|
Notka | |
Pielęgnacja - Pytania do kosmetyczki Tutaj możesz zadać pytanie kosmetyczce, wymienić się doświadczeniem, opowiedzieć o swojej pielęgnacji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#871 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jak zmyć samoopalacz?
Moj niezawodny i całkiem przyjemny sposob to wizyta na basenie... chlor ślicznie sie zajmuje samoopalaczowa opalenizna
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#872 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Samooplacz do twarzy, ktory nie zatyka porów??
Cytat:
![]() Ile kosztuje i gdzie dostępny, bo u mnie w pobliskich sklepach nie posiadaja... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#873 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wystarczy, że wymieszasz cukier, wodę i żel pod prysznic w takich proporcjach, żeby było dość gęste, nakładasz na mokre ciałko i mocno masujesz. Efekt murowany.
![]() |
![]() |
#874 |
Zakorzenienie
|
ja kupiłam w a propos za 16 zł....ale faktycznie nigdzie indziej nie widziałam
![]() |
#875 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Mam nadzieję, że mnie nie pozapycha ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#876 |
Zakorzenienie
|
A ja polecam dluga gorącą kapiel i po wymoczeniu solidnie skóry
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#877 |
Zakorzenienie
|
mnie nie zapycha a mam skłonności. Mam nadzieje, że u Ciebie też sie sprawdzi...
![]() |
#878 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
chyba sie skusze ![]() na stronie internetowej erisa znalazłam i można tam go zakupic mam nadzieje, ze sie spisze... Jeszcze takie pytanie mam dziewczyny -co do tego podzialu na samoopalacze do jasnej i ciemnej karnacji ( bo ostatanio sie to zrobilo modne) właściwie czemu to służy? Jest jakas roznica w intensywnosci opalenizny? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#879 |
Zakorzenienie
|
jest różnica w kolorze. opalacze dla bruetek daja opaleniznę brązową a dla blondynek- złocistą. Znam blondynki, które używaja opalaczy dla runetek i wyglądają fajnie, ale brunetki uzywające produktów dla blondynek zazzwyczaj sa pomarańczowe
![]()
![]() |
#880 |
Zadomowienie
|
Właśnie mam podobnie jak ajda tyle że był to balsam brazujacy NIVEA i uzyłam go tylko na nogi żeby ladnie sie przyciemniły.A dzisiaj rano jak sie obudzilam to szok
![]() Jeden wielki obciach jak ktos popatrzy na rece. Zreszta i tak je cały dzien dzisiaj chowam. Teraz szukam sposobu jak sie tych zacieków pozbyć ![]() ![]() ![]() Probowałam zmywaczem do paznokci bo pomysłałam że może sie uda ale nic to niedalo , slyszalam o tej cytrynie juz gdzies wiec może tak spróbuje zrobić + ten peeling cukrowy. A czy znacie jeszcze jakieś sposoby jak sie tego pozbyć???? Aha i nastepnym razem musze pamietać o umyciu rąk jak rozetrze jakikolwiek balsam brazujacy otak tak ![]()
![]() |
#881 |
Wtajemniczenie
|
a ja skusiłam sie na samoopalacz w paince Lirene
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#882 |
Przyczajenie
|
Dzięki za rady. Pozbyłam się tego świństwa, tarłam pół dnia ręce cytryną i zrobiłam peeling. Więcej nie spróbuje
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#883 |
Przyczajenie
|
Samoopalacz
Jak najlepiej uzywac samoopalacza w spreyu zeby nie zostaly plamy ?? Pamietam w zezlym roku jak zrobilam samooplaczem ale w kremie to jak poszlam na dyskoteke pod pachami zostaly mi biale plamy okropnie to wygladalo co zrobic aby tych plam pod pachami nie bylo . i zeby paznokcie łokcie i kolana nie byly brazowe jak by byly brudne ??
|
![]() |
![]() |
![]() |
#884 |
Przyczajenie
|
Dot.: Samoopalacz
ahaa jeszcze jedno pytanie czy jak bede uzywac samoopalacza przez 2 miesiace to jak pojade nad jzioro lub mnorze istnieje podobienstwo ze wejde na plaze brozowa a po wyjsci uz wody bede blada jak sciana ??
|
![]() |
![]() |
![]() |
#885 |
Przyczajenie
|
Na pewno "opalenizna" nie zmyje Ci się w wodzie. a co do plam to najlepiej przed zastosowaniem samoopalacza zrobić peeling.
I nakładać samoopalcz po troszeczku - np. dwa razy dziennie dokładnie rozsmarowując niewielką ilość i zaraz potem dokładnie myjąc ręce mydłem i szczoteczką(paznokcie). |
![]() |
![]() |
![]() |
#886 |
Przyczajenie
|
dzieki a co zrobic zeby pod pachami nie schodzil samoopalacz bo jak juz pisalam bylam na imprezie i jak tanczylam to wszystko razem z potem zniklo i nie estetycznie to wygladalo ;/;/ co zrobic zeby zapobiec temu
|
![]() |
![]() |
![]() |
#887 |
Zakorzenienie
|
Pod pachami sprawa jest ciężka... Wytwarzasz pot, który pewnie zmywa samoopalacz pozostawiając białe plamy. Może w ogóle się nie smaruj pod pachami(ja nigdy tego nie robię) lub po prostu wybierz się na solarium.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#888 |
Rozeznanie
|
Ja polecam Lirene w zelu, nie wysusza skory, nie zatyka porow i swietnie pachnie
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#889 |
Zakorzenienie
|
Jesli chodzi o me 'samoopalanie' twarzy to nakladam na buzie zwykly samoopalacz do ciala. Osobiscie polecam L'oreal sublime bronze. Ten barwiony. Myslalam ze jest sredniawy i przetestowalam po nim kilka innych (lacznie z clinique) i ten najlepszy.
