Wróć   Forum Wizaz.pl > Hobby > Moje gotowanie

Notka

Moje gotowanie Dzielimy się wiedzą jak przyrządzić, ugotować i upiec tak wspaniale jak nasze babcie!

Odpowiedz
 
Narzędzia
Stary 2006-05-11, 11:18   #1
beliczek
Zakorzenienie
 
Zarejestrowany: 2003-04
Wiadomości: 3 311
Polędwiczki wieprzowe

Mam w zamrażarce dwie polędwiczki wieprzowe i postanowiłam zrobić z nich coś pysznego w weekend. Ale nie mam ani jednego przepisu na tę część prosiaka
Poratujecie mnie? Dziewczyny, prosze jeżeli już to podajcie mi cośsprawdzonego, co same robiłyście i się udało. Mam "google" i wiem jak z nige korzystać, ale zależy mi na czymś sprawdzonym.
Pozdrawiam i z góry dziękuję!
beliczek jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-11, 15:14   #2
sky1980
Rozeznanie
 
Avatar sky1980
 
Zarejestrowany: 2006-01
Lokalizacja: Holandia
Wiadomości: 724
Dot.: Polędwiczki wieprzowe

podlaczam sie do pytania
sky1980 jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-11, 16:59   #3
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie
 
Avatar stokrotka_to_ja
 
Zarejestrowany: 2004-03
Wiadomości: 11 245
GG do stokrotka_to_ja
Dot.: Polędwiczki wieprzowe

Moja nieteściowa robi pyszne polędwiczki faszerowane masłem wymieszanym z dużą ilością ziól i rokpolem. Konce mięsa zawiązuje nicią,coby farsz nie uciekł i smaruje oleje wymieszanym ze zmiazdzonym czosniem i odrobina miodu. I do pierkanika Sama nie robiłam,ale smakuje super
__________________
...i jest

Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka.


POMOC dla dzieci z Tanzanii http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=675684
stokrotka_to_ja jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-11, 21:01   #4
karo-la
Wtajemniczenie
 
Avatar karo-la
 
Zarejestrowany: 2005-09
Wiadomości: 2 368
Dot.: Polędwiczki wieprzowe

Mnie najlepiej smakuje polędwica smażona NA MAŚLE- nie może być oleju, ani nawet oliwy z oliwek- to masło podkresla jej smak. Polędwiczkę pokroić w poprzek na kawałki grubości 3-4 cm, delikatnie popieprzyć,umączyć, ja to sobie jeszcze obtaczam w odrobinie posiekanych świeżych ziółek (bazylia, kolendra)- i siup- na patelnię z rozpuszczonym masełkiem.
I nie dłużej niż 3 minuty z jednej strony na ogniu-nie może się smażyć powoli, żeby była miękka i rumiana... a w środku czerwone oczko Mniam....A jutro piątek...RYBA ><> ><> ><>
__________________








karo-la jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-12, 16:44   #5
sky1980
Rozeznanie
 
Avatar sky1980
 
Zarejestrowany: 2006-01
Lokalizacja: Holandia
Wiadomości: 724
Dot.: Polędwiczki wieprzowe

Cytat:
Napisane przez stokrotka_to_ja
Moja nieteściowa robi pyszne polędwiczki faszerowane masłem wymieszanym z dużą ilością ziól i rokpolem. Konce mięsa zawiązuje nicią,coby farsz nie uciekł i smaruje oleje wymieszanym ze zmiazdzonym czosniem i odrobina miodu. I do pierkanika Sama nie robiłam,ale smakuje super

ale przezciez poledwiczki sa dosc ciekie,jak je faszerowac??
przepis brzmi ciekawie i smacznie
sky1980 jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-12, 23:47   #6
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie
 
Avatar stokrotka_to_ja
 
Zarejestrowany: 2004-03
Wiadomości: 11 245
GG do stokrotka_to_ja
Dot.: Polędwiczki wieprzowe

Nieteściowa robi taka dziurę trzonkiem łyzki drewnianej i w to wpycha farsz. Widziałma,ale sama nie próbowałam,więc trudno mi dokładniej wytłumaczyć .
__________________
...i jest

Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka.


