![]() |
#121 |
With Beauty In Love
|
Dot.: Jakich kremów nawilżających używacie ?-cera mieszana
A ja polecam HAPPYDERM z L'Oreala, Hydraphase z LRP, HYDRACTION z Diora-ten ostatni jest niesamowity, nie mam go, tylko kilka próbek, ale chyba odżałuję i kupię ,bo skóra po nim gładziutka, nawilżona, lekko matowa, żadnych wyprysków.
Ten Dior kosztuje 215 pln, ale zwariowałam na jego punkcie, jest w wersji dla skóry normalnej i mieszanej... Edytowane przez Nikkolaa Czas edycji: 2006-01-02 o 16:30 |
![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Zadomowienie
|
![]()
Mam cere mieszaną i używam Nivea Soft lub Dove, oba te kremy są bardzo dobre i spełniają sie jako kremy nawilżające, nie zatykają mi porów no i sa delikatne dla skóry
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Raczkowanie
|
Uzywam kosmetyków Avene, a dokładnie na noc krem nawilżający Hydrance Optimale-Legere do skóry normalnej i mieszanej a na dzien ,pod podkład -Antirougeurs-do cery wrazliwej normalnej i mieszanej z faktorem nr 10,chroniacy przed szkodliwymi warunkami klimatycznymi.Polecam.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
a ja uzywam kremow w firmy SVR. dla mnie bardzo dobra seria.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Wtajemniczenie
|
Ja obecnie używam kremu z algami morskimi Avon'u z serii SPA
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Zadomowienie
|
Jedynym kremem, który faktycznie nawilża moją buzię jest Avene Hydrance Riche. Trafiłam na niego zupełnie przypadkowo i bałam się go użyć, bo wydaje się być tłustawy. Teoretycznie jest do skóry suchej i bardzo suchej, wrażliwej, podrażnionej zabiegami dermatologicznymi/kosmetykami itepe. Ale! Ja z moją tłustą używam go z prawdziwą przyjemnością. Jednak tylko na noc. Nie zapycha absolutnie, a nawet łagodzi ew. zaczerwienienia wokól jakiejś krostki. Jeden jedyny taki
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Zadomowienie
|
U mnie rewelacyjnie spisuje się krem Bielendy z aolesem i witaminami E + F, osławiany przeze mnie już przez długi czas. Kupiłam również Skrzypovitę, niestety mnie ona zatkała i wysuszyła a tak bardzo chciałam się do niej przekonać ;(
|
![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Raczkowanie
|
Ja tydzien temu zaczęłam drugi słoiczek kremu Dax Cosmetics Perfecta Cera Mieszana, jest rewelacyjny, nawilża i zarazem matuje (oczywiście delikatnie bez ściągania skóry) te partie twarzy co trzeba. Ja wybrałam tą wersję po 35 roku zycia z fitohormonami i bardzo sobie cenię, cena kremu ok 16 zł.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Raczkowanie
|
Miałam dziś spotkanie ze znajomą, jest dermatologiem i tak po rozmowie doszłyśmy do wniosku, że dużo winy w pogorszeniu stanu mojej cery może mieć karmienie piersią
![]() ![]() ![]() Bluegirl---> niestety nie mogę się zebrać za te recenzje, może to i dobrze, bo opinia mogłaby być nieobietywna z jednej strony ![]() Niemniej jednak używałam wielu, z tych co mi nie służą pamiętam: Vichy(cała seria) , Happyderm, Iwostin z serii Purittin, Dermedic też niestety ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
na noc uzywam L'Oreal PURE ZONE krem nawilżający, zapobiegający przetłuszczaniu skóry
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Rozeznanie
|
Jaki krem- 18 lat,cera mieszana, bardzo wrazliwa, po leczeniu tetracyklina i pryszcze
Pisalam juz o swoim problemie,niestety nieotrzymalam zadnej opowiedzi.Bardzo prosze osoby ktore potrafilyby mi doradzic o pomoc.Chodzi o dobranie odpowiedniego kremu.Mam 18 lat,cere mieszana,bardzo wrazliwa,jestem po leczeniu tetracyklina i pryszcze pojawiaja sie na mojej cerze dosyc rzadko.Jednak strefa T blyszczy sie i sa na niej wagry.Gdybym biala tylko ten problem to tak naprawde niebyloby problemu bo uzywalabym kremy matujacego.
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Bardzo prosze o pomoc
Jeżeli masz wągry i cerę wrażliwą, to raczej nie powinnaś używać kosmetyków matujących, bo większość jest za ostra i może powodować przesuszanie skóry, a w efekcie zwiększenie produkcji sebum i nowe problemy. Raczej dokładne oczyszczanie i delikatne kremy nawilżające, zwłaszcza w tym wieku. Peelingi tylko enzymatyczne, może też maseczka Salicam pomoże utrzymać czystą cerę. Co do naczynek, to przede wszystkim filtry, no i możesz wypróbować krem nawilżający z serii Pharmaceris N - ja też mam mieszaną, i całkiem polubiłam ten specyfik, chociaż oczywiście żadnych efetów leczniczych nie zauważyłam (zużyłam tylko 1 opakowanie), ale nie zapychał porów i ładnie nawilżał.
