egzamin praktyczny z kosmetologii - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja - Pytania do kosmetyczki

Notka

Pielęgnacja - Pytania do kosmetyczki Tutaj możesz zadać pytanie kosmetyczce, wymienić się doświadczeniem, opowiedzieć o swojej pielęgnacji.

Zamknij wątek
 
Narzędzia
Stary 2008-06-13, 08:11   #61
junia1
Raczkowanie
 
Avatar junia1
 
Zarejestrowany: 2006-03
Lokalizacja: Radomsko
Wiadomości: 255
Dot.: egzamin praktyczny z kosmetologii

Nie łam się spokojnie ja już od tygodnia się stresuję. Myślę, że będzie dobrze. Może nie taki diabeł straszny jak go malują. Ja też liczę na łatwiejszy test, ale co będzie nikt nie wie. No chyba że są jakieś pzecieki, ale nic o tym niestety nie wiem ;(
__________________
Pozdrawiam Junia1


decupage wymianka
http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=578034
junia1 jest offline  
Stary 2008-06-13, 09:26   #62
microaga27
Przyczajenie
 
Zarejestrowany: 2008-06
Wiadomości: 1
Dot.: egzamin praktyczny z kosmetologii

witam wszystkich . mam gorącą prośbę jeśli któraś z was ma Zabiegi jonoforezy, ultradżwięki krok po kroku to byłabym wdzięczna za przesłanie na adres akaczmarkiewicz@poczta.fm
microaga27 jest offline  
Stary 2008-06-14, 16:31   #63
agusia171717
Przyczajenie
 
Zarejestrowany: 2008-05
Wiadomości: 5
Dot.: egzamin praktyczny z kosmetologii

hej! czy masz może pytania i odpowiedzi na egzamin z kosmetologii? jesli tak to bardzo prosze o przeslanie na mojego maila: agusia17171@interia.eu.
z gory dziekuje
agusia171717 jest offline  
Stary 2008-06-15, 18:36   #64
alwaritta
Przyczajenie
 
Zarejestrowany: 2007-03
Wiadomości: 20
Dot.: egzamin praktyczny z kosmetologii

Cytat:
Napisane przez desvit@wp.pl Pokaż wiadomość
  1. Witam druga część pytań sorki niemialam czasu!!!POZDRAWIAM!!!!

    21. Termin couperose w kosmetyce oznacza
    a. zasinienie skóry
    b. pękniete naczynie krwionośne
    c. skórę wrażliwą z licznymi wykwitami
    d. sieć rozszerzonych naczyń włosowatych
  2. 22. Preparat o półpłynnej konsystencji, zawierający wysokie stężenie składników, to
    a. krem
    b. serum
    c. maska
    d. peeling

    23. tabelka

    24. Dobierz właściwą serię zabiegów dla klientki z trądzikiem różowatym
    a. waponizacja i darsowalizacja
    b. darsonwal i pulweryzacja
    c. galwanizacja katodowa i sonoforeza
    d. galwanizacja anodowa i sollux niebieski

    25. W której warstwie naskórka znajdują się melanocyty?
    a. podstawnej
    b. kolczystej
    c. ziarnistej
    d. rogowej

    26. który aparat służy do pomiaru elastyczości skóry?
    a. kutometr
    b. sebumetr
    c. tewametr
    d. korneometr

    27. do pielęgnacji skóry tłustej z łojotokiem i rozrzeszonymi porami skóry w celu regulacji pracy wydzielniczej gruczołów łojowych i zwężenia porów nalezy zastosować
    a. wapozon
    b. galwan
    c. aparat do magnetoterapii
    d. aparat do elektrostymulacji

    28. do pielęgnacji cery z trądzikiem różowatym w fazie remisji w celu wzmocnienia ścian naczyń krwionośnych stosuje sie aparat
    a. do magnetoterapii
    b. do darsonwalizacji
    c. do galwanizacji
    d. do pulweryzacji

    29. przeciwwskazaniem do naświetlań promieniami podczerwonymi są
    a. nerwobóle
    b. przewlekłe i podostre zapalne stawów oraz zapalenia okołostawowe
    c. stosowanie przed masażem i jonoforezą
    d. ostre stany zapalne skóry i stany gorączkowe