POMOC dla dzieci z Tanzanii http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=675684
stokrotka_to_ja jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-15, 13:51   #7
Zabaneta
Przyczajenie
 
Avatar Zabaneta
 
Zarejestrowany: 2006-08
Lokalizacja: Mazowieckie
Wiadomości: 13
Dot.: Polędwiczki wieprzowe

Witam, ja kiedyś znalazłam taki przepis
POLĘDWICZKI WIEPRZOWE W CHRUPIĄCEJ SKORUPCE

przepis jest ze strony http://www.mniammniam.pl/przepisy-15...zamkniete.html

SKŁADNIKI:
• 2 polędwiczki wieprzowe - około pół kilograma
• dwie łyżki musztardy - typu Dijon
• jedna średniej wielkości biała cebula
• miąższ z dwóch bułek kajzerek
• sól
• świeżo zmielony czarny pieprz
• odrobina tymianku
• odrobina rozmarynu
• pół kostki masła
• sok z połowy cytryny
• łyżka oliwy
• duuuuża garść posiekanej natki pietruszki


PRZYGOTOWANIE:
Potrawa to średnio prosta, a zachwycają bogactwem smaku i taką, no..., napiszę, oryginalnością. Poza tym naprawdę nie jest bardzo trudna!
Śliczne polędwiczki obsmażam na łyżce oliwy, do której dodałem łyżkę masła. Kiedy mięso ślicznie i lekko obrumienione ze wszystkich stron, zdejmuję je z patelni i odstawiam na bok, by trochę ostygły. Aha, mięso po zdjęciu z patelni solę i raczej mocno pieprzę.
Czas by przygotować skorupkę. Cebulę kroję w kostkę najdrobniej, jak tylko mi się uda. Do tej potrawy najlepsze są szalotki, ale naprawdę trudno jest je kupić w Polsce. Czasami można zaś dostać białą cebulę [droższa z 10 razy od zwykłej, ale smak ma bardzo delikatny i bardzo pasujący do tej potrawy i warto w nią zainwestować].
Do patelni, na której obsmażałem mięso dodaję dwie czubate łyżki masła, doprowadzam do spienienia i w tym momencie wrzucam cebulę. Cebulę smażę kilka chwil w gotującym się maśle - dosłownie pół minuty, cały czas mieszając.
Zdejmuję patelnię z ognia i dodaję dokładnie rozdrobniony miąsz z bułek - dodaję go tyle, by całość nie była zbyt sucha - masa ma być wilgotna i dać się swobodnie formować. Masę doprawiam solą, pieprzem, rozmarynem i tymiankiem.
Na mięso nakładam dość grubą warstwę musztardy z jednej strony [tej o największej powierzchni]. Na musztardę nakładam warstwę nadzienia, formując z niej ładne "przykrycie".
Tak przygotowane mięso układam w wysmarowanym oliwą naczyniu i zapiekam w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 30 minut.
Kiedy skorupka pięknie zbrązowieje - znak iż potrawa gotowa.
Mięso wyjmuję z piekarnika i na chwilę odstawiam - lekko ostygłe będzie się dużo łatwiej kroić.
Czas na sos: na patelni rozgrzewam pozostałe masło. Kiedy się spieni, dodaję sok z cytryny i drobno posiekaną natkę pietruszki. Patelnie trzymam jeszcze na ogniu kilkanaście sekund. Sos jest gotowy.
W tym momencie mięso też jest gotowe. Kroję je bardzo uważnie na plastry o grubości około 1 cm. Te plastry układam na talerzu i polewam sosem.
Do tej potrawy idealnym dodatkiem jest kawałek zgrilowanej [może być na patelni] dymki, sałata z sosem vinegrette i pieczone ziemniaki.
Serdecznie polecam - to wielka, mała potrawa! Efekt gwarantowany - niebo w gębie, pejzaż kolorowy na talerzu.


