Wróć   Forum Wizaz.pl > Hobby > Moje gotowanie

Notka

Moje gotowanie Dzielimy się wiedzą jak przyrządzić, ugotować i upiec tak wspaniale jak nasze babcie!

Odpowiedz
 
Narzędzia
Stary 2006-05-11, 10:18   #1
beliczek
Zakorzenienie
 
Zarejestrowany: 2003-04
Wiadomości: 3 311
Polędwiczki wieprzowe

Mam w zamrażarce dwie polędwiczki wieprzowe i postanowiłam zrobić z nich coś pysznego w weekend. Ale nie mam ani jednego przepisu na tę część prosiaka
Poratujecie mnie? Dziewczyny, prosze jeżeli już to podajcie mi cośsprawdzonego, co same robiłyście i się udało. Mam "google" i wiem jak z nige korzystać, ale zależy mi na czymś sprawdzonym.
Pozdrawiam i z góry dziękuję!
beliczek jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-11, 14:14   #2
sky1980
Rozeznanie
 
Avatar sky1980
 
Zarejestrowany: 2006-01
Lokalizacja: Holandia
Wiadomości: 724
Dot.: Polędwiczki wieprzowe

podlaczam sie do pytania
sky1980 jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-11, 15:59   #3
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie
 
Avatar stokrotka_to_ja
 
Zarejestrowany: 2004-03
Wiadomości: 10 594
GG do stokrotka_to_ja
Dot.: Polędwiczki wieprzowe

Moja nieteściowa robi pyszne polędwiczki faszerowane masłem wymieszanym z dużą ilością ziól i rokpolem. Konce mięsa zawiązuje nicią,coby farsz nie uciekł i smaruje oleje wymieszanym ze zmiazdzonym czosniem i odrobina miodu. I do pierkanika Sama nie robiłam,ale smakuje super
__________________
...i jest

Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka.


POMOC dla dzieci z Tanzanii http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=675684
stokrotka_to_ja jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-11, 20:01   #4
karo-la
Wtajemniczenie
 
Avatar karo-la
 
Zarejestrowany: 2005-09
Wiadomości: 2 368
Dot.: Polędwiczki wieprzowe

Mnie najlepiej smakuje polędwica smażona NA MAŚLE- nie może być oleju, ani nawet oliwy z oliwek- to masło podkresla jej smak. Polędwiczkę pokroić w poprzek na kawałki grubości 3-4 cm, delikatnie popieprzyć,umączyć, ja to sobie jeszcze obtaczam w odrobinie posiekanych świeżych ziółek (bazylia, kolendra)- i siup- na patelnię z rozpuszczonym masełkiem.
I nie dłużej niż 3 minuty z jednej strony na ogniu-nie może się smażyć powoli, żeby była miękka i rumiana... a w środku czerwone oczko Mniam....A jutro piątek...RYBA ><> ><> ><>
__________________








karo-la jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-12, 15:44   #5
sky1980
Rozeznanie
 
Avatar sky1980
 
Zarejestrowany: 2006-01
Lokalizacja: Holandia
Wiadomości: 724
Dot.: Polędwiczki wieprzowe

Cytat:
Napisane przez stokrotka_to_ja
Moja nieteściowa robi pyszne polędwiczki faszerowane masłem wymieszanym z dużą ilością ziól i rokpolem. Konce mięsa zawiązuje nicią,coby farsz nie uciekł i smaruje oleje wymieszanym ze zmiazdzonym czosniem i odrobina miodu. I do pierkanika Sama nie robiłam,ale smakuje super

ale przezciez poledwiczki sa dosc ciekie,jak je faszerowac??
przepis brzmi ciekawie i smacznie
sky1980 jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-12, 22:47   #6
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie
 
Avatar stokrotka_to_ja
 
Zarejestrowany: 2004-03
Wiadomości: 10 594
GG do stokrotka_to_ja
Dot.: Polędwiczki wieprzowe

Nieteściowa robi taka dziurę trzonkiem łyzki drewnianej i w to wpycha farsz. Widziałma,ale sama nie próbowałam,więc trudno mi dokładniej wytłumaczyć .
__________________
...i jest

Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka.


