Olej (macerat) z płatków róży - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Biochemia kosmetyczna > Biochemiczne KWC

Notka

Pokaż wyniki sondy: Jak oceniasz produkt?
* 0 0%
** 0 0%
*** 3 30,00%
**** 3 30,00%
***** 4 40,00%
Głosujący: 10. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz
 
Narzędzia
Stary 2008-06-02, 15:12   #1
mOna01
Zakorzenienie
 
Zarejestrowany: 2008-03
Wiadomości: 6 109

Olej (macerat) z płatków róży


TU KUPISZ: http://www.biochemiaurody.com/index.html



średnia ocen: 4,1*



Nazwa wg. INCI: Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil; Rosa Centifolia (Rose) Flower Extract
Pochodzenie: roślinne - Róża stulistna z Maroko
Metoda otrzymywania: maceracja płatków kwiatów róży stulistnej z rodzaju Rosa centifolia Mill. w bazie zimnotłoczonego oleju słonecznikowego
Postać: płynny olej o żółtym kolorze
Zapach: słodko-miodowy, delikatnie wyczuwalny

Olejek można stosować bezpośrednio na skórę twarzy i ciała.
» Olej z płatków róży można stosować bezpośrednio na suchą lub lekko wilgotną skórę
, w formie natłuszczająco-nawilżającego olejku (przetrzyj skórę wybranym Hydrolatem, kilka kropli olejku rozgrzej między palcami i aplikuj na lekko wilgotną skórę twarzy, szyi, dekoltu oraz okolice oczu, delikatnie wklepując).
»
Jako Dwufazowy nawilżacz w połączeniu z wybranym Żelem hialuronowym (nałożyć na zagłębienie dłoni porcję Żelu hialuronowego, dodać kilka kropli olejku, zmieszać palcami na jednolitą masę i nakładać opuszkami palców, delikatnie masując i wklepując w skórę. Stosunek fazy olejowej do żelowej reguluje się w zależności od potrzeb i rodzaju cery. W przypadku cery tłustej dodajemy mniejszą ilość olejku, w przypadku cery suchej większą ilość olejku).
» Porcję olejku można dodać do tradycyjnego balsamu do ciała tuż przed użyciem
(mieszać małe porcje balsamu i olejku na dłoni i od razu aplikować na ciało).
» Odrobinę olejku można dodać do kremu do twarzy
tuż przed nałożeniem, zwiększa to walory i właściwości natłuszczające preparatu, w przypadku gęstych maści i kremów daje lepszy poślizg przy nakładaniu (nałożyć na zagłębienie dłoni porcję kremu, dodać odrobinę olejku, zmieszać palcami na jednolitą masę i nakładać opuszkami palców, delikatnie masując i wklepując w skórę).
»
Jako dodatek do wzbogacenia porcji maseczek w proszku.
»
Polecany dla cery suchej, delikatnej, wrażliwej, naczynkowej, dojrzałej oraz jako Dwufazowy nawilżacz również dla cery mieszanej i tłustej-przesuszonej; może być stosowany także na okolice oczu, szyję, dekolt, jak i na całe ciało.

Skład:
Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Rosa Centifolia (Rose) Flower Extract (5%), Mixed Tocopherols (witamina E - 1%) + małe ilości antyoksydantów: Ascorbyl Palmitate (wit.C - 0.01%), BHT (0.03%)

cena: 8,00zł/50g lub 12,50zł/100g

Edytowane przez mOna01
Czas edycji: 2009-11-22 o 22:02
mOna01 jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-02, 17:51   #2
confused_girl
Zadomowienie
 
Avatar confused_girl
 
Zarejestrowany: 2006-07
Lokalizacja: Wrocław
Wiadomości: 1 541
Dot.: Olej (macerat) z płatków róży

Bez rewelacji. Zapach róży prawie nie wyczuwalny. Raczej czuje coś w rodzaju słomy, co dla mnie jest akurat minusem Nie zapycha, ale tez nic nadzwyczajnego ze skóra nie robi. Zużywam go jako dodatek do maseczek i tu sie sprawdza. Wątpię, żebym zakupiła go ponownie. Trzy gwiazdki za przeciętność
confused_girl jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-05, 09:27   #3
chooomik
Rozeznanie
 
Avatar chooomik
 
Zarejestrowany: 2006-11
Lokalizacja: BB :)
Wiadomości: 776
GG do chooomik
Dot.: Olej (macerat) z płatków róży

W zasadzie nic dodac nic ująć do tego co napisała confused_girl...nic specjalnego, ale olejek poprawny, przeciętny, nie wyróznia sie niczym...
__________________

The water's dark and deep inside this ancient heart
You'll always be a part of me...
chooomik jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-16, 11:31   #4
Shazney
Zakorzenienie
 
Zarejestrowany: 2005-10
Wiadomości: 7 035
Dot.: Olej (macerat) z płatków róży

Nie przepadam aż tak za maceratami. Jak do tej pory miałam przyjemność używać tylko dwóch wersji olejków - z płatków róży i owoców leśnych. I zdecydowanie ten pierwszy wypada lepiej w porównaniu z drugim. Trudno mi jednak wyklarować plusy i minusy jednego i drugiego produktu. Fajnie nawilża, radzi sobie z wysuszoną i podrażnioną skórą. Zapach również dość przyjemny. Opakowanie wystarcza na bardzo, bardzo długi czas. Świetny dodatek do maseczek.
__________________

Never underestimate the power of good morning texts, apologies,
and random compliments.
Shazney jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-13, 21:45   #5
madziamaria
Raczkowanie
 
Zarejestrowany: 2006-11
Wiadomości: 322
Dot.: Olej (macerat) z płatków róży

Nie polubiłam sie z tym olejkiem, może i nie podrażniał, nie wypryszczał ale tez nie robił nic fajnego. Ponownie niestety nie kupię.
madziamaria jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-30, 12:51   #6
Goosberry
Raczkowanie
 
Zarejestrowany: 2007-04
Lokalizacja: Warszawa
Wiadomości: 82
Dot.: Olej (macerat) z płatków róży

A ja bardzo lubię! . Stosuje zawsze w połaczeniu z kwasem hialuronowym, jako ekspresowe serum, na 2-3 dzień po Retinie. Cudownie nawilża! Wchłania się ekspresowo (na przesuszonej retinami buźce ) a rano - pieknie nawilżona, wygładzona, uspokojona skóra. Napatrzeć się nie mogę
Goosberry jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-25, 02:25   #7
Natalia 1
Zakorzenienie
 
Avatar Natalia 1
 
Zarejestrowany: 2008-11
Lokalizacja: Kraków
Wiadomości: 3 091
Dot.: Olej (macerat) z płatków róży

Bardzo miły olejek , przyjemny w stosowaniu i jest go bardzo dużo.
Natalia 1 jest offline   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Biochemiczne KWC


Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)
 
Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości
Nie możesz zakładać nowych wątków
Nie możesz pisać odpowiedzi
Nie możesz dodawać zdjęć i plików
Nie możesz edytować swoich postów

BB code is Włączono
Emotikonki: Włączono
Kod [IMG]: Włączono
Kod HTML: Wyłączono

Gorące linki


Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00


Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:40.