|
Notka | |
Moda Porady na temat mody i stylu oraz sposobu ubierania się. Wielka moda, Twoja moda - lub po prostu wszystko o ciuchach, butach i dodatkach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Zapiętki do butów
Mam problem z butami - kupiłam za duże. Mimo że zmierzyłam długość stopy i dodałam parę mm na wszelki wypadek to i tak miedzy moją piętą a końcem buta jest wolne miejsce (szerokość palca). A to dlatego, że wkładka wkładką, jest na długość dobra, ale na pięcie jest jeszcze "wybrzuszenie" do tyłu, stopa mi się nie trzyma i podczas chodzenia wyskakuje z buta. Zastanawiam sie nad kupnem zapiętków (zapiętek?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Zapiętki do butów
Zapiętki zmniejszają rozmiar obuwia o pół rozmiaru, chronią przed otarciami i powodują, że stopa się nie ślizga w bucie. Są samoprzylepne i ich nie widać
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
ja też muszę się w coś takiego zaopatrzyć
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Pół rozmiaru, trochę mało. Chyba że kupie dwie pary
![]() Dziękuje za odpowiedź ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Kupiłam jakiś czas temu szpilki ze skóry i niestety rozeszły mi się, dlatego zastanawiam się nad kupnem zapiętek. Z tym, że nie wiem gdzie można je zakupić? Są one dostępne np. w aptekach czy raczej szukać w sklepach obuwniczych (Deichman, CCC itp.)? Allegro raczej odpada, ponieważ zależy mi na czasie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Z autopsji:
1. zanim kupisz zapiętki, włoz do buta (tylko pod przednią część stopy-tam gdzie w bucie jest 'poziomo' ) nawet kawałek kartonu, albo wkładki - noga pójdzie do tyłu (rada szewca) 2. Jesli to nie pomoze kup zapiętkę, najlepiej z takiego a'la zamszu- noga sie nie slizga jak przy tych okropnych silikonowych - ale uważaj na czarne, bo farbują!- i przyklej je do buta tak,zeby wgłębienie zapiętki przypadało tam, gdzie masz piętę - tzn., żeby pasek zapiętka hamował piętę przed wyskoczeniem. Najpierw sobie przymierz. Dobierz zapiętki w kolorze buta, to nie będzie ich widać za bardzo ![]()
Edytowane przez PannaEwelina Czas edycji: 2009-11-02 o 16:48 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Witam mam problem, niedawno kupiłam szpilki na 9 cm obcasie generalnie niby są ciasne, ale jak nałoże je na podkolanówkę/ rajstopy z lycry cy ze strechu ( śliskie i blyszczace) to no wypadają mi z pięt.. Buty nie sa za duze, bo wręcz cisną mnie na palcach, ale się ślizgają z powodu podkolanówek... czy kupno takich zapiętek to dobry pomysł?
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
mam ten sam problem i niestety zapiętki nie pomogły ;/ ani nawet wkładka . Buciki ubrane 1 raz i leżą
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Kurcze.. przeciez nie bede chodzic na bosa stope ;/ chyba ze kupie skarpetki do balerin... ale lipa z tymi rajtuzami :/ a jakie masz zapiętki żelowe czy skórzane?
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
hej
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Jeśli buty są pełne to proponuje włożyć do nich watę w palce i wtedy nie powinny spadać.
A co do zapietki to taką żelowa można odkleic i przykleic ponownie ale będzie już podniszczona. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:30.