![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Oliwa z oliwek na paznokcie !!
Jak używać oliwy z oliwek aby paznokcie były twarde i mniej łamliwe ?? Słyszałam że oliwa powinna być ciepła a więc trzeba ją podgrzać tak normalnie w garnku ?? Ile oliwy wystarczy i jak długo trzeba trzymać w niej dłonie ??
Z góry dziękuje za odpowiedź
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Re: Oliwa z oliwek na paznokcie !!
oliwa z oliwek bardzo dobrze dziala na paznokcie, to dobry srodek na ladne zdrowe mniej lamliwe paznokcie ale uwaga!! nie wolno amaczac calych rak w oliwie z oliwek! bo przesuszysz komorki skory i jednym slowem nadawac sie beda do "smieci" tak wiec aby mocz paznokcie albo smaruj jakims patyczkiem same paznokcie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyjaciółka Wizażu
|
Re: Oliwa z oliwek na paznokcie !!
tak ,oliwę trzeba trochę podgrzać tak aby była ciepła, można dodać wit.A+E i troszkę soku z cytryny. Dłonie też można wykąpać w oliwie ,potem wymasować osuszyć dobrze i jeszcze nałożyć sporo kremu do rąk.Spotkałam się z taką opinią ,że stosowanie oliwek do ciała może wysuszyć skórę ,ale nie potwierdzają się moje obserwacje co do wysuszania skóry przez oliwę z oliwek - szczególnie jesli zastosujesz się do wskazówek.
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Dot.: Oliwa z oliwek na paznokcie !!
Witam!
Nigdy nie udało mi się zapuścić paznokci, bo zawsze się łamały i rozdwajały. Co więcej żadne odżywki nie były wstanie mi pomóc. Ostatnio, przez przypadek, zaczęłam raz na tydzień (na noc) smarować całe dłonie oliwą z oliwek, a na to zakładam bawełniane rękawiczki. W między czasie jak zmyję lakier, co dwa trzy dni nakładam oliwę na same paznokcie. Od kiedy zaczęłam to całe smarowanie ![]() ![]() Oczywiście w ciągłym użyciu jest krem do rąk. W końcu znalazłam swój idealny. No i problem wstydliwych suchych dłoni mam z głowy ![]() Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Re: Oliwa z oliwek na paznokcie !!
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Hmm a czy oliwę z oliwek trzeba zmieniać za każdym razem po takiej "kąpieli"? czy można jej używać kilka razy? jak robicie wizażanki? ;*
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
w czasach kiedy nosiłam naturalne pazurki wbijałam je na chwilke w cytryne a podem łyzeczke oliwy podgrzewałam nad palnikiem kuchenki przez chwileczke,
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Hej rebirth mam pytanie. Bo zastosowałam się co do twoich poleceń i co noc nakładam oliwę z oliwek na ręce a potem ubieram bawełniane rękawiczki. Zastanawiam się czy to na pewno mają być takie normalne rękawiczki, które noszę w zimie? Bo one chyba wciągają połowę z tej całej oliwy , którą wsmarowywuję w ręce.
Dołączam zdjęcie podobnych rękawiczek do moich ;D (tylko że ja mam kremowe ;P) Edytowane przez pannajadowita Czas edycji: 2009-05-10 o 17:40 |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Ja kupiłam rękawiczki razem z maseczką do dłoni w zestawie, takie podobne jak te na zdjęciu. Były z cieniutkiej bawełny.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Troche nie rozumiem, czemu uzywacie zwykłej oliwki z oliwek. Skoro sa specjalne olejki do paznokci ( ja kiedys tez uzywałam oliwy z oliwek i moczyłam w niej paznokcie) teraz wystarczy mi olejek migdałowy (uzywam firmy Creative Nails Design) i naprawdę jestem baaaaaardzo zadowlonoa. Wystarczy 2 razy dziennie smarowac.
a do skóry dłoni bardzo dobra jest parafina. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
A ja wmasowuję w paznokcie oliwkę bambino i też działa.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
chyba wypróbuję tą oliwę z oliwek, już dawno o tym myślałam
![]() Kurczę, przepraszam że tak offtopowo - martusia810 czy to Ty na avatarku? Jeśli tak - jejciu jakie masz boskie oczęta ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Ja dziś zaczynam kurację, mam nadzieję ze przyniesie efekty.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Daj znać jak poszło
![]() Ja smaruję teraz paznokietki tylko i wyłącznie w przerwie gdy nie mam ich pomalowanych, co cztery dni, na noc. Są zdrowe i się nie łamią. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
Odświeżam temat. Jak podgrzewacie oliwę? I czy można używać przez jakiś czas tą samą oliwę?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
nigdy nie słyszałam o takiej pielęgnacji, ale skoro oliwa z oliwek jest zdrowa, to i paznokciom nie zaszkodzi. a jak często powtarzacie to "oliwienie" paznokci?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
dziewczyny, a czy olej działa podobnie jak oliwa z oliwek? bo ja mam obecnie tylko olej w domu i maczam w nim już długo, ale nie wiem, czy to ma sens..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Gdzieś czytałam że ciepły olej do paznokci także wpływa na nie korzystnie, na pewno nie tak spektakularnie jak oliwa ale nie zaszkodzi.
Ja mam inne pytanie - czy to musi byc oliwa spożywcza? a co z oliwką Johnson's Baby?
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
oliwka dziecięca też może być.
![]() chociaż do miseczki z ciepłą oliwą dolewam trochę wody, soku z cytryny i kilka kropli olejku rycynowego(!) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Ja stosuję oliwę z oliwek w nagłych sytuacjach gdy zamiast olejku do skórek. Ma całkiem fajne działanie i skórki są bardzo zadbane!
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
A ja nie mocze pazurków w oliwie tylko je nacieram, tzn. Podgrzewam na łyżce oliwe z oliwek, wylewam na płatek kosmetyczny, przykładam do paznokcia i pocieram. Czasem nawet nie podgrzewam, bo podczas pocierania o paznokcie sama robi się cieplutka
![]()
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
Z tą oliwą to mozecie jeszcze zrobić tak jak ja, a skutki będą na bank jeszcze lepsze a przy okazji odżywicie też wysuszone dłonie
![]() A robię tak: nakładam na dłonie tę oliwę. Dość sporo. Najpierw dokładnie wmasowuję w ręce i każdy paznokieć z osobna, a potem nakładam zwykłe gumowe rękawiczki (jak nie macie takich mogą być również takie foliowe do farbowania włosów) a na nie nakładam bawełniane (ja mam takie specjalne z Oriflame) . Najlepiej zrobić to na noc, bo wszystko się przez całą noc ładnie wchłonie, ale jak ktoś nie lubi w tym spać to może nałożyć na dłonie przed swoim ulubionym serialem czy filmem i tak posiedzieć na rękach z tym. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
Mam pytanie - jak to w końcu jest z ta oliwą? Niby nawilża, robi się przecież maseczki na twarz dla suchej skóry z oliwy aby ją nawilżyć a tu piszecie, że wysusza dłonie i nie wolno w niej ich trzymać
![]() I drugie pytanie - czy można stosować inną oliwę czy koniecznie z oliwek? |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja robię tak: maczam najpierw jedną ręke w oliwie, dokładnie wmasowuje w paznokcie i ręke wkładam do foliowej rękawicy (można je za darmo wziąśc z działu z pieczywem w Kauflandzie, Carrefourz'e lub innym markecie). Robię tak z drugą ręką a nastaępnie obie ręce wkładam do zwykłych bawełnianych rękawiczek. Rano bawełniane rękawiczki ściągam a foliowe wyrzucam do kosza, a czasami zostawiam jeszcze na drugi raz ![]() Polecam !!! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Ja zaczynam od włączenia komputera i naszykowania dobrego filmu
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:28.