POMOC dla dzieci z Tanzanii http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=675684
stokrotka_to_ja jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-15, 12:51   #7
Zabaneta
Przyczajenie
 
Avatar Zabaneta
 
Zarejestrowany: 2006-08
Lokalizacja: Mazowieckie
Wiadomości: 13
Dot.: Polędwiczki wieprzowe

Witam, ja kiedyś znalazłam taki przepis
POLĘDWICZKI WIEPRZOWE W CHRUPIĄCEJ SKORUPCE

przepis jest ze strony http://www.mniammniam.pl/przepisy-15...zamkniete.html

SKŁADNIKI:
• 2 polędwiczki wieprzowe - około pół kilograma
• dwie łyżki musztardy - typu Dijon
• jedna średniej wielkości biała cebula
• miąższ z dwóch bułek kajzerek
• sól
• świeżo zmielony czarny pieprz
• odrobina tymianku
• odrobina rozmarynu
• pół kostki masła
• sok z połowy cytryny
• łyżka oliwy
• duuuuża garść posiekanej natki pietruszki


PRZYGOTOWANIE:
Potrawa to średnio prosta, a zachwycają bogactwem smaku i taką, no..., napiszę, oryginalnością. Poza tym naprawdę nie jest bardzo trudna!
Śliczne polędwiczki obsmażam na łyżce oliwy, do której dodałem łyżkę masła. Kiedy mięso ślicznie i lekko obrumienione ze wszystkich stron, zdejmuję je z patelni i odstawiam na bok, by trochę ostygły. Aha, mięso po zdjęciu z patelni solę i raczej mocno pieprzę.
Czas by przygotować skorupkę. Cebulę kroję w kostkę najdrobniej, jak tylko mi się uda. Do tej potrawy najlepsze są szalotki, ale naprawdę trudno jest je kupić w Polsce. Czasami można zaś dostać białą cebulę [droższa z 10 razy od zwykłej, ale smak ma bardzo delikatny i bardzo pasujący do tej potrawy i warto w nią zainwestować].
Do patelni, na której obsmażałem mięso dodaję dwie czubate łyżki masła, doprowadzam do spienienia i w tym momencie wrzucam cebulę. Cebulę smażę kilka chwil w gotującym się maśle - dosłownie pół minuty, cały czas mieszając.
Zdejmuję patelnię z ognia i dodaję dokładnie rozdrobniony miąsz z bułek - dodaję go tyle, by całość nie była zbyt sucha - masa ma być wilgotna i dać się swobodnie formować. Masę doprawiam solą, pieprzem, rozmarynem i tymiankiem.
Na mięso nakładam dość grubą warstwę musztardy z jednej strony [tej o największej powierzchni]. Na musztardę nakładam warstwę nadzienia, formując z niej ładne "przykrycie".
Tak przygotowane mięso układam w wysmarowanym oliwą naczyniu i zapiekam w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 30 minut.
Kiedy skorupka pięknie zbrązowieje - znak iż potrawa gotowa.
Mięso wyjmuję z piekarnika i na chwilę odstawiam - lekko ostygłe będzie się dużo łatwiej kroić.
Czas na sos: na patelni rozgrzewam pozostałe masło. Kiedy się spieni, dodaję sok z cytryny i drobno posiekaną natkę pietruszki. Patelnie trzymam jeszcze na ogniu kilkanaście sekund. Sos jest gotowy.
W tym momencie mięso też jest gotowe. Kroję je bardzo uważnie na plastry o grubości około 1 cm. Te plastry układam na talerzu i polewam sosem.
Do tej potrawy idealnym dodatkiem jest kawałek zgrilowanej [może być na patelni] dymki, sałata z sosem vinegrette i pieczone ziemniaki.
Serdecznie polecam - to wielka, mała potrawa! Efekt gwarantowany - niebo w gębie, pejzaż kolorowy na talerzu.


