Nowość - Klub Kosmetyków Luksusowych

Wizażanki
Twój profil
Twoja szafa
Twoja torebka
Twój album
Forum
Blogi
Styl życia
Wizaz.pl
Polki.pl
Uroda.pl
Viva.pl
Dziecko i wychowanie
BabyOnline.pl
CiazaPorod.pl
MamaCafe.pl
AbcKarmienia.pl
ZdrowyBobas.pl
Czasopisma
Przyjaciółka
Party
Pani Domu
Uroda
Vita
Twoje Dziecko

Mamo To Ja
Twój Maluszek
Przedszkolak
Dom i Wnętrze
Serwisy specjalne
Viva Photo Awards
Kolekcje filmowe
Fundacja Przyjaciółka
Viva Najpiękniejsi
Dziecko na okładkę

Wróć   Forum Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Szeroko pojęta kultura, sztuka, teatr, film, literatura, bieżące wydarzenia z życia politycznego itp.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-09-29, 19:44   #1
SleepingBeuty
Zadomowienie

Wpisy w blogu: 3
Smaczny profil SleepingBeuty
Liczba
przepisów
Ranking
Smakmistrza
Ranking
krytyka
3 0 73
Thumbs up Igrzyska Śmierci - znakomita książka

Ostatnio koleżanka poleciła mi książkę Suzzane Collins "Igrzyska Śmierci". Przeczytałam ją natychmiast. Książka według mnie jest genialna, do tej pory wszystko kojarzy mi się z przeżyciami głównej bohaterki. Czekam na kolejny tom tego genialnego bestseleru.

Czytaliście ? Jakie są wasze wrażenia ?

Czy zdołałbyś przetrwać w dziczy, zdany na własne siły, gdyby wszyscy dookoła próbowali wykończyć cię za wszelką cenę?

Na ruinach dawnej Ameryki Północnej rozciąga się państwo Panem, z imponującym Kapitolem otoczonym przez dwanaście dystryktów. Okrutne władze stolicy zmuszają podległe sobie rejony do składania upiornej daniny. Raz w roku każdy dystrykt musi dostarczyć chłopca i dziewczynę między dwunastym a osiemnastym rokiem życia, by wzięli udział w Głodowych Igrzyskach, turnieju na śmierć i życie, transmitowanym na żywo przez telewizję.

Bohaterką, a jednocześnie narratorką książki jest szesnastoletnia Katniss Everdeen, która mieszka z matką i młodszą siostrą w jednym z najbiedniejszych dystryktów nowego państwa. Katniss po śmierci ojca jest głową rodziny - musi troszczyć się, by zapewnić byt młodszej siostrze i chorej matce, a to prawdziwa walka o przetrwanie...

Uznana pisarka Suzanne Collins jest mistrzynią w konstruowaniu zaskakujących zwrotów akcji, doskonale łączy refleksję z przygodą i romansem w swojej nowej, świetnej powieści o przyszłości, która niepokojąco przypomina teraźniejszość.

Jest to pierwszy tom trzyczęściowego cyklu, który od wielu tygodni utrzymuje się na liście bestsellerów "The New York Times".
Prawo do sfilmowania trylogii wykupiła wytwórnia Liongates, co oznacza, że za jakiś czas możemy spodziewać się w kinach ekranizacji powieści Suzanne Collins.

http://www.mediarodzina.com.pl/igrzy...php?a=oksiazce

SleepingBeuty jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-16, 23:48   #2
SleepingBeuty
Zadomowienie

Liczba
przepisów
Ranking
Smakmistrza
Ranking
krytyka
3 0 73
Dot.: Igrzyska Śmierci - znakomita książka

Up.

Niedawno wyszła kolejna część trylogii, nie uczyłam się, nie spałam, nie żyłam tylko czytałam. Co porawda pierwsza część lepsza, ale tak jest przeważnie. Jestem świadoma, że mało osób tą książke zna, naprawdę warto przeczytać. Nie spotkałam się jeszczez negatywnymi komentarzami.

Stary 2010-07-15, 19:26   #3
VVJ
Przyczajenie

Ja osobiście czytałam ksiązki i z niecierpliwością wyczekuje trzeciej części. Najlepsza książka jaką czytałam. Polecam wszystkim. A tak nawiasem mówiac to zapraszam na forum właśnie o igrzyskach śmierci http://thehungergamesfans.fora.pl/
VVJ jest offline   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-15, 22:19   #4
SleepingBeuty
Zadomowienie

Liczba
przepisów
Ranking
Smakmistrza
Ranking
krytyka
3 0 73

Forum odwiedze, ale tak nawiasem mówiąc wydaje mi się, że nie powinno się tu zamieszczać linków innych stron - tym bardziej forum.

Stary 2010-07-16, 10:33   #5
VVJ
Przyczajenie

ups Już nie będę A co do książki to naprawdę jestem zdziwiona, że nikt tu się nie wypowiada. Myślę, żę jak będzie już ekranizacja to się tu zaludni trochę, a książka będzie bardziej znana. Cieszę się, że chociaż ty założyłaś ten temat i tak nawiasem mówiąc to zaloguj się
VVJ jest offline   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Tagi
igrzyska śmierci książka

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości