![]() |
#691 |
Rozeznanie
|
Dot.: Kosmetyki Ziaja - cz. III
hej dziewczyny, czy Ziaja ma w swojej ofercie jakiś godne uwagi peelingi do ciała i twarzy?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#692 |
Rozeznanie
|
Enzymatyczny jest w serii Nuno - jak dla mnie ok, zupełnie znośny jak na enzymatyczny
Nabyłam wczoraj w aptece żel na ukąszenia komarów Ziajii i jest ekstra - posmaruję i od razu przestaje swędzieć |
![]() |
![]() |
![]() |
#693 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do ciala nie stosuje pilingow zbyt czesto, ostatnio mialam owocowe Joanny , bodajze ananasowy, ale sredni byl. Nie polecam pilingu do ciala Ziaja Maslo Pomaranczowe, no chyba ze lubisz piling jak piasek, ktory przelewa sie przez palce..
![]() |
![]() |
#694 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Przeczytano w 2017:4/100 ![]() ![]() Blog kulinarny Keczup z cukinii! Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61) 03.10.2015 ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#695 |
Przyczajenie
|
Osobiście walczę z trądzikiem i muszę stwierdzić, że prawdziwe efekty można osiągnąć TYLKO za pomocą dermokosmetyków, no chyba, że ktoś trądzikiem nazywa kilka krostek... Także Ziaja w tym wypadku odpada. Ja raczej kupuje kosmetyki La Roche lub Vichy, ale np. jeśli chodzi o pielęgnacje ciała, czyli wszelkie balsamy, mleczka, żele, a także o dziwo kremy pod oczy Ziaja ma naprawdę świetne. A seria oliwkowa jest po prostu świetna. Reasumując, Ziaja jak dla mnie sprawdza się wszędzie po za obszarem twarzy, za wyjątkiem skóry pod oczami, chyba, że ktoś ma drobne problemy skórne.
Edytowane przez scarlettt Czas edycji: 2010-08-12 o 19:19 |
![]() |
![]() |
![]() |
#697 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#698 |
Rozeznanie
|
moja cera zdecydowanie poprawiła się, gdy odstawiłam kosmetyki na alkoholu
ba, teraz przerzuciłam się na smarowanie wyprysków punktowo maseczką Nuno z glinką i efekty lepsze niż po maści od dermatologa ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#699 |
Rozeznanie
|
ja właśnie zaczęłam kurację szarym mydłem-pod wpływem wizażu oczywiście i recenzji
![]() a żeby nie było offtopu: co sądzicie o maskach do rąk? myślę też nad jakimś kremem tonującym-z nuno albo z anno d'oro ale żeby nie zostawiał smug i nie był za ciemny ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#700 |
Rozeznanie
|
właśnie skończyłam pierwsze opakowanie maski oliwkowej - jest efekt wygładzenia, nawilżenia, i wzmocnienia paznokci. robię najpierw peeling eveline, a potem nakładam maskę - mam nadzieję, że to mi trochę wzmocni skórę dłoni przed zimą, bo zawsze pierzchną i wysuszają się pomimo rękawiczek, i wtedy zwykły krem już nic nie zdziała
|
![]() |
![]() |
![]() |
#701 | |
BAN stały
|
Cytat:
Miałam maskę oliwkową,naprawdę świetna ![]() Nawilża,ładnie pachnie i jest wydajna. A co do kremów tonujących-ja miałam ten z Nuno. Też dobry,ładnie kryje(choć u mnie nie ma co,bo mam małe zaczerwienienia na policzkach i dokładnie 2 pęknięte naczynka),nawilża i jest tani. Z tego,co mi wiadomo,są 2 odcienie: naturalny i opalony. Ja używam naturalny,kiedyś(latem oczywiście) kupiłam opalony i wyglądałam jak świnka Piggy-całą twarz miałam różową ![]() A tego z Anno D'oro nigdzie nie widziałam,czyżby był tak dobry,że momentalnie znika z półek ![]() A żeby nie było OT ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#702 |
Zakorzenienie
|
Mialam maske kokosową. Bardzo tłusta, jak sie jej za dużo nałoży to niestety wtedy jest klopot i najlepiej nadmiar zetrzec chusteczką, bo to sie nigdy nie wchłonie. Uzylam jej kilka razy i oddalam kolezance, jej akurat taki tluscioch bardzo pasowal i wiem, ze szybko ją zużyła i byla zadowolona.
