![]() |
#271 |
Raczkowanie
|
Dot.: rozdwajające się paznokcie
napewno skrzyp polny i tego typu witaminy beda pomocne,kiedys uzywalam silica, tez byly dobre, pozdr.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#272 |
Rozeznanie
|
proponuje choc to kosztowny wydatek (ale naprawde WARTO) Nail Tek II,koszt ok 120 zl w salonie kosmetycznym a na allegro w granicach 70-80zl
![]() wpisz w wyszukiwarce forum haslo Nail Tek II i poczytaj co o tej odzywce pisza dziewczyny,sa tez 3recenzje na wizazu w kat.dlonie i paznokcie. ja przez lata zmagalam sie z WIECZNIE rozdwajajacymi sie pazurkami teraz stosuje nail tek ii i jest o niebo lepiej. aha cena wysoka ale odzywka ma pojemnosc 15ml(!) i jest nmaprawde wydajna ![]() naprawde warto ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#273 |
Zakorzenienie
|
Kilka miesięcy temu moje dotąd zdrowe i mocne parurki zaczęły sie łamać, rozdwajać, na dodatek rozwarstwiać w połowie płytki paznokciowej. Ponieważ używałam tych samych lakierów i odżywek co zwykle(Bourjois,Astor, Sally Hansen, Killys), prac domowych raczej nie wykonywałam - nie wiedziłam co moze być przyczyną.
Farmaceutka poleciła mi BALSAM DO PAZNOKCI HERBA STUDIO ( zawiera wyciąg ze skrzypu, kopru i ostropestu, keratynę, witaminy Ei C, D-panthenol, beta-karoten, oleje: z oliwek i rycynowy). Poprawę zauważyłam już po kilkakrotnym użyciu.A po 2 tygodniach moje paznokcie były zdrowe i do tej pory nie mam z nimi problemu. A balsam kosztuje 10-11 zł. http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...ls&itemid=7782 |
![]() |
![]() |
![]() |
#274 |
Raczkowanie
|
ja cudowałam 10 lat z rozdwajającymi się pazurkami i teraz prawie mi sie to nie zdarza, bo
-aptecznie - zadziałało tylko żelazo, Sorbifer Durules się zdaje preparat nazywa, czy jakoś tak. Ostrożnie brane, bo działa nie tylko na paznokcie, ale były twarde, nie uginały się przy byle czym, no i nie rozwarstwiały -unikac kontaktu z wodą i chemią - do prac domowych zakladać rekawiczki -po kąpieli czy myciu łapek kremikowac. - u mnie sprawdził się krem Kamill, ale łachudry wypuścili teraz wersję "new", która ma inny skład. Slowo honoru, że po dwu tygodniach zaczęły mi się paznokcie rozwarstwiac. W małomiasteczkowej drogerii wypatrzyłam pudełko starego, ale jak się skończy to będzie tragedia. -lakier - to kwestia prób czy i jaki. Potwornie mi niszczy pazurki Inglot wszelaki, ale Sally Hansen teflon tuff albo maximum growth to nawet wolę mieć, bo warstewka dobrze chroni. |
![]() |
![]() |
![]() |
#275 |
Rozeznanie
|
Na rozdwajajace sie paznokcie: codzienne moczenie paznokci w podgrzanej oliwie z oliwek Paznokcie staja sie o wiele twardsze!!!!!!!!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#276 |
Raczkowanie
|
z włąsnego doświadczenia wiem, że zmienia się to trochęz porami roku. Steraj się unikać wszystkiego co może je niszczyć, tak jak pisały dziewczyny wyżej, pozdrawiam i życzę mocnych paznokci
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#277 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() Dziekuje wam wszystkim za zainteresowanie i porady, sprobuje choć niektóre wykorzystać. Jak cos tylko poskutkuje to zaraz wam powiem. Pozdrawiam cieplutko i jeszcze raz dzieki ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#278 |
Raczkowanie
|
wiesz co ja przez dluzszy czas tez mialam taki problem tyle ze jeszcze na dodatek lamaly sie.Teraz ma dlugie paznokcie prawie codziennie malowane i nic,a to za sprawa tabletek skrzypo vita.Sa naprawde dobre i rezultat widac juz po nie calym miesiacu.Polecam chdzby na probe bo cena nie jest wygurowana.Okolo 17zl za 80 tabletek na 40 dni.dzialaja rownierz na cere i wlosy
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#279 |
Przyczajenie
|
cześć
Mnie ten problem też dotknał. Stosowałam różne specyfiki. Wypróbowałam chyba wszystkich odżywek do paznokci i preparatów witaminowych. Teraz od ponad 2 lat stosuje glicerynę, kupioną za "psie pieniądze" w aptece. Teraz mam w koncu długie paznokcie, szybko rosną, są elastyczne i nie łamia się no i oczywiscie zapomniałam o tym, że sie rozdwajały. Efekty widać juz po 2-3 tygodniach codziennego stosowania. Moja kosmetyczka nie chciała uwierzyć ze to tylko glicerynka na nie tak podziałała. Pozdrowionka daria |
![]() |
![]() |
![]() |
#280 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mialam i w sumie mam (zwlaszcza w przerwach kiedy nie mam tipsow) ten sam problem... przedewszystkim dobrze dziala wyciag ze skrzypu polnego z witaminami, pozatym dobry papierowy lub szklany pilnik. bron boze nie wycinac skorek tylko zmiekczac i odsuwac patyczkiem (krem avonu polecam) Mozesz tez moczyc wieczorem w cieplej oliwce z paroma kroplami cytryny albo zastoswac odzywke do paznokci ta: http://kosmetikon.pl/cgibin/shop?inf...R&sid=690118f2 albo ta: http://www.esentia.pl/servlet/SNFPro...ee7f0e78e6fa57 obie bardzo ładnie i szybko działaja ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#281 |
Raczkowanie
|
Porady dziewczyn sa dobre (witaminki, lakier itd), ale zanim kupisz jakis drogi specyfik wyproboj olej rycynowy. Ja go stosuje codziennie i na rece i nogi. Dziala bardzo dobrze.
