Jaka farba zrobi z ciemnych w³osów jasny blond??? - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > W³osy i fryzury

Notka

W³osy i fryzury Podyskutuj na temat pielêgnacji, farbowania oraz stylizacji w³osów. Fryzury damskie, ¶lubne, na studniówkê, fryzury krok po kroku i zdjêcia fryzur.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2007-10-09, 15:02   #1
Alien :*
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 116

Jaka farba zrobi z ciemnych w³osów jasny blond???

Mam w³osy rozja¶nione sprayem Rossmana i ju¿ do¶æ du¿e odrosty.Chcia³abym je ufarbowaæ nie u¿ywaj±c rozja¶niacza.Czy jest jaka¶ farba któr± moglabym uzyskaæ jasny blond sama,bez fryzjera i która nie spali mi w³osów??
Alien :* jest offline   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2007-10-09, 15:06   #2
Aggie125
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 14 847
Wpisy w blogu: 2
GG do Aggie125
Dot.: Jaka farba zrobi z ciemnych w³osów jasny blond???

Z ciemnych w³osów trzeba najpierw zdj±æ kolor, ¿eby zafarbowaæ na blond. Nie da siê na³o¿yæ jasnej farby na ciemne w³osy i gotowe. Jedynym sensownym wyj¶ciem oprócz przeczekania lub ¶ciêcia w³osów na krótko by³oby ufarbowanie rozjasnionych wlosów na kolor zbli¿ony do Twoich naturalnych.

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2007-10-09, 16:59   #3
gabi86
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 418

Cytat:
Napisane przez Aggie125 Poka¿ wiadomo¶æ
Z ciemnych w³osów trzeba najpierw zdj±æ kolor, ¿eby zafarbowaæ na blond. Nie da siê na³o¿yæ jasnej farby na ciemne w³osy i gotowe. Jedynym sensownym wyj¶ciem oprócz przeczekania lub ¶ciêcia w³osów na krótko by³oby ufarbowanie rozjasnionych wlosów na kolor zbli¿ony do Twoich naturalnych.
ja zrozumialam ze autorka ma ciemne w³osy naturalnie i chcia³aby rozja¶niæ odrosty, a z naturalnych w³osów raczej sie koloru nie sci±ga, tylko kwestia jaka farba z³apie jej te odrosty,
ja rozja¶nia³am rozja¶niaczem wiec nie wiem, zale¿y tez jak bardzo jasny blond chcesz
Stary 2007-10-09, 18:03   #4
truskaffka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 294

rozjasniacz?! praktycznie kazdy.
and it teases you every night (..)
truskaffka jest offline   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2007-10-09, 19:42   #5
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gabi86 Poka¿ wiadomo¶æ
ja zrozumialam ze autorka ma ciemne w³osy naturalnie i chcia³aby rozja¶niæ odrosty, a z naturalnych w³osów raczej sie koloru nie sci±ga, tylko kwestia jaka farba z³apie jej te odrosty,
ja rozja¶nia³am rozja¶niaczem wiec nie wiem, zale¿y tez jak bardzo jasny blond chcesz
Dok³adnie,chodzi mi o ufarbowanie naturalnych ciemnych odrostów,a w³a¶nie rozja¶niacza chcia³abym unikn±æ.To dziwne,ale moja s±siadka ju¿ od kilku lat farbuje równie¿ ciemne w³osy Garnierem i wychodzi jej blond a ja kiedy¶ próbowa³am zrobiæ pasemka i wysz³y mi rude
Co do tego jak jasny chcê blond to nie wiem jak mo¿na okre¶liæ odcieñ który teraz mam a aparatu nie posiadam wiêc nie mogê wrzuciæ fotki,ale my¶lê,¿e jest zbli¿ony do kalifornijskiego blondu
Stary 2007-10-09, 20:02   #6
agatka222
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 512

Mam taki sam problem - rozja¶nia³am w³osy sprayem Joanny i ju¿ mam dosyæ samodzielnego bawienia siê odrostami
My¶la³am o jakiej¶ farbie rozja¶niaj±cej, ale nie wiem, jak to z³apie na takie trochê ju¿ rozja¶nione w³osy..
Czekam na przyp³yw gotówki i mo¿e jako¶ w listopadzie wybiorê siê do fryzjera. Chcia³abym uzyskaæ jaki¶ taki ³adny ¶redni blond, nie za zimny i nie za ciep³y, ale nie wiem, czy fryzjer podejmie siê rozja¶niania takich w³osów
Mo¿e lepszy bêdzie jaki¶ baleja¿ z ró¿nych blondów?
agatka222 jest offline   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2007-10-09, 21:15   #7
Zakorzenienie