Sos robię bez soku z cytryny bo nie lubie Polędwiczki są naprawde pyszne tylko jakoś mało mi ich wychodzi
__________________
Zabaneta jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-29, 13:18   #8
magzulaa
Zadomowienie
 
Avatar magzulaa
 
Zarejestrowany: 2008-06
Lokalizacja: dooooooooolnyśląsk
Wiadomości: 1 099
GG do magzulaa
Dot.: Polędwiczki wieprzowe

A ja polędwiczki smażę na patelni na oliwie(wcześniej też obtaczam w ziołach). Robię do tego sos gorgonzolla i pieczone ziemniaki z piekarnika.
Czasami robię sos balsamiczny do nich.
__________________
"Wczoraj do Ciebie nie należy, jutro niepewne, tylko dziś jest Twoje".
zapuszczam włosiaki
a6w
magzulaa jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-07, 11:09   #9
KarolinaK
Zakorzenienie
 
Avatar KarolinaK
 
Zarejestrowany: 2006-06
Lokalizacja: CairnLand
Wiadomości: 4 774
Smaczny profil KarolinaK
Smaczne przepisy2
Re: Dot.: Polędwiczki wieprzowe

A ja robie poledwiczki ze sliwkami i cebula w pysznym sosie:

kroje poledwice na male plastry obsupuje pieprzem i sola i obtaczam delikatnie w mace kazda osobno, smaze chwile na oleju az beda leciutko rumiane i przekladam do naczynia zaroodpornego kroje kilka cebul w piorka i kroje sliwki wrzycam do naczynia z poledwica i dodaje troszeczke wody z kostka rosolowa. Trzymam w piekarniku ok 1 godziny.

Wychodzi przepyszne. Dzieki cebuli i mace sos jest gesty. Nigdy nie dodaje smietany bo maka zageszcza wystarczajaco. Warto zrobic

Smacznego
__________________
UN CAIRN UN JOUR, DEUX CAIRNS TOUJOURS
KarolinaK jest teraz online   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-07, 21:36   #10
Ata77
Zakorzenienie
 
Avatar Ata77
 
Zarejestrowany: 2007-09
Lokalizacja: "zawsze tam gdzie Ty" ;)
Wiadomości: 8 305
Dot.: Re: Dot.: Polędwiczki wieprzowe

ja podobnie: obtaczam w mące, doprawiam, podduszam na patelni
na drugiej patelni duszę cebulę pokrojoną w piórka, jak będzie "szklista" dodaję koncentratu pomidorowego, solę, pieprzę
tak przygotowaną dodaję na mięsa
całość delikatnie mieszam
PRZEPYSZNE
__________________
www.pustamiska.pl POMÓŻMY ZWIERZAKOM -KLIKAJMY....

2014r.-79
2013r.-118
2012r.-108
2011r.-84
Ata77 jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-08, 13:43   #11
hania811
Zakorzenienie
 
Avatar hania811
 
Zarejestrowany: 2007-05
Wiadomości: 15 476
Smaczny profil hania811
Smaczne przepisy34
Dot.: Polędwiczki wieprzowe

Cytat:
Napisane przez magzulaa Pokaż wiadomość
A ja polędwiczki smażę na patelni na oliwie(wcześniej też obtaczam w ziołach). Robię do tego sos gorgonzolla i pieczone ziemniaki z piekarnika.
Czasami robię sos balsamiczny do nich.
Jadłam ostatnio u znajomych dokładnie taki obiad i to było coś pysznego

Kaloryczne ale co tam...warto
hania811 jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-23, 13:25   #12
twin--maid
Zakorzenienie
 