Kupisz w aptece za jakies 2zl/buteleczka. Naloz troszke na wacik bo to jest bardzo tluste i jak juz bedziesz miala zasypiac to sobie tym posmaruj. Dobrze tez wplywa na poobgryzane skorki ![]() Pozdrawiam, hey. PS> to nie ja wymyslilam tylko wiele razy o tym czytalam ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#282 |
Zakorzenienie
|
Łamliwośc paznokci może mieć bardzo rozne przyczyny. Naczytalam sie różnośći bo juz nie wiem co robić.
W moim przypadku moze byc przyczyną to ze biore leki po operacji tarczycy,hormony, p. dermatolog powiedziala ze dopóki organizm nie wróci do równowagi cięzko znaleźć przyczynę, towarzyszy temu okrutne wypadanie włosów-tak jak bylo po narkozie.. ![]() Przyczyną moze byc rózwniez stres i co za tym idzie niedobór magnezu. Równiez urazy mechaniczne, detergenty, Osoby które intensywnie uprawiaja sport wraz z potem traca duze ilość mikroelementów - i to tez moze byc przyczyną. Przed operacją kiedy rozdwajały mi się paznokcie łykałam skrzyp i było ok. Teraz wyłykłam 2 duze opakowania skrzypu, silicę , revalid i .... lipa ![]() Na WŁOSY bardzo mi pomaga szampon Dermena lub Klorane i Seboradin w ampułkach- to ostatnie szczególnie! |
![]() |
![]() |
![]() |
#283 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#284 |
Rozeznanie
|
Moja siostra tez ma ten problem, byla u dermatologa, ale poprawa byla tylko chwilowa. Teraz kupila taki zolty lakier czy plyn z Oriflame i widac poprawe, ale nie wiadomo jak bedzie kiedy przestanie tego uzywac. Moze jednak warto sprobowac
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#285 |
Zadomowienie
|
Ja kiedyś brałam Silicę, efekt był ale nie taki świetny.
Teraz kupiłam olejek Killys, któy poleciły mi Wizażanki. Ja na razie widzę że ślicznie pachnie i utwardza paznokcie. Wcześniej używałam Balsamu do paznokci z Herba Studio i owszem, paznokcie są twarde ale na krótko. No i właśnie też walczę z takim problemem i będę się stosować do rad ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#286 |
Raczkowanie
|
![]()
Witam ponownie, widze, że dalej temat jest aktualny. Ja jak na razie kupilam skrzypo vite i zobaczymy, moze w wolnej chwili spróbuje olejku rycynowego... poza tym postanowilam zaczac urzywac lakieru utrwardzajacego z oriflamu, zobaczymy czy pomoze
![]() Trzymam kciuki za i za Was Moje Drogie . ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#287 |
Zakorzenienie
|
ile człowiek sie uczy
![]() ja ze swojej strony polacam Killys Witaminowa Bomba, polowałam na odzywkę Barbra bo podobno też dobra, ale nigdzie nie znalazłam to już mam listę zakupów: -gliceryna -Herba studio do paznokci ![]() - muszę kupić Skrzypovite bo krem mam i jest świetny ![]() -olejek rycynowy mam to będę nacierać ![]() polacam tez przekłowanie kapsułki Capitavitu A+E i nasmarowywanie paznokci przed pójściem spać ![]() nie wiecie czy są jakieś tabletki z czystym Skrzypem polnym bez witamin i innych dodatków?