Podejrzewam ze wykracza poza granice cenowa, ktora podalas ale warto. Efekt po pierwszym uzyciu jest ladny widoczny i naturalny. W ogole opalenizna jest caly czas naturalna. W ubiegle wakacje moja opalenizne caly czas komplementowano i nikt nie chcial uwierzyc ze z tubki. wiec jesli moglabys dolozyc wiecej to zastanow sie nad nim. Ja go polecam kazdemu! |
![]() |
![]() |
![]() |
#890 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#891 |
Przyczajenie
|
odnośnie samoopalaczy
Witam serdecznie
![]() ![]() Edytowane przez polopiryna Czas edycji: 2011-04-12 o 13:26 |
![]() |
![]() |
![]() |
#892 |
Zadomowienie
|
ja polecam samoopalacz firmy AA nie uczula i nei zatyka porów i jest bardzo wydajny! kiedys go uzywalam ale teraz chodz poprostu sobie raz w miesiacu na solarium na 10 min i nie musze nic uzywac nawet podkladów ( mam z natury ciemna karnacje) AA jest do jasnej skory i ciemnej wiec mozesz sobie wybrac do swojej karnacji no i jest hipoalergiczny, kolezanka byla tez bardzo zadowolona z garniera
|
![]() |
![]() |
![]() |
#893 |
Przyczajenie
|
Dot.: Jaki SAMOOPALACZ ??
|
![]() |
![]() |
![]() |
#894 |
Przyczajenie
|
pOLECIŁABYM L'OREAL SUBLIME BRONZE DO TWARZY-JEST SUPER, WCZORAJ KUPIŁAM WERSJE DO CIAŁA I TEZ JEST OK.TE SAMOOPALACZE OD RAZU DAJĄ CI OPALENIZNE WIEC ZMNIESZASZ RYZYKO POWSTANIA SMUG, JESLI NATOMIAST CHODZI O BALSAMY BRAZUJACE TO POLECAM GARNIERA I J&J
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#895 |
Raczkowanie
|
ja z czystym sumieniem moge Ci polecic samoopalacz w żelu FlosLek.
jak dla mnie najlepszy jaki do tej pory używałam, a troche tegop było. ma fajna konsystencje, dobrze sie rozprowadza, nie zapycha porów, nie przetłuszcza buzi, nie ma mowy o żadnych smugach, kolor jest super, bardzo naturalny - zlocisty, nie śmierdzi! jeden jedyny mały minusik, to jest taki, ze daje bardzo subtelny efekt, w zasadzie moglby byc to plus gdyz mozna stopniowac opalenizne. naprawde gorąco polecam. wiem, ze jest jeszcze wersja w kremie, piance, sprayu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#896 |
Moderator KWC
|
tez sie zastanawiam nad kupnem samoopalacza. najpierw myślałam o balsamie/kremie brązującym, ale stwierdziłam, że skoro one smierdzą samoopalaczem, to juz wole kupic samoopalacz a efekt jest od razu
![]() Wypatrzyłam samoopalacze Sun Ozon z Rossmanna (słyszałam same pozytywne opinie). Wypróbowałąm chusteczki samoopalające i rzeczywiście ładnie brązują - tzn na twarzy dał efekt delikatnej naturalnej BRĄZOWEJ opalenizny, ale nogi to juz "chwycił" troszkę na pomarańczowo (ale nie bardzo, nie wyglada to nienaturalnie czy jakoś beznajdziejnie) Miałam kiesyś samoopalacz z Daxa Extra Bronze (czy coś takiego) i dawał pomarańczową opaleniznę.
Kosmetyki nowe i używane 16.03 - nowe aukcje - kosmetyki głównie nowe, ale też i używane. Sprawdź i skorzystaj! Ta reklama pokazywana jest pod 47 103 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!) |
![]() |
![]() |
![]() |
#897 |
Raczkowanie
|
do twarzy uzywalam tylko dova, i jestem bardzo zadowolona. uzywam go tez do ciala, ale tu mam akurat porownanie, i mnie on pasuje najlepiej. zostawia fajny kolor i skora nie jest po nim taka dziwna, co mi sie zdarzalo po niektorych balsamach...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#898 |
Raczkowanie
|
Ja używam Johnsonna Holiday Skin Body Lotion, jest to właśnie połączenie balsamu z samoopalczem. Też nienawidzę zapachu samoopalaczy :/ Z balsamem też śmierdzą, ale mniej. Zalezy też ile tego nałożysz.
![]() |
#899 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, jaki samoopalacz do twarzy polecicie dla ciemniejszej karnacji
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#900 |
Zakorzenienie
|
Ja używam samoopalacze z Lirene.
dwie aplikacje wystarczą. Zawsze robię dokładny piling, jakaś maseczka, ostatnio częściej nawilżająca a potem samoopalacz. Acha zawsze przed jego nałożeniem przecieram buzię tonikiem. skóra jest gładka, nawilżona i równo opalona ![]()
![]() |
Tagi |
blizny, dla, krem brazujacy, krem brązujacy, mężczyzny, mleczko, opalenizna, przebarwienia, samoopalacz, spray brązujacy, sun ozon, tradzik |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:39.