|
Notka | |
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych mam i tatusiów - przed porodem, planujemy dziecko , czekamy na dziecko, będę mamą, chcę być mamą |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Gdzie ciepły, zimowy płaszcz ciążowy?
W żadnym sklepie dla przyszłych mam nie ma płaszczy zimowych, (conajwyżej jesienne i mówią, że zimowych nie będzie), a zima tuż, tuż.
Gdzie szukacie ciepłych. "brzuszkowych" płaszczy na zimę? Chetnie obejrzę fotki. ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Gdzie ciepły, zimowy płaszcz ciążowy?
Moja koleżanka kupiła sobie świetna kurtkę rozmiar xxl w zwykłym sklepie carry oni maja naprawdę dużą rozmiarówkę. na szczescie teraz jest moda na odcinane płaszczyki i z klosza łatwiej cos wybrać zawsze można kupic przez sklepy internetowe
powodzenia
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Tez mam problem z kupnem kurtki zreszta nie wiem czy sie oplaca kupowac ja na 4 m-ce.Ceny typowo ciazowych sa nieziemskie ... A te "zwykle" rozkloszowane to i tak maja zamek i na brzuszek sie nie mieszcza.Narazie nosze duzy polar zobaczymy co bedzie pozniej.
Podaje link do str z plaszczem jest bosssski ale ta cena ![]() http://www.pieknamama.pl/2735-Plaszczyk-Milano.htm |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Dokładnie nad tym samym sie zastanawiam bo brzuszek rośnie i nie mam w czym chodzic powoli
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Kupilam jakies 3 lata temu i na ciaze mam jak znalazl.
Tutaj nazywa sie to Cape i wyglada jak cos takiego: http://www.catwalkqueen.tv/alexandermcqueen.JPG Tutaj jest wzróz i mozna sobie dac uszyc ![]() z jakiegos polarku, tweedu lub innego cieplego 'kocyka' http://www.viaripatti.com/Assets/CustCape.jpg |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do ceny, to kosztuje tyle co 2 bluzki ciążowe... Strasznie to wszystko drogie. Kochane, wklejać jeszcze foty i linki jak macie. ![]()
Edytowane przez eklerka Czas edycji: 2008-10-06 o 17:50 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Dokladnie teraz w sobote mialam ten sam problem .Co mierzylam to w brzuszku zamale a pod pachami i w rekach jak worek
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() poszukajcie na allegro używanych ten jest super ja w poprzednim roku kupiłam sobie dwurzędowy i przesunęłam guziki... to też jest dobry pomysł... w tym roku mam jak znalazł ![]() rozkloszowane też można znaleść wieć wystarczy pobiegać po sklepach... nie wiem czemu te ubrania ciażowe wyceniaja tak drogo |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
W Zarze jest bardzo dużo ładnych płaszczy, zarówno tych typowo ciążowych jak i zwykłych, które będą pasowały też w ciąży. Ale niestety ceny troszke odstraszają :/
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
No nietsety ceny sa z sufitu...ja na razie nosze ponczo ale akurat trafilam, ze jesien jest dosc przychylna i ladnieslonko swieci..ale zima przeciez ciagle nie bede takim lekkim kocykiem okryta...
a za ta szmatke dalam 70zl, niby nie duzo ale przeciez ja ten kocyk kupilam na pare tygodni:/ a co do kutrek u mnie w skleie ciazowym jest jedna zimowa...ale cena 240zl i do tego nawet na manekinie ta kurteczka sie nie dopina..czyli dla nas ciezarowek( zalezy kto ma jaki brzuszek jeszcze) tez by sie nie dopinala..takze po co to komu?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Jak byłam w ciąży (rodziłam w marcu 2007) tez miałam taki problem - chciałam kurtkę/płaszczyk ale nie wielki babciny!! Bratowa podsunęła mi pomysł na sklepy Carry - udało się! Kupiłam XXL - zmieścił się w nim brzuch 110 cm w obwodzie i nie wyglądałam jak wielki brązowy namiot bo o to przeciez chodzi. Zajrzyjcie tam - zapewne coś znajdziecie bo tam sa nie tylko ciuszki w rozmiarze XXS
ALBUMY Zarobiona mama pracująca ![]() Tylko nudne kobiety mają nieskazitelnie czyste domy. Przez pierwsze dwa lata uczysz dzieci chodzić i mówić a przez następne szesnaście lat marzysz o tym żeby usiadły spokojnie i się zamknęły !!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Up.
![]() Pochwalcie się swoimi płaszczykami!
![]() |
#13 |
BAN stały
|
Witam wszystkie przyszłe mamy szukającego czegoś ciepłego na brzuszek!!!
Edytowane przez Rzabba Czas edycji: 2009-11-26 o 22:55 Powód: Nieoplacona reklama |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
ja tez szukalam plaszcza na ciąże i powiem wam że są ale bardzo drogie.. ja kupiłam w ciucholandzie za grosze fajny plaszczyk wsam raz na ciąże poco mam kupować za kupe kasy plaszcz tylko na okres tych paru miesięcy..??
![]()
![]() |
#15 |
BAN stały
|
Hej dziewczyny, wlasnie ja tez sie rozgladalam za plaszczami i ceny sa kosmiczne ( na necie),tak jak poprzedniczka kupilam plaszczyk w lumpeksie, ale mam tez kurtke od tesciowej..pierwszy krzyk mody to nie jest...ale lepsze to niz nic, i wazne ze brzusio sie miesci
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny,
Odnośnie płaszczyków to zawsze jest problem bo albo odstają pod brzuszkiem albo piją w piersiach... Ja kupiłam sobie tu płaszczyk http://www.mamaok.pl/zakiety-kurtki-c-49.html Byłam bardzo zadowolona i nawet na allegro go sprzedałam. No moja córcia ma już teraz 2 miesiące... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:24.