Avatar twin--maid
 
Zarejestrowany: 2007-10
Wiadomości: 3 665
Dot.: Polędwiczki wieprzowe

Ja kroję polędwiczki na plastry o grubości ok. 5 cm obsmażam krotko na oliwie. Po czym oliwę zlewam z patelni, polędwiczki zostawiam i polewam octem balsamicznym. Smażę do momentu aż z octu utworzy się gęsty sos. Wtedy zdejmuję mięso z patelni i solę.
__________________
twin--maid jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-23, 23:38   #13
magda6565
Przyczajenie
 
Zarejestrowany: 2010-01
Lokalizacja: Poznań
Wiadomości: 4
Dot.: Polędwiczki wieprzowe

Ja z polędwiczek wołowych i wieprzowych robię beef Strogonow .
magda6565 jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-25, 21:53   #14
becia23
Raczkowanie
 
Zarejestrowany: 2008-12
Lokalizacja: białystok
Wiadomości: 175
Dot.: Polędwiczki wieprzowe

a ja najpierw marynuje z duza iloscia czosnku,ziol soli i pieprzu.do tego dodaje jeszcze oliwe z oliwek.po kilku godzinach wsadzam wszystko do rekawa do pieczenia i wlewam troche bulionu i do piekarnika.jak sie upioka (okolo 40) wyjmuje a do wywaru dodaje smietany i robie sosik(gotuje) pyyyychhhhaaaa :P
podaje z kasza kuk kus
__________________
od karmienia do karmienia, od pieluchy do pieluchyzycie jest piekne
becia23 jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-03, 19:35   #15
twin--maid
Zakorzenienie
 
Avatar twin--maid
 
Zarejestrowany: 2007-10
Wiadomości: 3 665
Dot.: Polędwiczki wieprzowe

Cytat:
Napisane przez Zabaneta Pokaż wiadomość
Witam, ja kiedyś znalazłam taki przepis
POLĘDWICZKI WIEPRZOWE W CHRUPIĄCEJ SKORUPCE

przepis jest ze strony http://www.mniammniam.pl/przepisy-15...zamkniete.html

SKŁADNIKI:
 2 polędwiczki wieprzowe - około pół kilograma
 dwie łyżki musztardy - typu Dijon
 jedna średniej wielkości biała cebula
 miąższ z dwóch bułek kajzerek
 sól
 świeżo zmielony czarny pieprz
 odrobina tymianku
 odrobina rozmarynu
 pół kostki masła
 sok z połowy cytryny
 łyżka oliwy
 duuuuża garść posiekanej natki pietruszki


PRZYGOTOWANIE:
Potrawa to średnio prosta, a zachwycają bogactwem smaku i taką, no..., napiszę, oryginalnością. Poza tym naprawdę nie jest bardzo trudna!
Śliczne polędwiczki obsmażam na łyżce oliwy, do której dodałem łyżkę masła. Kiedy mięso ślicznie i lekko obrumienione ze wszystkich stron, zdejmuję je z patelni i odstawiam na bok, by trochę ostygły. Aha, mięso po zdjęciu z patelni solę i raczej mocno pieprzę.
Czas by przygotować skorupkę. Cebulę kroję w kostkę najdrobniej, jak tylko mi się uda. Do tej potrawy najlepsze są szalotki, ale naprawdę trudno jest je kupić w Polsce. Czasami można zaś dostać białą cebulę [droższa z 10 razy od zwykłej, ale smak ma bardzo delikatny i bardzo pasujący do tej potrawy i warto w nią zainwestować].
Do patelni, na której obsmażałem mięso dodaję dwie czubate łyżki masła, doprowadzam do spienienia i w tym momencie wrzucam cebulę. Cebulę smażę kilka chwil w gotującym się maśle - dosłownie pół minuty, cały czas mieszając.
Zdejmuję patelnię z ognia i dodaję dokładnie rozdrobniony miąsz z bułek - dodaję go tyle, by całość nie była zbyt sucha - masa ma być wilgotna i dać się swobodnie formować. Masę doprawiam solą, pieprzem, rozmarynem i tymiankiem.
Na mięso nakładam dość grubą warstwę musztardy z jednej strony [tej o największej powierzchni]. Na musztardę nakładam warstwę nadzienia, formując z niej ładne "przykrycie".
Tak przygotowane mięso układam w wysmarowanym oliwą naczyniu i zapiekam w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 30 minut.
Kiedy skorupka pięknie zbrązowieje - znak iż potrawa gotowa.
Mięso wyjmuję z piekarnika i na chwilę odstawiam - lekko ostygłe będzie się dużo łatwiej kroić.
Czas na sos: na patelni rozgrzewam pozostałe masło. Kiedy się spieni, dodaję sok z cytryny i drobno posiekaną natkę pietruszki. Patelnie trzymam jeszcze na ogniu kilkanaście sekund. Sos jest gotowy.
W tym momencie mięso też jest gotowe. Kroję je bardzo uważnie na plastry o grubości około 1 cm. Te plastry układam na talerzu i polewam sosem.
Do tej potrawy idealnym dodatkiem jest kawałek zgrilowanej [może być na patelni] dymki, sałata z sosem vinegrette i pieczone ziemniaki.
Serdecznie polecam - to wielka, mała potrawa! Efekt gwarantowany - niebo w gębie, pejzaż kolorowy na talerzu.


