Wróć   Forum Wizaz.pl > Hobby > Moje gotowanie

Notka

Moje gotowanie Dzielimy się wiedzą jak przyrządzić, ugotować i upiec tak wspaniale jak nasze babcie!

Odpowiedz
 
Narzędzia
Stary 2008-03-10, 20:14   #1
women20
Raczkowanie
 
Avatar women20
 
Zarejestrowany: 2005-05
Wiadomości: 475
Panierki do schabowych, kurczaka!!!

jak paneirujecie np piersi z kurczaka?tradycyjnie czyli maka, jajko i bulka tarta?czy jakos inaczej?moze macie swoj sprawdzony przepis?
widizlam osttanio w sklepie gotowe panierki z czili i jakies takie ''inne'', w roznych wiekszych marketach sa....z kamisa od dawna jest ''panierka do kurczka''taka ajkby bulka tarta z dodakami, ale nigdy nie probowalam?

W kauflandzie sa gotowe takie mialam kupic ostatnio,a le nie wiem czy warto
__________________












women20 jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-10, 20:26   #2
precious_81
Zadomowienie
 
Avatar precious_81
 
Zarejestrowany: 2007-06
Wiadomości: 1 447
Dot.: Panierki do schabowych, kurczaka!!!

Ja używam tej panierki z Kamisa i mi bardzo smakuje, zawsze to jakieś urozmaicenie, chociaż mój TŻ woli właśnie tradycyjną panierkę.

Pulpety możesz obtoczyć np. w pestkach czy sezamie (trzeba mocno dociskać żeby nie odpadły), kotlety czy roladki z piersi możesz też obtoczyć w mąkę, jajko a na koniec w płatki migdałowe lub płatki kukurydziane, sezam.

Ja lubię takie połączenia, wypróbuj może akurat któraś panierka Ci podpasuje.
precious_81 jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-10, 20:28   #3
women20
Raczkowanie
 
Avatar women20
 
Zarejestrowany: 2005-05
Wiadomości: 475
Dot.: Panierki do schabowych, kurczaka!!!

dzieki..moze wyprobuje jadlam wlasnie raz w restauracji rybe w panierce z migdalow dobre bylo
__________________












women20 jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-11, 19:26   #4
karateczka000
Zakorzenienie
 
Avatar karateczka000
 
Zarejestrowany: 2006-05
Lokalizacja: ~.~.~.~
Wiadomości: 6 685
Dot.: Panierki do schabowych, kurczaka!!!

ja często obtaczam kotlety schabowe czy z piersi w byłce tartej, ale z dodatkiem startego sera(duzo go dodaję). Mięso jest wtedy takie złociutkie i chrupiące
__________________
~.~.~.~.~.~.~.~.~.~


karateczka000 jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-11, 21:32   #5
Rena
Zakorzenienie
 
Avatar Rena
 
Zarejestrowany: 2004-07
Lokalizacja: Paris
Wiadomości: 16 205
Wpisy w blogu: 6
Dot.: Panierki do schabowych, kurczaka!!!

Ja lubie tradycyjna, zwlaszcza, ze nigdy nie mialam jej czesto na stole i tym samy wciaz jest rarytasem.

Mozna tez zrobic schabowe w ciescie nalesnikowym (wymieszac jajka z maka, z odrobina mleka oraz dodac przyprawy typu sol, pieprz i jak ktos lubi majeranek).

Na wizazu wyczytalam, ze mozna panierowac w pokruszonych platkach kukurydzianych, zamiast maki. Zreszta ta make pszenna mozna zamienic maka kukurydziana.

Ja sama uzylam kiedys kaszy manny zamiast maki, bo akurat nie mialam maki w domu, ale ona twardnieje na patelni. A i obtaczalam w platkach owsianych - to jest pyszne i szczerze polecam.

No i panierka dieteczyna - delikatnie przypruszyc sama maka.
__________________
zapraszam do wymianki kosmetykow - http://wizaz.pl/forum/showthread.php...7#post49126597
Rena jest teraz online   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-11, 21:37   #6
awia
Zakorzenienie
 
Avatar awia
 
Zarejestrowany: 2003-11
Lokalizacja: Śląsk
Wiadomości: 4 994
Smaczny profil awia
Smaczne przepisy1
Dot.: Panierki do schabowych, kurczaka!!!

te panierki są rewelacyjne!
najwiekszym minusem jest cena, i to, ze sa malo wydajne
ale taka panierka z pieprzem - genialna.

u mnie w domu glownie jest zwykla czyli bulka z jajkiem, za ktorymi nie przepadam.
no chyba za do schabowego jeszcze duzo majeranku.
__________________
nie bo tu nie ma nieba
jest prześwit między wieżowcami
a serce to nie serce to tylko kawał mięsa
a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach
a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach


Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
awia jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-13, 16:39   #7
anka_85
Zakorzenienie
 
Avatar anka_85
 
Zarejestrowany: 2007-05
Wiadomości: 5 201
Smaczny profil anka_85
Smaczne przepisy1
Dot.: Panierki do schabowych, kurczaka!!!

