Skwalan (EcoSpa) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Biochemia kosmetyczna > Biochemiczne KWC

Notka

Pokaż wyniki sondy: Jak oceniasz produkt?
* 0 0%
** 0 0%
*** 1 25,00%
**** 0 0%
***** 3 75,00%
Głosujący: 4. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz
 
Narzędzia
Stary 2008-07-11, 20:50   #1
niezamienna_juz_na_nic
Wtajemniczenie
 
Avatar niezamienna_juz_na_nic
 
Zarejestrowany: 2006-10
Lokalizacja: Warszawa
Wiadomości: 2 337

Skwalan (EcoSpa)


Ze strony http://www.ecospa.pl/skwalan-p-60.html

Skwalan jest substancją aktywną będącą składnikiem ludzkiego sebum (10%). Występuje również w wątrobie rekina oraz niektórych roślinach (oliwie z oliwek, oleju z kiełków pszenicy, oleju ryżowym) . Jego rola w utrzymaniu kondycji ludzkiej skóry jest bardzo znacząca.

Ma bardzo silne właściwości regeneracyjne i nawilżające. Uszczelnia on przestrzenie międzykomórkowe (odbudowuje płaszcz lipidowy), zapobiegając w ten sposób nadmiernemu parowaniu wody z naskórka. Skwalan odżywia skórę witalnymi składnikami, dostarczając substancji odżywczych, ponadto przedłuża działanie witamin A i E, koenzymu Q10. Właściwości te sprawiają, że:
  • głęboko nawilża i dotlenia skórę,
  • redukuje drobne rysy dojrzałości,
  • redukuje przebarwienia oraz blizny trądzikowe,
  • goi poparzenia słoneczne i podrażnienia,
  • zapobiega przebarwieniom skóry, zmarszczkom oraz utracie blasku.
  • pomaga w leczeniu egzemy.
Skwalan jest wytwarzany w ludzkim organizmie ale od 25 roku życia jego poziom w ludzkim sebum (łoju) zmniejsza się. Dlatego też jego stosowanie po 25 roku życia znacząco poprawia kondycję skóry dojrzałej. Skwalan to postać nasycona skwalenu - nienasyconego węglowodoru alifatycznego.

Skwalan w naszej ofercie jest pochodzenia roślinnego. Wykazuje duże powinowactwo do warstwy hydrolipidowej ludzkiej skóry. Jest bezbarwny i pozbawiony zapachu.

Skwalan stosowany jest w kosmetykach pielęgnacyjnych do zmiękczania skóry, redukowania zmarszczek, nawilżania skóry, przyśpiesza gojenie uszkodzeń skóry (małe rany, zadrapania).

Skwalan pomaga rozprowadzać i wchłaniać oleje i masełka. Szczególne zastosowanie znajduje w kremach ochronnych na zimę, lotionach, pomadkach do ust. Może być dodawany do olejków do masażu oraz olejków na twarz lub używany w stężeniu 100%. Przy niskich temperaturach na zewnątrz tworzy ochronną barierę na skórze jednocześnie pozwalając jej oddychać.

Skwalan może być stosowany codziennie na twarz i delikatne miejsca wokół oczu, szyję i ręce oraz tam, gdzie twoja skóra potrzebuje rewitalizacji.

Cena: 15 zł / 30 ml
niezamienna_juz_na_nic jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-11, 20:57   #2
niezamienna_juz_na_nic
Wtajemniczenie
 
Avatar niezamienna_juz_na_nic
 
Zarejestrowany: 2006-10
Lokalizacja: Warszawa
Wiadomości: 2 337
Dot.: Skwalan (EcoSpa)

Dodaję go do olejków do twarzy i do fazy tłuszczowej kremów. Skwalan dobrze się wchłania, nie zapycha porów, ułatwia rozprowadzanie olejków. Zdarza mi się także stosować go solo i w tej roli również sprawdza się znakomicie, jest bardzo lekki. Ogromnym plusem jest jego bezlodówkowość - można go ze sobą zabierać tam, gdzie trudno o niską temperaturę, jakiej wymaga wiele mazideł.
niezamienna_juz_na_nic jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-31, 12:07   #3
asa___
Raczkowanie
 
Avatar asa___
 
Zarejestrowany: 2005-06
Wiadomości: 311
Dot.: Skwalan (EcoSpa)

Zaczęłam go używać po urlopie - słońce + zły (czytaj: zapychający) krem - dodając go do oleju jojoba + HA.
Bardzo ładnie nawilżył i pomógł wysuszonej przez słonce skórze wrócić do normy.
Teraz używam go już systematycznie do ekspresowych ser na dzień.
Jest leciutki i bardzo przyjemny w użyciu.
Zagości na stałe w mojej szafce z kosmetykami.
asa___ jest offline   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Biochemiczne KWC


Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)
 
Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości
Nie możesz zakładać nowych wątków
Nie możesz pisać odpowiedzi
Nie możesz dodawać zdjęć i plików
Nie możesz edytować swoich postów

BB code is Włączono
Emotikonki: Włączono
Kod [IMG]: Włączono
Kod HTML: Wyłączono

Gorące linki


Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00


Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:13.