Sos robię bez soku z cytryny bo nie lubie Polędwiczki są naprawde pyszne tylko jakoś mało mi ich wychodzi
Wypróbowałam bez sosu cytrynowego. Polędwiczka palce lizać
__________________
twin--maid jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-15, 11:25   #16
oleniolek
Rozeznanie
 
Avatar oleniolek
 
Zarejestrowany: 2007-12
Lokalizacja: wafka
Wiadomości: 747
Dot.: Re: Dot.: Polędwiczki wieprzowe

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
A ja robie poledwiczki ze sliwkami i cebula w pysznym sosie:

kroje poledwice na male plastry obsupuje pieprzem i sola i obtaczam delikatnie w mace kazda osobno, smaze chwile na oleju az beda leciutko rumiane i przekladam do naczynia zaroodpornego kroje kilka cebul w piorka i kroje sliwki wrzycam do naczynia z poledwica i dodaje troszeczke wody z kostka rosolowa. Trzymam w piekarniku ok 1 godziny.

Wychodzi przepyszne. Dzieki cebuli i mace sos jest gesty. Nigdy nie dodaje smietany bo maka zageszcza wystarczajaco. Warto zrobic

Smacznego
Zrobiłam! Wyszło przepyszne!
__________________
* i teraz serduszka mam 3!

oleniolek jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-15, 12:09   #17
metafora
Rozeznanie
 
Avatar metafora
 
Zarejestrowany: 2005-04
Lokalizacja: Siódme Niebo
Wiadomości: 647
Dot.: Re: Dot.: Polędwiczki wieprzowe

Cytat:
Napisane przez oleniolek Pokaż wiadomość
Zrobiłam! Wyszło przepyszne!
A te śliwki to mają być suszone czy świeże?
__________________


*Szczęście nie jest celem... jest sposobem podróżowania*

metafora jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-15, 13:03   #18
oleniolek
Rozeznanie
 
Avatar oleniolek
 
Zarejestrowany: 2007-12
Lokalizacja: wafka
Wiadomości: 747
Dot.: Re: Dot.: Polędwiczki wieprzowe

Cytat:
Napisane przez metafora Pokaż wiadomość
A te śliwki to mają być suszone czy świeże?
Śliwki kalifornijskie, suszone bez pestek.
Ja dodałam jeszcze od siebie pieczarki pokrojone w plasterki
__________________
* i teraz serduszka mam 3!

oleniolek jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-15, 13:53   #19
kakaukowa
BAN stały
 