piers z kurczaka- doprawiamy kucharkiem i panierujemy w jajku.do jajka mozna dodac szczypte kucharka i szczypte kolorowego,zmielonego pieprzu.panierujemy w bulce tartej albo..... w platkach kukurydzianych(takich najzwyklejszych,dokladnie pokruszonych albo zmielonych blenderem) niesamowice schrupiace i pyszne

kolezanka ma super sposób na schab
mieso myjemy i rozbijamy tluczkiem.
wkladamy do mleka na cala noc.
pózniej doprawiamy kucharkiem i dodajemy szczypte czosnku granulowanego na kazdy kotletmozna tez oprószyc zmielonym kolorowym pieprzem.
panierujemy w platkach (tak jak opisane wyzej)
w ten sposob schab jest chrupiacy,kruchy i delikatny.

co do panierek...ostatnio w tesco pojawila sie panierka z firmy "casablanca" zazwyczaj ta panierke mozna bylo zamowic tylko w necie.i ta panierka jest jak kurczak z kfc od czasu do czasu robie piersi z ta panierka+frytki i jakas swieza salatka np. z kapusty pekinskiej mniam mniam
__________________
Sometimes the smallest things take up the most room in your heart.

Zdrowia dla małej, ale silnej kruszynki
Ani

anka_85 jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-14, 12:44   #8
AgusiaGda
Raczkowanie
 
Avatar AgusiaGda
 
Zarejestrowany: 2007-01
Wiadomości: 372
Dot.: Panierki do schabowych, kurczaka!!!

ja pokruszone płatki kukurydziane "przyklejam" do mięsa na ciasto - mąka, jajko, sól i pieprz (za pomocą wykałaczki lub patyczka do szaszłyków maczam kawałek mięsa w cieście i wrzucam do torebki z pokruszonymi płatkami kukurydzianymi i chwilę potrząsam, albo płatki kukurydziane mam na miseczce)

wypróbowałam płatki różnych firm i uważam, że najbardziej nadają się Nestle Corn Flakes


kiedyś wrzuciłam tu przepis na "moje" piersi w płatkach kukurydzianych

http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...&postcount=200
AgusiaGda jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-15, 12:02   #9
sammira
Zadomowienie
 
Avatar sammira
 
Zarejestrowany: 2006-07
Lokalizacja: Kraków
Wiadomości: 1 041
Wpisy w blogu: 12
GG do sammira
Dot.: Panierki do schabowych, kurczaka!!!

Moja mama robi panierkę jak ciasto naleśnikowe i do niego dodaje wiórki kokosowe pysznie to smakuje!
__________________
Tak, JESTEM GRZESZNICĄ!



sammira jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-16, 17:33   #10
Ata77
Zakorzenienie
 
Avatar Ata77
 
Zarejestrowany: 2007-09
Lokalizacja: "zawsze tam gdzie Ty" ;)
Wiadomości: 8 354
Dot.: Panierki do schabowych, kurczaka!!!

Cytat:
Napisane przez sammira Pokaż wiadomość
Moja mama robi panierkę jak ciasto naleśnikowe i do niego dodaje wiórki kokosowe pysznie to smakuje!
a mnie się te wiórki przypalały na patelni

czasami robię też tak: do jednej miski wlewam zimną wodę, do drugiej wsypuję mąkę doprawione kotlety naprzemiennie, KILKAKROTNIE maczam w wodzie i mące, następnie smaży się je w GŁĘBOKIM OLEJU.

PYSZNEEEEEEEEEEE
Chrupiące, jak w KFC.
Ata77 jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-16, 19:19   #11
anka_85
Zakorzenienie
 
Avatar anka_85
 
Zarejestrowany: 2007-05
Wiadomości: 5 201
Smaczny profil anka_85
Smaczne przepisy1
Dot.: Panierki do schabowych, kurczaka!!!

przyszła mi ochota na kuraka ślinka leci jak się czyta o żarełku
trzeba będzie coś na święta wyczarować
__________________
Sometimes the smallest things take up the most room in your heart.

Zdrowia dla małej, ale silnej kruszynki
Ani

anka_85 jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-13, 10:13   #12
mehja
Zakorzenienie
 
Avatar mehja
 
Zarejestrowany: 2008-11
Wiadomości: 7 386
Dot.: Panierki do schabowych, kurczaka!!!

Ja panieruję pierś z kurczaka w jajku z wiórkami kokosowymi a potem w bułce tartej. wtedy się nie przypali
mehja jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-25, 10:19   #13
angellina
Raczkowanie
 
Avatar angellina
 
Zarejestrowany: 2010-02
Lokalizacja: Wałbrzych
Wiadomości: 86
GG do angellina
Dot.: Panierki do schabowych, kurczaka!!!

pierś z kurczaka (małe kawałki lub rozbita jak na kotlet, mogą być skrzydełka, schabowy) obtaczam w jajku, potem w bułce tartej z sezamem, z papryką mieloną i curry. smażę na oleju.

pierś z kurczaka (najlepiej małe kawałki) obtaczam w cieście naleśnikowym z cynamonem, dodaję odrobinę przyprawy typu wegeta. smażę na oleju.
angellina jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-28, 00:02   #14
klada
Zakorzenienie
 
Avatar klada
 
Zarejestrowany: 2008-07
Wiadomości: 16 714
Smaczny profil klada
Smaczne przepisy2
Dot.: Panierki do schabowych, kurczaka!!!