    30. klientce z widoczymi teleangiektazjami należy wykonać zabieg złuszczania rogowej warstwy naskórka przy użyciu
    a. peelingu enzymatycznego
    b. peelingu ziarnistego
    c. green peel
    d. blue peel

    31. który preparat do zabiegu jonoforezy nalezy zastosować przy stanach alergicznych?
    a. jodek potasu
    b. chlorek wapia
    c. soda oczyszczona
    d. kwas askorbinowy

    32. cera trądzikowa wymaga zastosowania
    a. toniku normalizującego i maski algowej
    b. peelingu typu scrub i maski nawilżającej
    c. peelingu typu scrub i maski uspokajającej
    d. żelu beztłuszczowego i kremu lipidoaktywnego

    33. do jakiego zabiegu pielęgnacyjnego stodowane sa preparaty kosmetyczne zawierające hialuronian sodu i mocznik?
    a. liftingujący
    b. nawilżający
    c. regenerujący
    d. narmalizujący

    34.Serym, w skład którego wchodzi ekstrakt z cytryny i łopianu, stosuje się jako dodatek do maski w przypadku cery
    a. suchej i naczynkowej
    b. suchej i wrażliwej
    c. suchej i młodej
    d. tłustej i młodej

    35. cerę naczynkową przed zabiegiem oczyszczania twarzy można rozpulchnić z użyciem
    a. maski kremowej
    b. maski termoaktywnej
    c. lampy solux z filtrem niebieskim
    d. lampy solux z filtrem czerwonym

    36. przed zabiegiem usuwania nadmiernego owłosienia przy użyciu ciepłego wosku zaleca sie wykonać
    a. wmasowanie preparatu opóźniającego odrost włosów
    b. wmasowanie preparatu nawilżającego
    c. okład przeciwzapalny
    d. talkowanie

    37. Jaka jest kolejność czynności podczas wykonywania depilacji metodą woskowania
    a. przygotowanie klientki, odtłuszczenie skóry, przygotowaie preparatów, nałożenie wosku, wmasowanie preparatu po woskowaniu
    b. odtłuszczenie skóry, przygotowaie preparatów, przygotowanie klientki, nałożenie wosku, wmasowaie preparatu po woskowaniu
    c. przygotowanie preparatów, przygotowanie klientki, odtłuszczenie skóry, nałożenie wosku, wmasowanie preparatu po woskowaniu
    d. przygotowanie klientki, przygotowanie preparatów, odtłuszczenie skóry, wykonanie peelingu, nałożenie wosku, wmasowanie preparatu po woskowaniu

    38. Opakowanie kremu o pojemności 150 ml kosztuje 200 zł. Podczas jednego zabiegu zużywa się 3 ml kremu. Podaj koszt zużycia preparatu do jednego zabiegu.
    a. 3 zł
    b. 4 zł
    c. 5 zł
    d. 6zł

    39. Wiosenna promocja zabiegów na ciało uwzglęcia 20% rabat, natomiast zabiegów na stopy 10%. Zgodnie z cennikiem zabieg antycellulitowy kosztuje 120 zł, a pedicure 40 zł. Klientka zdecydowala sie na obydwa. Wskaż koszt usługi.
    a. 146 zł
    b. 138 zł
    c. 132 zł
    d. 142 zł

    40. do wykonania zabiegu zuzywa się 100 g maski w proszku. Cena opakowaia 400g maski wynosi 60zł. Jaki jest koszt zużycia preparatu do wykonania jednego zabiegu?
    a. 40 zł
    b. 25 zł
    c. 20 zł
    d. 15 zł

    41. tabelka

    42. Klientka zdecydowała sie na serię sześciu zabiegów eksfoliacyjnych. Cea jednego zabiegu wynosi 60 zł. Jaki jest koszt serii zabiegów przy 50% rabacie za ostani zabieg?
    a. 320 zł
    b. 330 zł
    c. 345 zł
    d. 360 zł