Zarejestrowany: 2009-07
Wiadomości: 252
Dot.: Re: Dot.: Polędwiczki wieprzowe

moja mama albo poprostu kroi je na troche mniejsze kawałki, soli, pieprzy i smaży na oliwie z oliwek z duuuużą ilościa czosnku, albo robi rolade z ciasta francuskiego.
Wystarczy kupic gotowe ciasto francuskie, polędwiczke pokroić tak żeby była około 3-4 cm krótsza od ciasta, przysmażyć na oliwie czosnek, wrzucić polędwiczki i obsmazyc z każdej strony. potem szybko połozyć na ciasto francuskie i zawinać w rulonik. Można posmarować jajkiem i siup do nagrzanego piekarnika na 15-20 minut.
kakaukowa jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-15, 16:13   #20
metafora
Rozeznanie
 
Avatar metafora
 
Zarejestrowany: 2005-04
Lokalizacja: Siódme Niebo
Wiadomości: 647
Dot.: Re: Dot.: Polędwiczki wieprzowe

Cytat:
Napisane przez oleniolek Pokaż wiadomość
Śliwki kalifornijskie, suszone bez pestek.
Ja dodałam jeszcze od siebie pieczarki pokrojone w plasterki
Dziękuję No to dzisiaj na późny obiad będzie polędwiczka ze śliwkami
__________________


*Szczęście nie jest celem... jest sposobem podróżowania*

metafora jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-15, 16:37   #21
oleniolek
Rozeznanie
 
Avatar oleniolek
 
Zarejestrowany: 2007-12
Lokalizacja: wafka
Wiadomości: 747
Dot.: Re: Dot.: Polędwiczki wieprzowe

Cytat:
Napisane przez metafora Pokaż wiadomość
Dziękuję No to dzisiaj na późny obiad będzie polędwiczka ze śliwkami
Smacznego
daj znać jak ci poszło
__________________
* i teraz serduszka mam 3!

oleniolek jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-15, 18:20   #22
KarolinaK
Zakorzenienie
 
Avatar KarolinaK
 
Zarejestrowany: 2006-06
Lokalizacja: CairnLand
Wiadomości: 4 774
Smaczny profil KarolinaK
Smaczne przepisy2
Dot.: Re: Dot.: Polędwiczki wieprzowe

Cytat:
Napisane przez oleniolek Pokaż wiadomość
Zrobiłam! Wyszło przepyszne!
Bardzo sie ciesze ze smakowaly

Cytat:
Napisane przez oleniolek Pokaż wiadomość
Śliwki kalifornijskie, suszone bez pestek.
Ja dodałam jeszcze od siebie pieczarki pokrojone w plasterki
Tak pieczarki tez mozna dodac
__________________
UN CAIRN UN JOUR, DEUX CAIRNS TOUJOURS
KarolinaK jest teraz online   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-15, 19:17   #23
oleniolek
Rozeznanie
 
Avatar oleniolek
 
Zarejestrowany: 2007-12
Lokalizacja: wafka
Wiadomości: 747
Dot.: Re: Dot.: Polędwiczki wieprzowe

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
Bardzo sie ciesze ze smakowaly
Dziękuję za inspirujący przepis
__________________
* i teraz serduszka mam 3!

oleniolek jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-17, 15:02   #24
Taverney
Zakorzenienie
 
Avatar Taverney
 
Zarejestrowany: 2004-08
Wiadomości: 7 074
Dot.: Re: Dot.: Polędwiczki wieprzowe

u mnie w domu mąż kroi polędwiczki na mniejsze kawałki, lekko rozbija je dłonią, po czym zawija w plastry wędzonego boczku posmarowanego musztardą i z ziarenkami marynowanego zielonego pieprzu. Boczek jest słony, więc polędwiczek nie soli. Wszystko spina wykałaczką, układa ciasno w naczyniu żaroodpornym i do pieca do zrumienienia i ścięcia mięsa. Wychodzi pysznie, jak do tego dania zrobi się świeżą sałatkę, np. z roszponki albo kiełków rzodkiewki z pomidorem, ogórkiem, papryką i sosem vinegrette.
Taverney jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-23, 09:45   #25
kingusiaczek87
Raczkowanie
 
