|
|||||||
| Rejestracja | Blogi | FAQ | Lista userów | Kluby | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze wiadomości | Oznacz fora jako przeczytane |
| Pytania do fryzjerki Tutaj możesz uzyskać odpowiedź na pytania o stylizację fryzury, farbowanie, higienę i pielęgnację włosów. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Rozeznanie
|
Hej jestem brunetką i myślę nad rozjaśnieniem końcówek włosów... coś w takim stylu choć tu słabo widać ten refleks ale chodzi o coś takiego:
http://img514.imageshack.us/img514/418/anahi362ix0.jpg widziałyście może gdzieś inne podobne propozycje bo zobaczyłam to właśnie na tym zdjęciu i bardzo mi się to spodobało jaką farbą można uzyskać taki lub podobny efekt??
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: jasne końcówki
czegoś takiego nie zrobisz sama w domu, jeżeli ma to przypominać to, co jest na zdjęciu
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
ok. 2 tygodnie temu kupiła mi mamuśka rozjaśniacz leon 6 % w płynie dodatkowo miałam olejek rozjaśniający typu decART (tylko w sklepie fryzjerskim (buteleczka 80 ml kosztowała 12 zł tak więc jest lekki koszt ale warto bo efekt wyszedł na ciemnym brązie o taki jaki mi chodziło i pewnie też podobnie dumasz jak to wykonać...
złącz miksturkę proporcjonalnie kieliszek DECART OLIVE wlej do miseczki + dwa kieliszki rozjaśniacza w kremie leon są też 12 % ale na lekki efekt 6 % wystarczy.... wymieszaj i taką konsystencje nałóż na końcówki potem możesz zawinąć w srebrną folie i w ciepłym miejscu oczekuj na zmianę kolorku włosów... ja trzymałam dlugo z 3,5 godziny i efekt delikat :P ![]() / oczywiście efekt jest jaśniejszy niż na tej mojej fotecce i spoko się komponuje z brązem :P powodzenia :P
|
|
|
#4 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
niestety ,ale przyznaje Ci racje ..Radzilabym odwiedzic jakiegos fryzjera mysle ,ze jeszcze jest to odratowania
|
|
#6 |
|
Zadomowienie
|
Swojego czasu też mi się takie coś podobało, że końcówki włosów były jaśniejsze o kilka tonów niż reszta. Robiłam sama, jakoś wychodziło, ale póki co od rozjaśniaczy (szczególnie w domu) trzymam się z daleka. Takie jaśniejsze końce zawsze mnie kuszą w wakacje :P
Mam gdzieś jakieś foty... Jak znajdę to wkleję.
|
|
|
|
|
#7 |
|
Rozeznanie
|
o to jak dasz radę to wklej byłabym wdzięczna
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zadomowienie
|
Znalazłam jedno zdjęcie z tamtych czasów... Może coś tam dojrzysz, bo ono jest troszkę dziwne..
Edytowane przez Shade_23 Czas edycji: 2009-02-21 o 17:13 |
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
bez urazy ale zdjęcia w tym wątku tylko potwierdzają fakt, że konieczna jest wizyta u fryzjera i to dobrego...
|
|
|
#10 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A zdjęcie usunęłam, żeby nikogo więcej nie raziło. Edytowane przez Shade_23 Czas edycji: 2009-02-21 o 17:14 |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczyna chcę osiągnąc delikatny, kobiecy look jak na zdjęciu a wklejone foty nijak się do tego nie mają - mają się jedynie do fantazaji natsolatków ![]() nie takie rzeczy miałam na głowie i do Twoich czy drugiej dziewczyny włosów nic nie mam ale tak samo wasze włosy kompletnie nic nie mają do pokazanej przez autorkę fryzury i potwierdzają że efektu delikatnego przejścia i zlewania sie kolorów w domu się nie osiągnie mogę dziewczynie wkleić moje zdjęcia we włosach wyglądających jakl przetarty jeans tylko w kolorze blond ( różne odcienie na różnych partiach włosów - poprzecierane pasy) no i mam tam inne końcówki i mogę dać jej na to przepis - ale na co jej to i jak to się ma do efektu na 1wszej fotce to nie wiem ![]() swoją drogą usuwanie zdjęć na wizażu jest zabronione bo naursza spójnosć wątku
|
|
|
|
#12 |
|
Zadomowienie
|
Daleko mi do unoszenia się
![]() Teraz przynajmniej wiem, że nie powinno się usuwać zdjęć A z tą fantazją nastolatków to się zgodzę. Mam obecnie 26 lat i oprócz farbowania farbami profesjonalnymi to niczego bym się już nie podjęła sama w domu. To się przeważnie kiepsko kończy, natomiast ryzykować można - bo a nuż się uda
|
|
|
|
|
#13 |
|
Zadomowienie
|
Ja tam sie sama farbuje, robie pasemka i jakos nikt mi nigdy nie powiedzial, ze to zle wyglada. Raczej znajomi pytaja, czy bylam u fryzjera. Niekoniecznie farbowanie w domu musi sie konczyc katastrofa.
|
|
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
potem pewnie też się "ustabilizuje" i będę tylko fryzjera odwiedzać swoją drogą fajny ten efekt z pierwszego zdjącia ale żeby go osiągnąć to nie tylko końcówki trzeba mieć jasne ale w sumie po głębszym przemyśleniu resztę włosów też w odpowiednim kolorze żeby nie było wielkiego kontrastu
|
|
|
|
#16 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też zastanawiam się nad czymś takim, ale boję się, że fryzjer może mi to po prostu zepsuć i wyjdzie tragedia. Nie wiem jak znaleźć dobrego fryzjera do farbowania.
Zamieszczam parę zdjęć bloggerki o kolorze który by mnie interesował
|
|
#17 |
|
Przyczajenie
|
witam! kazdy wie jak wygladaja rozjasnione końcowki u brunetek - super! ale jak ja jeste ciemna blondynka i rowniez chcialabym zafundowac sobie takowe rozjasnione koncowki? co o tym myslicie ? qidzialyscie moze takie zdjecia na internecie? prosze o odp! ;dd
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pytania do fryzjerki
|
|
|
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:48.