Sos robię bez soku z cytryny bo nie lubie Polędwiczki są naprawde pyszne tylko jakoś mało mi ich wychodzi
__________________
Zabaneta jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-29, 12:18   #8
magzulaa
Zadomowienie
 
Avatar magzulaa
 
Zarejestrowany: 2008-06
Lokalizacja: dooooooooolnyśląsk
Wiadomości: 1 082
GG do magzulaa
Dot.: Polędwiczki wieprzowe

A ja polędwiczki smażę na patelni na oliwie(wcześniej też obtaczam w ziołach). Robię do tego sos gorgonzolla i pieczone ziemniaki z piekarnika.
Czasami robię sos balsamiczny do nich.
__________________
"Wczoraj do Ciebie nie należy, jutro niepewne, tylko dziś jest Twoje".
zapuszczam włosiaki
a6w
magzulaa jest teraz online   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-07, 10:09   #9
KarolinaK
Zakorzenienie
 
Avatar KarolinaK
 
Zarejestrowany: 2006-06
Lokalizacja: CairnLand
Wiadomości: 4 144
Smaczny profil KarolinaK
Smaczne przepisy2
Re: Dot.: Polędwiczki wieprzowe

A ja robie poledwiczki ze sliwkami i cebula w pysznym sosie:

kroje poledwice na male plastry obsupuje pieprzem i sola i obtaczam delikatnie w mace kazda osobno, smaze chwile na oleju az beda leciutko rumiane i przekladam do naczynia zaroodpornego kroje kilka cebul w piorka i kroje sliwki wrzycam do naczynia z poledwica i dodaje troszeczke wody z kostka rosolowa. Trzymam w piekarniku ok 1 godziny.

Wychodzi przepyszne. Dzieki cebuli i mace sos jest gesty. Nigdy nie dodaje smietany bo maka zageszcza wystarczajaco. Warto zrobic

Smacznego
__________________
*If your presence can't add value to my life then your absence will make no difference*


*LIFE IS NOT WHAT YOU GET, EARN OR DESERVE BUT WHAT YOU NEGOTIATE*
KarolinaK jest teraz online   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-07, 20:36   #10
Ata77
Zakorzenienie
 
Avatar Ata77
 
Zarejestrowany: 2007-09
Lokalizacja: "zawsze tam gdzie Ty" ;)
Wiadomości: 8 182
Dot.: Re: Dot.: Polędwiczki wieprzowe

ja podobnie: obtaczam w mące, doprawiam, podduszam na patelni
na drugiej patelni duszę cebulę pokrojoną w piórka, jak będzie "szklista" dodaję koncentratu pomidorowego, solę, pieprzę
tak przygotowaną dodaję na mięsa
całość delikatnie mieszam
PRZEPYSZNE
__________________
www.pustamiska.pl POMÓŻMY ZWIERZAKOM -KLIKAJMY....

2014r.-28
2013r.-118
2012r.-108
2011r.-84
Ata77 jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-08, 12:43   #11
hania811
Zakorzenienie
 
Avatar hania811
 
Zarejestrowany: 2007-05
Wiadomości: 15 397
Smaczny profil hania811
Smaczne przepisy34
Dot.: Polędwiczki wieprzowe

Cytat:
Napisane przez magzulaa Pokaż wiadomość
A ja polędwiczki smażę na patelni na oliwie(wcześniej też obtaczam w ziołach). Robię do tego sos gorgonzolla i pieczone ziemniaki z piekarnika.
Czasami robię sos balsamiczny do nich.
Jadłam ostatnio u znajomych dokładnie taki obiad i to było coś pysznego

Kaloryczne ale co tam...warto
hania811 jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-23, 12:25   #12
twin--maid
Zakorzenienie
 
Avatar twin--maid
 
Zarejestrowany: 2007-10
Wiadomości: 3 395
Dot.: Polędwiczki wieprzowe

Ja kroję polędwiczki na plastry o grubości ok. 5 cm obsmażam krotko na oliwie. Po czym oliwę zlewam z patelni, polędwiczki zostawiam i polewam octem balsamicznym. Smażę do momentu aż z octu utworzy się gęsty sos. Wtedy zdejmuję mięso z patelni i solę.
__________________
"I never promised you a ray of light
I never promised there'd be sunshine everyday
I give you everything I have,
The good, the bad..."


