelnie owijamy folia.
Kladziemy wszystko na blache i pieczemy 40 min w 180 stopniach.

Czasem tez marynuje dzwonka lososia w chrzanie z musztarda. Potem niezbyt dokladnie sciagam z ryby marynate i smaze na goracej patelni po 5 min z kazdej strony. Wychodzi super.
madulka jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-18, 19:26   #26
kotbazyli
Raczkowanie
 
Avatar kotbazyli
 
Zarejestrowany: 2005-11
Lokalizacja: poznan
Wiadomości: 86
Dot.: ryby -co i jak?

ja po prostu swieza rybe obtaczam w mace, jajku, bulce tartej. czasem powtarzam czynnosc z jajkiem i bulka.
oczywiscie zanim wykonam te szalone czynnosci rybke sole i posypuje pieprzem
kotbazyli jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-18, 20:06   #27
Nutka
Nutka nie gryzie!
 
Avatar Nutka
 
Zarejestrowany: 2002-03
Lokalizacja: Polska
Wiadomości: 4 172
Dot.: ryby -co i jak?

Rozmrażam ,osuszam na papierowym reczniku otaczam w mące i smaże..Bardzo lubie po grecku w jarzynkach
mikroREKLAMA
Moje gotowanie
Dzielimy się wiedzą jak przyrządzić, ugotować i upiec tak wspaniale jak nasze babcie!

Ta reklama pokazywana jest pod 4 172 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!)
Nutka jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-18, 22:06   #28
bb-m
Rozeznanie
 
Avatar bb-m
 
Zarejestrowany: 2005-08
Lokalizacja: k/wawy
Wiadomości: 950
GG do bb-m
Dot.: ryby -co i jak?

Ja rybki robię bardzo prosto, czyli posolić otoczyć w mące z bułką tartą i usmażyć.
__________________
od 22.10.2006 jestem mgr nauk ekonomicznych



bliźniaki 2007r
synek 2009r
bb-m jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-19, 11:11   #29
linka79
Przyczajenie
 
Zarejestrowany: 2005-12
Wiadomości: 18
Dot.: ryby -co i jak?

Witam
Zawsze kupuję mrożone płaty Miruny,są naprawdę przepyszne.Przed pieczeniem rozmrażam rybkę,solę i pozostawiam ja na jakieś 30 minut w rozmąconym jajku.tedy jest ona taka super soczysta.Póżniej panieruje w mące lub bułce tartej.ebkę zawsze staram sie piec na maśle - oczywiście tylko super podgrzanym.Szybko ja przypiekam z obydwu stron.Na taka prosto zciągniętą z patelni kładę cienki pasek masła żeby sie w nia wtopiło.
polecam,bo naprawdę wszystkim smakuje to moje wykonanie.
Sama długo testowałam różne metody przyżądzania rybki zanim wpadłam na dobre rozwiązanie
linka79 jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-19, 21:23   #30
makadamia
Raczkowanie
 
Avatar makadamia
 
Zarejestrowany: 2005-11
Lokalizacja: wawa
Wiadomości: 328
Dot.: ryby -co i jak?

posiekać bazylię i zieloną pietruszkę, dodać do tego otartą skórkę z cytryny, wymieszać,rozgrzać masło wcisnąć do niego troszkę soku z cytryny, polać dno naczynia żaroodpornego masłem cytrynowym, położyć dzwonka łososia lekko osolić, popieprzyć, na każdym ułożyć zieleninę skropić lekko masłem cytrynowym i wsadzić do rozgrzanego (200 stopni) piekarnika na 10 minut
__________________
jestem jaka jestem i taką mnie trzeba kochać

Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą.
Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie:
może zostać waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem

Théophile Gauthie
makadamia jest offline   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Tagi
ryba

Nowe wątki na forum Moje gotowanie


Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)
 
Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości
Nie możesz zakładać nowych wątków
Nie możesz pisać odpowiedzi
Nie możesz dodawać zdjęć i plików
Nie możesz edytować swoich postów

BB code is Włączono
Emotikonki: Włączono
Kod [IMG]: Włączono
Kod HTML: Wyłączono

Gorące linki


Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:06.

Wizaz.pl - Polityka poufności - Warunki dostępu - Góra