    43. w celu wyjałowieia narzędzi po wykonanym zabiegu należy
    a. dezynfekować narzędzia przez 90 min i sterylizować przez 1 godz
    b. dezynfekować narzędzia przez 10 godz i sterylizować dowolną metodą
    c. dezynfekowac narzędzia przez 30 min i sterylizować w dowolnym czasie
    d. dezynfekować i sterylizować narzędzia odpowiednimi do tego celu preparatami i aparatami przez okreslony czas

    44. przed przystąpieniem do sterylizacji narzędzi w autoklawie należy je kolejno
    a. umyć, wysuszyć, rozmontować, zapakować
    b. zdezynfekować, umyć, wysuszyć, zapakować
    c. rozmontować, umyć, wysuszyć, zapakować
    d. wysuszyć, zdezynfekować, umyć, zapakować

    45. jakie informacje powinny znajdować sie a etykiecie pojemika z roztworem preparatu dezynfekcyjnego?
    a. nazwa preparatu, skład chemiczny
    b. skład chemiczny, termin do którego może byc użyty
    c. nazwa preparatu, imię i nazwisko osoby przygotowującej roztwór
    d. nazwa preparatu, termin do którego może być użyty, data, imię i nazwisko osoby przygotowującej roztwór

    46. zsuniecie sie elektrody z podkładu w czasie wykonywania galwanizacji może spowodować
    a. pieczenie
    b. zasinienie
    c. odbarwienie
    d. przerwanie ciągłości skóry

    47. zbyt wysokie natężeie prądu w trakcie zabiegu elektrolizy może spowodować powstanie w miejscu wprowadzenia igły
    a. blizn
    b. odbarwienia
    c. rogowacenia
    d. przebarwienia

    48. po prawidłowo preprowadzonym zabiegu fotoepilacji, mimo braku przeciwwskazań ustalonych w wywiadzie, może dojść do
    a. zapalenia żył
    b. zian pigmentacyjnych
    c. powstania teleangiektazji
    d. zwiększenia ilości owłosienia

    49. jakie środki ostrożności w ramach profilaktyki zarażeia się WZW należy zunać za wystarczające podczas zabiegu maicure?
    a. stosowaie rękawiczek lateksowych
    b. umycie rąk mydłem antybakteryjnym przed i po zabiegu
    c. odkażenie rąk spirytusem przed i po zabiegu, stosowanie sterylnych narzędzi
    d. umycie rąk mydłem dezynfekcyjnym, stosowaie rękawiczek lateksowyh oraz sterylnych narzędzi.

    50. Podczas zabiegu anicure u klientki wystąpiły objawy napadu padaczkowego. Jak należy postąpić w takiej sytuacji?
    a. ułożyć chorą w pozycji leżącej na brzuch
    b. ułożyć w pozycji leżącej na wznak
    c. zabezpieczyć chora przed urazami
    d. unieruchomić chroą siłą
czy ma ktos moze poprawne odpowiedzi do tego testu i czesci pierwszej?
chcialabym sprawdzic czy dobrze zrobilam
alwaritta jest offline  
Stary 2008-06-15, 18:40   #65
alwaritta
Przyczajenie
 
Zarejestrowany: 2007-03
Wiadomości: 20
Dot.: egzamin praktyczny z kosmetologii

jutro egzamin a w glowie zaczyna robic sie pustka
alwaritta jest offline  
Stary 2008-06-15, 20:27   #66
defi
Raczkowanie
 
Avatar defi
 
Zarejestrowany: 2005-12
Wiadomości: 62
Dot.: egzamin praktyczny z kosmetologii

pusta, u mnie w końcu coś zapełnia jestem ostatnio tak zabiegana, że pierszyt raz w tym semestrze otworzyłam książkę w piątkowy wieczór
__________________
AguŚ
defi jest offline  
Stary 2008-06-16, 10:57   #67
junia1
Raczkowanie
 
Avatar junia1
 
Zarejestrowany: 2006-03
Lokalizacja: Radomsko
Wiadomości: 255
Dot.: egzamin praktyczny z kosmetologii

I jak Wam poszło??? bo ja jestem zadowolona z testu był prosty!!!!
Ciekwae jak pójdzie jutro...?
__________________
Pozdrawiam Junia1


decupage wymianka
http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=578034

Edytowane przez junia1
Czas edycji: 2008-06-16 o 11:39
junia1 jest offline  
Stary 2008-06-16, 12:24   #68
AsiaSzym
Przyczajenie
 
