KWAS HIALURONOWY proszek (Mazidła) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Biochemia kosmetyczna > Biochemiczne KWC

Notka

Pokaż wyniki sondy: Jak oceniasz produkt?
* 0 0%
** 0 0%
*** 0 0%
**** 1 50,00%
***** 1 50,00%
Głosujący: 2. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz
 
Narzędzia
Stary 2008-06-03, 13:07   #1
confused_girl
Zadomowienie
 
Avatar confused_girl
 
Zarejestrowany: 2006-07
Lokalizacja: Wrocław
Wiadomości: 1 541

KWAS HIALURONOWY proszek (Mazidła)


Ze strony http://mazidla.com :

Wielkocząsteczkowy (HMW) kwas hialuronowy w postaci soli sodowej - hialuronian sodu.
Jest to naturalny mukopolisachryd (glukozaminoglikan) uzyskiwany metodą biotechnologiczną z glukozy, peptonów sojowych i ekstraktu z drożdzy.
Kwas hialuronowy znajduje się w tkance łącznej, stawowej, w ścianach naczyń krwionośnych, płynach ustrojowych, jednak najwięcej, bo aż 50 % całkowitej ilości, znajduje się w skórze. Jego ilość zależna jest od wieku i w miarę upływu czasu ilość ta wyraźnie się zmniejsza. Spadek ilości kwasu hialuronowego w wyniku fotostarzenia skóry jest jedną z przyczyn wysuszenia i pomarszczenia starczej skóry.
Unikalną właściwością hialuronianu sodu jest wysoka zdolność wiązania wody i jej zatrzymywania, również w kosmetyku. Jedna cząsteczka kwasu jest w stanie związać 200-500 cząsteczek wody.
Kwas hialuronowy spełnia zasadniczą rolę w utrzymaniu prawidłowej wilgotności naskórka i skóry właściwej. Przestrzenie międzykomórkowe bogate w hialuronian wyciągają wodę ze skóry właściwej, gdy tymczasem lipidy bariery wodnolipidowej naskórka uniemożliwiają przeciekanie wody poza warstwę komórek ziarnistych naskórka.
Dobrze nawodniony naskórek staje się gładki, jędrny i elastyczny.
W dermatologii estetycznej kwas hialuronowy jest wykorzystywany jako nośnik w tzw. wypełniaczach zmarszczek lub preparatach powiększających usta.

Właściwości kwasu HMW (high molecular weight):

*tworzy film na powierzchni skóry, powodując lokalnie silne podwyższenie wilgotności warstwy rogowej naskórka, co powoduje wrażenie jedwabistej gładkości skóry;
*zwiększa przenikanie substancji czynnych w głąb skóry (zwiększa przepuszczalność naskórka);
*podnosi lepkość roztworów bazowych kosmetyków;
*jest niedrażniącym środkiem przyspieszającym wzrost włosów;
* utrzymuje wilgoć w kosmetykach.

Skład:
Hyaluronic acid 100%

Cena: 20.90zł za 1g
confused_girl jest offline   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Biochemiczne KWC


Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)
 
Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości
Nie możesz zakładać nowych wątków
Nie możesz pisać odpowiedzi
Nie możesz dodawać zdjęć i plików
Nie możesz edytować swoich postów

BB code is Włączono
Emotikonki: Włączono
Kod [IMG]: Włączono
Kod HTML: Wyłączono

Gorące linki


Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00


Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:15.