|
|||||||
| Rejestracja | Blogi | FAQ | Lista userów | Kluby | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze wiadomości | Oznacz fora jako przeczytane |
| Podróże po świecie W 90 wątków dookoła świata. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zadomowienie
|
mam pytanko, chcielibysmy sie z TZtem wybrac na wczasy w pazdzierniku, listopadzie i tutaj mamy dylemat. gdzie jest najcieplej w tym okresie?czy ktoras z was byla i moze polecic jakies gorace miejsce gdzie mozna sie jeszcze wylegiwac na plazy?z gory dziekuje
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: gdzie w pazdzierniku, listopadzie????
Egipt? Cypr?
Jesli chodzi o pazdziernik/listopad to maja chyba najlepsza pogode wsrod krajow srodziemnomorskich .
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
ja również polecam Egipt
sama wybieram się tam pod koniec września
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Pazdziernik/ listopad to:
- Egipt (i Sharm i Hurghada, chociaż w SSH jst nieco cieplej zawsze, no iładniej )- Wyspy Kanaryjskie to chyba wszystko z tych mało odległych, chociaż Wyspy to juz dłuższy lot niż do Egiptu. A jeśli fundusze są duże to możliwości jest wiele: Meksyk, Tajlandia, Kuba...
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
|
Ja też polecam Egipt.Byłam tam w sierpniu,ale było okropnie gorąco,na wycieczki chodziło się o 5,6 rano.Przewodnik powiedział,że najlepsze miesiące to właśnie październik,listopad.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
Ja osobiście polecam Kanary, byłam w połowie listopada i było bardzo ciepło, a więc nie ma problemu. http://www.podroze.pl/wyprawa/relacj...d-wulkanem,550 - tu np. jest opisany wyjazd wiosenny, czyli też gdy w Polsce jest tak sobie, a tam też gorąco. A więc może być to.
Albo może jeszcze -jak dla mnie- Tunezja??? tam też cieplutko- http://www.podroze.pl/wyprawa/relacj...est-piekna,531 . Prawda jest taka, że sporo jest takich miejsc, a więc trzeba tylko poszukać czegoś, co nam odpowiada najbardziej
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Wtajemniczenie
|
Egipt. W listopadzie wieczory są lekko chłodne, ale w dzień można się ładnie opalic
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zadomowienie
|
dzieki dziewczyny
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
Egipt to dobry wybór. W listopadzie rzeczywiście już dni są krótsze i jest mniej godzin słonecznych, ale słońce w ciągu dnia jest i móże być jeszcze nawet koło 28 C. Wieczory są chłodniejsze i lepiej wziąść coś z długim rękawem.
Tunezji bym juz nie ryzykowała bo tam pogoda nie jest tak pewna. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Podróże po świecie
|
|
|
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:13.

.