A ja w³a¶nie nie chcê i¶æ do fryzjera,dlatego ¿e po pierwsze to spory wydatek,a poza tym on pewnie ufarbowa³by mi nie sklepow± farb± tylko jak±¶ specjaln± fryzjersk± albo mieszank± i potem nie mog³abym sama farbowaæ odrostów,wiêc musia³abym chodziæ do salonu co miesi±c,na co nie mogê sobie pozwoliæ gdy¿ jeszcze w³asnych dochodów brak A przecie¿ reklamuj± farby które podczas jednej aplikacji rozja¶niaj± i koloryzuj± w³osy,odcienie wi¶ni Londy czy Palette wiêc mo¿e i blondy s± takie.....Trzeba by by³o zasiêgn±æ porady fachowca....
Stary 2007-10-09, 21:26   #8
Mariti
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 431

Generalnie ¿adna farba nie rozja¶ni w³sów, do tego trzeba podmyc pigment we w³osie. Jedynie farba z dodatkiem rozjasniacza (np Garnier Nutrisse ma takie w swojej ofercie.)moze prócz rozjasniacza samego w sobie temu podo³aæ ( odcienie superrozja¶niaj±ce). Ale...no w³asnie " ale" , takie farby zazwyczaj rozjasniaj± do dwóch tonów a wiêc niewiele, byc mo¿e wiêc s±siadka , która rozja¶nia w³osy farb± garniera ma swoje naturalne jasniejsze od Twoich lub nie ma tak ciep³ych pigmentów jak Ty. Wella Wellaton oferuje dwa odcienie superrozjasniajace o 4 tony, sa wiêc mocniejsze od Garniera , ale z kolei niewiele s³absze od rozja¶niacza ( 6 tonów). Niemniej jednak ³agodniejsze. Jak ju¿ wspomnia³am to jak takie farby zadzia³aja na twoich w³osach zalezy od tego jak sa one ciemne ( piszê o naturalnych ) i jak ciep³y barwnik posiadaj±. Przyk³adowo ja mam w³osy ¶redniociemne ale z ciep³ym barwnikiem i Garnier farbowa³ mnie na rudo. wella wellaton sobie radzi³a o wiele lepiej.
Pamiêtaj, ¿e je¶li farbujesz odrosty powinno to wygl±dac nastêpuj±co : najpierw odrot wg zaleceñ na ulotce ( przy ciemnych w³osach doradza³abym przetrzymanie farby , ale nie d³u¿ej ni¿ 10 minut) a potem na dos³ownie minutê rozprowadziæ na reszcie w³osów. Wtedy s± najwiêksze szanse , ¿e odcieñ bêdzie w miarê jednolity. Jesli Twoje farbowane w³osy maj± odcieñ zimny a odrosty sa do¶c ciemne lub ciep³e proponujê nastêpuj±cy zabieg : zafarbowac jedynie odrosty odcieniem rozjasniaj±cym np z Welli Wellaton, przetrzymuj±c farbê do 10 minut. Nesatêpnie na odrosty na³o¿yc skandynawski blond z Schwarckopfa poly color 9 lub Kwiat wanilli z Safiry) na kilka minut ( ok 10 ) a potem tê sama farbê rozprowadziæ na ok 1- 2 minuty na resztê w³osów. Oczywiscie zakup dwóch farb to koszta, oprócz tego jest to tez czasoch³onne ( choc sprawdzone) , dlatego zazwyczaj prosciej u¿yc jest rozjasniacza.

Marilyn Monroe
Mariti jest offline   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2007-10-09, 21:37   #9
Zakorzenienie

O rany,ale to skomplikowane!Ale chyba wolê to ni¿ rozja¶niacz,bo mam z³e do¶wiadczenia.Ale czy po 2 farbach nie stracê wszystkich w³osów?
Mam naturalne bardzo ciemne blond w³osy z miedzianym po³yskiem,wiêc to chyba raczej ciep³y barwnik....

PS dziêkujê za tak wyczerpuj±c± odpowied¼
Stary 2007-10-09, 21:41   #10
Mariti
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Alien :* Poka¿ wiadomo¶æ
O rany,ale to skomplikowane!Ale chyba wolê to ni¿ rozja¶niacz,bo mam z³e do¶wiadczenia.Ale czy po 2 farbach nie stracê wszystkich w³osów?
Mam naturalne bardzo ciemne blond w³osy z miedzianym po³yskiem,wiêc to chyba raczej ciep³y barwnik....

