|
|||||||
| Rejestracja | Blogi | FAQ | Lista userów | Kluby | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze wiadomości | Oznacz fora jako przeczytane |
| Podróże po Polsce Cudze chwalicie, swego nie znacie :-) |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Toruń - co warto tam zwiedzić?
mam pytanie do torunianek - co warto zwiedzić w Toruniu? gdzie najlepiej się zatrzymać?
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Toruń - co warto tam zwiedzić?
Jestem z Torunia
![]() Warto wpaść na starówkę, Ratusz, Zamek Krzyżacki, kościoły na starówce, pospacerować po uliczkach. Polecam też około 300 metrów od starówki - Centrum Sztuk Współczesnych. Coś wspaniałego, jak na moje to jedna z lepszych inwestycji w Toruniu ( w czwartki wejście za darmo, a normalnie to coś koło 10 zł, ale za to co można tam zobaczyć to warto) Obowiązkowo punkt widokowy (śliczna panorma miasta zwłaszcza nocą). Jeśli chodzi o hotel to nie pomogę, bo się nie orientuję.
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
starówka i zdecydowanie sklepy z piernikami
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
pierniczki są najlepsze, do tego planetarium, obserwatorium, stare miasto. google i wikipedia Ci na pewno pomoże.
nocleg w tanim hotelu etap na Popiełuszki
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Dodałabym spacer nad Wisłą. Oczywiście Starówką i przejście się ul. Szeroką daje wiele wrażeń. W centrum jest sporo zabytkowych kościołów, które warte są zobaczenia.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny!
Nie wiedziałam gdzie umieścić swoją prośbę, wiec pisze tu. Kochane, we środę 21 października byłam w (ślicznym) Toruniu (osobiście jestem z okolic Poznania) na jednej z głównych ulic (chyba Szerokiej) widziałm na wystawie (niewielkiego) sklepu z dość drogimi ubraniami (np 400 zł za płaszcz) śliczną brązowo-beżową torebkę z atłasową kokarda i motywem pocztówki. cena ok 250 zł. Nie szło tej torebki nie zauważyć. niestety nie kupiłam jej ze względów finansowych czego teraz żałuję. PROŚBA jeżeli któraś z Was dziewczyny kojarzy ten sklep proszę a nawet Błagam o jego adres bądź nazwę firmy albo firmę, która wykonała tę torebkę. Moj mail katarzyna.zuk(at)go2.pl lub gg 7480104 |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Co do tego, co warto zwiedzić.
Polecam wszystkim wdrapanie się na wieżę ratusza! To tylko 'kilka' schodków ale widok jest niesamowity. No i jak koleżanki wspominały - Starówka, może nowa fontanna? Warto również pospacerować po moście- można zrobić świetne zdjęcia.
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Wątek stary ale co mi tam
![]() Wczoraj byłam w Toruniu i jestem na prawdę oczarowana: starówka jest po prostu piękna Warto tez wspomnieć o tym ze restauracji, kawiarni, pubów jest na tyle dużo ze każdy znajdzie coś na swoją kieszeń ![]() Więc mimo ze byłam tylko jeden dzień to szczerze mogę powiedzieć że jeśli ktoś ma wątpliwości czy się wybrać to niech się nie zastanawia bo na prawdę warto ![]() Pierniczki oczywiście kupiłam
|
|
|
#9 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Poza tym, ostatnio na bulwarze pojawił się ogromny balon Jeśli lubisz ekstremalne przygody, to myślę, że warto.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Podróże po Polsce
|
|
|
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:50.