![]() |
#451 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 21 731
|
Dot.: Bia³e w³osy - w±tek zbiorczy
farbowa³am siostrze tym garnierem, naturalne ma ¶rednie rude ale takie rude nie czerwono-rude (¿ó³te bardziej), bez rozjasniania, sam± farb±,rozja¶ni³y siê o 2 tony
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#452 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 15
|
Dot.: Farbowanie na bia³o
Odkurzê troszkê temat... Aktualnie mam w³osy farbowane na blond (farbowane by³y miesi±c temu) teraz s± ju¿ takie pó³ na pó³ ale niewa¿ne
![]() Bêdê je ¶cina³ tak ¿e zostan± mi prawdopodobnie same ciemne br±zowe i tu moje pytanie jak je zafarbowaæ na TOTALNY BIA£Y jak na zdjêciach poni¿ej.. http://img253.imageshack.us/img253/7774/23560886.jpg http://img402.imageshack.us/img402/6335/19529697.jpg Chcê zrobiæ sobie co¶ podobnego jak na powy¿szych zdjêciach.. Tu moje pytanie jak to zrobiæ.. Wcze¶niej farbowa³em na blond - wysz³y ¿ó³te ale u¿ywaj±c szamponu troszkê mi siê rozja¶ni³y. Je¶li kupiê farbê "go³êbi±" to czy na "raz" siê uda? Czy powinienem zafarbowaæ na blond a pó¼niej z blond na biel? EDIT: dok³adnie co¶ takiego ![]() Edytowane przez AnimFCB Czas edycji: 2011-02-24 o 14:11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#453 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 139
|
jakie masz w³osy teraz? i jakie naturalne? najlepiej wklej zdjecie aktualnego koloru to poradzimy .
my¶le ¿e najpierw rozja¶niacz potem farba joanna "go³êbi popiel" ale dos³ownie na chwilê na 2-5 min, |
![]() |
![]() |
![]() |
#454 |
Konto usuniête
|
nie wyjd±
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#455 |
Przyczajenie
|
,
Edytowane przez AnimFCB Czas edycji: 2012-06-15 o 16:48 |
![]() |
![]() |
![]() |
#456 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 139
|
k³ad¼ na odrosty palette permanent natural colors 100 skandynawski blond a nastêpnie na ca³o¶c na³ó¿ palette intensive color creme C9 srebrzysty blond
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#457 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 136
|
Cytat:
ja te¿ zawsze k³ad³am skandynawski blond i niegdy mnie nie zawiód³. Do czasu uczulenia..ale to inna historia. Teraz szukam farby, która mi zastapi to ,,cudo,, i nic nie moge znale¼æ a odrosty sobie rosn±. ![]()
![]() |
![]() |
#458 |
Przyczajenie
|
Spróbujemy.. je¶li zrobiê wklejê zdjêcie jak to wysz³o.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#459 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 19
|
'' k³ad¼ na odrosty palette permanent natural colors 100 skandynawski blond a nastêpnie na ca³o¶c na³ó¿ palette intensive color creme C9 srebrzysty blond
![]() ![]() luknijcie i ocencie. ten kolor jest boski ![]()
A Ty dalej sobie wmawiaj ,¿e siê nie da ..'' ..Zawsze trzeba wyj¶æ z ''balu''- gdy jest najpiêkniej Edytowane przez szafir266 Czas edycji: 2011-02-27 o 19:23 |
![]() |
![]() |
![]() |
#460 |
Konto usuniête
|
chce taki!!!!!!!!!
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#461 |
Raczkowanie
|
Witam , wydaje mi siê , ¿e farba XXL czysta platyna nie zosta³a jeszcze do koñca wycofana , bo niedawno widzia³am j± w carrefurze , moim zdaniem dobrze by by³o jak AnimFCB na³o¿y³by ten rozja¶niaæ o ile by znalaz³ , a pó¼niej np go³êbi popiel z joanny . Powinno byæ dobrze , ja te¿ mia³am odcieñ w³osów zbli¿ony do AnimFCB i da³am radê ale bardziej eksperymentowa³am
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#462 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 65
|
Witajcie.