PS dziêkujê za tak wyczerpuj±c± odpowied¼
jesli masz w³osy w dobrym stanie nie pownno siê nic z³ego stac ( ja wykonuj±c ten zabieg takze mia³am w³osy w bardzo dobrym stanie). jednakze polecam wykonywac go w rozsadnych odstêpach czasu, gdy odrosry bêda ju¿ widoczne.zaryzykujê stwierdzenie, ¿e nie jest to bardziej niszcz±ce od rozja¶niacza. Tak, masz w³osy z ciep³ym refleksem, wydaje siê z opisu, ¿e pododbne do mnie. Tak wiêc Garnier nutriss nie zadzia³a. radze spróbowac wiêc z wellatonem przetrzymujac jednak go ok 10 minut ( zreszta mozesz sprawdzac postêp na fragmencie odrostów)
Pisa³as, ¿e rozjasnia³as sprayem z Rossmana, wiêc podejrzewam, ¿e rozjasnienie nie ejst zbyt du¿e, my¶lê wiêc , ¿e w taki sposób uda Ci siê osiagn±c podobny odcieñ.

Marilyn Monroe
Stary 2007-10-09, 21:54   #11
Zakorzenienie

To czyli wystarczy jedna farba???A nie wyjd± mi rude? Jaki kolor wyszed³ Tobie???
Stary 2007-10-09, 21:58   #12
Mariti
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Alien :* Poka¿ wiadomo¶æ
To czyli wystarczy jedna farba???A nie wyjd± mi rude? Jaki kolor wyszed³ Tobie???
Nie wiem czy wystarczy jedna farba, chodzi³o mi o to abys raczej postawi³a na Wellaton , który rozjasnia o 4 tony ni¿ na garnier ( 2 tony) . po zmyciu farby zobaczysz czy o taki odcieñ Ci chodzi³o, je¶li bêdzie zbyt ciep³y wówczas po-praw poly lub safir±.
mnie po wellatonie wychodzi³ bardzo jasny blondzik o lekkim s³onecznym refleksie ( w ¿adnym wypadku nei mozna powiedziec, ¿e by³ to rudy lub ryzawy blond). po poprawce kolor siê och³adza³.

Marilyn Monroe
Stary 2007-10-09, 22:11   #13
Zakorzenienie

To bêdê eksperymentowaæ jak bêdzie jakie¶ wolne od szko³y.W sumie mogê mieæ ciep³y odcieñ blondu równie dobrze jak ch³odny byle a¿ tak bardzo nie maltretowaæ w³osów,bo supermocne to one niestety nie s±.... Mam nadziejê ¿e prze¿yj± ten Wellaton.Dziêkujê Ci bardzo za pomoc,dam znaæ jak wysz³o :cmok

Mam jeszcze jedno pytanko:jak dok³adnie nazywa siê ten odcieñ którego Ty u¿y³a¶?Bo chyba najlepiej bêdzie je¶li u¿yjê takiego samego skoro mamy podobny naturalny kolor i jeste¶ zadowolona z efektu
Stary 2007-10-10, 14:08   #14
slonko1990
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 174

Na moich w³osach od jaki¶ 2 miesiêcy zago¶ci³o do¶æ du¿o kolorków (co prawda farba tylko jedna ale szamponetek chyba 5)
Najpierw zaszala³am na wakacjach i po³o¿y³am na w³osy mariona w kolorze bordo pó¼niej ca³a seria br±zów w saszetkach a¿ w koñcu zafarbowa³am w³osy garnierem nutrisse z³oty blond i wyszed³ paskudny zrudzia³y kolor :/ Wygl±da³am jakbym mia³a perukê.
Teraz mam zmywaj±c± siê szamponetkê w kolorze br±z (choc teraz to brazu nie przypomina )
Chcialabym jaki¶ ³adny odcieñ blondu, moze pasemka
Boje sie tylko ze wyjde ¿ó³ta, albo ruda

Porad¼cie, co zrobiæ?? Jakiej farby u¿yæ??

slonko1990 jest offline   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-10-09, 13:03   #15
sylwiao19
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 6
Thumbs up Dot.: Jaka farba zrobi z ciemnych w³osów jasny blond???

