|
|||||||
| Rejestracja | Blogi | FAQ | Lista userów | Kluby | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze wiadomości | Oznacz fora jako przeczytane |
| Pytania do fryzjerki Tutaj możesz uzyskać odpowiedź na pytania o stylizację fryzury, farbowanie, higienę i pielęgnację włosów. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
BAN stały
|
Jasne brązy, capuccino, popielate, beże, zimne kolory
Witam Dziewczeta
![]() Jestem brunetką a raczej mój kolor wlosów to myszowaty, Zawsze farbowalam wlosy na czekoladowy brąz bądź poprzez pasemka pół na pół/blond /brąz, ale znudziły mi sie starsznie ciemne brązy, moje zdanie jest takie ze czesto ciemny jednolity kolor może postarzac i tak wlasnie ja zaczelam sie czuć w swoich włosach. Co do balejażu to jak dla mnie odpada gdyż po pierwsze jest niemodny, po drugie ciężej jest zafarbowac ( w tym przypadku rozjasnic) samemu odrosty. Dlatego też wpadlam na pomysl co by poszukać jakiegoś kolorku "pomiędzy" blondem a brązem, czegoś jasnego, co nie wyglądałoby jak czarny z daleka. A jednoczesnie żeby nie było owym "karmelkowym" który wystepuje czesto po rozjasnieniu brunetek, (cos w stylu Joanna Brodzik w "Magda M").Dodatkowo nie znosze w farbach "jasny brąz" tej rudosci, brunatnosci, i wszelkich przejawów czerwieni , kasztana czy rudego. Chodzi mi tylko o kolorki zimne, Dlatego też: Poszukuje w miare jasnego kolorku, ktory bedzie kolorem coś ala cappucino, beż, popielaty..... zapewne nalezy szukac w farbach "ciemnych blondach", ale ktorych? z doswiadczenia wiem ze niektore ciemne blondy moga wyjsc mega ciemno brązowo. Dlatego tez mam prosbe Drogie Wizazanki, jesli znacie jakies farby i odcienie ktore odpowiadaja chociaz troche temu co opisalam i jednoczesnie kryją, rudy, karmelkowy rozjasniany brąz (w koncu jestem brunetką i najpierw trzeba by bylo sie rozjasnic). to podzelcie sie wiedzą moga tez byc zdjecia z fryzurami w podobnych kolorkach! bedzie wdzieczna.Od siebie moge napisac juz że: - marzy mi sie kolor taki jak ma odcien 73 Blond Złocisty z Garnier Color Naturals, wychodzi inny niż na opkaowaniu, bez tego 'zlota", lecz piekne cappucino,niestety wymaga rozjasnienia wlosow na bardzo jasny blond. Moja mama ma takie i jak raz zafarbowala to robi nim teraz caly czas, kolor to jest piekne cappucino jasne, popielate bez rudzi. To moj wymarzony odcien:| - na moją rudą karmelkowosc polozylam tez garnier 100% ciemny blond i to bylo starszne, mialam na glowie spowrotem taki brązik, ciemny, za ciemny. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jasne brązy, capuccino, popielate, beże, zimne kolory
Będę czekać razem z Toba na odpowiedzi
bo mam identyczną sytuację na głowie![]() Tez szukam takiego kolorku,ale zeby był w tonacji chłodnej. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
BAN stały
|
kiedys mialam z Loreala - Mrozny kasztan czy cos, i byl fajny ale teraz na opakowaniu ta babka ma jakis naprawde kasztanowy i mniemam ze kolor farby tez zmienili:| kiedys ani krzty czerwieni w tym nie bylo....
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
|
dołączam się do dziewczyn
, co z odrostami? jaka farba nada włosom odcień brązu, ale delikatnego i właśnie w tonacji chłodnej....