Mój kulinarny blog

twin--maid jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-23, 22:38   #13
magda6565
Przyczajenie
 
Zarejestrowany: 2010-01
Lokalizacja: Poznań
Wiadomości: 4
Dot.: Polędwiczki wieprzowe

Ja z polędwiczek wołowych i wieprzowych robię beef Strogonow .
magda6565 jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-25, 20:53   #14
becia23
Raczkowanie
 
Zarejestrowany: 2008-12
Lokalizacja: białystok
Wiadomości: 175
Dot.: Polędwiczki wieprzowe

a ja najpierw marynuje z duza iloscia czosnku,ziol soli i pieprzu.do tego dodaje jeszcze oliwe z oliwek.po kilku godzinach wsadzam wszystko do rekawa do pieczenia i wlewam troche bulionu i do piekarnika.jak sie upioka (okolo 40) wyjmuje a do wywaru dodaje smietany i robie sosik(gotuje) pyyyychhhhaaaa :P
podaje z kasza kuk kus
__________________
od karmienia do karmienia, od pieluchy do pieluchyzycie jest piekne
becia23 jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-03, 18:35   #15
twin--maid
Zakorzenienie
 
Avatar twin--maid
 
Zarejestrowany: 2007-10
Wiadomości: 3 395
Dot.: Polędwiczki wieprzowe

Cytat:
Napisane przez Zabaneta Pokaż wiadomość
Witam, ja kiedyś znalazłam taki przepis
POLĘDWICZKI WIEPRZOWE W CHRUPIĄCEJ SKORUPCE

przepis jest ze strony http://www.mniammniam.pl/przepisy-15...zamkniete.html

SKŁADNIKI:
 2 polędwiczki wieprzowe - około pół kilograma
 dwie łyżki musztardy - typu Dijon
 jedna średniej wielkości biała cebula
 miąższ z dwóch bułek kajzerek
 sól
 świeżo zmielony czarny pieprz
 odrobina tymianku
 odrobina rozmarynu
 pół kostki masła
 sok z połowy cytryny
 łyżka oliwy
 duuuuża garść posiekanej natki pietruszki


PRZYGOTOWANIE:
Potrawa to średnio prosta, a zachwycają bogactwem smaku i taką, no..., napiszę, oryginalnością. Poza tym naprawdę nie jest bardzo trudna!
Śliczne polędwiczki obsmażam na łyżce oliwy, do której dodałem łyżkę masła. Kiedy mięso ślicznie i lekko obrumienione ze wszystkich stron, zdejmuję je z patelni i odstawiam na bok, by trochę ostygły. Aha, mięso po zdjęciu z patelni solę i raczej mocno pieprzę.
Czas by przygotować skorupkę. Cebulę kroję w kostkę najdrobniej, jak tylko mi się uda. Do tej potrawy najlepsze są szalotki, ale naprawdę trudno jest je kupić w Polsce. Czasami można zaś dostać białą cebulę [droższa z 10 razy od zwykłej, ale smak ma bardzo delikatny i bardzo pasujący do tej potrawy i warto w nią zainwestować].
Do patelni, na której obsmażałem mięso dodaję dwie czubate łyżki masła, doprowadzam do spienienia i w tym momencie wrzucam cebulę. Cebulę smażę kilka chwil w gotującym się maśle - dosłownie pół minuty, cały czas mieszając.
Zdejmuję patelnię z ognia i dodaję dokładnie rozdrobniony miąsz z bułek - dodaję go tyle, by całość nie była zbyt sucha - masa ma być wilgotna i dać się swobodnie formować. Masę doprawiam solą, pieprzem, rozmarynem i tymiankiem.
Na mięso nakładam dość grubą warstwę musztardy z jednej strony [tej o największej powierzchni]. Na musztardę nakładam warstwę nadzienia, formując z niej ładne "przykrycie".
Tak przygotowane mięso układam w wysmarowanym oliwą naczyniu i zapiekam w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 30 minut.
Kiedy skorupka pięknie zbrązowieje - znak iż potrawa gotowa.
Mięso wyjmuję z piekarnika i na chwilę odstawiam - lekko ostygłe będzie się dużo łatwiej kroić.
Czas na sos: na patelni rozgrzewam pozostałe masło. Kiedy się spieni, dodaję sok z cytryny i drobno posiekaną natkę pietruszki. Patelnie trzymam jeszcze na ogniu kilkanaście sekund. Sos jest gotowy.
W tym momencie mięso też jest gotowe. Kroję je bardzo uważnie na plastry o grubości około 1 cm. Te plastry układam na talerzu i polewam sosem.
Do tej potrawy idealnym dodatkiem jest kawałek zgrilowanej [może być na patelni] dymki, sałata z sosem vinegrette i pieczone ziemniaki.
Serdecznie polecam - to wielka, mała potrawa! Efekt gwarantowany - niebo w gębie, pejzaż kolorowy na talerzu.


Sos robię bez soku z cytryny bo nie lubie Polędwiczki są naprawde pyszne tylko jakoś mało mi ich wychodzi
Wypróbowałam bez sosu cytrynowego. Polędwiczka palce lizać
__________________
"I never promised you a ray of light
I never promised there'd be sunshine everyday
I give you everything I have,
The good, the bad..."


Mój kulinarny blog

twin--maid jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-15, 10:25   #16
oleniolek
Rozeznanie
 
Avatar oleniolek
 
Zarejestrowany: 2007-12
Lokalizacja: wafka
Wiadomości: 747
Dot.: Re: Dot.: Polędwiczki wieprzowe

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
A ja robie poledwiczki ze sliwkami i cebula w pysznym sosie:

kroje poledwice na male plastry obsupuje pieprzem i sola i obtaczam delikatnie w mace kazda osobno, smaze chwile na oleju az beda leciutko rumiane i przekladam do naczynia zaroodpornego kroje kilka cebul w piorka i kroje sliwki wrzycam do naczynia z poledwica i dodaje troszeczke wody z kostka rosolowa. Trzymam w piekarniku ok 1 godziny.

Wychodzi przepyszne. Dzieki cebuli i mace sos jest gesty. Nigdy nie dodaje smietany bo maka zageszcza wystarczajaco. Warto zrobic

Smacznego
Zrobiłam! Wyszło przepyszne!
__________________
* i teraz serduszka mam 3!

oleniolek jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-15, 11:09   #17
metafora
Rozeznanie
 
Avatar metafora
 
Zarejestrowany: 2005-04
Lokalizacja: Siódme Niebo
Wiadomości: 647
Dot.: Re: Dot.: Polędwiczki wieprzowe

Cytat:
Napisane przez oleniolek Pokaż wiadomość
Zrobiłam! Wyszło przepyszne!
A te śliwki to mają być suszone czy świeże?
__________________


*Szczęście nie jest celem... jest sposobem podróżowania*

metafora jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-15, 12:03   #18
oleniolek
Rozeznanie
 
Avatar oleniolek
 
Zarejestrowany: 2007-12
Lokalizacja: wafka
Wiadomości: 747
Dot.: Re: Dot.: Polędwiczki wieprzowe

Cytat:
Napisane przez metafora Pokaż wiadomość
A te śliwki to mają być suszone czy świeże?
Śliwki kalifornijskie, suszone bez pestek.
Ja dodałam jeszcze od siebie pieczarki pokrojone w plasterki
__________________
* i teraz serduszka mam 3!

oleniolek jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-15, 12:53   #19
kakaukowa
BAN stały
 
