![]() |
#181 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 179
|
Dot.: Siwe w³osy w wieku 21 latek??ooo nie!!!!!!
To s± geny, nic na to nie poradzicie. Albo je polubicie, albo zaczniecvie farbowac farba w swoim naturalnym kolorze albo jasne pasemka, zeby je ukryc. ja mam siwe wlosy od 19 roku zycia, oczywiscie rozpaczalam, wyrywalam itp, ale juz wiem, ze trzebva sie z nimi pogodzic
|
![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 080
|
mam tyle samo lat co Ty i te¿ zdarzaj± mi siê pojedyncze, mojej siostrze te¿ wtedy siê zdarza³y, jestem br±zowow³osa, ale nie wydaje mi siê to koñcem ¶wiata, i tak czêsto u¿ywam szamponów koloryzuj±cych
|
![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Raczkowanie
|
Bakali-to nie jest prawd±-a przynajmniej nie zawsze-przeczytaj mój post wyzej
![]() |
#184 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 360
|
mysle ze przydatny bezdie ten link: http://pieknewlosy.pl/siwienie.html
milego czytania ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 158
|
Milcz±ca normalnie zaimponowa³a¶ mi
![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 12
|
[quote=Milcz±ca;3746214]ja pierwsze siwe w³osy (w³osY nie w³os) zauwarzzy³am w wieku 13 lat i w moim przypadku genetyka nie ma nic do rzeczy...
Milcz±ca! ja te¿! przez 10 lat je wyrywa³am, teraz (27 lat) ju¿ tego nie robiê, ale mam zato kêpkê siwizny nad samym czo³em. Tylko w tym miejscu. Te siwe w³osy czêsto mi siê ³ami±, wiêc ich nie farbujê, ¿eby nie wy³ysieæ ![]() Masz racjê, ¿e to genetyczne wcale byæ nie musi - po prostu taka nasza uroda. W³a¶ciwie chcia³abym osiwieæ ca³kowicie, na ³adny, mleczny kolor - przy niestarej twarzy to mo¿e byæ nawet seksi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#187 | |
Raczkowanie
|
![]()
hmmm...ja naprwdê uwa¿am ,ze nie warto jeszcze teraz malowac ... wiesz ja mam takie bardzo specyficzne w³osy... s± nieokreslonego odcieniu br±zu a na s³oncu w zagieciach daja daki delikatnie ciep³y pomoaranczowy odb³ysk(co¶ na granicy rudo¶ci ale to rudy zdecydowanie nie jest)-bo one sa lekko krecone (a moze bardziej falowane) dlatego nigdy, przenigdy ich nie pomalujê jesli nie bede musia³a i bede mia³a przynajmniej 50% w³osów swojego koloru bo sama powiedz-która farba jest w stanie oddac naturê moich w³osów-¯ADNA
![]() z drugiej strony np teraz sa taakie miêkkie i delikatne w dotyku i tak bardzo lubie chodzic bez koszulki (w staniczku tylko) bo nie ma nic delikatniejszego niz miekkie falowane w³osy muskajace skórê plecków ...mmmmrrr... ![]() ...po farbowaniu pewnie by³y by kruche ³amiace siê , przesuszone i pewnir przesta³y by siê krecic ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ...a gdy kobieta pyta mnie dlaczego nie pomaluje w³osów to odpowiadam: "w piersi tez mozna sobie silikony wprawic, tylko który facet lubi siê tylic do plastików" (tylko raz kole¿anke tak ¶cie³am bo chcia³a byæ z³osliwa-przewaznie nikt nie wypomina niemalowania) ![]() nie przejmuj siê tym co powiedza inni ![]() ![]() ... zawsze mozesz zapu¶æiæ troszkê odrosty i sprawiæ sobie jak±¶ krótk± sza³owa fryzurkê-zawsze to jaka¶ mi³a odmiana ![]() ![]() ps ![]() ![]() SAINT_MOLLY-to tak troszkê jak ¿eñska odmiana wWied¿mina ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#188 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 158
|
kochana masz racjê we wszystkim co napisa³a¶, bo tak naprawdê w³asna akceptacja jest najwa¿niejsza...muszê nad tym popracowaæ i wierzê, ¿e to osi±gnê no i przyda³ by siê ten wspania³y optymizm który bije od Ciebie
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Raczkowanie
|
pewnie ,ze tak ejst jak mówisz-nie daj sie
![]() ...na farbe pewnie te¿ sporo kaski idzie wiec bedzie taniej a za to mozesz sobie zafundowac najdro¿szego fryzjera w miescie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#190 |
Zadomowienie
|
Dot.: 19 lat, SIWE w³osy! Co to ma byæ?! ;(
wczoraj wieczorkiem zauwazylam u siebie pierwszy siwy wlos
![]() ![]() ![]() tylko zastanawia mnie to ze to krociutki wlos taki nowy , ktry niedwano wyrosl ![]() ps mam 19 lat ![]()
![]() |
#191 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 5
|
Podpinam siê
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#192 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 525
|
ja niestety te¿ do³anczam siê
![]() Podobno mam je przez przejmowanie sie ró¿nymi sprawami. Ale jak tak sie zastanowi³am, to niczym wielkim sie nie przejmuje...Wiêc ju¿ nie wiem. Moze to rzeczywi¶cie genetyka..... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 520
|
Najgorsze jest to, ¿e wiele z nas nie chce farbowaæ w³osów, a niestety przez te siwe jest zmuszone do farbowania
![]() ![]()
![]() |
#194 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 221
|
