|
Notka | |
Makijaż - Pytania do wizażystki Tutaj pytaj o: wizaż, stylizację, typy kolorystyczne, kosmetyki kolorowe... |
Pokaż wyniki sondy: Czy nosisz okulary? (na stałe, do czytania, komputera etc.) | |||
TAK |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 588 | 76,27% |
NIE |
![]() ![]() ![]() ![]() |
494 | 23,73% |
Głosujący: 2082. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#151 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Okularnik mniej atrakcyjny?
i znowu Rachel... aj,chyba nie tylko ja uwazam ją za taką piękność
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#152 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#153 |
Zakorzenienie
|
aprzybyla jelsi mozna wiedziec, jaką Ty masz wade wzroku? I jakie szkla w okularach...? antyrefleks etc...? Pytam z czystej ciekawosci.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#154 |
Raczkowanie
|
Mam prośbę, czy możecie mi pokazać, jakie okulary pasują do twarzy "kwadrat"?(chodzi mi o zdjęcia...) Bo samo "zaokrąglone'' mi nie wystarcza. Szzczególnie, ze teraz większoć okularów, jakie widziałam są prostokątne, co u mnie całkowicie odpada;/
Pies myśli: Jaki mój pan jest dobry: daje mi jeść, bawi się ze mną, daje mi miejsce do spania... Chyba musi być Bogiem... Kot myśli Jaki mój pan jest dobry: daje mi jeść, bawi się ze mną, daje mi miejsce do spania... Chyba muszę być Bogiem... |
![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
Raczkowanie
|
aprzybylska, gamaa =>dziękuje za cieplutkie słowa
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#156 |
Wtajemniczenie
|
gamaa
+4 i +5 dioptrii zwykłe "plastikowe" szkła - technicznie rzecz borąc nie wiele pamietam z ich zamawiania, wiem ze są z akiego lekkiego materiału dla zaspokojenia ciekawosci ![]()
![]() |
#157 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#158 |
Raczkowanie
|
gamaa, dzięki
![]()
Pies myśli: Jaki mój pan jest dobry: daje mi jeść, bawi się ze mną, daje mi miejsce do spania... Chyba musi być Bogiem... Kot myśli Jaki mój pan jest dobry: daje mi jeść, bawi się ze mną, daje mi miejsce do spania... Chyba muszę być Bogiem... |
![]() |
![]() |
![]() |
#159 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#160 |
Raczkowanie
|
moje szkiełka nosze juz 4 lata. niestety wada mi sie coraz bardziej poglebia. i to mnie martwi
![]() ![]() nie wiem tylko, czy mam dobre oprawki... ![]() zalaczam fotke |
![]() |
![]() |
![]() |
#161 |
Zadomowienie
|
Nio to i ja się przylączam..Wiec tak..Jak bylam mniejsza to mialam okularki,ktorych nienawidzilam i wstydzilam się ich nosic..bo wszyscy na moim osiedlu kpili z okularnikow..ale wada mi się zniwelowa i nie musialam juz nosic..
![]() ![]() ![]() Byłam zla, ale zakupilam sobie okularki, mocny turkus..moze wkleję fotkę wkrotce..tylko muszę sobie ją jeszcze zrobic ![]() ![]() ![]() osobiscie, uwazam,ze lepiej wygląda się bez.. Ale wiadomo wady się nie wybiera..Jezeli juz nosic okularki to jedynie wyraziste, soczyste i kolorowe.. inne zupelnie do mnie nie przemawiają... wklejam taką przykladową fotkę okularkow jakie mi się podobaja..
![]() |
#162 |
Zakorzenienie
|
greenmagda z tego co widze masz kwadratową twarz [?!] Nie jestem przekonana co do tych okularkow... moze jednak lepiej, jakies owalne?