Avatar AsiaSzym
 
Zarejestrowany: 2008-04
Lokalizacja: Łódź, Kraków
Wiadomości: 25
GG do AsiaSzym
Dot.: egzamin praktyczny z kosmetologii

Dziewczyny gdzie są odpowiedz na testy dzisiejsze?
__________________
AsiaSzym jest offline  
Stary 2008-06-16, 14:00   #69
orchidea3
Przyczajenie
 
Zarejestrowany: 2008-06
Wiadomości: 8
Dot.: egzamin praktyczny z kosmetologii

Potrzebuje porównać odpowiedzi.
Pytanie 3, 8, 13, 29, 34, 35, 46, 57, 61, 64. Czekam na wasze uznawane za prawidłowe.
orchidea3 jest offline  
Stary 2008-06-16, 14:35   #70
agi77
Przyczajenie
 
Zarejestrowany: 2006-10
Wiadomości: 13
Dot.: egzamin praktyczny z kosmetologii

Dziewczyny piszcie jak Wam poszło. Moze któras pamieta pytania?Bo ja z tego wszystkiego nie moge sobie zadnego przypomnieć
agi77 jest offline  
Stary 2008-06-16, 14:54   #71
MallaMi
Rozeznanie
 
Avatar MallaMi
 
Zarejestrowany: 2007-03
Wiadomości: 881
Dot.: egzamin praktyczny z kosmetologii

chyba nie było aż tak źle dajcie znać jak będziecie znały wyniki ze strony np cke
MallaMi jest offline  
Stary 2008-06-16, 14:59   #72
Malina666
Raczkowanie
 
Avatar Malina666
 
Zarejestrowany: 2006-11
Lokalizacja: Piekło
Wiadomości: 299
Dot.: egzamin praktyczny z kosmetologii

witam
jak tam ma ktos pytania z arkusza X ???
i jak wam poszlo- nawet łatwe byly
piszcie
Malina666 jest offline  
Stary 2008-06-16, 15:15   #73
daruniaa01
Wtajemniczenie
 
Avatar daruniaa01
 
Zarejestrowany: 2007-06
Wiadomości: 2 081
Dot.: egzamin praktyczny z kosmetologii

hey. jestem tu nowa tez dzisiaj pisalam test z kosmetyki....... mam arkusz z pytaniami takze jakby ktos chcial sobie przypomniec jakies pytanko to moge napisac a macie odpowiedzi.....? bo strasznie jestem ciekawa.... pozd
daruniaa01 jest offline  
Stary 2008-06-16, 15:16   #74
jolana11
Przyczajenie
 
Zarejestrowany: 2006-05
Lokalizacja: Turek
Wiadomości: 8
GG do jolana11
Dot.: egzamin praktyczny z kosmetologii

No dziewczynk ja też pisałam test X. Naprawdę spodziewałam się trudniejszego, ale nie było źle.
jolana11 jest offline  
Stary 2008-06-16, 15:23   #75
agi77
Przyczajenie
 
Zarejestrowany: 2006-10
Wiadomości: 13
Dot.: egzamin praktyczny z kosmetologii

Ja mam pytanie odnosnie tej henny, najpierw jest próba uczuleniowa, czy po zmyciu demakijażu? a i jeszcze odnosnie pytania 1 o tym tradziku rózowatym, to któa odpowiedx była prawidłowa?
agi77 jest offline  
Stary 2008-06-16, 15:33   #76
Quick
Raczkowanie
 
Avatar Quick
 
Zarejestrowany: 2006-08
Wiadomości: 155
Dot.: egzamin praktyczny z kosmetologii

Cytat:
Napisane przez orchidea3 Pokaż wiadomość
Potrzebuje porównać odpowiedzi.
Pytanie 3, 8, 13, 29, 34, 35, 46, 57, 61, 64. Czekam na wasze uznawane za prawidłowe.
Podaje Ci moje
3 B
8 A
13 B
29 C
34 B
35 B
46 C
57 C
61 C
64 C
Quick jest offline  
Stary 2008-06-16, 15:35   #77
Quick
Raczkowanie
 