Miesi±c temu pisa³am ,¿e przetestujê farbê Palette Natural Colors nr.219 popielaty blond. Otó¿ przetestowa³am j± dzisiaj i nic nie zmieni³a na moich w³osach (jakbym w ogóle nie na³o¿y³a farby). Od razu po tej farbie na³o¿y³am Joanna Naturia srebrny py³ nr.213 i jestem nawet zadowolona (s± srebrne , nie ma ¿ó³ci).Mog³aby troszkê bardziej rozja¶niæ odrost. Chyba za tydzieñ poprawiê jeszcze raz sam odrost. Jak na razie z przetestowanych przeze mnie farb polecam Loreal Casting 1021 jasny blond per³owy ,a potem na odrosty Joanna Naturia Srebrny py³ nr.213 Farby ,które przetestowa³am od wrze¶nia 2010 : Loreal Casting 1021 jasny blond per³owy – 9 pkt Joanna Naturia Srebrny py³ nr.213 – 9 pkt Palette c 10 platynowy blond – 8 pkt Palette De luxe bia³e z³oto nr.230 – 7 pkt (szybko siê zmywa , po dwóch tygodniach pojawi³ siê ¿ó³ty odrost) Palette Color Creme c9 srebrzysty blond - 7 pkt Syoss 9-5 per³owy blond – 0 pkt (prawie w ogóle nie rozja¶nia ,odrost pozosta³ taki sam jak przed farbowaniem) Palette Color Creme c12 mro¼ny blond – 0 pkt (wysz³y mi niebieskie w³osy) Najlepsze ,niestety wycofane: Palette XXL metalic blond – 10 pkt Palette XXL mro¼ny blond – 10 pkt Pozdrawiam ![]() Poni¿ej jest zdjêcie (Joanna Naturia Srebrny py³ nr.213) Edytowane przez platinum Czas edycji: 2017-03-01 o 14:57 |
![]() |
![]() |
![]() |
#463 |
Konto usuniête
|
>wali g³ow± w monitor<
nieeeeeeeeeeee!! dziewczyno!! zabi³a¶ mnie!!!! ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#464 |
Raczkowanie
|
Kaguya wszystko zale¿y od tego jaki masz teraz kolor w³osów.
Mój naturalny kolor to ciemny blond , ale pisa³am w po¶cie poprzednim jakie farby u¿ywa³am ,wiêc trochê by³y ju¿ rozja¶nione. Mo¿e spróbuj tak jak ja Loraal Casting 1021 jasny blond per³owy przez 2 miesi±ce (trochê droga ok.24 z³ ).Ja musia³am kupiæ dwa opakowania ,bo mam w³osy do ramion. Jak bêdziesz zadowolona z koloru to potem stosuj tylko na odrosty Joanna Naturia Srebrny py³ nr.213 (nie jest droga ok.6 z³) U¿ywam te¿ szamponu Marion Maribell perfect do w³osów rozja¶nionych siwych i blond (nadaje w³osom srebrny po³ysk).Ten szampon jest o wiele lepszy od Joanny Ultra color system. Polecam te¿ od¿ywkê WAX do w³osów blond(250g- ok.23 z³).W³osy po niej s± super miêkkie ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#465 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Od¿ywka WAX do blondu nie zmenia Ci odcieniu w³osów na lekko ¿ó³tawy ? bo mi od niej ¿ó³kn± w³osy :-( |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#466 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
np.Dziewczyny zachwala³y czyst± platynê .Niestety moje w³osy by³y ¿ó³te po tej farbie. Edytowane przez platinum Czas edycji: 2011-02-28 o 20:46 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#467 |
Raczkowanie
|
no w³a¶nie... te¿ mia³am kiedy¶ biel na g³owie i zamierzam do niej wróciæ ale nie wiem jak to teraz zrobiæ po tylu zabiegach , hmm mo¿liwe ¿e w³osy mi ¿ó³kn± dlatego ¿e czêsto u¿ywam tej od¿ywki , powiedz mi czy tylko dziêki tym farbom wy¿ej uzyska³a¶ taki kolorek ?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#468 |
Konto usuniête
|
dziêki, ja mam teraz taki kolor (po rozja¶nianiu i farbowaniu)