![]() |
![]() |
#288 |
Zakorzenienie
|
ja tez mialam ten problem a wlasciwie to chyba jeszce ciagle mam. strasznie rozdwajaly mi sie paznokcie i probowalam juz chyba wszystkiego (moczenie w oliwie z oliwek, rozne kremy, odzywki i witaminy)i nic nie pomagalo. az w koncu kupilam odzywke z kreatynado paznokci rozdwajających się z firmy coral(delia cosmetics) i zaczelam lykac codziennie wystematycznie silice i widze poprawe. narazie mam paznokcie ktore wystaja 1mm poza opuszek ale znajac mnie niedlugo mi sie jakis rozdwoi ale zobaczymy mam nadzieje, ze nie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#289 |
Zadomowienie
|
No dobra, zmieniam zdanie co do balsamu do paznokci Herba Studio. Wcześniej napisałam że daje krótkotrwały efekt, w zasadzie to prawda, ale zaczęłam wcierać go po każdym myciu rąk i paznokcie są supertwarde
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#290 |
Przyczajenie
|
Czesc
Gliceryna w płynie z apteki najzwyklejsza na świecie.Stosowanie bardzo proste: kropla pod każdy paznokiec. Mozna wmasowac ale to nie jest konieczne i mozna pojsc spac. Ja to robie wieczorem żeby dać czas "odżywce". Edytowane przez daria_g Czas edycji: 2005-06-03 o 10:18 |
![]() |
![]() |
![]() |
#291 |
Rozeznanie
|
dziewczyny rewelacyjny jest lakier wzmacniający Sally Hansen z drobinkami diamentów "diamond strenght" ja nigdy nie mogłam zapuścić dłuższych pazurów bo ciągle mi się łamały, ale spróbowałam i rewelacja. nie rozdwajają się , nie łamią no i są długie ! rewelacja . Choć cena dość wysoka..27 albo 30 złotych .
|
![]() |
![]() |
![]() |
#292 |
Raczkowanie
|
ja też miałam taki problem ale nosiłam krótkie paznokietki i malowałam je odżywką do paznokci rozdwajających sie z Avonu (kosztowała na promocji 13:90 chyba) i mi pomogło! teraz mam twarde i fajne paznokcie
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#293 |
Rozeznanie
|
ja przetestowalam cala mase odzywek Sally Hansen,niektore w ogole nie dzialaly (w ogole to schodza juz nastepnego dnia),lubilam ta diamentowa. Tylko do czasu bo pozniej juz nie pomagala,po prostu przestala dzialac:-(
|
![]() |
![]() |
![]() |
#294 |
Rozeznanie
|
u mnie na szczęscie jeszcze działa, cały czas co drugi dzień nakładam ją
na paznokcie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#295 |
Raczkowanie
|
ja polecam na szybszy wzrost paznokci skrzy polny w tabletkach - 100 tabletek za trochę ponad 20 zł - naprawdę zauwazam, że po nim bardzo szybko rosna paznokcie;
ostatnio natomaist piję napar ze skrzypu 2-4 razy dziennie i tez zauwazyłam efekty ![]() poza tym zaopatrzyłam sie w zel przyspieszajacy wzrost paznokci z oriflame, ale nie stosowałam regularnie przez tydzien; na pewno anlezy zmywac w rekawiczkach i długo nie moczyc paznokci w wodzie - po takich dłuich kapielach moje paznokcie bardzo sie łamią - z boków, zawsze mam z tym problem, niby szybko rosna, a sie rozdwajaja ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#296 |
Raczkowanie
|
Ja używam na moje słabiutkie paznokcie olejku do paznokci z wit.A i E, wyciągiem z nagietka i kiełków pszenicy z firmy Hean. Kosztuje 6 zł. a zdziałał cuda
![]() Miałam koszmarne paznokcie, rozdwojone i na dodatek lamliwe po tipsach,ale używałam tego olejku codziennie przez tydzień, nie stosując dodatkowych, odżywek,a po tygodniu stosowałam olejek 3-4 razy w tygodniu dodatkowo malując paznokcie odżywką z Margaret Astor ![]() ![]() Musze powiedziać,że wcześniej stosowałam wszystko od tabletek po jakies zioła,ale nic nie pomagało. Tylko olejek sie sprawdził ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#297 |
Zadomowienie
|
A czy któras z was używała odżywki Alessandro? (przepraszam, jak zrobiłam literówkę w nazwie ale nie jestem pewna jak się to dokładnie pisze)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#298 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#299 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Kochane wizażanki pisze do was, bo w was ostatnia deska ratunku, a mianowicie,..mam bardzo słabe paznokcie,zniszczone sztucznymi paznokciami i wogóle okropnie łamliwe,słyszałam o lakierach utwardzających ,bezbarwnych...może wy pomożecie mi ,i dacie jakieś konkretne przykłady tych lakierów...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#300 |
Rozeznanie
|
Dot.: lakier utwardzający do paznokci!!!
Hej! Ja co prawda znam pewien lakier nie jest on utwardzaczem ale jako utwardzacz spisuje sie fenomenlanie tylko dlugo wysycha. Jesto to ados nor 0 albo 1. Sprobuj ja go zawsze nakladam na lakier i wtedy caly tydzien utrzymuje sie wzorek. Pozdrawiam papa
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
łamią, paznockie, paznokcie, rozdwajają, rozdwojone |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:49.