Ja maczam kotlety w jajku i obtaczam w przyprawie Kamis (na zdjęciu) zmieszanym z bułką tartą na pół. Gdyby w samej przyprawie obtaczac, byłoby zbyt pikantne
__________________
Języki!
Angielski B1/B2
Francuski A1
Hiszpański A1


Włosomaniaczka


klada jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-29, 14:37   #15
pacierp
Rozeznanie
 
Avatar pacierp
 
Zarejestrowany: 2007-05
Wiadomości: 777
Dot.: Panierki do schabowych, kurczaka!!!

Mój nowy sposób na inną panierkę to do rozmąconych jajek dodaje cebulę zmiksowaną w malakserze czy startą na małych oczkach, żeby była płynna papka. Najlepiej zostawić kotlety w tej jaeczno - cebulowej zalewie na całą noc (można ale nie trzeba) i potem obtaczamy w bułce tartej, mące czy w czym kto lubi. Jest na prawdę pyszne
pacierp jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-29, 14:48   #16
PastelowaKredka
Rozeznanie
 
Avatar PastelowaKredka
 
Zarejestrowany: 2009-03
Lokalizacja: Kraina Marzeń
Wiadomości: 517
Dot.: Panierki do schabowych, kurczaka!!!

Ależ się głodna zrobiłam
Ja piersi z kurczaka panieruję otrębami/zarodkami/zmielonymi płatkami owsianymi - pycha
__________________

PastelowaKredka jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-21, 16:57   #17
klada
Zakorzenienie
 
Avatar klada
 
Zarejestrowany: 2008-07
Wiadomości: 16 714
Smaczny profil klada
Smaczne przepisy2
Dot.: Panierki do schabowych, kurczaka!!!

Ja ostatnio panieruję sezamem. Maczam w jajku, a potem w sezamie. Ale on się odczepia... Macie jakieś sposoby?
__________________
Języki!
Angielski B1/B2
Francuski A1
Hiszpański A1


Włosomaniaczka


klada jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-21, 21:23   #18
maksikola
Wtajemniczenie
 
Avatar maksikola
 
Zarejestrowany: 2011-01
Wiadomości: 2 005
Wink Dot.: Panierki do schabowych, kurczaka!!!

polecam, zamiast bułki tartej rozkruszone paluszki.
maksikola jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-23, 23:04   #19
kaskaj24
Rozeznanie
 
Avatar kaskaj24
 
Zarejestrowany: 2008-01
Lokalizacja: Nad Morzem
Wiadomości: 730
Dot.: Panierki do schabowych, kurczaka!!!

Ja robiłam raz z ciasta naleśnikowego + płatki kukurydziane. Miało być ala KFC ale szału nie było
Kiedyś w tv widziałam, że zamiast bułki używano mielonego siemienia lnianego, nie wiem jak smakuje.
Przypomniała mi się jeszcze panierka z chipsów serowo cebulowych
__________________
  • OSZCZĘDZAM!!!!!!
  • APARATKA OD 4-10-2011
  • DBAM O WŁOSY 20.11- 48CM
  • UCZĘ SIĘ GOTOWAĆ
  • PRZYSZŁA PANI KOSMETOLOG

Edytowane przez kaskaj24
Czas edycji: 2011-01-23 o 23:25
kaskaj24 jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-25, 00:09   #20
Ashira
Wtajemniczenie
 
Avatar Ashira
 
Zarejestrowany: 2008-11
Wiadomości: 2 520
Smaczny profil Ashira
Smaczne przepisy12
Dot.: Panierki do schabowych, kurczaka!!!

ja panierowalam jeszcze w krakersach, pycha
a największa pycha, jak rozbitą pierś kurczaka moczyłam w jogurcie/maślance soliłam, dodawałam pieprzu i wtedy dociskałam do pokruszonych krakersów i na rozgrzaną patelnię. niebo w gębie!
__________________

nie perfum a perfumy!tak jak spodnie czy skrzypce a nie spodeń i skrzypiec!
nie dekold a dekolt!
nie wziąść a wziąć! chyba, że ktoś musi coś zabraść...
bynajmniej ≠ przynajmniej!
Ashira jest offline   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moje gotowanie


Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)
 
Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości
Nie możesz zakładać nowych wątków
Nie możesz pisać odpowiedzi
Nie możesz dodawać zdjęć i plików
Nie możesz edytować swoich postów

BB code is Włączono
Emotikonki: Włączono
Kod [IMG]: Włączono
Kod HTML: Wyłączono

Gorące linki


Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:42.

Wizaz.pl - Polityka poufności - Warunki dostępu - Góra