feVer jestem ciekawa Twojego zdjęcia ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#163 |
Zadomowienie
|
kolejne zdjęcia
|
![]() |
![]() |
![]() |
#164 |
Wtajemniczenie
|
gucci - mój typ
![]()
![]() |
#165 |
Zadomowienie
|
troche gucciego, ck,fendi...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#166 |
Gość
|
Ja najbardziej lubię ramki Versace i Bulgarii - Dżizas, tegoroczna kolekcja tego drugiego jest powalająca - te pętelki z kryształków Svarowskiego, wypukłe motylki, chyba najładniejsza w jego karierze
![]() |
![]() |
![]() |
#167 |
Raczkowanie
|
ach. a ja zawsze, od dziecka chciałam miec okulary, strasznie mnie to kręciło :P no i jak sie okazalo ze mam wade wzroku to sie tym zbytnio nie zmartwilam
![]() ![]() ale miesiac temu zmienilam na soczewki, tak, aby sie przekonac jak to jest kiedy moge odczytac z daleka nazwe ulicy na ktorej jestem ![]() ![]() spróbowalam i.. chyba zostanę przy soczewkach ![]() nie wiem już jak sie malowac, bo krotkowidz - wiadomo ciemniejszy makijaz ktory wydobędzie oko z pomniejszającego je szkla. a teraz... ![]() no i teraz straciłam swoją zdolnośc do makijażu oczu ![]()
![]() |
#168 |
Zakorzenienie
|
A oto ja w okularach. Noszę okulary od 4 klasy podstawówki. Wada wzroku -6 (oko prawe) i -1 (oko lewe). Widzę podwójnie kiedy noszę okulary i patrzę pod różnym kontem ale przyzwyczaiłam siędo tego i nie jest to dla mnie kłopot. Noszę też soczewki, latem częsciej niz okulary.
.... brrr Zdjęcie się nie chce załadować. Nie wiem jak zmniejszyć ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#169 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja wlasnie się zastanawiam nad soczewkami,ale wiele osob mi odradza... Nie wiem czy te soczewki oczęt nie męczą za bardzo...
![]() |
![]() |
#170 |
Rozeznanie
|
A ja dorzucę tu kilka rad co do makijażu dla okularniczek
![]() Tekst pochodzi z www.naj.pl Jeśli pięknie podkreślisz powieki cieniem i starannie wytuszujesz rzęsy, dodasz spojrzeniu wyrazistości i tajemniczości. Ale makijaż pod okulary wymaga specjalnej techniki. Jak go umiejętnie zrobić, podpowiada nasza specjalistka - wizażystka i charakteryzatorka telewizyjna Edyta Wieniawska. Oczy krótkowidza, ukryte za minusowymi szkłami, zwłaszcza gdy są nietknięte makijażem, mogą wydawać się mniejsze niż są w rzeczywistości. Natomiast soczewki plusowe odwrotnie - powiększają oczy, ale też uwidaczniają drobne zmarszczki i cienie, co sprawia, że spojrzenie dalekowidza wydaje się smutne. Na szczęście właściwy makijaż potrafi zdziałać cuda. Zanim jednak umalujesz oczy, zatuszuj jasnym korektorem defekty skóry na dolnej powiece - zwłaszcza jeśli masz tendencje do sinych podkówek. Odrobinę kosmetyku nanieś również w wewnętrznych kącikach oczu i na nosie, gdzie odciskają się oprawki. Teraz czas na makijaż: nasza specjalistka zdradza kilka efektownych sztuczek stosowanych przez doświadczonych wizażystów. dla krótkowidza Wyraziste kolory dla krótkowidza Postaraj się optycznie powiększyć oczy dzięki wyrazistemu makijażowi i mocnym kolorom cieni. Najlepiej używaj 2 kolorów (jasnego i ciemniejszego) lub 2 odcieni tej samej barwy. Jasny rozprowadź na górnej powiece aż do linii brwi oraz w wewnętrznym kąciku oka. Ciemniejszym pociągnij ukośną smużkę na górnej powiece, zaczynając od 3/4 jej długości ku zewnętrznemu kącikowi. Nie rysuj kreski na dolnej powiece. Możesz za to narysować ją na górnej - tuż przy rzęsach, od połowy oka aż do zewnątrznego kącika. Powinna być niezwykle subtelna, najlepiej zrobić ją cieniem i puszkiem, delikatnie ją rozcierając. Kremowym eyelinerem namaluj linię wzdłuż wewnętrznej krawędzi dolnej powieki. To optycznie otwiera oko i dodaje spojrzeniu świeżości. Rzęsy wytuszuj dwukrotnie, dzięki temu oczy będą bardziej wyraziste. dla dalekowidza Pastelowe barwy dla dalekowidza Twoje zadanie to optycznie zmniejszyć oczy i zatuszować