Avatar Quick
 
Zarejestrowany: 2006-08
Wiadomości: 155
Dot.: egzamin praktyczny z kosmetologii

Cytat:
Napisane przez agi77 Pokaż wiadomość
Ja mam pytanie odnosnie tej henny, najpierw jest próba uczuleniowa, czy po zmyciu demakijażu? a i jeszcze odnosnie pytania 1 o tym tradziku rózowatym, to któa odpowiedx była prawidłowa?
Odnosnie henny to najpierw jest proba uczuleniowa, ja wybralam odp C i jak sie pozniej okazalo to kolezanki mialy tak samo, a w 1 pytaniu odp B
Quick jest offline  
Stary 2008-06-16, 15:36   #78
MallaMi
Rozeznanie
 
Avatar MallaMi
 
Zarejestrowany: 2007-03
Wiadomości: 881
Dot.: egzamin praktyczny z kosmetologii

ja zaznaczyłam w pierwszym B) rumień, liczne teleangiektazje, zapalne grudki i krostki. co do henny pyt 10 C próba, demakijaż, wazelina, podkłady, henna rzęs, henna brwi, zmycie brwi, zmycie rzęs, regulacja
MallaMi jest offline  
Stary 2008-06-16, 15:39   #79
daruniaa01
Wtajemniczenie
 
Avatar daruniaa01
 
Zarejestrowany: 2007-06
Wiadomości: 2 081
Dot.: egzamin praktyczny z kosmetologii

w pytaniu o henne ja zaznaczylam ze najpierw proba uczuleniowa bo my ja robilismy na zajeciach ja na przedramieniu wiec demakijaz nie ma tu nic do rzeczy ale oczywiscie moge sie mylic......a co napisalysmcie, ze ktory zabieg jest z pradem stalym? darsonwalizacja czy galwanizacja? i o wosku-metoda mechaniczna czy epilacja? bo w necie jak to sprawdzam to obie rzeczy pasuja.....tak w ogole to jak ktos uwaza ze mu bardzo dobrze poszlo to niech a te pewne odpowiedzi dla porownania czekam........piszcie dziewczynki, piszcie
daruniaa01 jest offline  
Stary 2008-06-16, 15:42   #80
agi77
Przyczajenie
 
Zarejestrowany: 2006-10
Wiadomości: 13
Dot.: egzamin praktyczny z kosmetologii

Dzięki wielkie. A co z tym pytaniem odnośnie blizn trądzikowych? jaki peeling tam trzeba zastosowac?
agi77 jest offline  
Stary 2008-06-16, 15:44   #81
MallaMi
Rozeznanie
 
Avatar MallaMi
 
Zarejestrowany: 2007-03
Wiadomości: 881
Dot.: egzamin praktyczny z kosmetologii

5. prąd stały - C galwanizacja
darsonwal to prądy wielkiej częstotliwości
co do wosku to według moich notatek pasuje i mechaniczna i epilacja więc nie wiem? dałam epilacje
MallaMi jest offline  
Stary 2008-06-16, 15:46   #82
MallaMi
Rozeznanie
 
Avatar MallaMi
 
Zarejestrowany: 2007-03
Wiadomości: 881
Dot.: egzamin praktyczny z kosmetologii

Cytat:
Napisane przez agi77 Pokaż wiadomość
Dzięki wielkie. A co z tym pytaniem odnośnie blizn trądzikowych? jaki peeling tam trzeba zastosowac?
28. A azjatycki
MallaMi jest offline  
Stary 2008-06-16, 16:35   #83
daruniaa01
Wtajemniczenie
 
Avatar daruniaa01
 
Zarejestrowany: 2007-06
Wiadomości: 2 081
Dot.: egzamin praktyczny z kosmetologii

ja tez zaznaczylam epilacje....chociaz pasuje opis do mechanizcznej tez;/ a tam niestety zaznaczylam darsonwalizacje........
a jaka odpowiedz z praniem fartuchow, splycaniem blizn potradzikowych? kawitacyjny czy azjatycki? i co moze spowodowac nieprawislowe wykonanie zabiegu swiatloleczniczego?i galwanizacja labilna?sorry ze tyle pytan ale chyba po to jest forum, zeby sobie pomoc i rozwiac watpliwosci jak pamietacie jakies odpowiedzi ktorych jestescie pewne to piszcie, wszytsko sie przyda
daruniaa01 jest offline  
Stary 2008-06-16, 16:42   #84
daruniaa01
Wtajemniczenie
 
