![]() |
#421 | |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 1
|
Dot.: Jak przefarbowaæ w³osy z czarnych na jasny blond?
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#422 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 818
|
podacie linka do tego watku dekoloryzacji, bo cos niemoge znalesc
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#423 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 18 974
|
a szuka³a¶ chocia¿?
![]() jak wó³: http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=311500 |
![]() |
![]() |
![]() |
#424 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 16
|
Dot.: Z br±zu na blond - W¡TEK ZBIORCZY.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#425 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 852
|
racja, tez mi nic nie wzie³o. a dzis wyprobowalam wywar z rumianku i cytryny , podobno lekko rozjasnia. chociaz po pierwszym razie ja nic nie widzia³am.
a co gdyby na br±z na³o¿yæ trwa³± farbê (jaki¶ blond, np. ciemny a w ostatecznosci z³ocisty)? Czy ktora¶ z Was pobowa³a ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#427 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 30
|
doradzcie mi co mam zrobiæ, na br±zowe w³osy robi³am baleja¿ jasny, pozniej pomalowalam blondem, efekt rozlany kolor nie podoba mi sie. co mam zrobic zeby miec jeden kolor, dodam ze wlosy mam bardzo zniszczone i boje sie rozjasniacza klasc zwlasza na pasemka
|
![]() |
![]() |
![]() |
#428 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 3
|
Z ciemnego brazu na blond
Witam. Kilka razy rozja¶nia³am w³osy z ciemnych br±zowych na blond (Joann±). W wyniku czego mam strasznie zniszczone w³osy. Poszukuje farby, która rozja¶ni mi w³osy ale ich tak nie bêdzie niszczyæ. Z góry dziêkuje za pomoc.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#429 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 559
|
Dot.: Z ciemnego brazu na blond
Wg mnie nie ma takiej farby - ka¿de rozja¶nianie jest trudne, zw³aszcza dla zniszczonych w³osów. Ja bym doradzi³a wizytê u fryzjera, ¿eby oceni³ potencjalne szkody.
Je¿eli rzeczywi¶cie masz bardzo zniszczone w³osy to raczej radzi³abym Ci zaj±c siê ich regeneracj±, bo mog± siê zacz±æ wykruszaæ a wtedy stracisz ich bardzo du¿o.
![]() |
#430 |
Przyczajenie
|
Ju¿ zaczynaj± siê kruszyæ ale mój naturalny kolor wogóle do mnie nie pasuje co polecacie
|
![]() |
![]() |
![]() |
#431 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 559
|
Cytat:
Je¿eli jeste¶ tu nowa to zapoznaj siê z wyszukiwark± w±tków - dziewczyny nie raz opisywa³y swoje dramaty ze zniszczonymi w³osami i sposoby ratunku oraz z KWC - tam znajdziesz opinie o farbach. Zainteresuj siê te¿ porz±dnymi kosmetykami do w³osów - te fryzjerskie czêsto nie s± takie drogie a s± lepsze ni¿ drogeryjne.
Je¶li ludzie koniecznie chc± pouczaæ innych ludzi, to powinni pamiêtaæ, ¿e inni ludzie te¿ wiedz± to i owo o ludziach. Terry Pratchett Maskarada Edytowane przez tennyo4 Czas edycji: 2010-08-16 o 11:00 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#432 |
Przyczajenie
|
Tylko ¿e mam w³osy do pasa i powrócenie do naturalnego koloru bêdzie trudne i mego odrosty nie wygl±daj± za najlepiej. Wiêc mam pytanie jaka jest najlepsza farba aby z ciemnego br±zu wyszed³ blond
|
![]() |
![]() |
![]() |
#434 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 188
|
Cytat:
![]() ![]() ale moje pytanie mia³o dotyczyæ czego innego drogi kole¿anki... na br±z ufarbowa³am sie dok³adnie 25 marca... czy 5 miesiecy to nie za krotki okres czasu? boje sie dobic moje w³osy ale juz mam dosc koloru ciemnej czekolady który co chwile zmywa sie do rudego ![]()
![]() |
![]() |
#435 |
Raczkowanie
|
Ja równie¿ schodzê z br±zu do blondu. Na razie uda³o mi siê uzyskaæ takie efekt http://wizaz.pl/forum/attachment.php...metrics=gemius z tym, ¿e koñcówki mam nadal troszkê ciemniejsze. Jak bêdê mia³a wiêcej czasu wklejê zdjêcia.
