Wróć   Forum Wizaz.pl > Hobby > Moje gotowanie

Notka

Moje gotowanie Dzielimy się wiedzą jak przyrządzić, ugotować i upiec tak wspaniale jak nasze babcie!

Odpowiedz
 
Narzędzia
Stary 2008-03-10, 19:14   #1
women20
Raczkowanie
 
Avatar women20
 
Zarejestrowany: 2005-05
Wiadomości: 475
Panierki do schabowych, kurczaka!!!

jak paneirujecie np piersi z kurczaka?tradycyjnie czyli maka, jajko i bulka tarta?czy jakos inaczej?moze macie swoj sprawdzony przepis?
widizlam osttanio w sklepie gotowe panierki z czili i jakies takie ''inne'', w roznych wiekszych marketach sa....z kamisa od dawna jest ''panierka do kurczka''taka ajkby bulka tarta z dodakami, ale nigdy nie probowalam?

W kauflandzie sa gotowe takie mialam kupic ostatnio,a le nie wiem czy warto
__________________












women20 jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-10, 19:26   #2
precious_81
Zadomowienie
 
Avatar precious_81
 
Zarejestrowany: 2007-06
Wiadomości: 1 429
Dot.: Panierki do schabowych, kurczaka!!!

Ja używam tej panierki z Kamisa i mi bardzo smakuje, zawsze to jakieś urozmaicenie, chociaż mój TŻ woli właśnie tradycyjną panierkę.

Pulpety możesz obtoczyć np. w pestkach czy sezamie (trzeba mocno dociskać żeby nie odpadły), kotlety czy roladki z piersi możesz też obtoczyć w mąkę, jajko a na koniec w płatki migdałowe lub płatki kukurydziane, sezam.

Ja lubię takie połączenia, wypróbuj może akurat któraś panierka Ci podpasuje.
precious_81 jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-10, 19:28   #3
women20
Raczkowanie
 
Avatar women20
 
Zarejestrowany: 2005-05
Wiadomości: 475
Dot.: Panierki do schabowych, kurczaka!!!

dzieki..moze wyprobuje jadlam wlasnie raz w restauracji rybe w panierce z migdalow dobre bylo
__________________












women20 jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-11, 18:26   #4
karateczka000
Zakorzenienie
 
Avatar karateczka000
 
Zarejestrowany: 2006-05
Lokalizacja: ~.~.~.~
Wiadomości: 6 685
Dot.: Panierki do schabowych, kurczaka!!!

ja często obtaczam kotlety schabowe czy z piersi w byłce tartej, ale z dodatkiem startego sera(duzo go dodaję). Mięso jest wtedy takie złociutkie i chrupiące
__________________
~.~.~.~.~.~.~.~.~.~


karateczka000 jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-11, 20:32   #5
Rena
Zakorzenienie
 
Avatar Rena
 
Zarejestrowany: 2004-07
Lokalizacja: Paris
Wiadomości: 15 538
Wpisy w blogu: 6
Dot.: Panierki do schabowych, kurczaka!!!

Ja lubie tradycyjna, zwlaszcza, ze nigdy nie mialam jej czesto na stole i tym samy wciaz jest rarytasem.

Mozna tez zrobic schabowe w ciescie nalesnikowym (wymieszac jajka z maka, z odrobina mleka oraz dodac przyprawy typu sol, pieprz i jak ktos lubi majeranek).

Na wizazu wyczytalam, ze mozna panierowac w pokruszonych platkach kukurydzianych, zamiast maki. Zreszta ta make pszenna mozna zamienic maka kukurydziana.

Ja sama uzylam kiedys kaszy manny zamiast maki, bo akurat nie mialam maki w domu, ale ona twardnieje na patelni. A i obtaczalam w platkach owsianych - to jest pyszne i szczerze polecam.

No i panierka dieteczyna - delikatnie przypruszyc sama maka.
Rena jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-11, 20:37   #6
awia
Zakorzenienie
 
Avatar awia
 
Zarejestrowany: 2003-11
Lokalizacja: Śląsk
Wiadomości: 4 959
Smaczny profil awia
Smaczne przepisy1
Dot.: Panierki do schabowych, kurczaka!!!

te panierki są rewelacyjne!
najwiekszym minusem jest cena, i to, ze sa malo wydajne
ale taka panierka z pieprzem - genialna.

u mnie w domu glownie jest zwykla czyli bulka z jajkiem, za ktorymi nie przepadam.
no chyba za do schabowego jeszcze duzo majeranku.
__________________
nie bo tu nie ma nieba
jest prześwit między wieżowcami
a serce to nie serce to tylko kawał mięsa
a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach
a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach


Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
awia jest teraz online   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-13, 15:39   #7
anka_85
Zakorzenienie
 
Avatar anka_85
 
Zarejestrowany: 2007-05
Wiadomości: 5 201
Smaczny profil anka_85
Smaczne przepisy1
Dot.: Panierki do schabowych, kurczaka!!!