Witam was dziewczyny. mam podobny problem jak moja poprzedniczka. Ja mam ciemne w³osy, jaki¶ taki ¶redni lub jasny br±z. Co¶ mnie podkusi³o jaki¶ rok temu i zaczê³am farbowaæ w³osy na jakie¶ takie ¶mieszne ciemne czerwienie. Nie wysgl±da³am w nich najlepiej wiêc korci³o mnie ¿eby zmieniæ siê diametralnie i spróbowaæ przygody z blondami. ¯adna fryzjerka z któr± rozmawia³am nie chcia³a podj±æ siê zmiany koloru moich w³osów na taki jak chcia³am. Ka¿da mówi³a, ¿e wyjd± paskudnie rude. Poza tym nie chcia³y zabieraæ siê za niszczenie tak d³ugich zdrowych gêstych w³osów jakie posiadam Kole¿anka fryzjerka powiedzia³a mi ¿ebym spróbowa³a pasemek. Ale ¿e nie by³a pewna koloru jaki wyjdzie po rozja¶niaczu, zrobi³a mi tylko kilka na górze g³owy. Wszystko wysz³o ok nie by³y one rude mia³y wprawdzie odcieñ bardzo ciep³y, ale do¶æ ³adny. Wytrzyma³am tak jakie¶ 2 tygodnie, ale ja muszê c¶ zmieniæ i nie daje mi to spokoju. Chcia³am zdekoloryzowaæ w³osy i na³o¿yæ na nie jasn± farbê. Umówi³am siê telefonicznie na wizytê z dwutygodniowym wyprzedzeniem do super fryzjerki któr± wszyscy polecali mi do tak ciê¿kich zabiegów. Przedtem jednak musia³am siê jej pokazaæ. I jak zobaczy³a moje w³osy to powiedzia³a ¿e ona siê absolutnie tego nie podejmie bo mo¿e mim zagwarantowaæ, ¿e nie bêdê zadowolona z efektu. Po d³ugiej rozmowie i moich namowach powiedzia³a mi ¿e jedynym wyj¶ciem jest zrobienie bardzo gêstego i drobniutkiego baleja¿u rozja¶niaczem, a nastêpnie na³o¿enie na nie ¶rednich i ciemnych blondów. Nie wiem co z tego wyjdzie, ale spaæ nie mogê. Jutro idê do tej fryzjerki i zobaczê. Bêdê jej glêdziæ ¿eby zrobi³a moje w³osy jak najja¶niejsze. Ju¿ siê nie mogê doczekaæ. Dwa tygodnie ju¿ na to czekam no ale niestety takie s± terminy zapisów do niej. Jest bardzo dobra w tym co robi, a jednocze¶nie nie jest zbyt droga. Nied³ugo napiszê co mi z tego wysz³o.
sylwiao19 jest offline   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-10-09, 15:55   #16
maja2005
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 014

Ja te¿ kiedy¶ chcia³am zaoszczêdziæ i próbowa³am sama farbowaæ, b±d¼ rozja¶niaæ sobie w³osy lub same odrosty. Efekt tego by³ taki, ¿e nigdy nie by³am w 100% zadowolona i mia³am zniszczone w³osy.
Kiedy tak czytam ró¿ne wypowiedzi, ¿eby najpierw zafarbowaæ jedn± farb±, potem inn±, a jak siê bêdzie niezadowolonym, to trzeba kupiæ jeszcze inn±, to tak sobie my¶lê, ¿e lepiej i¶æ do fryzjera, który zrobi nam to profesjonalnie za tê sam± cenê, jak± musimy zap³aciæ za te wszystkie nieudane farbowania.
Ja ju¿ teraz nie wyobra¿am sobie, ¿ebym mia³a sama sobie farbowaæ w³osy, a do fryzjera chodzê na rozja¶nianie pasemek co 3-4 miesi±ce, wiêc na te trzy, czy cztery razy w roku chyba mo¿na sobie pozwoliæ. Poza tym w³osy s± niezniszczone i ja jestem zawsze zadowolona
maja2005 jest offline   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-10-10, 13:28   #17
sylwiao19
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 6
Lightbulb Dot.: Jaka farba zrobi z ciemnych w³osów jasny blond???