http://img855.imageshack.us/i/ogo.jpg/ kilka razy farbowa³am na ciemny blond, ale farba szybko zesz³a ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#469 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Potem próbowa³am te farby o których pisa³am wy¿ej ,¿eby znale¼æ podobn± do Palette xxl.Niestety takiej nie znalaz³am ,ale po przetestowaniu tych wszystkich farb dajê 9 pkt na 10 farbie Loreal casting 1021 i tyle samo punktów farbie Joanna Joanna Naturia Srebrny py³ nr.213. Co miesi±c mam odrost ciemny blond (ok.1 cm) ,wiêc po tych farbach nie jest on tak bia³y jak reszta w³osów,ale w ¶wietle dziennym wygl±da dobrze.Najwa¿niejsze,¿e nie jest ¿ó³ty,pomarañczowy,rudy albo ...niebieski. Pisa³am wy¿ej ,¿e mia³am niebieskawy kolor po farbie Palette Color Creme c12 mro¼ny blond. Dziewczyny - moja rada ,nigdy nie farbujcie w³osów przed wa¿nymi imprezami.Ja pofarbowa³am t± farb± 3 dni przed weselem kuzyna i potem my³am g³owê 5 razy dziennie ,¿eby to zmyæ.Po tym szorowaniu g³owa mnie bola³a ![]() Kaguya widzê ,¿e Twoje w³osy to ciemny blond.Nie wiem co Ci wyjdzie gdyby¶ pofarbowa³a w³osy tymi farbami co ja ,ale wydaje mi siê,¿e po pierwszym farbowaniu nie wyjdzie Ci bia³y kolor.Chyba ,¿e uzbroisz siê w cierpliwo¶æ i bêdziesz farbowa³a w³osy co miesi±c Castingiem 1021 wtedy napewno siê rozja¶ni±.Dla mnie najgorszy koszmar to ¿ó³te w³osy. Kiedy¶ pofarbowa³am czyst± platyn± .Jak spojrza³am do lustra to siê przerazi³am .Jak szalona szybko wysuszy³am w³osy i biegiem do Rossmanna,kupi³am wtedy Palette platynowy blond c 10 .Wiem ,¿e nie powinnam nak³adaæ farby na farbê ,ale ju¿ parê razy tak zrobi³am,bo nie wysz³abym nigdzie z ¿ó³tymi w³osami.Biedne my kobietki , faceci to maj± dobrze.Jeszcze jedna rada na koniec:najlepiej nie farbowaæ ca³ych w³osów, tylko robiæ pasemka.Farbowanie ca³ych w³osów to jak na³óg.Mija miesi±c od farbowania , zawsze obiecujê sobie ,¿e poczekam d³u¿ej do nastêpnego farbowania (chocia¿ 2 m-ce )i niestety nie wytrzymujê ,kupujê nastêpn± farbê,bo odrost mnie denerwuje(czuje siê tak jakbym mia³a brudne w³osy)Pozdrawiam i ¿yczê Wam zadowalaj±cych kolorów po farbowaniu ![]() Edytowane przez platinum Czas edycji: 2011-03-02 o 08:25 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#470 |
Konto usuniête
|
dziêki za wyjasnienie
![]() ![]() ![]() problem w tym,¿e mam tak przetrawione w³osy - nie wiem, czy mimo rozja¶niania jaki¶ pigment w nich zostaje - ¿e ka¿da farba maj±ca w nazwie platyne,popiel, ch³odny odcieñ wychodzi ¿ó³ta ![]() ![]() ![]() ale i tak na wiosnê planujê zrobiæ krótk± sza³ow± fryzurê,wiêc zaszaleje z kolorem. najwa¿niejsze,¿e pozby³am siê czerni (a co dziwne - na przetrawionych w³osach czarna farba ¶licznie siê trzyma i nie spiera!!!1 to niesprawiedliwe!!!), teraz tylko ¶ci±æ rudawe koñce (jakie¶ 3 cm, ale na razie mam za krótkie,¿eby ¶cinaæ - bo na te koñcówki anwet rozja¶niacz nie dzia³a) ![]() ![]() pozdrawiam bia³ow³owe ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#471 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny to jeszcze raz ja .W³a¶nie kole¿anka poprosi³a mnie, ¿ebym zrobi³a jej pasemka rozja¶niaczem Joanny. Przypomnia³o mi siê, ¿e te¿ próbowa³am rozja¶niæ odrost tym rozja¶niaczem i niestety wysz³y mi ¿ó³te. Moja kole¿anka te¿ ma w³osy ciemny blond (nigdy nie farbowane).Upar³a siê na te pasemka ,wiêc jej zrobi³am i wysz³y bardzo ³adne ,mo¿na porównaæ do naturalnego blondu. Jakbym jej rozja¶ni³a ca³e w³osy to jak dla mnie nie by³oby to takie super , ale na pasemkach mi siê podoba. Mo¿e spróbujcie tym rozja¶niaczem na razie zrobiæ sobie pasemka i u¿ywajcie potem szampon Marion Maribell perfect do w³osów rozja¶nionych siwych i blond.