Farbowa³am w³osy w domu- sama, gdy¿ ¿adna fryzjerka nie chcia³a siê tego podj±æ- bo mój wcze¶niejszy kolor by³ dosyæ ciemny- wiêc stwierdzi³y ¿e bez silnej wody nie na rady, do tego mam cienkie w³0sy, wiêc nie ma sensu tak ich niszczyæ. Kupi³am wiêc na pocz±tek dwie farby Joanny- te najja¶niejsze blondy- stwierdzi³am ¿e jak nie wyjdzie to z powrotem wrócê do br±zu. Zu¿y³am wiêc pierwsz± farbê- praktycznie w ogóle nie ruszy³o ciemnego koloru- w³osy rozja¶ni³y siê tylko leciutko na czubku g³owy. Zu¿y³am wiêc drug± farbê- która rozja¶ni³a lekko w³osy- ale te¿ nie by³o jakiego¶ powalaj±cego efektu. Na drugi dzieñ postanowi³am znowu spróbowaæ- raz joanna- drugi raz Garnierem color naturals- jakim¶ blondem bez rudo¶ci- po tych farbowaniach w³osy rozja¶ni³y siê bardziej. Wpada³y jednak za bardzo w rudy- wiêc po tygodniu potraktowa³am je znowu garnierem. Koñcówki mam nadal ciemniejsze- ale one i tak nadaj± sie do ¶ciêcia. Te zabiegi w ogóle nie zniszczy³y w moich w³osów, nie wypadaj± jak na razie. Za dwa, trzy tygodnie znowu chcê zafarbowaæ ja¶niejszym garnierem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#436 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 14 491
|
Witajcie. Chcia³abym pozbyc sie tego czego¶ co mam aktualnie na g³owie
![]() Wcze¶niej mia³am farbowane w³osy jakim¶ miedzianym br±zem. Wczoraj zrobi³am pasemka, bo chcia³am rozja¶nic wlosy a potem ewentualnie polozyc jakas farbe blond. I nie wiem teraz czy nie zrobia mi sie calkiem zolte te wlosy. Czy gdybym polozyla farbe profesjonalna np. z utleniaczem 6% lub 9% to wyjdzie mi blond i nie bêdzie widac tych pasemek? Porad¼cie, bo nie chce mieæ takich w³osów ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#437 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 4
|
a ja mam taki problem. Mam w³osy karmelowo br±zowe (pasemka) i na dniach chce na³o¿yæ na ca³o¶æ w³osów krem rozja¶niaj±cy z garniera jasnybl±d, i chcia³abym wiedzieæ co mi wyjdzie na w³osach,czy inwestowac od razu w jak±¶ bl±d farbe? czekam na odp.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#438 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 1
|
Hej dziewuszki! No wiec pisze bo mam pewien problem. Moj naturalny kolor to ciemny blond i mialam na nim pasemka jasne ale potem farbowalam na ciemno potem znow wracalam do blondu i moje wlosy okropnie sie zniszczyly... Jakis czas temu przefarbowalam wlosy na moj naturalny i chcialam juz nie farbowac... Ale... oczywiscie nei moge juz wytrzymac... Troche je zapuszczalam. Problem w tym ze farba troche mi zesz³a i wiekszosc wlosow mam takie jasniejsze a odrosty okolo 4/5 cm sa troche ciemniejsze i okropnie mnie to denerwuje. I teraz tak... Bardzo chce przefarbowac wlosy na blond taki platynowy i musze sciac wlosy (chce bobika
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#439 |
Przyczajenie
|
Dot.: propozycje fryzur dla ch³opaka
Za jakis czas planuje rozjasnic wlosy na blond .