piers z kurczaka- doprawiamy kucharkiem i panierujemy w jajku.do jajka mozna dodac szczypte kucharka i szczypte kolorowego,zmielonego pieprzu.panierujemy w bulce tartej albo..... w platkach kukurydzianych(takich najzwyklejszych,dokladnie pokruszonych albo zmielonych blenderem) niesamowice schrupiace i pyszne

kolezanka ma super sposób na schab
mieso myjemy i rozbijamy tluczkiem.
wkladamy do mleka na cala noc.
pózniej doprawiamy kucharkiem i dodajemy szczypte czosnku granulowanego na kazdy kotletmozna tez oprószyc zmielonym kolorowym pieprzem.
panierujemy w platkach (tak jak opisane wyzej)
w ten sposob schab jest chrupiacy,kruchy i delikatny.

co do panierek...ostatnio w tesco pojawila sie panierka z firmy "casablanca" zazwyczaj ta panierke mozna bylo zamowic tylko w necie.i ta panierka jest jak kurczak z kfc od czasu do czasu robie piersi z ta panierka+frytki i jakas swieza salatka np. z kapusty pekinskiej mniam mniam
__________________
Sometimes the smallest things take up the most room in your heart.

Zdrowia dla małej, ale silnej kruszynki
Ani

anka_85 jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-14, 11:44   #8
AgusiaGda
Raczkowanie
 
Avatar AgusiaGda
 
Zarejestrowany: 2007-01
Wiadomości: 372
Dot.: Panierki do schabowych, kurczaka!!!

ja pokruszone płatki kukurydziane "przyklejam" do mięsa na ciasto - mąka, jajko, sól i pieprz (za pomocą wykałaczki lub patyczka do szaszłyków maczam kawałek mięsa w cieście i wrzucam do torebki z pokruszonymi płatkami kukurydzianymi i chwilę potrząsam, albo płatki kukurydziane mam na miseczce)

wypróbowałam płatki różnych firm i uważam, że najbardziej nadają się Nestle Corn Flakes


kiedyś wrzuciłam tu przepis na "moje" piersi w płatkach kukurydzianych

http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...&postcount=200
AgusiaGda jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-15, 11:02   #9
sammira
Zadomowienie
 
Avatar sammira
 
Zarejestrowany: 2006-07
Lokalizacja: Kraków
Wiadomości: 1 041
Wpisy w blogu: 12
GG do sammira
Dot.: Panierki do schabowych, kurczaka!!!

Moja mama robi panierkę jak ciasto naleśnikowe i do niego dodaje wiórki kokosowe pysznie to smakuje!
__________________
Tak, JESTEM GRZESZNICĄ!



sammira jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-16, 16:33   #10
Ata77
Zakorzenienie
 
Avatar Ata77
 
Zarejestrowany: 2007-09
Lokalizacja: "zawsze tam gdzie Ty" ;)
Wiadomości: 8 230
Dot.: Panierki do schabowych, kurczaka!!!

Cytat:
Napisane przez sammira Pokaż wiadomość
Moja mama robi panierkę jak ciasto naleśnikowe i do niego dodaje wiórki kokosowe pysznie to smakuje!
a mnie się te wiórki przypalały na patelni

czasami robię też tak: do jednej miski wlewam zimną wodę, do drugiej wsypuję mąkę doprawione kotlety naprzemiennie, KILKAKROTNIE maczam w wodzie i mące, następnie smaży się je w GŁĘBOKIM OLEJU.

PYSZNEEEEEEEEEEE
Chrupiące, jak w KFC.
Ata77 jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-16, 18:19   #11
anka_85
Zakorzenienie
 
Avatar anka_85
 
Zarejestrowany: 2007-05
Wiadomości: 5 201
Smaczny profil anka_85
Smaczne przepisy1
Dot.: Panierki do schabowych, kurczaka!!!

przyszła mi ochota na kuraka ślinka leci jak się czyta o żarełku
trzeba będzie coś na święta wyczarować
__________________
Sometimes the smallest things take up the most room in your heart.

Zdrowia dla małej, ale silnej kruszynki
Ani

anka_85 jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-13, 09:13   #12
mehja
Zakorzenienie
 
Avatar mehja
 
Zarejestrowany: 2008-11
Wiadomości: 7 326
Dot.: Panierki do schabowych, kurczaka!!!

Ja panieruję pierś z kurczaka w jajku z wiórkami kokosowymi a potem w bułce tartej. wtedy się nie przypali
mehja jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-25, 09:19   #13
angellina
Raczkowanie
 
Avatar angellina
 
Zarejestrowany: 2010-02
Lokalizacja: Wałbrzych
Wiadomości: 86
GG do angellina
Dot.: Panierki do schabowych, kurczaka!!!

pierś z kurczaka (małe kawałki lub rozbita jak na kotlet, mogą być skrzydełka, schabowy) obtaczam w jajku, potem w bułce tartej z sezamem, z papryką mieloną i curry. smażę na oleju.

pierś z kurczaka (najlepiej małe kawałki) obtaczam w cieście naleśnikowym z cynamonem, dodaję odrobinę przyprawy typu wegeta. smażę na oleju.
angellina jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-27, 23:02   #14
klada
Zakorzenienie
 
Avatar klada
 
Zarejestrowany: 2008-07
Wiadomości: 16 683
Smaczny profil klada
Smaczne przepisy2
Dot.: Panierki do schabowych, kurczaka!!!