Wrzucam jeszcze zdjêcia farb ,które ja u¿ywam ostatnio oraz zdjêcia : rozja¶niacza Joanny ,szamponu Marion Maribell i od¿ywki Wax. 1. Loreal Casting 1021 jasny blond per³owy 2. Joanna Naturia srebrny py³ nr.213 3. Joanna blond Naturia – rozja¶niacz do ca³ych w³osów – intensywny blond 4. Marion Maribell perfect do w³osów rozja¶nionych siwych i blond 5. Od¿ywka Wax do w³osów blond. |
![]() |
![]() |
![]() |
#472 |
Konto usuniête
|
dziêki, skarbnico wiedzy
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#473 |
Raczkowanie
|
Pisa³am ,¿e wysz³y mi ¿ó³te po Palette xxl czysta platyna (ju¿ wycofana) i po rozja¶niaczu Joanny blond Naturia do ca³ych w³osów intensywny blond.
Po Castingu 1021 kolor na w³osach jest ³adny nawet po miesi±cu.Tylko ten odrost pozostaje do farbowania - ja farbujê co miesi±c.Od czasu do czasu warto te¿ poprawiæ ca³e w³osy Castingiem. Edytowane przez platinum Czas edycji: 2011-03-01 o 14:18 |
![]() |
![]() |
![]() |
#474 |
Raczkowanie
|
Witam ponownie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#475 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 371
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#476 |
Przyczajenie
|
a co tam mi szkodzi , albo mnie zbluzgacie albo pochwalicie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() pierwsze foto to odrosty , fajne co nie - kochamy je !! tak wygl±da³y moje w³osy po joannie rozja¶niaczu drogeryjnym ten 5-7 tonów czy jakos tam. Koñcówki sa tak jasne i fioletowe , poniewa¿ kilka razy by³ tam rozjasniacz . Fioletowe od szamponu marion tego ultra mocnego . to by³ horror chodzilam tak kilka dni do pracy z fioletowymi koñcówkami bo nie sz³o tego zmyc. nastepne zdjêcia... a¿ sie wkurzy³am i zakupi³am LEO rozja¶niacz I od¿ywkê Placenta. oceniajcie !! ![]() dodam tylko ,¿e szampon stosuje dalej i jak widaæ juz nie ma fioletu po profesjonalnym rozja¶nieniu ![]()
![]() |
#477 |
Konto usuniête
|
uuuuuuuuu ale one wcale nie s± fioletowe. ³adne. bardzo jasne.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#478 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 36
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#479 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 2
|
Platynowy blond + pytanie
Hej
![]() ![]() Mo¿e kto¶ wie przez któr± farbê i dok³adniej numer osi±gnê ten kolor? Mam br±zowe w³osy, a kolor jest jaki¶ taki ![]() Jak my¶licie, to siê uda? A mo¿e mam za ciemne w³osy? |
![]() |
![]() |
![]() |
#480 |
Przyczajenie
|
uff ul¿y³o mi. no masz racje muszê z tymi odzywkami pomysleæ jeszcze. te ¿ó³te przeb³yski to po Leo rozja¶niaczu Platinium. wiêc dla szukaj±cych jak Leo Platinium dzia³a pokaz <2 razy nak³adany>
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ale za oko³o 2 tyg .postaram siê kupiæ toner i muszê siê przekonaæ czy to foto tamtych w³osów co wcze¶niej wstawi³am bêdzie zbli¿one do moich. a jak nie to stanê na uszach ¿eby skontaktowaæ siê z w³a¶cicielk± tych w³osów, kolejne co rozwa¿e to wax czy dolce anty age. . ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
Narzêdzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:53.