mój brat i siostra cioteczna tez tak maj±, siostra maluje w³osy, brat nie zwraca uwagi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 136
|
tez zaczêlam wczesnie siwiec bo w wieku 19 lat teraz mam 30 i juz calkeiem sporo siwych wlosow. ostatnio dzies czytalam ze plukanka z olejku szalwiowego przyciemnia siwe wlosy. czy kots sie z tym spotkal?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#196 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 751
|
hej ja rówiez jestem w podobnej sytuacji tylko u mnie to chyba sprawa genów moja mama mia³a pierwszy siwy w³os w wieku 18-19 lat a ja 14-15 wiec od tego czasu co chwie farbuje szamponem koloryzuj±cym . mozeie mi polecic jakas dobr farbe ub szampon do farmbowniia który zakryje mi te w³osy na d³uzszy czas bo tak to musze co miesiac farbowac i to mnie denerwuje
co jest lepsze farba czy szampon |
![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 478
|
ja uzywam farby Palette, takie zielone opakowanie, na moje dlugie wlosy przeznaczam 2-3 farby,ale tylko co okolo 5 farbowanie, a normalnie to tylko odrosty robie. kupuje kolor ciemny braz i jestem zadowolona,jak robia mi sie odrosty to siwe widac,ale z moim naturalnym kolorem nie mam roznicy. wlosy mi szybko rosna, po miesiacu juz niezle widac,ale przeciagam odstep miedzy farbowaniami do 2 miesiecy, pod koniec juz nie zaplatam wlosow,bo tak najbardziej te siwe widac, wtedy chodze tylko w rozpuszczonych, a te siwe na przedzialku wyrywam...
Farba Palette dobrze pokrywa i jest trwa³a.
![]() |
#198 |
Przyczajenie
|
![]()
Otó¿ moim problemem s± pojawiaj±ce siê na g³owie siwe w³osy
![]() ![]() Pozdrawiam. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 512
|
Dot.: Siwe w³osy!
Sk³onno¶æ do siwienia w³osów w tak m³odym wieku mo¿e byæ dziedziczona genetycznie, a samo siwienie mo¿e byæ równie¿ wynikiem silnych stresów - tyle uda³o mi siê znale¼æ na necie
![]() Mo¿e spróbuj poprosiæ o radê lekarza ![]() Mo¿esz na przyk³ad myæ w³osy szamponami koloryzuj±cymi, dzia³aj± one mniej agresywnie, ni¿ farby. Trzymam kciuki ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#200 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 20
|
Ja dzisiaj tez zauwazylam, ze mam siwych sporo
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
Raczkowanie
|
![]()
Dziewczyny czy ten odsiwiacz naprawde pomaga? coile czasu trzeba go stosowac? czy tak czestojak farbe?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 12 561
|
podpinam siê
![]() ![]() ![]()
![]() |
#203 |
Wtajemniczenie
|
Moj Kumpel z klasy juz prawie osiwial... i tez ma 19lat
|
![]() |
![]() |
![]() |
#204 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 6
|
ja mam 27 i nie mam siwych. Mo¿e jednak ma to zwi±zek z farbowaniem. Ja jeszcze nigdy nie farbowa³am.S³ysza³am od pewnej pani, ¿e ona farbowa³a i szybko osiwia³a. Ale jak przyjdzie na mnie kolej (jak zacznê siwieæ) to ufarbujê.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 17 829
|
mhm moja babcia i ciotki nigdy nie farbowaly i bardzo wczesnie osiwialy
To ma zwiazek ale z genami |
![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
Rozeznanie
|
a prostujesz wloski??
![]() |
#207 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 860
|
Dziewczyny co Wy mówicie! Ja siê boje, ¿e nie do¿yje siwizny bo w mojej rodzinie siwieje siê baaardzo pó¼no albo wcale. Siwe wlosy s± niesamowite, jak widze kogo¶ z siwkami (obojêtne czy na calej glowie czy taki siwy "baleja¿") to zawsze siê ogl±dam. Je¶li jest ich wiêcej to jaki¶ szampon dla siwych wlosów usuwaj±cy zólte refleksy i jest super. A jeszcze w mlodym wieku - patrze na takie osoby jak na nieziemskie zjawisko. Zazdroszcze wam! I nie jestem jedyna.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#208 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 570
|
Jejku dziewczyny a co zrobic z siwymi wloasami u chlopaka>>>????
Chodzi o mojego chlopaka ma 25 lat a juz od 3 ma siwe wlosy strasznie mnie to razi jest ich duzo, ganiam go zeby obcinal wlosy aby troche wiecej podrosna ![]() ...widzialam farby dla mezczyzn ale czy to ostatecznosc??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 232
|
Ponoc bruneci siwieja najszybciej..ale chyba tez zalezy od przypadku..mam kolege co ma wlosy jak smola i jest juz troche siwawy na skroniach a ma 24 lata! Mowi, ze to przez studia, ciagly stres..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 298
|
Mama opowiadala mi, ze jeden z moich wujkow osiwial calkowicie wieku 18 lat
![]() ![]() A ostatnio u TZa zauwazam pierwsze siwuski w wieku 21 lat. Natury chyba nie powstrzymamy ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
blond, farba do w³osów, farbowanie, pilne, platyna, problem, siwe, siwienie, s³abe, trwa³e, w³osy |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
Narzêdzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:07.