Fryzjerka dala mi do zrozumienia ze czekaja 2 do 3 baleyage i prosilabym informacje co ile mozna robic bayelage ? Mam na mysli odstepy czasowe (tygodnie/miesiace) .Prosze o odpowiedzi a z mila checia bym przeczytala posty dziewczyn ktore tez jakis czas temu przeszly z ciemnych wlosow do jasnych. |
![]() |
![]() |
![]() |
#440 | |
Moderator
Wiadomo¶ci: 6 519
|
Cytat:
![]() Tym razem tez bede musiala je rozjasnic zeby pozbyc sie jasnego bräzu.Ech.. ![]()
mikroREKLAMA
Metamorfoza-uwolnij swoje piekno. Chcesz wygladac inaczej jak na codzien,wystarczy jak zalaczysz zdjecie wraz z opisem.A my doradzimy co zmienic w Tobie,we fryzurze,makijazu,ubiorze.Zapraszamy bardzo na nasze forum. Ta reklama pokazywana jest pod 6 519 postami tego u¿ytkownika na forum. Jak za³o¿yæ tak± reklamê? (klik!) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#441 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 188
|
ja ide na baleyage we wtorek.. zobaczymy co wyjdzie na tych nieszczenych wlosach... mam nadzieje ze wyjdzie jakis poczciwy blond
![]() ![]() ![]() juz po wizycie u fryzjera.. niestety baleyage nbie wyszed³by i by³amm skazana na dekoloryzacje... w tej chwili jestem ciemn± blondynk±. nastepna wizyta za miesiac... baleage albo refleksy.. ----> ja¶niutki blond ju¿ nied³ugo ![]()
![]() Edytowane przez prezesowaaa Czas edycji: 2010-09-14 o 20:41 |
![]() |
![]() |
![]() |
#442 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 151
|
![]()
witam Was serdecznie, czy ktos moze mi powiedziec jak z brazu przejsc do sredniego blondu - podkreslam sredniego blondu? nie chce juz balejazy i pasemek, przejzalam cale forum i nie znalazlam odp, tam tylko jest o pasemkach albo dekoloryzacji, fryzjerka tez powiedziala ze najpierw rozjasni mi wlosy rozjasniaczem (stopniowo pasemkami), a pozniej nalozy farbe sredniego blondu ale to potrwa z pol roku... ah nie wiem sama, prosze o pomoc
![]() |
#443 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 565
|
Dot.: jak to zrobic....
Inaczej ni¿ pasemka, dekoloryzacja lub rozja¶nianie nie uzyskasz ¶redniego blondu na ciemniejszych w³osach.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#444 | |
Raczkowanie
|
Dot.: jak to zrobic....
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#445 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 4
|
Ja mam taki plan , by przefarbowaæ z nie do¶æ ciemnego br±z na ciep³y, piaskowy blond
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#446 |
Raczkowanie
|
hej, czyli bedziesz klasc farbe a cale wlosy piaskowy blond, tak? dodaj fotki, ja mam balejaz blond z ciemnym blondem i czuje sie jak staruuuucha ;(
![]() |
#447 |
Przyczajenie
|
Co my¶licie..By³am naturalna blondynka ,której co¶ szczeli³o ¿eby przefarbowaæ sie na br±z..a teraz chcia³abym waln±c sobie kolorek ala blake lively albo heidi klum. My¶licie ¿e fryzjerka mog³aby mi zdzia³aæ takie cuda za jednym zamachem??
