2018-08-15, 08:58 | #5011 |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2007-02
Wiadomości: 22 090
|
Dot.: Co robicie na obiad? Część XIV
Pstrąg,
ale jeszcze nie wiem czy pieczony czy grillowany- zobaczymy jak pogoda. Do tego ziemniaki hasselback i surówka z czerwonej kapusty, gruszki, cebulki, natki i śmietany z chrzanem. A wczoraj do schaboszczaka z parkami była w końcu surówka z kalarepki i już tegoroczne prawdziwki marynowane . Miło mieć w rodzinie zajadłych grzybiarzy, tyle zbierają ze potem my mamy bity rok marynowane, suszone, solone grzybki do wypeku.
__________________
Cava Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety. Liz Williams Edytowane przez cava Czas edycji: 2018-08-15 o 09:01 |
2018-08-15, 10:30 | #5012 |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2005-08
Wiadomości: 50 451
|
Dot.: Co robicie na obiad? Część XIV
U mnie gulasz. Właśnie go robię i jak zawsze mnie trafia. Macie jakieś sposoby aby się nie przypalał? Duszę pod przykryciem, często mieszam, dolewam po trochę wody i znowu przypalone. Próbowałam robić w różnych garnkach i stale to samo.
__________________
01.11 - nowy wpis z archiwum - palety cieni Zoeva 24.12 Kosmetyki kupione w listopadzie 25.12 Piękna paleta do twarzy AA Wings of color 27.12 Duże zakupy Charlotte Tilbury 29.12 Co kupiłam na promocji w Sephorze i Douglasie |
2018-08-15, 10:39 | #5013 |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2013-12
Wiadomości: 12 832
|
Dot.: Co robicie na obiad? Część XIV
No jedynie to za mało wody. Nie ma chyba innego rozwiązania
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
2018-08-15, 10:47 | #5014 | |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2005-08
Wiadomości: 50 451
|
Dot.: Co robicie na obiad? Część XIV
Cytat:
Następnym razem spróbuję dłużej smażyć na patelni i na niej robić pierwsze dodawania wody. Później przełożę do garnka.
__________________
01.11 - nowy wpis z archiwum - palety cieni Zoeva 24.12 Kosmetyki kupione w listopadzie 25.12 Piękna paleta do twarzy AA Wings of color 27.12 Duże zakupy Charlotte Tilbury 29.12 Co kupiłam na promocji w Sephorze i Douglasie |
|
2018-08-15, 10:50 | #5015 | |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2006-10
Lokalizacja: moje miasto...?
Wiadomości: 21 441
|
Dot.: Co robicie na obiad? Część XIV
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
2018-08-15, 11:29 | #5016 |
Konto usunięte
Zarejestrowany: 2018-07
Wiadomości: 2 410
|
Dot.: Co robicie na obiad? Część XIV
Dzisiaj zupa krem z papryki, pomidorow z marchewka, a do tego pieczone ziemniaki (frytki) z sosem jogurtowo-majonezowym z koperkiem.
|
2018-08-15, 12:05 | #5017 |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2008-07
Lokalizacja: Krk
Wiadomości: 5 337
|
Dot.: Co robicie na obiad? Część XIV
Drugi dzień pomidorowego szaleństwa czyli zupa pomidorowa ze świeżych pomidorów z rozmarynem i brązowym ryżem i szybki kurczak w pomidorach z czerwoną fasolą.