Zarejestrowany: 2009-07
Wiadomości: 252
Dot.: Re: Dot.: Polędwiczki wieprzowe

moja mama albo poprostu kroi je na troche mniejsze kawałki, soli, pieprzy i smaży na oliwie z oliwek z duuuużą ilościa czosnku, albo robi rolade z ciasta francuskiego.
Wystarczy kupic gotowe ciasto francuskie, polędwiczke pokroić tak żeby była około 3-4 cm krótsza od ciasta, przysmażyć na oliwie czosnek, wrzucić polędwiczki i obsmazyc z każdej strony. potem szybko połozyć na ciasto francuskie i zawinać w rulonik. Można posmarować jajkiem i siup do nagrzanego piekarnika na 15-20 minut.
kakaukowa jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-15, 15:13   #20
metafora
Rozeznanie
 
Avatar metafora
 
Zarejestrowany: 2005-04
Lokalizacja: Siódme Niebo
Wiadomości: 647
Dot.: Re: Dot.: Polędwiczki wieprzowe

Cytat:
Napisane przez oleniolek Pokaż wiadomość
Śliwki kalifornijskie, suszone bez pestek.
Ja dodałam jeszcze od siebie pieczarki pokrojone w plasterki
Dziękuję No to dzisiaj na późny obiad będzie polędwiczka ze śliwkami
__________________


*Szczęście nie jest celem... jest sposobem podróżowania*

metafora jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-15, 15:37   #21
oleniolek
Rozeznanie
 
Avatar oleniolek
 
Zarejestrowany: 2007-12
Lokalizacja: wafka
Wiadomości: 747
Dot.: Re: Dot.: Polędwiczki wieprzowe

Cytat:
Napisane przez metafora Pokaż wiadomość
Dziękuję No to dzisiaj na późny obiad będzie polędwiczka ze śliwkami
Smacznego
daj znać jak ci poszło
__________________
* i teraz serduszka mam 3!

oleniolek jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-15, 17:20   #22
KarolinaK
Zakorzenienie
 
Avatar KarolinaK
 
Zarejestrowany: 2006-06
Lokalizacja: CairnLand
Wiadomości: 4 144
Smaczny profil KarolinaK
Smaczne przepisy2
Dot.: Re: Dot.: Polędwiczki wieprzowe

Cytat:
Napisane przez oleniolek Pokaż wiadomość
Zrobiłam! Wyszło przepyszne!
Bardzo sie ciesze ze smakowaly

Cytat:
Napisane przez oleniolek Pokaż wiadomość
Śliwki kalifornijskie, suszone bez pestek.
Ja dodałam jeszcze od siebie pieczarki pokrojone w plasterki
Tak pieczarki tez mozna dodac
__________________
*If your presence can't add value to my life then your absence will make no difference*


*LIFE IS NOT WHAT YOU GET, EARN OR DESERVE BUT WHAT YOU NEGOTIATE*
KarolinaK jest teraz online   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-15, 18:17   #23
oleniolek
Rozeznanie
 
Avatar oleniolek
 
Zarejestrowany: 2007-12
Lokalizacja: wafka
Wiadomości: 747
Dot.: Re: Dot.: Polędwiczki wieprzowe

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
Bardzo sie ciesze ze smakowaly
Dziękuję za inspirujący przepis
__________________
* i teraz serduszka mam 3!

oleniolek jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-17, 14:02   #24
Taverney
Zakorzenienie
 
Avatar Taverney
 
Zarejestrowany: 2004-08
Wiadomości: 7 075
Dot.: Re: Dot.: Polędwiczki wieprzowe

u mnie w domu mąż kroi polędwiczki na mniejsze kawałki, lekko rozbija je dłonią, po czym zawija w plastry wędzonego boczku posmarowanego musztardą i z ziarenkami marynowanego zielonego pieprzu. Boczek jest słony, więc polędwiczek nie soli. Wszystko spina wykałaczką, układa ciasno w naczyniu żaroodpornym i do pieca do zrumienienia i ścięcia mięsa. Wychodzi pysznie, jak do tego dania zrobi się świeżą sałatkę, np. z roszponki albo kiełków rzodkiewki z pomidorem, ogórkiem, papryką i sosem vinegrette.
Taverney jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-23, 08:45   #25
kingusiaczek87
Raczkowanie
 