Poza tym możesz oczywiście stosować jeden krem na naczynka w tych miejscach, gdzie sa one najbardziej uporczywe, a inny krem na strefę T. Ale raczej unikałabym matujących, ja miałam z nimi nienajlepsze doświadczenia. Lepiej znaleźć dobry kosmetyk nawilżający + stosować bibułki matujące, kiedy jest to konieczne. |
![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
na dzień możesz używać kremu matującego, a na noc kremu na naczynka. możesz też krem na naczynka nałożyć miejscowo na same policzki pod krem na dzień. opcji jest wiele. aha, przy zanieczyszczonej cerze stosuje się maseczki oczyszczające - niektóre z nich mają działanie rozgrzewające, a takich powinnaś unikać przy cerze naczynkowej. z kolei maseczki na naczynka mogą zapychać pory, więc nie nakładaj ich na strefę T, tylko na same policzki. a odnośnie wągrów i rozszerzonych porów - może wypróbujesz Acne Derm na noc, to kwas azelainowy, można go stosować przy naczynkach.
![]() |
#134 |
Rozeznanie
|
Dziekuje za odzew
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Raczkowanie
|
![]()
WITAM was proszę o rade
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Raczkowanie
|
Dot.: Moja twarz...cera mieszana...rada!!!:)
jescze raz wskrocie a wiec tak chce
-zeł do mycia twarzy -mleckzo do makijazu -mleko na 30 min -zel tonik pichotwy oczywscie czase4m cyrtyne na twazr ance drem i maseczke z aspiryny ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Raczkowanie
|
czy nikt mi jzu nie pomoze???
![]()
![]() |
#138 |
Raczkowanie
|
hmm.... ja zamiast takiej mieszanki stosuje peeling i maseczke erisa i acne derm
![]() ![]()
![]() |
#139 |
Zadomowienie
|
aj na co to wogule wszytsko jest?
nie za duzo tych specyfikow?
![]() |
#140 |
Wtajemniczenie
|
A malujesz się idąc do szkoły? Bo jeżeli nie to daruj sobie mleczko do demakijażu po szkole
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Raczkowanie
|
no miesznaka jest niezłą hehe a tak ajsne malouje sie do szkoły nie tak masakrycznie ale maluje zawsze sie cos na twarz nakłada w moim przypadku...kurde zalezy mi na tym leku bo czytałam na wizzazu jakie ono jest wspaniałe.....ale jakso to zrobie w kazdym razie dzieki za odp
![]() ![]() ![]()
![]() |
#142 |
Raczkowanie
|
aa i jaki ten peeling i cyz dobry jest
![]() |
#143 |
Zakorzenienie
|
jeśli się malujesz, to po użyciu mleczka mogłabyś jeszcze dodatkowo użyć żelu do mycia (a wieczorem wystarczy antyseptyczny tonik bezalkoholowy).
to mleko ma być na złagodzenie podrażnień? maseczkę aspirynowa i acne-derm stosowałabym częściej niż "czasem". |
![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Raczkowanie
|
no a to mleko to dziewcyzny pisłam ze wiesz wygładza twarz staje sie bardziej napieta no i po jakims miesiacu stosowaniu masz fajniesza cere:
![]() ![]()
![]() |
#145 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Zadomowienie
|
Ja ostatnio zaczęłam używać AA Vita Lift na noc i bardzo dobrze sprawuje się na mojej mieszanej cerze. Nie powoduje żadnych nowych niespodzianek, a mam ich teraz sporo ze względu na szlaejace hormony (ciąza
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Raczkowanie
|
A probowalas krem Garner czysta skona A ( z podkresleniem na A
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() obecnie uzywam tylko nivea soft i sie pudruje w ciagu dnia by sie nie swiecic ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Raczkowanie
|
Ja ostatnio odkryłam krem ziaja Camla HLC z wapniem, nawilżając. Jest naprawde super
![]()
![]() |
#150 |
Zadomowienie
|
Ja również mam cerę mieszaną i zawsze miałam problem z doborem odpowiedniego dla siebie kremu .... Ostatnio studiowałam recenzje kosmetyków i zdecydowałam się zakupić krem pielęgnacyjny Nivea Baby, muszę stwierdzić że dodąd żaden krem mnie tak nie zadowolił jak ten właśnie! Jest naprawdę super! Przede wszystkim nie zatyka porów i nie świecę się po nim prawie wcale (no chyba ze się bardzo spocę, ale to wtedy chyba oczywista rzecz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
mikrodermabrazja, naczynkowa mieszana, peeling kawitacyjny, trądzik |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:57.