![]() |
#2941 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jak powstrzymać się od wyciskania - cz. IV
Ja na takie pojedyncze syfki daje na całą noc paste lassari. Kiedyś używałam Benzacne ale z tego co pamiętam strasznie mi wysuszało wszystko i w około tego miejsca, więc przestałam.... hmm...
W ogóle ostatnio kupiłam sobie żel antybakteryjny i tonik też antybakteryjny i mam wrażenie że więcej mi syfków wyskakuje niż wcześniej po zwykłym żelu i toniku. ![]() Ja sobie to tłumacze tym że, to działanie antybakteryjne to takie że pierw muszą 'powyłazić' te wszystkie zanieczyszczenia z pod skóry, leczą się a dopiero potem znikają i już nie powstają... No i tak używam ten żel i tonik z tydzień czasu i mam taki wysyp że jasna cholera ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2942 |
Wtajemniczenie
|
na mnie Lassari juz chyba nie dziala i robie sobie przerwe od niej. dzis sprobuje podsuszyc % i cytryną i nałożę nadal Benzacne na zaskórniki, a na reszte krem z nagietkiem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2943 | |
Zakorzenienie
|
Witam was ! po jakże strasznie długiej przerwie znowu do was wracam
![]() [jak trwoga to do Boga ![]() Ciekawe, czy jeszcze mnie pamiętacie? ![]() ![]() Potrzebuję pomocy, więc zwracam się do was moje kochane, gdyż wiem, że mi dobrze doradzicie ![]() A więc zacznę opowieść: odważyłam się w końcu i wybrałam się do kosmetyczki wczoraj [co prawda tylko na regulację brwi, ale pierwszy raz zaliczony ![]() ![]() ![]() ![]() PS. znalazłam już w necie ciekawą maseczkę na naczynka przy jednoczesnej suchej skórze- "drobno starta marchewka, jogurt naturalny i trochę oliwy z oliwek" może, którejś z was się przyda. Pozdrawiam ![]() ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2944 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2945 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny czy możecie mi powiedzieć czy jest jakaś różnica w składzie żelu Duac i Brevoxylu? Czy działają na takie same bakterie? Chciałam przez dwa miesiące stosować Brevoxyl, później przerwa, zastosować Duac, znowu przerwa i później zacząć kurację kwasami. Czy to dobry pomysł? Tylko nie piszcie mi o pójściu do dermatologa bo już tyle lat się leczę i jeszcze żaden w mi nie pomógł.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2946 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Unikaj mycia twarzy twardą chlorowana wodą, unikaj także mydeł barwionych kosmetyków z zawartością alkoholu.... Nie wskazane jest także solarium. Uważaj na leki z kortykosteroidami fluorowanymi. Nie dopuszczać do przegrzania twarzy np. podczas wysiłku fizycznego. Unikać gorących napojów, pikantnych potraw, alkoholu, kawy. NIE STOSUJ PEELINGóW ZIARNISTYCH! NIE korzystaj z sauny, Nie wychodź z domu bez kremu ochronnego. Możesz stosować peeling enzymatyczny. Używaj preparaty z gingo biloba, arniką i korą dębu. U kosmetyczki 2x w roku powinna Ci zaproponować zabiegi seryjne. np. jonoforeza z zastosowaniem chlorku wapnia. Maseczki gumowe chłodzące z alg. Dbaj szczególnie o cerę jesienią i zimą. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2947 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Twoja wypowiedz nieco mnie zszokowała ![]() Obecnie stosuję krem Ziaja HLC skóra sucha i wrażliwa i jestem z niego zadowolona, ale chyba będę musiała poszukać czegoś innego... polecicie mi jakiś krem do cery naczynkowej, niezapychający oraz z filtrem? PS. kosmetyczka poleciła mi brać rutinoscorbin ![]()
![]() |
![]() |
#2948 |
Raczkowanie
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2949 |
Wtajemniczenie
|
Trafiłam na ten wątek zupełnie przypadkiem i podczytując Wasze wypowiedzi trochę mi ulżyło, że nie jestem sama ze swoim problemem...