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Wtajemniczenie
|
Polecam z serii L'oreal majirel kolor kawa z mlekiem- numerek 7 coś tam
![]() Jedyna farba która nie wypłukiwała mi się na rudo i dała przepiękny odcień jasnego, chłodnego brązu. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zadomowienie
|
Voodia dziękuję za odpowiedź
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie mam identyczny problem o czym juz nie raz pisałam na wizażu.
jestem po wielu zabiegach.Na początku namiętnie rozjasniałam włosy, po czym postanowiłam wrócić do naturalnego kolorku( Na zdjęciu mam swój naturalny kolor z kilkoma jasnymi refleksami) , co okazało sie prawie nie możliwe..Wklejam zdjęcie moich naturalnych, upragnionych i chyba nie możliwych już do zdobycia włosów. Nie wiem czy autorce postu chodzi o taki kolorek czy inny, ale może sie przyda.. A tak przy okazji, wie może ktoś jak moge odzyskac ten kolor ;(;(;( Jaka farba ?
|
|
|
#9 |
|
Zadomowienie
|
ja jestem w podobnej sytuacji
moim naturalnym kolorem włosów jest ciemny blond/jasny brąz, także rozjaśniałam włosy na platynę, ostatnio na trochę bardziej naturalny blond, w sumie mam parę centymetrów ciepłego blondu, a pozostała część włosów platynową, a właściwie miałam bo parę dni temu zafarbowałam włosy farba alcantary na średni blond, bo bałam się,że złapie na zbyt ciemny odcień, w efekcie włosy tuż po farbowaniu wyglądały całkiem nieźle, ale po kilku myciach kolor się sprał i jest po prostu nijaki, szary i niestety dalej jasny...sama nie wiem jaka farbą i jakim kolorem zafarbować te włosy, żeby zbliżyć się do tego naturalnego koloru.....
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Rozeznanie
|
No to jak, pomoże ktoś w wyborze farby
?PS. Jesli chodzi o mnie to wolałabym aby był to nadal średni blond Nie bardzo jasny ale tez nie ciemny i popielaty oczywiście..
|
|
|
#12 |
|
Rozeznanie
|
O jaa... ten drugi jest boski !!
|
|
|
#13 |
|
BAN stały
|
no wlasnie mi o takie cos chodzi,ale czym to uzyskac?? Garnier nutrisee ma duzoo blondów i mus ktorys pasowac, ja juz kilka przetestowalam i jak narazie podobny jest "zloty blond",ale to i tak nie to.
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
Smile Smile probuj
bo kurde ja czekam az mi kolor ccalkowicie zejdzie i wtedy walne jakis bursztynowy blond np Jakby Ci wyszedł wymazony kolor to prosze pochwal sie jaką farbą |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Wtajemniczenie
|
kolor cappucino ma naturia joanny ale nie wiem jak wychodzi. jest tania i zmywalna wiec mozna zaryzykowac..
co do jasnych brazow i ciemnych blondow z doswiadczenia wiem ze wychodza czarne, srednie, zlote blondy - karmelowe. moze z platyny wyszedl by popielaty blad?
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Przyczajenie
|
bez jest chlodny jako kolor na palecie ale w rzeczywistosci lekko przebija zlotem z firmy lecher i renee blanche razem 4 beze od poziomu 7-9 o ile nic sie nie zmienilo - polecam allegro, a cepucino chyba na poziomie 6 jest takowe w farbach z lechera podkreslam ze wydajne sa i dosc trwale te farby z tych farb ciekawe kolory tez to karmel czekolada kawa mleczna czekolada wisnia w czekoladzie itd.... ogolnie spory wybor .popiele sa w obu paletach ja uzywam jasny popielaty braz z artego
popiel sprawia ze kolor jest postrzegany jako cemniejszy chlodny lekko myszowaty w zaleznoosci od firmy jasny popielaty braz moze byc ciut jasniejszy ciut ciemniejszy moj to taki cos po miedzy ciemnym szatynam a brunetem z tym ze brunet to czarny lub ewentualnie bardzo bardzo ciemny braz co go w sloncu tylko widaca szatyn to wszelkie popielate lub cieple naturalne czy tez zlote brazy zywkle takie ktore nie tylko pod sloncem pokazuja swoj urok... |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pytania do fryzjerki
|
|
|
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:08.

moga tez byc zdjecia z fryzurami w podobnych kolorkach! bedzie wdzieczna.
bo mam identyczną sytuację na głowie
, co z odrostami? jaka farba nada włosom odcień brązu, ale delikatnego i właśnie w tonacji chłodnej....