|
|||||||
| Rejestracja | Blogi | FAQ | Lista userów | Kluby | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze wiadomości | Oznacz fora jako przeczytane |
| Ginekologia Forum z poradami lekarza ginekologa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Problem. Zielona wydzielina z sutka. Co robić?
Zauważyłam dziś zieloną, lepką wydzielinę wypływającą z lewego sutka. Bez domieszki krwi. Wcześniej nie miałam podobnych objawów ani innych problemów z sutkami. Co robić? Czy powinnam się niepokoić? Mam 17 lat, nie zażywam tabletek antykoncepcyjnych ani żadnych innych hormonalnych. Przeszukałam cały internet i nie znalazłam konkretnych informacji na ten temat. Czytałam coś na temat torbieli piersi? Czy zielona wydzielina może być związana z tą chorobą? Czy tylko panikuje? Bardzo proszę odpowiedź. Chciałabym wiedzieć czy mam przedsięwziąć jakieś kroki w związku z tym?
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Problem. Zielona wydzielina z sutka. Co robić?
Idż do ginekologa koniecznie...
byc moze nic się nie dzieje...w Twoim wieku możliwy jest włókniak..moja ciotka tak miała...włókniak powstaje w okresie dojrzewania i burzy hormonów...a Ty jesteś w takim wieku nie przejmuj się...być moze nic Ci nie dolega...ale byc moze warto Cie przebadać Bedzie dobrze,nie martw się |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Moderator
|
Cytat:
zdecydowanie wybierz sie jak najszybciej do ginekologa!!!
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Wydzielina z piersi może wskazywać na zbyt wysoki poziom prolaktyny. Pewnie skieruje Cię do endokrynologa. Trzeba się po prostu wziąć za leczenie.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Ukrycior a co jesli ma sie podwyzszona prolaktyne i wydzieline z piersi(przezroczysta) czy to jest z tym zwiazane chodzi o moj przypadek(nie pize na priv bo moze komus sie to przyda ps.mialam dac sobie spokoj ale to jedno musze jeszcze wiedziec
) jesli ktos wie cos na ten temat piszcie dzieki
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
jesli masz podwyzszona prolaktyne, to mozesz miec ta przezroczysta wydzieline. Rowniez powinnas wybrac sie do gin, bo taka podwyzszona prolaktyne tez trzeba obnizyc. Nie tylko przez nia mozesz miec nabrzmiale i bolace piersi, ale rowniez nieregularne miesiaczki. A jej wysoki poziom moze miec rozna przyczyne.. w najgorszym przypadku przysadka, ale najczesciej zwykly stres.
Grunt to regularnie chodzic do gin i sie nie bac. Nasze zdrowko najwazniejsze ![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
wlasnie probuje obnizyc ta prolaktyne pierwsze badanie, ktore sobie robilam w marcu wyszlo 35 z kawalkiem przy normie 1-25 , potem po 3 miesiacach brania bromergonu bylo 31 ale moze dlatego ze w chwili badania bylam kilka dni po odstawieniu (skonczyly mi sie tabletki) zreszta kilka razy zapomialam wziasc. po kilku dniach powtorzlam badanie z MCP pierwszy wynik bez tabletki 38,57 po 60minutach 427,3 i po 120minutach290 lekarz stwierdzil niewielka prolaktynemie czynnosciowa a i co wazne mam powiekszone jajniki (nieznacznie) wczesniejszy gin stwierdzil zespol policystycznych jajnikiow teraz biore Parlodel pol tabletki wieczorem przed snem bo po bromergonioe czulam sie strasznie a wydzielina z piersi nigdzy wczesniej jej nie mialam czy to mozliwe ze po jednorazowym wiekszym stresie + MPC mi sie pojawila??bardzo mnie zastanawia i kiedy mi to zniknie bo Parlodel biore okolo 30 dni, a jesli chodzi o nieregularne miesiaczki to powidzialabym ze na palcach jednej reki moge policzyc ile razy w roku ja mam i w zwiazku z tym biore duphaston od 15 dnia cyklu
i jeszcze mam pytanie czy w zwiasku z ta wydzielina powinnam zrobic mammografie mam 21 lat kiedy powinno sie ja wkonac pierwszy raz? dzieki za odpowiedz pozdrawiam
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:16.

) jesli ktos wie cos na ten temat piszcie dzieki