|
|||||||
| Rejestracja | Blogi | FAQ | Lista userów | Kluby | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze wiadomości | Oznacz fora jako przeczytane |
| Dermatologia Forum z poradami lekarza dermatologa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
rozdrapany pieprzyk
Niechciący rozdrapałam swoimi pazurami jakiś swiezy mały pieprzyk.
teraz nieco pobolewa i wokół zrobił się czerwony, jak to po rozdrapaniu. Pytanie tylko, czy to faktycznie niebezpieczne? Czy może sie to przerodzić w nowotwór? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: rozdrapany pieprzyk
Rzeczywiście, dosyć często spotykało się takie przypadki. Nowotwór może powstać z wszystkiego, ale w szczególności, gdy coś samemu się majstruje przy skórze. Były przypadki, że komar ugryzł kogoś w sutka, a on dostał za kilka dni raka skóry i umarł w przeciągu pół roku, tak więc gdyby pojawiły się jakieś niespokojne objawy, to radzę Ci wybrać się do dermatologa.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
Myślę, że i tak do lekarza się wybiorę. Ech i sobie kłopotu tylko narobiłam
. za dużo tych lekarzy mam ostatnio. No boli mi cholerstwo, nie jakoś masakrycznie, ale lekko podkażone jest.
Edytowane przez juhasakikirikama Czas edycji: 2010-07-16 o 19:06 |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem, że trochę to hipokryzją podleci jak napisze, ale napisze. Polecam dermatologa skoro mówisz, że zaczerwienił się itd. Mi odstający pieprzyk [niewielki] pies zdrapał i mam blizenkę, ale nic z nim nie działo się więc i do dermy nie poszłam. Ale Tobie radzę. Lepiej dmuchać na zimne.
|
|
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
|
Koniecznie idź do lekarza, najlepiej takiego który się właśnie w tym specjalizuje, bo takie rzeczy należy kontrolować.
Nie ma co panikować, ale iść z tym trzeba. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dermatologia
|
|
|
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:07.

. za dużo tych lekarzy mam ostatnio. No boli mi cholerstwo, nie jakoś masakrycznie, ale lekko podkażone jest.