![]() Z tym, że u mnie objawia się to wyciskaniem z ramion, pleców i dekoltu... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Przedwczoraj wróciłam z wyjazdu i miałam taką piękną skórę... (dekolt, plecy i ramiona), opaloną gładką, bez śladów przebarwień i żadnych krost... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jak mogę być taka głupia? I to z wiekiem wcale nie przechodzi ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2950 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Fajnie, że dowiedziałas się o typie Twojej skóry, mało jest takich zakładów kosmetycznych, naprawdę znających się na rzeczy ![]() Davercin ma rożne zastosowania, jest ogólnie antybakteryjny ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2951 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jakoś ciągle nie potrafię sobie wyobrazić jak to stosowałaś, skoro miało być na oko ![]()
![]() |
![]() |
#2952 |
Zakorzenienie
|
Dziwne sa zastosowania roznych lekow....wiem ze moja kolezanka uzywa plynu na kurzajki na tradzik
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2953 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2954 |
Zakorzenienie
|
to jeszcze ciekawiej
![]() w buteleczce z ciemnego szkła? czy może jest Davercin również w tabletkach?
![]() |
#2955 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2956 |
Zadomowienie
|
Duac różni się od Brevoksylu tym,że ma dodatkowow antybiotyk (chyba klindamycine)
![]() |
#2957 |
Zakorzenienie
|
Chyba ide zaraz nasmarowac sie cytryna bo juz nie moge patrzec na te czerwone slady
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2958 |
Zakorzenienie
|
Nolley, a ten davercin w tabletkach jest na receptę? bo mnie zainteresował
![]() ale jak znowu mam isc do lekarza i wysłuchiwać po raz kolejny, że mam nie jeść czekolady, ostrych potraw, chipsów bla bla bla to się muszę zastanowić :P
![]() |
#2959 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2960 |
Zadomowienie
|
obstawiam,że na recepte... to przecież antybiotyk .
![]() |
#2961 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mam pytanko czy ktoras z Was zamawia cos z Biochemi Urody? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2962 |
Zakorzenienie
|
ja zamawiam , hydrolaty , olejek myjący , serum lemon , puder , i peeling enzymatyczny
![]()
![]() |
#2963 |
Proszkonizatorka
|
Ja też zamawiam, bardzo dużo. W ogóle ze wszystkich biochemicznych sklepików zamawiam
![]()
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić. - Nie mogę przypomnieć sobie jej twarzy. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2964 |
Zakorzenienie
|
ech... zrobiłam sobie masakrę dzisiaj... nie wiem dlaczego, nie miałam ani jakiegoś większego stresu czy coś... nie dawał mi spokoju tylko jeden duży zaskórniak na policzku i chciałam się go pozbyć. I tym sposobem usunęłam wszystko dookoła
![]() ![]() ![]() Jak uważacie? lepszy benzacne czy sudocrem? EDIT wymyśliłam sobie program stu godzin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
www.ellewyn.soup.io Edytowane przez Elewyn Czas edycji: 2010-08-24 o 21:27 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2965 |
Rozeznanie
|
hej dziewczyny!
![]() ![]() Elewyn, kiedyś używałam sudocremu, ale zapychał mi pory i robiły mi się takie hmmm białe zaskórniki ![]() ![]() Edytowane przez baby blues Czas edycji: 2010-08-25 o 18:09 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2966 |
Zakorzenienie
|
witamy
![]() wczoraj te moje dowody zbrodni zamazałam benzacne, przed snem zmyłam i sudocrem na noc. Rano było o wiele lepiej ![]() ![]()
![]() |
#2967 |
Zakorzenienie
|
Mnie właśnie się robi piękna gula na czole i już rano chciałam ją wyciskać, ale się powstrzymałam. Nałożę na nią Lassari.
![]() |
![]() |
#2968 |
Rozeznanie
|
magdzia94, a czy pasta lassari różni się składem od pasty cynkowej z kwasem salicylowym?
![]() ![]() aha, a może mi ktoś powiedzieć jak działa maść z witaminą A? wysusza czy co? ![]() a tak w ogóle to dziś mój pierwszy dzień bez wyciskania ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2969 |
Zakorzenienie
|
Pasta cynkowa nie zawiera tego kwasu (moja), a pasta Lassari zawiera cynk+ ten kwas przez co lepiej działa, przynajmniej na mnie.
![]() |
![]() |
#2970 |
Rozeznanie
|
no właśnie, a na mojej paście jest napisane "pasta cynkowa z kwasem salicylowym"
![]() ![]() ogólnie myślę, że nie miałabym problemów z twarzą, gdybym nie wyciskała ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:10.