Zarejestrowany: 2009-09
Wiadomości: 48
Dot.: Polędwiczki wieprzowe

Do tego można dodać śliwkę i wychodzi fajny smak
kingusiaczek87 jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-06, 11:41   #26
agare
Przyczajenie
 
Avatar agare
 
Zarejestrowany: 2008-10
Wiadomości: 6
Dot.: Re: Dot.: Polędwiczki wieprzowe

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
A ja robie poledwiczki ze sliwkami i cebula w pysznym sosie:

kroje poledwice na male plastry obsupuje pieprzem i sola i obtaczam delikatnie w mace kazda osobno, smaze chwile na oleju az beda leciutko rumiane i przekladam do naczynia zaroodpornego kroje kilka cebul w piorka i kroje sliwki wrzycam do naczynia z poledwica i dodaje troszeczke wody z kostka rosolowa. Trzymam w piekarniku ok 1 godziny.

Wychodzi przepyszne. Dzieki cebuli i mace sos jest gesty. Nigdy nie dodaje smietany bo maka zageszcza wystarczajaco. Warto zrobic

Smacznego
Rewelacyjny przepis , przepyszne polędwiczki. Robiłam na rodzinną uroczystość, wszystkim smakowało.
agare jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-11, 12:23   #27
kingusiaczek87
Raczkowanie
 
Zarejestrowany: 2009-09
Wiadomości: 48
Dot.: Polędwiczki wieprzowe

a ktoś robił polędwiczki wieprzowe w sosie gorgonzola?
kingusiaczek87 jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-11, 17:05   #28
KarolinaK
Zakorzenienie
 
Avatar KarolinaK
 
Zarejestrowany: 2006-06
Lokalizacja: CairnLand
Wiadomości: 4 774
Smaczny profil KarolinaK
Smaczne przepisy2
Dot.: Re: Dot.: Polędwiczki wieprzowe

Cytat:
Napisane przez agare Pokaż wiadomość
Rewelacyjny przepis , przepyszne polędwiczki. Robiłam na rodzinną uroczystość, wszystkim smakowało.
Bardzo sie ciesze ze wszystkim smakowalo
__________________
UN CAIRN UN JOUR, DEUX CAIRNS TOUJOURS
KarolinaK jest teraz online   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-29, 19:53   #29
zatorzanka
Przyczajenie
 
Zarejestrowany: 2011-07
Wiadomości: 2
Dot.: Polędwiczki wieprzowe

Coś okropnego gotuę 21 lat i nigdy się tak nie wstydzilam wygląd tej potrawy okropny "chrupiąca skorupka "sobie a polędwiczki sobie dobrze że biesiadnicy jedzą sosy to szybko uratowalam polędwiczki nie wywaliłam pieniedzy do kosza a mało nie kosztyje
zatorzanka jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-24, 12:11   #30
suszarka
Zakorzenienie
 
Avatar suszarka
 
Zarejestrowany: 2008-07
Lokalizacja: z kropki.
Wiadomości: 8 223
Dot.: Polędwiczki wieprzowe

Cytat:
Napisane przez stokrotka_to_ja Pokaż wiadomość
Moja nieteściowa robi pyszne polędwiczki faszerowane masłem wymieszanym z dużą ilością ziól i rokpolem. Konce mięsa zawiązuje nicią,coby farsz nie uciekł i smaruje oleje wymieszanym ze zmiazdzonym czosniem i odrobina miodu. I do pierkanika Sama nie robiłam,ale smakuje super


mam zamiar wypróbować dziś ten przepis, bo brzmi pysznie!
__________________
suszarka jest offline   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moje gotowanie


Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)
 
Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości
Nie możesz zakładać nowych wątków
Nie możesz pisać odpowiedzi
Nie możesz dodawać zdjęć i plików
Nie możesz edytować swoich postów

BB code is Włączono
Emotikonki: Włączono
Kod [IMG]: Włączono
Kod HTML: Wyłączono

Gorące linki


Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:30.

Wizaz.pl - Polityka poufności - Warunki dostępu - Góra



nie zapisałem pliku!