Witam ponownie. Zgadzam siê w pe³ni z moj± poprzedniczk±. W³a¶nie wracam od fryzjera i jestem zachwycona. Z moich zrudzia³ych w³osów wyczarowa³a prze¶liczny baleja¿. Zrobi³a rozja¶niaczem bardzo gêsty i drobny baleja¿, ale uprzedzi³a mnie ¿e efekt mo¿e nie byæ w pe³ni zadowalaj±cy i taki jak sobie wymarzy³am. po zmyciu rozja¶niacza, wysuszeniu i wyprostowaniu w³osów okaza³o siê, ¿e nie trzeba na nie nak³adaæ ¿adnej farby (jak to zamierza³y¶my zrobiæ) poniewa¿ kolor wyszed³ ¶wietny. Ani ja ani fryzjerka nie spodziewa³y¶my siê takiego efektu. Moje w³osy s± raczej trudne, maj± ciep³y odcieñ, wiêc obie spodziewa³y¶my siê ¿ó³ciutkich pasemek jedank w³osy s± mieszank± blondów i jakiego¶ takiego rudawego kolorku gdzieniegdzie, jednak jest to bardzo naturalny dcieñ i tylko dodaje ca³o¶ci uroku. mój m±¿ kiedy mnie zobaczy³ u¶miechn± siê i powiedzia³ "moja ma³a blondyneczko ". Podoba mu siê, tylko moja mama dziwnie siê zkrzywi³a i powiedzia ³a, ¿e ona ju¿ nie wie co ja jeszcze na tych w³osach wymodzê ¿e kolor jest ciekawy, ale bardziej podoba³am jej siê w ciemnych. No có¿ wszystkm nie dogdzê, ale sobie na pewno. Jestem super zadowolona . Dziewczyny nie eksperymentujcie same w domu. Niekiedy warto troszkê od¿a³owaæ i pój¶æ do fryzjera na profesjonalny zabieg. Ja ju¿ wiem
sylwiao19 jest offline   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-04-16, 16:56   #18
Vea
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 573

Hejka! Dziewczyny, czy farbuj±c w³oski na bardzo jasny blond trzeba owijaæ g³owê - po na³ozeniu farbki - foli± i rêcznikiem? W instrukcji tego nie ma, a czêsto czytam, ¿e to konieczne, bo inaczej blod nie wyjdzie. Proszê o info!!!!!!!
Vea jest offline   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-04-17, 14:46   #19
eyo
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 16 895

Cytat:
Napisane przez Vea Poka¿ wiadomo¶æ
Hejka! Dziewczyny, czy farbuj±c w³oski na bardzo jasny blond trzeba owijaæ g³owê - po na³ozeniu farbki - foli± i rêcznikiem? W instrukcji tego nie ma, a czêsto czytam, ¿e to konieczne, bo inaczej blod nie wyjdzie. Proszê o info!!!!!!!
jak farbujesz to owiñ, jak u¿ywasz rozja¶niacza nie owijaj ;D

Prêdzej czy pó¼niej cmentarze s± pe³ne wszystkich.

15.02.2017 ♥
eyo jest offline   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-04-17, 21:39   #20
untouchable
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 353

Cytat:
Napisane przez Vea Poka¿ wiadomo¶æ
naprawde ktos tak robi?
ale po co.

przeciez skladniki farb nie aktywuja sie pod wplywem ciepla.
no chyba ze ktos owija foli± bo mu scieka z glowy farba
Stary 2010-04-08, 18:31   #21
tweety87
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 5

hej, mam w³a¶nie podobny problem jak moje rozmówczynie, i mo¿e kttóra¶ z was mi podpowie co mam z tym zrobiæ. Otó¿ ju¿ od jaki¶ dwóch lat, robie sobie pasemka blond. Pasemka s± do¶æ gêsto robione i w efekcie wygl±da to jak bym mia³a wszystkie w³osy rozja¶nione (jasny blond) . Do fryzjera chodzi³am ¶rednio co 3 miesi±ce, choæ w³osy rosn± mi strasznie szybko i nawet fryzjerka to przyzna³a. Generalnie ¿eby jako¶ wygl±daæ powinnam chodziæ do fryzjera max po 1,5 miesi±ca ale to jednak spory wydatek dla studentki- ok 100 z³- no i nie moge sobie na to pozwoliæ. Poza tym jak to bywa po takim okresie rozja¶niania mam w³osy trochê zniszczone, nie jest to tragedia ale jednak, a w dodatku kolor moich w³osów po tym rozja¶nianiu wygl±da bardzo tandetnie. Chcê zrezygnowaæ z wizyt u fryzjera i sama sobie za farbiæ na blond odrosty, i potem ju¿ sama sobie ca³y czas je farbowaæ. Jestem szatynk± (kolor co¶ jak z garnier nutrisse 50- moze nieco ja¶niejszy). Doradzcie mi prosze czego powinnam u¿yæ zeby to jako¶ wygl±da³o???
tweety87 jest offline   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum W³osy i fryzury

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Narzêdzia

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:34.