![]() |
![]() |
#448 |
Raczkowanie
|
WItam dziewczyny
![]() To mo¿e ja Wam opowiem o mojej d³ugiej przygodzie z blondem. Jaki¶ czas temu mia³am d³ugie, zdrowe, zadbane w³osy w kolorze jak widaæ na zdjêciu g³ównym. Potem zrobi³am sobie na tych w³osach pare pasemek blond z czego nie by³am zbytnio zadowolona - wygl±da³am okropnie. Po jakim¶ czasie poszlam do fryzjerki ¿eby co¶ z tym zrobiæ i szok patrze, a moja fryzjerka która mia³a podobny odcieñ wlosów do moich nagle jest jasn± blondynk±. W dodatku stwierdzi³a, ¿e dosz³a do takiego koloru za 1 razem. Ja zawsze chcia³am zrobiæ siê na blond ale ba³am siê ¿e zniszcze w³osy. No ale jej nie wypad³y to ja tez siê zdecydowa³am. Wyobra¼cie sobie, ¿e mia³am po³o¿ony na w³osy najpierw dekoloryzator, zmywanie, suszenie, potem rozja¶niacz na ca³e w³osy, zmywanie ,suszenie i na koniec farbê. Wyszly blond to fakt... No ale w³osy s³abiutkie siê zrobi³y i popalone trzeba by³o obci±æ pare centymetrów... No có¿, ale samo rozja¶nienie to jeszcze nic, zawsze w³osy mi szybko ros³y wiêc odrosty ciemno brazowe pojawia³y siê szybciutko. Przy jasnym blondzie wygl±da³o to okropnie. Co za tym idzie czesto chodzi³am robiæ odrosty, a ¿e wlosy ma³o podatne na rozja¶nianie to najpierw na odrosty rozja¶niacz ( 9 mia³am zawsze robione) to potem jeszcze farba na ca³e w³osy ¿eby kolor wyrównaæ (co jaki¶ czas zaczyna³y niektóre pasemka ¿ó³cieæ). No i za ka¿dym razem podcina³am. Moje w³osy tego nie wytrzyma³y. Po którym¶ pomalowaniu po muciu wypad³o mi pa³e paseko nie licz±c paru gar¶ci pojedyñczych. Wróci³am za³amana do domu, w³osy zostawia³am wszêdzie, kruszy³y mi siê niesamowicie, doszlo do tego, ze cze¶æ mi poprostu odpad³a na pewnej dlugo¶ci oko³o 4 cm przy g³owie. Szok! Od tamtej pory powiedzia³am nigdy wiêcej blondu. Posz³am do fryzjerki W³osy od¿ywk± koloryzuj±c± pomalowa³am na jasny br±z ¿eby nie musieæ malowac odrostów przez dlu¿szy okres czasu, do tego opitoli³am je na d³ugo¶æ równo z brod±. Teraz kondycyjnie dochodz± do siebie, a ja marzê ¿eby miec znowu d³ugie w³osy ;(;(;(;( Powolutku rozn± ale juz nie w takim tempie jak kiedy¶ niestety ;( Kochane dziewczyny moja rada od serca 3 razy zastanowiæ siê przed rozja¶nieniem.
![]() |
#449 |
Raczkowanie
|
Je¶li kto¶ siê zdecyduje na blond to nie mo¿e siê ju¿ wycofaæ! Na pewno uda siê osi±gn±æ taki kolor, który bêdzie nas zadowala³. Ja niedawno taki osi±gnê³am
![]() ![]() Wychodzi³am z ciemnego br±zu, czerni mo¿na powiedzieæ na blond! Trwa³o to dosyæ d³ugo, ze wzglêdu na przerwy pomiêdzy kolejnymi ingerencjami we w³osy ale ju¿ mam spokój. Teraz mogê tylko dbaæ o w³osy. Dodam zdjêcia przed, w trakcie i po farbowaniu ![]()
![]() |
#450 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
Narzêdzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:57.