__________________
Niereformowalna, zmienna, niestabilna, W nerwach łatwopalna, chwilę potem zimna Momentalna przemiana totalna, w chwilę inna Chwilę normalna, za chwilę niekompatybilna |
2018-08-15, 12:10 | #5018 | |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2013-12
Wiadomości: 12 832
|
Dot.: Co robicie na obiad? Część XIV
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
2018-08-15, 12:37 | #5019 | |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2005-08
Wiadomości: 50 451
|
Dot.: Co robicie na obiad? Część XIV
Cytat:
__________________
01.11 - nowy wpis z archiwum - palety cieni Zoeva 24.12 Kosmetyki kupione w listopadzie 25.12 Piękna paleta do twarzy AA Wings of color 27.12 Duże zakupy Charlotte Tilbury 29.12 Co kupiłam na promocji w Sephorze i Douglasie |
|
2018-08-15, 12:59 | #5020 |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2011-12
Wiadomości: 13 517
|
Dot.: Co robicie na obiad? Część XIV
Mały ogień jak się podsmaży ja zalewam wrzątkiem żeby się nie zamknelo mięso i leje tyle że później nie dolewam tylko mi się dusi z 1.5-2godzin w tym czasie dodaje warzywa lub przyprawy... Ale jak garnek raz przypalił to będzie już pryzpalał.ja robię w głębokiej patelni...
Dziś makaron z warzywami. Makaron pieczona papryka pieczone pomodory podsmażone paski cukinii podsmazona cebula czerwona z czosnkiem wszystko wymieszane posypane świeża bazylia pietruszka i przyprawami wymieszane posypane feta podpieczone i polane oliwą z oliwek przed podaniem MNIAM Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
__________________
|
2018-08-15, 13:11 | #5021 |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2013-12
Wiadomości: 12 832
|
Dot.: Co robicie na obiad? Część XIV
Ojeja , brzmi pysznie. Szkoda , że ja bylabym głodna po 2 godzinach Co do sosu to zalewam gorąca woda , nie zimna
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
2018-08-15, 14:04 | #5022 | |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2011-12
Wiadomości: 13 517
|
Dot.: Co robicie na obiad? Część XIV
Ja jestem zarlokiem ale dosyć syte jest to danie. Pracochłonne na 3-4osoby ale przepyszne. Tak wymyślone wegetariańsko żeby odciążyć zoladek po tygodniu żarcia na wyjeździe ale smakuje cudnie słodkie słone pieczone kwaśne pychota
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
__________________
|
|
2018-08-15, 14:05 | #5023 | |
Konto usunięte
Zarejestrowany: 2018-07
Wiadomości: 2 410
|
Dot.: Co robicie na obiad? Część XIV
Cytat:
|
|
2018-08-15, 14:57 | #5024 |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2008-06
Lokalizacja: podkrakowskie
Wiadomości: 3 610
|
Dot.: Co robicie na obiad? Część XIV
Na rocznicę ślubu zrobiliśmy ulubione danie męża, czyli roladki wołowe nadziewane ogórkiem kiszonym, boczkiem, słupkami jarzyn. Dusiło się to w garnku żeliwnym, w którym chyba nie da się przypalić dania.
A deser mój ulubiony: tiramisu z malinami. |
2018-08-15, 15:20 | #5025 |
❤ bee happy ❤
Zarejestrowany: 2008-07
Lokalizacja: Charming
Wiadomości: 28 766
|
Dot.: Co robicie na obiad? Część XIV
Bardzo proszę o założenie nowej części, bo ta przekroczyła 5 tys postów
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
__________________
Where there is love, there is life.
|
2018-08-15, 18:01 | #5026 |
Wtajemniczenie
Zarejestrowany: 2018-07
Wiadomości: 2 013
|
Dot.: Co robicie na obiad? Część XIV
Jeżeli gulasz się przypala na palniku gazowym, to albo kiepski garnek albo za duży płomień. Są specjalne płytki krzemowe na palniki gazowe które redukują temperaturę. Na indukcji to zależy tylko od mocy. Fakt że są garnki które zawsze przypalają ale to te tanie. Właściwie przy gulaszu extra przypala się trochę mięso i przecier pomidorowy dla smaku. Fakt że żeliwne garnki są do tego najlepsze bo trzymają równo temperaturę.
Na obiad podobnie jak Aga makaron z warzywami
__________________
Pieniądze mogą dużo.... Miłość może wszystko Wysłane z iPad |
2018-08-15, 18:57 | #5027 | |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2004-07
Lokalizacja: Paris
Wiadomości: 29 331
|
Dot.: Co robicie na obiad? Część XIV
Cytat:
|
|
Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie |
|
Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:10.