niedoskonałości skóry wokół nich. Najłatwiej to osiągnąć dzięki jasnym pastelowym barwom, możesz też użyć dwóch tonacji tego samego koloru. Jasnym pokryj górną powiekę aż do jej załamania, a ciemnym podkreśl zewnętrzny kącik oka, ale tylko go muśnij. Narysuj kredką linię na górnej powiece tuż przy rzęsach. Możesz też podkreślić eyelinerem dolną powiekę, a nawet połączyć obie kreski w zewnętrznym kąciku oka. Wybierz cienie matowe, zrezygnuj z opalizujących i perłowych, które uwypuklają powieki. Rzęsy wytuszuj starannie czarną lub brązową mascarą, bo posklejane włoski będą bardzo widoczne. Jeśli czasem nosisz soczewki kontaktowe Oczy maluj po założeniu szkieł, najlepiej cieniami w żelu lub kremie - kosmetyki o takiej konsystencji nie osypują się i nie podrażniają oczu. Używaj też tuszu hipoalergicznego. 3 rady specjalne 1.Kolory cieni nie powinny tworzyć dużego kontrastu z barwą oprawek. 2.Warto zharmonizować barwę cieni z tęczówką. I tak do piwnych oczu pasują odcienie oliwki i brązu, do błękitnych - zielenie, do zielonych - turkusy, morskie zielenie i bardzo teraz modne róże. 3.Pamiętaj o regulacji brwi. Krzaczaste, o nieuporządkowanym łuku, popsują najbardziej wypracowany makijaż. Dopasuj oprawki do swojej twarzy Okulary doskonale podkreślą twoją urodę, jeśli ich kształt idealnie zgra się z owalem swojej buzi. Co więcej - mogą one nieco go poprawić. A w dodatku są supermodne! Okrągła nieco się wysmukli i nabierze ostrości w oprawkach "kocich" - lekko wydłużonych i o nieco uniesionych bokach. Prostokątna zyska w zaokrąglonych i wąskich prostokątach. Ta geometryczna gra odwraca uwagę od jej kanciastego kształtu.Trójkątna nabierze ładniejszych proporcji w cieniutkich drucianych oprawkach w kształcie elipsy. Owalna będzie dobrze wyglądać w każdych oprawkach. Możesz pozwolić sobie nawet na ekstrawagancję. Sześciokątna zyska w oprawkach o kształcie trapezu, bo złagodzą one mocny zarys dolnej szczęki.Gruszkowata wypięknieje w oprawkach z mocnym górnym brzegiem, który optycznie poszerzy czoło. |
![]() |
![]() |
![]() |
#171 |
Zakorzenienie
|
ewelinka super
![]() ![]() ewelinka,aprzybyla, kupilam sobie ponad rok temu oprawki Gucciego, duze, wyraziste, czarne, plastikowe. Drogie były jak jasna cholera no i przerobilam je na przeciwsłoneczne;-) Ale zadowolona jestem ![]() Sandija gdzie mozna i gdzie oglądasz te wszystkie wychodzące nowe kolekcje? Moze jakies adresy,linki,namiary? ![]() anett87 historia taka sama jak moja, ja tez chcialam najpierw nosic okulary, i jak dowiedzialam się,ze bede "musiała" je nosic, to wręcz byłam pogrążona w amoku szczęścia ;-) bieliczek dogadaj się na PW z feVer, ona na pewno Ci pomoze;-) Ja rowniez moge jesli chcesz;-) |
![]() |
![]() |
![]() |
#172 |
Zakorzenienie
|
wow! Finezja dziekujemy
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#173 |
Zadomowienie
|
valentino,Byblos,Vogue,Em porio Armani i inne
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#174 |
Zadomowienie
|
chanel,DKNY,EMPORIO ARMANI,Fila,FURLA, Exte eyewear
|
![]() |
![]() |
![]() |
#175 |
Zadomowienie
|
GF Feerè, Salvatore Ferragamo, GIVENCHY,GUESS, HUGO BOSS, Jai Kudo
|
![]() |
![]() |
![]() |
#176 |
Zadomowienie
|
La Perla. LOEWE. ferre. Air Titanium,Bevel, armani
|
![]() |
![]() |
![]() |
#177 |
Zakorzenienie
|
ewelinka skąd Ty to wszystko bierzesz?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#178 |
Zadomowienie
|
Calvin Klein, chanel, jakieś inne i na koniec Donna Karan
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#179 |
Zadomowienie
|
gamaa wystarczy tylko troszeczke poszukać
![]() ciąg dalszy: -Doggles ![]() -OAKLEY -ic!berlin -ONYX -Paolo Seminara -prada ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#180 |
Zadomowienie
|
REVLON
SAFILO calvin klein ![]() VERSACE no i to by było narazie na tyle ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:24.