Zarejestrowany: 2009-09
Wiadomości: 48
Dot.: Polędwiczki wieprzowe

Do tego można dodać śliwkę i wychodzi fajny smak
kingusiaczek87 jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-06, 10:41   #26
agare
Przyczajenie
 
Avatar agare
 
Zarejestrowany: 2008-10
Wiadomości: 6
Dot.: Re: Dot.: Polędwiczki wieprzowe

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
A ja robie poledwiczki ze sliwkami i cebula w pysznym sosie:

kroje poledwice na male plastry obsupuje pieprzem i sola i obtaczam delikatnie w mace kazda osobno, smaze chwile na oleju az beda leciutko rumiane i przekladam do naczynia zaroodpornego kroje kilka cebul w piorka i kroje sliwki wrzycam do naczynia z poledwica i dodaje troszeczke wody z kostka rosolowa. Trzymam w piekarniku ok 1 godziny.

Wychodzi przepyszne. Dzieki cebuli i mace sos jest gesty. Nigdy nie dodaje smietany bo maka zageszcza wystarczajaco. Warto zrobic

Smacznego
Rewelacyjny przepis , przepyszne polędwiczki. Robiłam na rodzinną uroczystość, wszystkim smakowało.
agare jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-11, 11:23   #27
kingusiaczek87
Raczkowanie
 
Zarejestrowany: 2009-09
Wiadomości: 48
Dot.: Polędwiczki wieprzowe

a ktoś robił polędwiczki wieprzowe w sosie gorgonzola?
kingusiaczek87 jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-11, 16:05   #28
KarolinaK
Zakorzenienie
 
Avatar KarolinaK
 
Zarejestrowany: 2006-06
Lokalizacja: CairnLand
Wiadomości: 4 144
Smaczny profil KarolinaK
Smaczne przepisy2
Dot.: Re: Dot.: Polędwiczki wieprzowe

Cytat:
Napisane przez agare Pokaż wiadomość
Rewelacyjny przepis , przepyszne polędwiczki. Robiłam na rodzinną uroczystość, wszystkim smakowało.
Bardzo sie ciesze ze wszystkim smakowalo
__________________
*If your presence can't add value to my life then your absence will make no difference*


*LIFE IS NOT WHAT YOU GET, EARN OR DESERVE BUT WHAT YOU NEGOTIATE*
KarolinaK jest teraz online   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-29, 18:53   #29
zatorzanka
Przyczajenie
 
Zarejestrowany: 2011-07
Wiadomości: 2
Dot.: Polędwiczki wieprzowe

Coś okropnego gotuę 21 lat i nigdy się tak nie wstydzilam wygląd tej potrawy okropny "chrupiąca skorupka "sobie a polędwiczki sobie dobrze że biesiadnicy jedzą sosy to szybko uratowalam polędwiczki nie wywaliłam pieniedzy do kosza a mało nie kosztyje
zatorzanka jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-24, 11:11   #30
suszarka
Zakorzenienie
 
Avatar suszarka
 
Zarejestrowany: 2008-07
Lokalizacja: z kropki.
Wiadomości: 7 053
Dot.: Polędwiczki wieprzowe

Cytat:
Napisane przez stokrotka_to_ja Pokaż wiadomość
Moja nieteściowa robi pyszne polędwiczki faszerowane masłem wymieszanym z dużą ilością ziól i rokpolem. Konce mięsa zawiązuje nicią,coby farsz nie uciekł i smaruje oleje wymieszanym ze zmiazdzonym czosniem i odrobina miodu. I do pierkanika Sama nie robiłam,ale smakuje super


mam zamiar wypróbować dziś ten przepis, bo brzmi pysznie!
__________________
suszarka jest teraz online   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moje gotowanie

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości
Nie możesz zakładać nowych wątków
Nie możesz pisać odpowiedzi
Nie możesz dodawać zdjęć i plików
Nie możesz edytować swoich postów

BB code is Włączono
Emotikonki: Włączono
Kod [IMG]: Włączono
Kod HTML: Wyłączono

Gorące linki


Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:48.

Wizaz.pl - Polityka poufności - Warunki dostępu - Góra