ekstrakt z soi 40% - mazidła - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Biochemia kosmetyczna > Biochemiczne KWC

Notka

Pokaż wyniki sondy: Jak oceniasz produkt?
* 0 0%
** 0 0%
*** 0 0%
**** 0 0%
***** 2 100,00%
Głosujący: 2. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz
 
Narzędzia
Stary 2009-03-24, 13:33   #1
schaetzchen
Rozeznanie
 
Avatar schaetzchen
 
Zarejestrowany: 2006-11
Lokalizacja: Warszawa
Wiadomości: 965

ekstrakt z soi 40% - mazidła


Do kupienia tutaj

Ze strony sklepu:

Suchy ekstrakt z ziaren soi owłosionej (Glycine max. ) standaryzowany na zawartość izoflawonów: genisteiny i daidzeiny - 40%.
(...)

Właściwości kosmetyczne ekstraktu z soi:

*stymuluje fibroblasty (komórki tkanki łącznej wytwarzające włókienka białkowe budujące tkankę, np. w skórze) do syntezy kolagenu i elastyny - wygładzenie zmarszczek, wzrost gęstości i elastyczności skóry;
*hamują działanie metaloproteinaz np. kolagenezy rozkładającej włókna kolagenowe skóry;
*chroni skórę przed uszkodzeniem przez promieniowanie UVB
*stymuluje syntezę kwasu hialuronowego - wzrost nawilżenia i napięcia skóry;
* poszerza naczynia krwionośne - skóra staje się lepiej ukrwiona i odżywiona i w efekcie następuje poprawa jej kolorytu;
*działa przeciwzapalnie i gojąco - przyspiesza leczenie ran i podrażnień poretinoidowych;
*rozjaśnia przebarwienia;
*reguluje nadmierne wydzielanie łoju oraz zmniejsza rozszerzone pory.
(...)

Substancje aktywne: izoflawony: genisteina i daidzeina; białko; witaminy B1, B2, B6, PP, E, K, A i C; potas, magnez, fosfor, wapń, żelazo.
Aplikacja: przeciwzmarszczkowe i nawilżające preparaty dla cery dojrzałej suchej i przetłuszczającej się; regenerujące i przeciwzapalne dla cer podrażnionych retinoidami;
przeciwtrądzikowe i regulujące nadmierne wydzielanie sebum.
Sugerowane stężenie: 1-3 %
Ciężar właściwy: 0,58 g/ml
Rozpuszczalność: w wodzie
Przechowywanie: w szczelnie zamkniętych pojemnikach w lodówce.
Chronić przed dostępem bezpośredniego światła i wilgoci.

Cena: 5 g = 11,68 zł

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

Ekstraktu używam w serum porannym, a ostatnio również wieczorem, choć nie trzymam się niewolniczo przepisu
Ekstrakt mój ulubiony. Bardzo ujędrnia twarz, skora jest gładka, mam wrażenie, że pory mniejsze (!), filtr jakoś lepiej się wchłania.
Stosowałam też miksturę mającą opóźnić odrastanie włosów po depilacji, ale niestety za mało systematycznie żeby ocenić skuteczność soi w tej dziedzinie. Ale podobno dziala!
__________________
Ładne zdjęcia

Biorę się za ramiona
schaetzchen jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-01, 02:39   #2
cassatta
Zadomowienie
 
Avatar cassatta
 
Zarejestrowany: 2007-03
Wiadomości: 1 764
Dot.: ekstrakt z soi 40% - mazidła

Jak dla mnie używam go do serum i kremów wyśmienity choć nie do końca jestem pewna czy to zasługa olejów czy ekstraktu z soi
Nawet moja ciotka dla której robię kremy zauważyla dużą różnicę
__________________
cassatta jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-02, 19:29   #3
Plastulla
Raczkowanie
 
Zarejestrowany: 2005-11
Lokalizacja: Wrocław
Wiadomości: 185
Dot.: ekstrakt z soi 40% - mazidła

Także używam w porannym serum,świetnie łagodzi swędzenie po Zoracku uwielbiam i polecam
Plastulla jest offline   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Biochemiczne KWC


Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)
 
Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości
Nie możesz zakładać nowych wątków
Nie możesz pisać odpowiedzi
Nie możesz dodawać zdjęć i plików
Nie możesz edytować swoich postów

BB code is Włączono
Emotikonki: Włączono
Kod [IMG]: Włączono
Kod HTML: Wyłączono

Gorące linki


Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00


Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:17.