Isoparaffin... - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Biochemia kosmetyczna

Notka

Biochemia kosmetyczna Analiza działania składników kosmetyków, ich skuteczności i wpływu na zdrowie. Również informacje na temat filtrów przeciwsłonecznych oraz kuracji kwasami.

Odpowiedz
 
Narzędzia
Stary 2006-10-03, 08:56   #1
Doni79
Raczkowanie
 
Zarejestrowany: 2005-03
Lokalizacja: piekna okolica blisko Stuttgartu
Wiadomości: 490

Isoparaffin...


Z gory przepraszam jesli byl juz podobny topik, ale szukalam i nie znalazlam nic podobnego co by mnie interesowalo wiec juz szybko mowie o co chodzi. Otoz wszystkie zachwalamy Gosh X-Ceptional podklad (opinie na jego temat znamy wiec nie bede sie powtarzac ), ale tak jak wczoraj napisalam w mojej ocenie na KWC zauwazylam dopiero po zakupie, ze zawiera on w swoim skladzie isoparaffin Dziewczyny, ktore znaja sie na skladach prosze o pomoc w ocenie tego skladnika. Przyznam, ze troche sie tym martwie, bo moja cera okropnie reaguje na paraffinum liquidum i "inne parafiny", dlatego prosze was o opinie czy isoparaffin tak samo negatywnie wplywa na cere jak te inne? Szukajac info w google jedyne co znalazlam to tyle, ze isoparaffin uzywany jest w kosmetyce, ale jego zgubne lub pozytywne wlasciwosci nie sa dokladnie znane wiec generalne jest odradzany. Nic nie znalazlam o zapychaniu porow czy powodowaniu tradzika, ale w ogole powiem wam, ze tam informacja jakas taka do kitu byla dlatego wszystkie z was, ktore wiedza cos o isoparaffin prosze o pomoc.
Doni79 jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-03, 10:42   #2
Dreamgirl
Rozeznanie
 
Avatar Dreamgirl
 
Zarejestrowany: 2005-06
Wiadomości: 813
GG do Dreamgirl
Dot.: Isoparaffin...

tu http://www.wizaz.pl/chemia/az_list.php?alphabet=i mo żesz znaleźć takie info:



Podstawowa: Isohexadecane
Inne nazwy: Izoparaffin
Kategoria: środki rozpuszczające, emolienty
Opis:

Pochodzenia chemicznego. Izoparafina, która otrzymywana jest w drodze przeróbki z ropy naftowej. Znajduje zastosowanie w kosmetyce jako rzadki lipid, lekko rozprowadzający się na skórze.

na Twoje pytania co prawda nie udziela to konkretnej odpowiedzi, ale może komuś coś zaświta
__________________
"Nie idź za mną, bo nie umiem prowadzić.
Nie idź przede mną, bo mogę za Tobą nie nadążyć.
Idź po prostu obok mnie i bądź moim przyjacielem."
/Albert Camus/
Dreamgirl jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-03, 21:53   #3
Doni79
Raczkowanie
 
Zarejestrowany: 2005-03
Lokalizacja: piekna okolica blisko Stuttgartu
Wiadomości: 490
Dot.: Isoparaffin...

Dziekuje bardzo, to zawsze dodatkowa informacja , ale jesli ktos cos jeszcze wie to chetnie poczytam
Doni79 jest offline   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna


Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)
 
Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości
Nie możesz zakładać nowych wątków
Nie możesz pisać odpowiedzi
Nie możesz dodawać zdjęć i plików
Nie możesz edytować swoich postów

BB code is Włączono
Emotikonki: Włączono
Kod [IMG]: Włączono
Kod HTML: Wyłączono

Gorące linki


Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00


Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:00.