Ja maczam kotlety w jajku i obtaczam w przyprawie Kamis (na zdjęciu) zmieszanym z bułką tartą na pół. Gdyby w samej przyprawie obtaczac, byłoby zbyt pikantne
__________________
Języki!
Angielski B1/B2
Francuski A1
Hiszpański A1


Włosomaniaczka


klada jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-29, 13:37   #15
pacierp
Rozeznanie
 
Avatar pacierp
 
Zarejestrowany: 2007-05
Wiadomości: 777
Dot.: Panierki do schabowych, kurczaka!!!

Mój nowy sposób na inną panierkę to do rozmąconych jajek dodaje cebulę zmiksowaną w malakserze czy startą na małych oczkach, żeby była płynna papka. Najlepiej zostawić kotlety w tej jaeczno - cebulowej zalewie na całą noc (można ale nie trzeba) i potem obtaczamy w bułce tartej, mące czy w czym kto lubi. Jest na prawdę pyszne
pacierp jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-29, 13:48   #16
PastelowaKredka
Rozeznanie
 
Avatar PastelowaKredka
 
Zarejestrowany: 2009-03
Lokalizacja: Kraina Marzeń
Wiadomości: 517
Dot.: Panierki do schabowych, kurczaka!!!

Ależ się głodna zrobiłam
Ja piersi z kurczaka panieruję otrębami/zarodkami/zmielonymi płatkami owsianymi - pycha
__________________

PastelowaKredka jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-21, 15:57   #17
klada
Zakorzenienie
 
Avatar klada
 
Zarejestrowany: 2008-07
Wiadomości: 16 683
Smaczny profil klada
Smaczne przepisy2
Dot.: Panierki do schabowych, kurczaka!!!

Ja ostatnio panieruję sezamem. Maczam w jajku, a potem w sezamie. Ale on się odczepia... Macie jakieś sposoby?
__________________
Języki!
Angielski B1/B2
Francuski A1
Hiszpański A1


Włosomaniaczka


klada jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-21, 20:23   #18
maksikola
Wtajemniczenie
 
Avatar maksikola
 
Zarejestrowany: 2011-01
Wiadomości: 2 005
Wink Dot.: Panierki do schabowych, kurczaka!!!

polecam, zamiast bułki tartej rozkruszone paluszki.
maksikola jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-23, 22:04   #19
kaskaj24
Rozeznanie
 
Avatar kaskaj24
 
Zarejestrowany: 2008-01
Lokalizacja: Nad Morzem
Wiadomości: 730
Dot.: Panierki do schabowych, kurczaka!!!

Ja robiłam raz z ciasta naleśnikowego + płatki kukurydziane. Miało być ala KFC ale szału nie było
Kiedyś w tv widziałam, że zamiast bułki używano mielonego siemienia lnianego, nie wiem jak smakuje.
Przypomniała mi się jeszcze panierka z chipsów serowo cebulowych
__________________
  • OSZCZĘDZAM!!!!!!
  • APARATKA OD 4-10-2011
  • DBAM O WŁOSY 20.11- 48CM
  • UCZĘ SIĘ GOTOWAĆ
  • PRZYSZŁA PANI KOSMETOLOG

Edytowane przez kaskaj24
Czas edycji: 2011-01-23 o 22:25
kaskaj24 jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-24, 23:09   #20
Ashira
Wtajemniczenie
 
Avatar Ashira
 
Zarejestrowany: 2008-11
Wiadomości: 2 508
Smaczny profil Ashira
Smaczne przepisy12
Dot.: Panierki do schabowych, kurczaka!!!

ja panierowalam jeszcze w krakersach, pycha
a największa pycha, jak rozbitą pierś kurczaka moczyłam w jogurcie/maślance soliłam, dodawałam pieprzu i wtedy dociskałam do pokruszonych krakersów i na rozgrzaną patelnię. niebo w gębie!
__________________

nie perfum a perfumy!tak jak spodnie czy skrzypce a nie spodeń i skrzypiec!
nie dekold a dekolt!
nie wziąść a wziąć! chyba, że ktoś musi coś zabraść...
a bynajmniej to nie jest to samo co przynajmniej!
Ashira jest offline   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moje gotowanie

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości
Nie możesz zakładać nowych wątków
Nie możesz pisać odpowiedzi
Nie możesz dodawać zdjęć i plików
Nie możesz edytować swoich postów

BB code is Włączono
Emotikonki: Włączono
Kod [IMG]: Włączono
Kod HTML: Wyłączono

Gorące linki


Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:19.

Wizaz.pl - Polityka poufności - Warunki dostępu - Góra



nie zapisałem pliku!