![]() |
#703 |
BAN stały
|
A powiedzcie,dziewczyny,czy używała któraś z Was balsamów do ust z Ziaji?
Np.oliwkowy,kokosowy czy pomarańczowy... Bo zastanawiam się nad kupnem,i nie jestem pewna,czy warto. |
![]() |
![]() |
![]() |
#704 |
Konto usunięte
|
O skoro gadka o maskach do rak to tez sie krotko wypowiem. Mialam kiedys maske oliwkowa i bardzo milo wspominam. Nie uzywalam jej jak maski, a jak krem do rak , spisywala sie swietnie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#705 |
Zakorzenienie
|
Mialam balsam pomaranczowy, maslo kakaowe i oliwkowy. Wszystkie mialy dosc rzadką konsystencje, szybko znikaly ust. Jedynie maslo kakaowe naprawde mi pasowalo. Nie szkodzi sprobowac, duzp te balsamy nie kosztują.
![]() |
#706 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Przeczytano w 2017:4/100 ![]() ![]() Blog kulinarny Keczup z cukinii! Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61) 03.10.2015 ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#707 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() co do Ziai, do gustu przypadło mi mydło pod pryszcznic sopot.
![]() |
![]() |
![]() |
#708 | |
BAN stały
|
Cytat:
Hmm,ja potrzebuję czegoś,co mocno nawilży,niemal tak,jak pomadka Bebe. Ale i tak spróbuję,może któryś będzie mi odpowiadał ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#709 |
Zadomowienie
|
Ja miałam blubelka i oliwkowy ale szybko oddałam, bo miałam wrażenie, że wysuszały mi usta i miały beznadziejną konsystencję.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#710 | |
BAN stały
|
Cytat:
Nad Blubel też myślałam,ale nigdzie ich nie widziałam ![]() Edytowane przez Adzia15 Czas edycji: 2010-08-13 o 14:28 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#711 |
Rozeznanie
|
dziewczyny, dzięki za odp
![]() ![]() co do balsamów do ust, to miałam bodajże masło pomarańczowe-jak dla mnie to był po prostu błyszczyk a nie balsam ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#712 |
BAN stały
|
Wiecie co,ostatnio byłam na zakupach,i wpadł mi w oko płyn micelarny Sopot Spa(taki błękitny).
Zastanawiałam się nad kupnem,ale nie wiem,czy nadaje się do suchej i wrażliwej skóry. Miała go któraś z Was? |
![]() |
![]() |
![]() |
#713 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#714 | |
BAN stały
|
Cytat:
Ok,dzięki ![]() Po wstępnym przejrzeniu recenzji wiem,że go kupię ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#715 |
Rozeznanie
|
wg mnie warto
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#716 |
po prostu Em :)
|
To mój ulubiony micel.
![]()
![]() |
![]() |
#717 |
Rozeznanie
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#718 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że choć trochę pomogłam i nie poczyniłam zbytniego zamętu ![]() Mogę poprosić o coś więcej w temacie kremów pod oczy, bo widzę, że nie masz ich w recenzjach.
![]() |
![]() |
![]() |
#719 |
Rozeznanie
|
Ja używam dwóch -
- jogurtowy: jak na potrzeby mojej 23-letniej skóry dobrze nawilża, nie podrażnia, wchłania się ok, wrażliwe oczy mnie po nim nie szczypią - herbika plant szałwiowy (zmniejszający obrzęk) - lekki, choć chwilkę się wchłania, nie szczypie, nie podrażnia, przy stosowaniu jakiś czas widać u mnie zmniejszenie cieni i obrzęków, jak posmaruję tylko po nieprzespanej nocy to też widać efekt obydwu kremów używam raczej z doskoku niż regularnie, ale zaobserwowałam zmniejszenie kurzych łapek, cieni i obrzęków acha, zimą zawsze wysuszają mi się powieki, w tym roku, gdy zaczęłam używać kremu szałwiowego (jgurtowy dokupiłam później) sam sobie z tym świetnie poradził |
![]() |
![]() |
![]() |
#720 |
BAN stały
|
A co sądzicie o kremach Sopot Spa i Kozie mleko?
Chciałam kupić ten drugi,bo jest podobno bardzo dobry,ale jak przeczytałam na opakowaniu,że jest przeciwzmarszczkowy,to zrezygnowałam.... Mam prawie 18 lat,i co za tym idzie, zmarszczek jeszcze nie mam,więc obawiam się jednego: czy w jakis sposób sobie nim nie zaszkodzę. |
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
ziaja med, ziaja pro |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:01.