Avatar daruniaa01
 
Zarejestrowany: 2007-06
Wiadomości: 2 081
Dot.: egzamin praktyczny z kosmetologii

ja tez mam taie same odpowiedzi, tylko w 8 mam b i w 46 b ale wiem ze ja mam zle wazne ze wiekszosci sie zgadza
daruniaa01 jest offline  
Stary 2008-06-16, 16:46   #85
roxy396
Przyczajenie
 
Avatar roxy396
 
Zarejestrowany: 2008-06
Lokalizacja: Piotrków Tryb.
Wiadomości: 3
GG do roxy396
Dot.: egzamin praktyczny z kosmetologii

hej dziewczynki!. jak po egzaminie? nie bylo tak zle. zastanawiam sie co bedzie jutro. doszly mnie sluchy ze ma byc pedicure z wrastajacymi pazokciami. macie moze temat takiego projektu?
bardzo prosze pomóżcie
roxy396 jest offline  
Stary 2008-06-16, 16:51   #86
daruniaa01
Wtajemniczenie
 
Avatar daruniaa01
 
Zarejestrowany: 2007-06
Wiadomości: 2 081
Dot.: egzamin praktyczny z kosmetologii

pedicure z wrastajacymi paznokciami? ojojoj niech jakas zdolna dziewczyna wkrzuci konspekt i pomoze.................
daruniaa01 jest offline  
Stary 2008-06-16, 16:56   #87
AsiaSzym
Przyczajenie
 
Avatar AsiaSzym
 
Zarejestrowany: 2008-04
Lokalizacja: Łódź, Kraków
Wiadomości: 25
GG do AsiaSzym
Dot.: egzamin praktyczny z kosmetologii

Dziewczyny czy któraś wpadła już na stronkę z poprawnymi odpowiedziami? Bo takim naszym gdybaniem .że ta ma odpowiedz b, inna c to ja już się tak stresuję....
__________________
AsiaSzym jest offline  
Stary 2008-06-16, 16:58   #88
AsiaSzym
Przyczajenie
 
Avatar AsiaSzym
 
Zarejestrowany: 2008-04
Lokalizacja: Łódź, Kraków
Wiadomości: 25
GG do AsiaSzym
Dot.: egzamin praktyczny z kosmetologii

Kurcze bo na tej stronie cke to są najświeższe wyniki z 2007....
__________________
AsiaSzym jest offline  
Stary 2008-06-16, 17:00   #89
roxy396
Przyczajenie
 
Avatar roxy396
 
Zarejestrowany: 2008-06
Lokalizacja: Piotrków Tryb.
Wiadomości: 3
GG do roxy396
Dot.: egzamin praktyczny z kosmetologii

dziewczynki prosze macie projekt na pedicure z wrastajacymi paznokciami?
roxy396 jest offline  
Stary 2008-06-16, 17:01   #90
daruniaa01
Wtajemniczenie
 
Avatar daruniaa01
 
Zarejestrowany: 2007-06
Wiadomości: 2 081
Dot.: egzamin praktyczny z kosmetologii

AsiaSzym ja nigdzie nie moglam znalezc odpowiedzi..........wiec nie wiem czy w ogole sa..... a co do odpowiedzi to odp wczesniejsze kolezanki sa chyba prawidlowe, ja na 90% mam bledy w tych co podawalam. Ja sie teraz zestresowalam tym projektem pedicuru......... pomoze ktos??
daruniaa01 jest offline  
Zamknij wątek

Tagi
egzamin

Nowe wątki na forum Pielęgnacja - Pytania do kosmetyczki


Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)
 
Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości
Nie możesz zakładać nowych wątków
Nie możesz pisać odpowiedzi
Nie możesz dodawać zdjęć i plików
Nie możesz edytować swoich postów

BB code is Włączono
Emotikonki: Włączono
Kod [IMG]: Włączono
Kod HTML: Wyłączono

Gorące linki


Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00


Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:02.